Jump to content

Sjorslo

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • First name
  Sjors
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik heb ondertussen niet stilgezeten en de ideale naam gevonden voor mijn onderneming. Ik ga morgen de domeinnaam registreren zodat ik er ook een kleine website op kan zetten (straalt een stukje professionaliteit uit naar de lokale ondernemers). Ik ben nu bezig met een lijstje met voordelen voor de ondernemers. Het onderstaande heb ik inmiddels maar ik moet het natuurlijk nog finetunen. Iemand nog een advies? De voordelen van adverteren bij [naam onderneming] - Lokaal & vertrouwd - Specifieke doelgroep voor een hogere conversie - Persoonlijk advies - Regionaal adverteren voor ieder budget - Uw coupon direct printen vanaf de website Alle suggesties & adviezen zijn nog steeds welkom! (ook op mijn vorige post ::)) En excuses voor de dubbelpost, maar het viel stil.. ::)
 2. Ik heb nog eens goed nagedacht en vraag me op dit moment af wat de beste manier is om ondernemers in de buurt te benaderen.. E-mail, post of gewoon binnenlopen in de hoop dat de eigenaar er is. Vooral bij grote ketens (Hema etc.) zal dit nog moeilijk gaan worden, daar is een e-mail wellicht wel handig. (Dan hoor ik meteen wat het beleid is). Wat is wijsheid? En wat zal een goede prijs zijn per advertentie? Ik heb namelijk echt geen flauw idee wat acceptabel is. €10 per 100 ontvangers? (€0.10 p.p) Wederom bedankt!
 3. Een opensource forum zoals phpBB of vBulletin zijn gewoon gratis te downloaden. Het installeren kun je eventueel uitbesteden, dit zal, als je verder niet veel aanpassingen wilt, niet meer dan een tientje hoeven kosten..
 4. Oké, bedankt en welterusten voor nu. Ik laat nog van me horen ;) (Die deelnemers zitten nu waarschijnlijk stiekem te gniffelen)
 5. Volgens mij snappen wij elkaar nét niet ;) Je bedoelt dat ik één A4 neem (laat printen). Deze verdeel ik in vier gelijke vlakken (coupons). Nu heb ik vier coupons die ik door middel van een nietje aan elkaar maak, zodat je een soort boekje overhoudt. Begrijp ik het nu goed? Om het helemaal duidelijk te krijgen, heb ik even vluchtig een voorbeeld gemaakt (zie bijlage) Zal een boekje beter zijn, dan een A4 flyer, die de ontvanger zelf moet knippen? PS: Ik snap inderdaad de inside joke niet, maar dat kan ook aan het tijdstip liggen ::)
 6. Ik ben inderdaad niet echt consequent met mijn taalgebruik (flyer, couponnenboekje, folder), maar ook ik heb het steeds over één velletje. En nu hopen dat wij niet toevallig uit hetzelfde dorp komen.. ;)
 7. Als ik het zo lees, klinkt dit inderdaad toch wel aantrekkelijker als een algemene folder. Op deze manier kan ik ook het hele jaar bezig zijn! Dan weer eens een seniorenfolder en vervolgens is het weer eens tijd voor een folder voor kinderspullen (tegen sinterklaas bijvoorbeeld) Vooral senioren kopen veel lokaal, aangezien ze niet op internet shoppen. Ik word met de minuut enthousiaster momenteel ;) Nu rest mij de vraag nog: ga ik zelf printen óf ga ik het uitbesteden aan de professionals. Zelf printen is voor kleine hoeveelheden waarschijnlijk nog goedkoper (als ik de doelgroep ga specificeren). Wellicht kan ik wat onderhandelen met de lokale printshop. Korting in ruil voor een logo op de flyer. Verder vraag ik me af wat een goed tarief zal zijn per advertentie. Ik vind alles in principe mooi meegenomen en het gaat me in eerste instantie ook niet om de winst. (al weet ik dat sommige leden van HL hier niet van gecharmeerd zijn, sorry!). edit: quote ingekort
 8. Die is scherp! Alleen moet ik dan weer wat meer landelijk gaan kijken. Ik denk namelijk niet dat veel mensen koffie gaan drinken in eigen dorp. Maar couponnen voor grote ketens die landelijk veel voorkomen (Hema, La place, McDonalds, Van der Valk). Bedrijven zullen dit wellicht ook wel aantrekkelijk vinden in de hoop dat er iets bij besteld wordt (gebak oid) of een tweede kopje. Maar ik hou het voorlopig liever even lokaal.. ;)
 9. Daar zit wat in! Maar wat is het verdienmodel dan? (Niet alle webshops hanteren een affiliateprogramma) Google Adsense is, denk ik, ook niet interessant bij de deze doelgroep. Die prikken er zo doorheen.. En ik denk niet dat webshops willen betalen voor een plaatsen op mijn weblog, naast het weglaten van de verzendkosten.. Ik moet er nog eens goed voor zitten, want er valt wellicht wel iets moois van te maken.. Ondertussen ga ik nog even verder met het lokale couponnenboekje. Wederom bedankt.
 10. Bedankt voor uw inbreng! Over die combi moet ik inderdaad eens na gaan denken. Zo kan ik bijvoorbeeld ook een 'uitstapjes-flyer' (kinderfeestjes) maken. Korting voor zwembaden, koeienknuffelen bij de boer etc. Korting voor snackbars, restaurants Korting voor drinken & eten (al gaat dat moeilijk worden i.v.m. grote supermarkten) Korting voor een snoepzakje bij de lokale snoepwinkel. Maar toch vraag ik me af of dit slim is, want waar laat je deze flyers bezorgen? Senioren zitten bijvoorbeeld niet te wachten op de laatste trends qua kleding. Is het niet efficiënter om een algemene folder te maken waarin voor iedereen iets staat, of zal deze dan niet gelezen worden? Edit: Ik heb de zoekfunctie gebruikt maar kwam niks soortgelijks tegen. Allereerst bedankt voor uw reactie! Goed idee, maar ik vraag me af of ik me moet mengen met de huidige concurrentie (zoals Retailmenot of Coupons.nl). Verder vraag ik me eigenlijk af of webshops het interessant vinden, aangezien verzending nog altijd een grote kostenpost is. Als ze bereid zijn gratis te verzenden, waarom zullen ze dit dan niet op de site zetten. Het staat immers niet verkeerd! Nogmaals bedankt voor de reacties!
 11. Bedankt voor uw reactie René. Dus ik zal me moeten richten op een bepaalde niche. Is het dan verstandig om deze toch overal te bezorgen (huis-aan-huis) of echt alleen in bepaalde wijken waarvan je weet dat er (om even uw voorbeeld te gebruiken) veel senioren wonen, bijvoorbeeld aanleunwoningen. Maar veel bedrijven zijn toch ook redelijk algemeen, zoals kledingwinkels, de slager, elektronicazaak, drogist enzovoorts.. Is een zgn gezinneneditie ook te algemeen? De ketens kan ik natuurlijk altijd benaderen onder het motto 'niet geschoten is altijd mis'. Ik hoor dan vanzelf wat het beleid is.
 12. Beste ondernemers, Ik loop al een tijdje rond met het idee rond om een kleine onderneming te starten. Ik heb al een concept bedacht waarvan ik denk dat dit voor zowel bedrijven als voor de consument gunstig is. Het concept is erg simpel, namelijk een couponnenboekje. Adverteerders kunnen advertentieruimte inkopen. De enige voorwaarde is dat ze een korting of promotie aanbieden. Vervolgens zal het boekje (flyer) gedrukt en huis-aan-huis verspreid worden. Eventueel zullen de flyers verspreid worden bij de aangesloten ondernemingen. Qua vormgeving heb ik voldoende contacten om het een mooi geheel te laten worden. Ik zie grote voordelen voor beide partijen (consumenten en ondernemingen): Bedrijven kunnen ook een relatief goedkope manier adverteren; de printkosten worden namelijk gedeeld onder meerdere ondernemingen De consument heeft alle kortingen en promoties van (lokale) ondernemers bij elkaar. Nu vroeg ik me eigenlijk af wat jullie –ondernemers- van dit concept vinden. - Vinden jullie deze manier van adverteren aantrekkelijk? -Wat vinden jullie een acceptabel tarief voor één advertentie / coupon? - Is er een vergunning nodig om HAH te bezorgen, indien ik het niet uitbesteed? - Mogen lokale franchise ondernemingen zoals Kruidvat, Hema, C1000 zelf advertentieruimte inkopen of wordt dat landelijke geregeld? Ik hoor het graag! Alvast bedankt voor jullie tijd en expertise. Met vriendelijke Groet, Sjorslo
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept