Jump to content

CynthiaV

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  delft
 1. Naar aanleiding van dit bericht: https://www.acm.nl/nl/publicaties/acm-sommeert-vakantiegarant-te-stoppen-met-misleiden-consumenten Zojuist maar een melding bij de ACM gemaakt. Wellicht helpt dat iets.
 2. Nou dat is nou juist het probleem of nou ja probleem is een groot woord. Onze advocaat heeft een verweer brief gemaakt voor ons en adviseert mee maar gaat niet optreden namens ons in de rechtzaak. Het verweer gaan wij zelf doen om de kosten te drukken.
 3. Vandaag een ietswat vreemde wending in onze zaak tegen Streya. Wij stonden op de rol om 16 juli voor de rechter te komen. Zojuist door onze advocaat ( bekend bij Twabla) gebeld. Hij was benaderd door een medewerker van Das rechtsbijstand, Das heeft nu de volmacht om te handelen in de zaken Streya v.s ondernemer. Voorgesteld wordt door Das om af te zien van een rechtsgang na betaling van de oorspronkelijke kosten, in ons geval €465,- en daarmee is de kous af. Tevens het verzoek of de datum van zitting verschoven kan worden, advies advocaat is om hiermee in te stemmen, gaan wij dus ook doen. Verder adviseerde de advocaat nog om contact op te nemen met meneer xxx van Das om over de zaak te praten en over het uitstelverzoek te praten, in de mail van Das ( in mijn bezit) wordt ook gevraagd door Das om verhinderdata op te geven van ons. Zojuist de post:......brief van de rechtspraak....zaak is verplaatst naar 14 augustus 2018. ???? huuu dit volg ik even niet meer. Komt dit nu van de rechtspraak zelf af of heeft Das al een verzoek ingediend en is dat verzoek toegekend zonder ons eerst te bevragen of wij wel kunnen? Wij zijn helemaal niet in het land op die datum... en nu?
 4. Wat is de status momenteel, ik weet dat er afgelopen week een gedupeerde voor de rechter heeft gestaan, hoe is het daarmee verlopen? Zelf hebben wij een brief door een advocaat laten opstellen en versturen naar Streya/Bos/Lavg, dit inmiddels bijna 2 weken geleden en ja hoor tot nu toe geen reactie. 7 juni zijn wij zelf aan de beurt bij de rechter, gaan de brief van de advocaat daar maar inleveren, wellicht dat dat iets gaat helpen.
 5. Dat is opvallend. Bij een ander taxi/koeriersbedrijf is eerst een incassobureau en later een deurwaarder ingeschakeld. Daar verwachtte ik een eventuele eerste dagvaarding. Is bij jullie die volgorde ook gebruikt? Kun jij de naam van de betrokken deurwaarder noemen? De datum van 7 juni geeft erg veel tijd (een week is niet ongebruikelijkbij deze procedure) dus hebben we twee maanden om een conclusie van antwoord te maken en eventueel een eis in reconventie te formuleren. Essentieel in het verhaal is het patroon van misleiding en bedrog in diverse uitingen van Streya, dat zich vervolgens concentreert in telefonische verkoop waarbij het verkoopgesprek gescheiden plaatsvindt van het overeenkomstsgesprek. Uit diverse verslagen van zulke verkoopgesprekken kunnen we afleiden dat daarin vanalles beloofd wordt, zelf dat Streya zelf opdrachten klaar heeft staan voor ingeschreven bedrijven. Gedupeerden doen daarom een beroep op dwaling ex artikel 6:228 BW en/of bedrog ex 3:44 BW. Het is nu van belang dat je zelf duidelijk op papier zet wanneer je benaderd bent, door wie en met welke verkoopargumenten. Dank voor je bericht, ook hier eerst een incassobureau (Bos) en vervolgens een gerechtsdeurwaarder ( LAVG). Ook bij mijn vrouw een gescheiden verkooppraatje ten opzichte van het overeenkomstgesprek, werd van alles belooft tot ritten aan brussel aan toe. Tot op heden uiteraard nog niet 1 rit gehad van de zogenaamde bedrijfspresentatie. Opvallend is ook dat mijn vrouw nog niet eens begonnen was maar al wel haar inschrijving KVK had gedaan. Streya spurt kvk af om jonge bedrijven te misleiden. Contact met Streya niet mogelijk zoals zoveel al beschreven is op diverse fora op het net. Ik wil eigenlijk het "gevecht" aangaan en een advocaat in dienst nemen. Ben hier alleen totaal niet in thuis.
 6. Zie dat ik het verkeerde bericht heb gequote. Het gaat om het volgende bericht waarin member TwaBla oproept naar gedupeerden: Wat ik wel weet is dat we inmiddels een redelijke lijst gedupeerden hebben die samen een tamelijk consistent verhaal vertellen over de trukendoos van Streya (naar keuze oplichting/misleiding/dwaling) en dat ik graag hoor wanneer een van hen voor de rechter gedaagd wordt. Dan gaan we wat hulp organiseren. Wellicht weet iemand of we ook iets kunnen doen om deurwaarders en incassobedrijven beter van repliek te dienen.
 7. Beste, Inmiddels zijn wij gedaagd door Streya, brief is vanmiddag binnengekomen en wij (mijn vrouw) wordt gedaagd op 7 juni rechtbank den haag. Ons verhaal m.b.t. tot Streya is niet anders dan wat er op internet te vinden is, echter hebben wij zowel per email als per aangetekende brief opgezegd. Verhaal was... mail niet gelezen, brief niet ontvangen. Nu zijn wij ons aan het beraden wat te doen, had persoonlijk niet verwacht dat STreya echt zo ver zou gaan, dacht dat het zou blijven bij bang maken. Eigenlijk wil ik het laten voorkomen maar heb daar hulp bij nodig in de vorm van een advocaat. Wellicht eentje die dit pro deo wil doen om straks een grotere groep te vertegenwoordigen. Graag hulp in deze. Per mail of telefonisch geen probleem Met vriendelijke groet, Paul Vonk (Taxi4Delft)
 8. Sinds kort ben ik bezig met mijn ondernemingsplan voor een webwinkel voor kinderkleding. Informatie zoeken over de klanten, het produkt, etc. dat lukt me allemaal wel. Nu moet ik dus een bedrijf zien te vinden die een website maakt/aanlevert. Daar kom ik dus niet uit; ik vind genoeg websites van bedrijven die websites bouwen, maar ik begrijp de termen niet die ze gebruiken. ??? Ik wil gewoon een indicatie van de te verwachten kosten; bij de één kost een goede website € 1500 of € 2000 of zelfs €3000 en ik zie ook een heleboel bedrijven waar je voor €20 à €25 euro per maand een website kan "huren" (ik weet niet of dat het goede woord is). Wie kan hier iets zinnigs over vertellen?
 9. Vanmiddag ben ik bij de KvK geweest voor een gesprek met een bedrijfsadviseur. Dit was een intakegesprek waarin de adviseur kijkt of je in aanmerking kan komen voor het "Starterstraject". En gelukkig, ik kwam ervoor in aanmerking. Dit houdt in dat de KvK je begeleid dmv gesprekken en je adviseert aan welke seminars je deel zou kunnen/moeten nemen. Er zijn wekelijks seminars gvoor starters georganiseerd door de KvK, oa: Ondernemingsvaardigheden , Juridische zaken , Marketing, Belastingen, enz. Als je in dit traject komt, betaalt de gemeente waar je woont een groot deel hier aan mee. Maar wat betreft het plan om een winkel te beginnen; de adviseur vertelde dat het inderdaad erg moeilijk is in deze tijd iets in de detailhandel te strarten en draaiende te houden. Daarbij heb je met een winkel hoge kosten en moet je maar afwachten of je winst kan maken. Hij adviseerde me, evenals een paar van jullie, te beginnen met een webwinkel en/of kledingparty's voor kinderkleding. Vandaaruit kan ik nog alle kanten op, zonder die hoge kosten van een winkel beginnen, verbouwen, huur, enz. Zover mijn verhaal, iedereen bedankt voor de reacties, ik ga mijn ondernemingsplan maken!
 10. Bedankt voor de reactie! Concurentie is inderdaad gevaarlijk, maar ik zie die grote textielwinkels niet als echte concurenten. Slechte lokatie moet ik ook niet aan denken, maar ik heb op internet de huurprijzen van de winkels gevonden van het betreffende winkelcentrum ; van €160 tot €225 per m2, geen idee of dat haalbaar is voor mij. En ik ga inderdaad een ondernemingsplan maken, ben al een klein beetje begonnen, maar dat is best lastig, dus.........alle tips, ervaringen, enz. zijn welkom!
 11. Hallo, Ik ben nieuw op dit forum en heb een vraag aan jullie: Ik wil binnenkort een kinderkledingwinkel beginnen bij mij in de buurt in een winkelcentrum. Morgen heb ik een afspraak bij de KvK met een bedrijfsadviseur. Nou lees ik hier nogal wat negatieve verhalen van mensen die een kinderkledingzaak hadden/hebben of weer iemand kennen. Mijn vraag is: om welke redenen zou een kinderkledingzaak niet goed lopen? Ik denk juist zelf het volgende: -Kinderen zijn er altijd en overal, er worden dagelijks nieuwe geboren, misschien wat minder dan vroeger, maar toch. -Kinderen groeien (gelukkig) en moeten dus elk seizoen nieuwe kleren hebben. -In het winkelcentrum dat ik op het oog heb, zit voor kinderkleding alleen Zeeman, Wibra, een kleine Hema en 2 schoenenwinkels. Graag zie ik zsm jullie (vele) reacties tegemoet
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept