Jump to content

RimoM

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • First name
  Richard
 • Last name
  Moog
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Schoonhoven
 1. Hallo, Ik wil graag wat startkapitaal hebben en nu zit ik te denken om mijn ouders te vragen of ze wat willen geven. Het gaat om een klein bedrag rond de 2500 euro,dus eigenlijk vrij weinig. Kan ik dit geld gewoon op een zakelijke rekening laten storten,of zitten hier nog haken en ogen aan belastingtechnisch? Groeten, Richard
 2. Echt niemand die hier op wil reageren? ;) Ik wil echt niet pushen hoor,begrijp me niet verkeerd,maar ik ben gewoon benieuwd naar wat advies en kritiek van jullie.
 3. Beste Fred, Hartelijk dank voor je reactie en het meedenken. Klanten kunnen zowel particulieren en ondernemers zijn,de prijs zal liggen tussen de €5-€10 per maand. De prijs is even globaal genomen als richtprijs. Er zijn inderdaad genoeg opties om een gratis blog te maken,maar dit heeft natuurlijk lang niet zoveel voordelen als een eigen blog op je eigen domeinnaam. Voordelen: Gehost op een Nederlandse betrouwbare en snelle server,betere laadtijden. Eigen domeinnaam(bv pieterjansen.nl) Eigen email adres (bv post@pieterjansen.nl) Directe Nederlandse support per mail en telefoon Plugins om je blog aan te passen naar je eigen wensen .... In principe zijn er heel veel voordelen ten opzichte van een gratis blog,maar dat is denk ik wel duidelijk. Wat hosting betreft ga ik dat ook zelf regelen en laten managen door een ervaren hostingbedrijf dat puur gericht is op hosting. Ik zal daar een server of server ruimte afnemen en zelf accounts voor klanten op aanmaken,het onderhoud en beheer laat ik over aan het hostingbedrijf. Ik hoop dat dit al iets duidelijker is. Meer reacties,advies en kritiek is natuurlijk van harte welkom. Groeten, Richard
 4. Omschrijving van je concept: Hallo, Ik zit al een tijdje te denken aan het volgende project. Aangezien ik zelf aardig wat internet,wordpress en hosting ervaring ervaring heb weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn voor een beginner om een eigen website te hebben met een eigen emailadres. Mensen kunnen voor een x bedrag per maand(jaarcontract) een eigen domeinnaam krijgen met emailadres en daarop wordt een Wordpress Blog/Site op geinstalleerd en volledig werkend afgeleverd. Ik zal dus in feite al het werk voor de klanten uit handen nemen,en ook voor support ben ik uiteraard bereikbaar. Toen ik zelf nog niet wist hoe het allemaal werkte kwam ik erachter dat er meer is dan alleen maar een hostingpakket en wordpress installeren. Goede support (zeker voor beginners)is van wezenlijk belang en dat zie ik niet vaak terug bij hosting bedrijven. Daarom wil ik me puur gaan richten op de mensen die aan de gang willen,maar niet weten hoe het moet. Mensen kunnen een blog nemen en keuze maken uit diverse standaard themes,ook zullen er diverse plugins worden geinstalleerd. Hierbij kun je denken aan een foto album maken,volledig SEO geoptimaliseerd en uiteraard nog veel meer. Dit alles zal ik nog verder moeten uitwerken,maar heb het allemaal wel in mijn hoofd zitten,ideeën genoeg ;) Ook kun je denken aan Wordpress installaties en custom templates en Wordpress hosting voor webmasters. Ik zat al een tijdje met dit idee in mijn hoofd en ben nu eens benieuwd naar reacties en kritiek op dit concept. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: *Officiële gang van zaken bekeken(KvK,Belasting etc) *Verdiept in de hosting mogelijkheden *Onderzoek gedaan naar het aantal gratis aanbieders om een blog te maken(hier zit een limiet aan en geen eigen domeinnaam) *Onderzoek gedaan naar de mogelijkheden binnen Wordpress en de plugins. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: * Een nieuw concept op de markt zetten volledig gericht op Wordpress en de beginnende webmaster *Mensen die niet weten hoe het allemaal in zijn werk gaat ondersteunen en helpen met hun eigen weblog *Complete Wordpress service en hosting aanbieden. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Meer klantgericht en puur gericht op Wordpress Blogs. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Opbouwende kritiek en eerlijke meningen,mag ook hard aankomen ;-)
 5. Beste forumleden, Op dit moment zit ik even in een lastige situatie en ik hoop dat jullie mij misschien een beetje op weg kunnen helpen. Het volgende is gaande: Een kennis van mij heeft samen met een compagnon een BV,in deze BV zit ook nog een andere onderneming. De taken tussen hun waren zo verdeeld dat de compagnon de hoofd BV voor zijn rekening nam en mijn kennis de andere onderneming binnen de BV. Nu zijn ze uiteraard beide net zo verantwoordelijk,maar het volgende is gebeurd. Zijn compagnon heeft de BV verlaten en een eenmanszaak opgericht,maar hij zit ook nog steeds binnen de BV,maar daar wil hij niets meer mee te maken hebben en eruit stappen. Mijn kennis is hiermee akkoord en probeert geld te vergaren om het stukje krediet van de compagnon weg te vegen en alleen verder te gaan. Maar nu wil mijn kennis graag verder op een andere manier en meer online gaan doen en zich gaan richten op online verkopen middels een webshop. Ik heb hem aangeraden om dit buiten de BV om te gaan doen zolang zijn compagnon nog steeds op papier betrokken is bij de BV. Nu zijn we druk bezig om te kijken of er een mogelijkheid is dat ik samen met mijn kennis verder ga. Ik stelde hem voor dat ik een eenmanszaak begin en alvast het nieuwe concept ga opstarten,zodra mijn kennis en zijn compagnon alles hebben afgesloten met de BV en de compagnon helemaal weg is willen we kijken of we mijn eenmanszaak niet in de BV kunnen stoppen. Of indien mogelijk dat ik samen met mijn kennis een v.o.f. opstart,maar weet niet of dit mogelijk is en wijsheid is omdat mijn kennis al in de BV zit. Misschien komt het allemaal wat onprofessioneel over wat ik nu allemaal vertel,maar ben namelijk niet helemaal op de hoogte van de rechten en plichten van een BV. Kunnen jullie mij misschien wat advies geven,wij willen namelijk niet teveel praten met anderen omdat we niet willen dat mensen op de hoogte zijn van deze situatie. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking. mod edit: titel aangepast
 6. Bedenk ook altijd hoe de volgende stap eruit zou kunnen zien nadat het zou gaan lopen. Dat jij 30 ex BTW moet vragen voor jezelf is al fors, maar wat kost iemand als je die in dienst moet nemen en jij ook een boterham moet gaan verdienen? Anders ben je op je 65-ste nog steeds aan het rondrijden met je busje en dan hebben we het niet echt meer over "higherlevel". Dat is zeker iets waar ik nog niet over na heb gedacht,maar is zeker waar. Al met al ben ik tot de conclusie gekomen om van het geheel af te zien. Ik ga weer eens verder brainstormen en kijken wat voor ideeën in me opkomen. In ieder geval wil ik iedereen hartelijk danken voor de bijdrage in dit verhaal.
 7. Helemaal duidelijk. Maar wel goed om duidelijke kritiek te krijgen voordat ik me er verder in ga storten. Zat net ook al wat te rekenen betreft het uurloon wat ik zou moeten vragen,dit zou als snel rond de 30euro ex btw zijn. Het lijkt mij eerlijk gezegd veel te hoog voor particulieren. Misschien dat er nog mensen zijn met eventuele ideeën,maar zelf denk ik dat ik het idee jammer genoeg uit mijn hoofd moet zetten.
 8. vBulletin is inderdaad niet gratis meer,al lang niet meer,jaren geleden was dit namelijk wel gratis. Ik meen dat vBulletin op het moment $195 kost,is vrij aan de prijs,maar dan heb je wel goed werkende forum software. PhpBB wordt ook veel gebruikt en daar zou ik ook gewoon mee beginnen om te kijken of het forum aanslaat,kun je altijd later upgraden naar een betaalde versie als vBulletin of IPB. Wat betreft de kosten voor het implementeren van het forum in de style van jou website ligt geheel aan wat je wilt. Waarschijnlijk zullen de designers hier op het forum er meer over kunnen vertellen.
 9. Had ik inderdaad al gezien en ga zeker meer informatie opzoeken betreft het schrijven van een ondernemingsplan.
 10. Iedereen hartelijk dank voor de reacties. Ik zie ook al wat reacties dat de kans van slagen misschien moeilijk wordt. Maar goed,niet alles gaat over rozen en je zult er keihard voor moeten gaan om iets succesvol te maken. Jezelf onderscheiden van de rest en je klanten overtuigen is natuurlijk wel de hoofdzaak van dit gehele concept,maar ik ben er zeker van dat het zou kunnen werken. De bedoeling is natuurlijk ook om niet alleen maar pc problemen bij de mensen thuis op te lossen,maar een uitgebreid pakket aan te bieden. Het cursus idee is denk ik wel iets van zeker een kans van slagen heeft,zeker wat ik hier al heb gehoord wat betreft verzorgingstehuizen en plaatsen waar een oudere doelgroep aanwezig kan zijn. Ik heb een topic geopend hoe ik het beste mijn ideeën om kan zetten naar een goed plan op papier. Graag zou ik hier met iemand persoonlijk over willen praten,een consultant zit er helaas niet in aangezien ik op dit moment gebruik maak van de UWV en de kosten graag zo laag mogelijk wil houden. Hoe meer ik eraan zit te denken hoe meer ideeën ik krijg,ben er helemaal vol van,alleen moet het allemaal natuurlijk wel haalbaar zijn. Zelf ben ik ervan overtuigd dat het gaat slagen,anders was ik er natuurlijk niet over begonnen en was ik niet met de ideeën begonnen.
 11. Beste forum collega's ;) Op dit moment ben ik mezelf aan het oriënteren voor een domain/bedrijfsnaam. Ik sta nog niet ingeschreven bij de KvK,dus wil graag een naam hebben die ik wel kan gebruiken als mijn inschrijving. Vanmiddag heb ik al een topic geopend waar ik wat advies en kritiek heb gevraagd betreft het volgende concept: Ik wil dus een pc service beginnen ,maar dan als totaal pakket voor particulieren. Dit houdt in dat ik computerproblemen bij de particulier thuis en online ga oplossen,verder denk dan alleen maar het probleem oplossen. Hierbij moet je denken aan: Pc onderhoud met eventuele service/onderhouds contracten Begeleiding wat betreft onderhoud en pc gebruik Thuis cursus computer gebruik en internet Virus scan,virus verwijderen Pc optimalisatie Aanleggen netwerk en internet Advies voor aanschaf internet pakket en/of nieuwe pc Kortom,ik ga heel ver,niet alleen maar een probleem oplossen. Het concept moet dan ook niet vergeleken worden met pc monteurs of pc service aan huis,dit gaat veel verder. Tevens wil ik services gaan aanbieden als een backup service,zowel offline als online. Ook kunnen ze bij mij terecht om een eigen website of weblog op te starten,dus niet zomaar een hostingpakket,maar al helemaal voorbereid. Om de kosten voor de klanten zo laag mogelijk te houden wil ik zoveel mogelijk op afstand doen,hier is tegenwoordig hele goede software voor. Mijn service zal zeer flexibel worden en zeker geen van 9.00-17.00 mentaliteit. Verder zal ik op vaste tijden een soort van pc spreekuur houden via internet of telefoon om kleinere problemen op te lossen. Dit totaal pakket zal in eerste instantie voor particulieren gaan worden en eventueel worden uitgebreid voor MKB. Hier zou ik dus graag een naam voor willen hebben,een naam die eigenlijk alles een beetje omschrijft. Misschien heb ik niet echt mijn dag,maar er komt gewoon helemaal niets in mij op :-\ Kunnen jullie mij misschien een beetje in de goede richting duwen en misschien kunnen we dan met elkaar een beetje brainstormen. Alvast hartelijk dank voor het meedenken en ik waardeer het enorm dat jullie er de tijd voor nemen. Richard
 12. Hallo! Je geeft zoals hierboven aan dat je meer service wilt gaan verlenen. Maar realiseer je dat ieder ander service verleent. Wanneer je voor komt rijden, telefonisch te woord staat of een pakketje verstuurd, verleen je service. En er zijn er 13 in een dozijn die je pc op willen knappen, of dat nou 's avonds of overdag is. Wanneer je een echte (!) toegevoegde waarde hebt voor je (potentiele) klanten, dan kan je een heel interessant concept voor je hebben liggen. Zolang je dit niet hebt, vrees ik dat je na een anderhalf jaar zoals menig ander pc-reparateur-aan-huis voor een andere hobby/job kiest. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Niet elke pc-reparateur-aan-huis biedt de extra's die ik wel ga aanbieden. De meeste komen inderdaad gewoon een probleem oplossen en that's it. Ik ga verder door te bekijken hoe het probleem voorkomen kan worden. Ook bieden ze meestal geen backup service aan wat toch wel erg belangrijk is en wat de meeste mensen niet weten(uit ervaring). En zo kan ik nog wel even doorgaan... Daarom zal ik geen "gewone"pc reparateur aan huis zijn,maar iemand die dus veel verder gaat.
 13. Dank je voor je reactie. Het blijft natuurlijk een feit dat er meer mensen zijn met hetzelfde idee en er natuurlijk ook al heel veel zijn met een pc service. Daarom wil mezelf ook gaan onderscheiden door meer service te gaan bieden in plaats van alleen maar pc reparatie. De nachten zal ik niet oproepbaar zijn,dat zou erg ver gaan voor iemand die alleen gaat beginnen ;-) Het risico is misschien dat ik dan 24 per dag aan het werk zou zijn en dat gaat me wel heel ver en is ook voor niemand vol te houden. Het uurtarief heb ik ook nog niet berekend,het is nog maar een kaal idee wat nog uitgewerkt moet worden. Ik zou ook graag wat advies willen hebben betreft het berekenen van een uurtarief. Richard
 14. Dit is iets waar ik zeker nog even naar moet kijken,ben hier nog niet over uit. Dit moet ik zeker gaan onderzoeken. Misschien heb je een idee hoe ik het beste onderzoek kan doen? Dit zal ik denk ik onder moeten brengen in een verzekering,ook daar moet ik mezelf verder in verdiepen. Het lijkt mij ook een zeer goed idee wat meerdere mensen in mijn omgeving aanspreekt. Zelf zit ik te denken om eerst te beginnen in mijn eigen regio,Zuid-Holland,Gouda,Rotterdam,Utrecht. Dit is al een vrij grote regio,en wat ik al zei,het is de bedoeling dat ik veel van afstand ga doen. Ben benieuwd naar meer reacties. Richard
 15. Omschrijving van je concept: Pc Service / Backup Service/Hosting/Hulp op afstand Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Praktijk ervaring opgedaan en verdere informatie gezocht op internet Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Geheel zelfstandig aan het werk gaan en de problemen van particulieren oplossen Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Compleet en totaal pakket Wat voor feedback hoop je te krijgen: Advies en opbouwende kritiek Ik wil dus een pc service beginnen ,maar dan als totaal pakket voor particulieren. Dit houdt in dat ik computerproblemen bij de particulier thuis ga oplossen en verder denk dan alleen maar het probleem oplossen. Hier moet je denken aan: Pc onderhoud met eventuele contracten Begeleiding Thuis cursus computer gebruik en internet Virus scan,virus verwijderen Pc optimalisatie Aanleggen netwerk en internet Advies voor aanschaf internet pakket en/of nieuwe pc Kortom,ik ga heel ver,niet alleen maar een probleem oplossen. Tevens wil ik meerdere services gaan aanbieden als een backup service,zowel offline als online. Ook kunnen ze bij mij terecht om een eigen website of weblog op te starten,dus niet zomaar een hostingpakket,maar al helemaal voorbereid. Om de kosten zo laag mogelijk te houden wil ik zoveel mogelijk op afstand doen,hier is tegenwoordig hele goede software voor. Mijn service zal zeer flexibel worden en zeker geen van 9.00-17.00 mentaliteit. Verder zal ik op vaste tijden een soort van pc spreekuur houden via internet of telefoon om kleinere problemen op te lossen. Dit totaal pakket zal in eerste instantie voor particulieren gaan worden en eventueel worden uitgebreid voor MKB. Nogmaals,mijn service zal heel ver gaan. Ik zal verder voor mezelf het één en ander op papier gaan zetten om een duidelijk inzicht te krijgen van alles. Graag zou ik alvast een mening en opbouwende kritiek van jullie willen horen. Zelf ben ik natuurlijk al zeer gemotiveerd en denk ook zeker dat er een kans van slagen is,maar misschien zie ik nog wel wat dingen over het hoofd en daar heb ik jullie nu net even voor nodig. Oja,ik zit nog wel met een ander probleem. Op dit moment heb ik een nieuwe werkgever,het UWV,dus zal daar eerst eens naar informeren wat de mogelijkheden zijn voordat ik problemen krijg met mijn uitkering. Alvast hartelijk dank. Richard [Edit : titel verduidelijkt]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept