john340

Senior
  • Aantal berichten

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door john340

  1. Dank voor alle reacties. Topic mag wat mij betreft op slot ! mvg John
  2. Beste Joost, waarschijnlijk heb ik het niet duidelijk neergezet, maar de vraag is concreet hoe ik met terugwerkende kracht tot 1/1/2010 loon kan uitkeren zonder problemen met de fiscus. Het is niet de hoogte van het bedrag waar ik een vraag over heb, want dit gaat al jaren goed zonder enige discussie. Het is juist de terugwerkende kracht waar het om gaat. Uiteraard heb ik eerst contact gezocht met de belastingdienst, maar dan wordt je doorverbonden met de belasting telefoon en krijg je een student aan de lijn die naar een oplossing gaat raden. Bovendien heb je dan geen enkele zekerheid. Zo informeerde ik dus ook naar een overbruggingslijfrente van 8 jaar met eindleeftijd 60. Je wilt niet weten wat voor antwoorden je krijgt maar je zou ze eigenlijk vast moeten leggen, gewoon lachwekkend. groet, John
  3. Beste Norbert, ik begrijp je reactie maar ben het niet helemaal met je eens. Ik ben in 2000 geemigreerd en heb mij laten bijstaan door zowel kleine als grote kantoren hetgeen allemaal op een teleurstelling is uitgelopen omdat ook zij het vaak niet weten. Ik ben ondernemer in twee landen, ik heb pensioenrechten als werknemer en in de eigen BV alsmede een stamrecht en prive lijfrente polissen oud en nieuw regime. Ik heb afgelopen maand nog een zeer fors bedrag aan belasting teruggekregen over het jaar "2001" omdat de zg heren specialisten dit over het hoofd hadden gezien. Uiteraard zonder rentevergoeding en enkel omdat de fiscus zo vriendelijk was mijn verzoek in behandeling te nemen. Ik ben al 30 jaar ondernemer en ik zoek dingen graag zelf uit omdat je van een adviseur kennelijk niet kan verwachten dat ie voor of met je meedenkt. Als ik zoals in dit geval voor een bruto loon van 6.000€ per jaar een adviseur moet inschakelen dan blijft er na aftrek van de kosten van het salaris buro nog zo weinig over dat ik beter kan afzien van salaris omdat me dat dan weer voordeel opbrengt in het woonland. Ik zou ook graag reacties op dit forum willen posten, enkel ik ben te bescheiden om te pretenderen dat ik dingen zeker weet. Overigens heb ik met diverse mensen op dit forum contact gehad over betaalde opdrachten, dit is er echter nog niet concreet van gekomen. Bovendien heb ik met iemand op dit forum ook al een zeer nare ervaring gehad. namen wil ik middels prive mail geven. Het is juist de kracht van dit forum om de mening van diverse mensen uit de praktijk te horen die net hun specialisme hebben op dat stukje gebied wat ter sprake is. Uiteraard plaats ik dat dan zelf in het internationale perspectief dat op mij van toepassing is. Met vriendelijke groet.
  4. Heren, waarschijnlijk val ik niet onder de gebruikelijk loon regeling omdat ik buiten Nederland woon. Vanuit de BV die nu opgeheven is ontving ik afgelopen 5 jaar een zeer laag loon zonder dat daar vanuit de fiscus een opmerking over kwam. Overigens werd de hele administratie gedaan door een bekend AA kantoor. Ik zie het alleen niet meer zitten om voor elke vraag die zich voordoet fiscaal advies in te winnen. Ik was vorig jaar een heel dik jaarsalaris kwijt aan advieskosten en dat wordt gewoon ondoenlijk. vandaar dat ik mijn vraag hier graag stel.
  5. Hallo dank voor je reactie. Ik ben zelf DGA van deze BV, maar ontving tot 2010 loon uit de dochter bv die in 2009 is opgeheven. tot nu toe geen loon opgenomen en dus ook geen loonbelasting nummer op dit moment. Als ik van sept t/m dec. een inhaalslag zou maken en dus nog 4 maanden € 3.000 per maand bruto zou uitkeren ipv normaal 1000 euro per maand vanaf januari, dan neem ik aan dat er wel meer loonheffing wordt ingehouden, want de fiscus gaat dan uit van een jaarloon van 12x3000= 36.000 ipv de werkelijke € 12.000 bruto per jaar, of zie ik dit verkeerd ? mvg John
  6. Sinds 2009 is de dochter BV opgeheven en enkel de moeder BV (holding) nog in gebruik. Voorheen kwam mijn geringe loon uit de dochter BV. Nu zou ik alsnog een loon met terugwerkende kracht tot 1/1/2010 uit de holding willen genieten. Er zou dus van januari t/m augustus alsnog loonheffing moeten worden aangegeven. Mag dit fiscaal gezien of is er een andere/betere oplossing voor ? Stel het loon is € 1.000 per maand, zou je dan bijv. van sept t/m dec. 3.000,- per maand kunnen aangeven en vanaf 1/1/2011 gewoon weer 1.000 per maand ? ter info, ik val niet onder de gebruikelijk loon regeling, en het loonheffings nummer is nog in aanvraag. alvast mijn dank. !
  7. inmiddels gevonden. De naam is het VOF-ingroeimodel voor wie interesse heeft zie bijlage in pdf. Groet John O32020Ingroeimodel.pdf
  8. Hallo medeforummers, dit weekend hoorde ik een verhaal van een zelfstandig ondernemer dat ik niet ken en ook nergens kan terugvinden. Het komt erop neer dat een ondernemer die zijn bedrijf wil verkopen aan een personeelslid gedurende 5 jaar de werkgeverslasten en inhoudingen mag reserveren waardoor de kopende partij na 5 jaar direct kan starten met een eigen vermogen. kent iemand deze regeling en zo ja wat is de naam hiervan ? alvast bedankt !
  9. Dank voor je reactie Frans, allereerst wil de huidige DGA geleidelijk aan afbouwen verder leeft hij van zijn maandelijkse salaris en zit zijn gehele prive kapitaal in het bedrijf hij heeft dus geen vrij kapitaal, sterker nog er is forse banklening waarmee wordt gewerkt . Dat prioriteits aandeel is wellicht wel handig gr John
  10. Dank je Joost. Uiteraard willen we er deskundigen bijhalen om ellende te voorkomen. We spreken over een onderneming met een omzet van >5mln per jaar enkel de winst voor belasting is nihil. Op de balans van de holding staat aan de passiva kant wel een Agio van ruim 80k. Het lukt mij niet om op HL duidelijk te krijgen wat dit inhoud, kun jij hier iets over zeggen ? alvast dank !
  11. Samen met een collega ben ik betrokken geraakt bij een onderneming waarvan de eigenaar op leeftijd is en over een paar jaar wil stoppen en bereid is zijn 100% belang af te bouwen. Uiteraard rezen er een flink aantal vragen waarvan ik er een paar hier wil posten: - hoe waardeer je een onderneming die al 3 jaar verlies maakt maar wel potentie heeft ? - bestaat er een overname model waarbij je de variabelen zelf kan invullen ? - is het verstandiger om als koper je eigen BV de aandelen te laten kopen of juist in prive aanhouden? - wij willen de aandelen financieren uit de toekomstige winst zijn hier fiscale bezwaren tegen - wij beginnen met een belang van 5% dat we krijgen als start premie ieder en hebben dus weinig in te brengen, is hier een oplossing voor bijv door die 10% in ons bezit meer stemrecht te geven ? Gaat de fiscus ons voor de gratis verkregen 5% belasten ? Verder komt er nog een aandelen optie regeling en een excl voorkeurs kooprecht om de hoek kijken etc etc ik geef ook nog wat kengetalllen: Current en Quick ratio = 0.36 gouden balans = 3.30 SOLVABILITEIT balanstotaal/VV = 1.27 EV/Balanstotaal = 0,22 EV/VV = 0.27 alvast dank voor de reacties !
  12. ok bedankt. Dit is duidelijk, ik maak hiervan zelf even een excel bestand !
  13. heeft iemand wellicht een kant en klaar excel sjabloon liggen waarin een startende ondernemer voor haar btw aangifte als volgt mee kan werken? ingave van omzet incl btw hoog tarief, waarna het btw bedrag en het excl bedrag worden berekend ingave van omzet incl btw laag tarief, waarna het btw bedrag en het excl bedrag worden berekend alvast mijn dank.
  14. Eind december 2009 heb ik een werk BV die samen met de Holding BV deel uitmaakte van een fiscale eenheid uit laten schrijven bij de KVK dmv de snelle procedure, dus zonder advertentie en rechtbank. . Is het nu de bedoeling dat de liquidatie balans van die opgeheven BV per eind december wordt opgemaakt en alle activa en passiva die overgaat naar de holding BV, worden opgenomen in de jaarstukken 2009 van die Holding BV ? Of maak je normale jaarstukken van beide bv's en laat je dit pas tot uitdrukking komen in de stukken over 2010 ? wat doe je met reeds afgeschreven bedrijfsmiddelen zoals computers etc, mag je die vervreemden ? zijn er nog andere punten waarop ik dien te letten ? Ik ben enig DGA.van beide BV's. alvast dank.
  15. De BV bestaat nog en is enkel uitgeschreven per 28/12 bij de KVK, dus in liquidatie zoals u zegt. ik ben nu bezig om alle abonnementen zoals telefoon, internet, software etc op te zeggen. De laatste rekeningen te betalen en dan is de bedoeling om met de holding bv verder te gaan want ondanks dat er geen omzet meer wordt gemaakt zit er in de holding nog een stamrecht en een pensioen E.B. er is geen vermogen om dit af te storten dus moet de holding nog even blijven bestaan.
  16. ik wil jullie niet ontmoedigen maar bedenk goed waar je aan begint in Belgie. ook al is het op een steenworp afstand van Nederland de verschillen zijn inmens. Ik ben zelf van 1981 tot op heden ondernemer in Nederland en sinds 2000 ook ondernemer in Belgie, en de verschillen zijn onvoorstelbaar. Ondanks dat ik vanaf dag 1 een duur fiscaal adviesburo inschakelde heb ik de eerste 5 jaar ruim 30.000€ aan boetes en advocaat kosten moeten betalen voor allerlei pietluttigheden. Bijv. een aanschaf van 5 euro moet gedekt zijn met een faktuur een kassabon met btw erop is ontoereikend, tankbonnen mag niet, dit moet een faktuur zijn. Dus na iedere tankbeurt bij een ander station moet je per kwartaal om een faktuur verzoeken. Het ondernemen wordt hier echt onmogelijk gemaakt, (aldus mijn belgische adviseur) dusdanig dat ik zowel mijn werk bv als mijn holding bvba heb laten ontbinden, uiteraard met de nodige notariele kosten. Zelfs voor een adreswijziging moet je naar de notaris ! Boetes van 200% zijn eerder regel dan uitzondering.
  17. Hallo, ivm het opheffen van de werk-bv per eind december 2009 dien ik een aantal posten over te boeken naar de Holding BV (was fiscale eenheid) de holding BV heeft nog geen btw nummer. Nu is er nog was niet afgeschreven activa die ik als ik het goed begrijp overboek /verkoop aan de Holding, moet ik daar BTW over rekenen of mag het zonder? Bedrag is lager dan € 1.000 excl btw. Iemand ervaring of evt tips bij een dergelijke exercitie ? alvast mijn dank.
  18. Heren, ik kom hier nog even op terug. mijn situatie is dat ik nu 100k in stamrecht eigen BV alsmede 100k in externe lijfrente polissen ga aanwenden als direct ingaande (overbruggings) lijfrente. Inmiddels zijn er assurantie kantoren die werken op fee basis ipv provisie. Het stamrecht gaat uitkeren vanuit de BV en hier moet je dus 5% kostenopslag rekenen ofwel € 5.000,-- Het lijfrente kapitaal gaat via de verzekeraar waarvoor de tussenpersoon eenmalig 795€ in rekening brengt Het lijkt mij dat je hier kunt stellen dat de fiscus met zijn 5% bezig is op woekerpolis achtige manier, immers bij een stamrecht van € 400.000 zou de oplag fiscaal gezien € 20.000 bedragen en bij een tussenpersoon 795,-- Uiteraard begrijp ik dat de verzekeraar ook nog wat verborgen kosten uit de pot haalt, maar de afsluitprovisie is toch wel het leeuwendeel. Andere vraag die hierbij opkomt is, vormt de terug ontvangen provisie belastbaar inkomen ?
  19. Hoi, inderdaad je hebt gelijk, ik was iets te enthousiast. Die twee petten zitten niet altijd even lekker. Het is me nu volstrekt duidelijk! nogmaals dank ! groet john
  20. Hi Joost, dat vraag ik me dus omdat mijn belang ligt bij de afbouw van het stamrecht, laat ik een cijfervoorbeeld geven; - compensabel verlies in eigen BV (A) : 100.000 - voorziening stamrecht : 100.000 - vordering op DGA : 100.000 - vordering BV X op BV A : 100.000 - het kwijtschelden van de vordering door BV X heeft voor deze geen gevolgen voor de VPB - ga ervan uit dat de stamrecht uitkeringen niet aan heffing onderhevig zijn omdat ik Belgisch belastingplichtig ben en deze uitkering niet of nauwelijks belast worden. - beide BV's maken nu en vooralsnog geen winst meer. a) Je zou dan het stamrecht kunnen laten vrijvallen in het comp verlies b) Je laat het stamrecht uitkeren tgv de RC DGA c} in geval A blijft de vordering van BV X inbaar d: in geval B komt de DGA zonder verdere stortingen van zn schuld af en blijft de vordering van BV X oninbaar Ik zou dus als DGA de voor mij gunstigste route kiezen, groet John
  21. Hoi, Mijn eigen BV heeft een compensabel verlies, en een andere BV waarvan ik ook DGA ben (geen fiscale eenheid) heeft een vordering op de eigen BV met het compensabel verlies. Die 9 jaar is duidelijk daar ging het mij om, ik had ook al 6,7 en 8 jaar horen noemen nl. gr John
  22. Hoi Joost, zo vroeg en dan al een reaktie, ik vind het geweldig hier. De vordering van de andere bv is oninbaar als ik middels mijn stamrecht de RC zou afbouwen. Zou ik de schuld aan de BV gewoon inlossen en het stamrecht laten vrijvallen, dan zou de vordering aan de andere BV voldaan kunnen worden, maar mijn belang ligt uiteraard bij het stamrecht. Wat prevaleert in zo'n geval ? maar nu even concreet, hoe lang is een verlies nu fiscaal gezien compensabel na het ontstaan ervan ? groet John
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.