Iris35

Junior
  • Aantal berichten

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Iris35

  1. Zolang de naam nog niet officieel vaststaat zijn de suggesties zeker welkom. ;D
  2. Nooit verkeerd om locaties te rouleren... waarom altijd precies in het midden? Kom je nog eens ergens ;D En als het te ver is voor je dan ga je de volgende keer mee als het dichterbij is voor je.
  3. Hoi John, Het zijn allemaal leuke suggesties, maar het zijn ze net niet. Met de pic van piksels hebben we al gestoeid, maar kan op verschillende manieren uitgelegd worden en men legt niet de eerste link naar de foto, daarbij denken ze in eerste instantie ook dat het dan met een k geschreven moet worden. De namen geven het net niet bij (schriftelijke) communicatie, redactie en fotografie. Helaas is mijn eigen voornaam of eigen achternaam al bezet. En om beide te gebruiken zie ik weer niet zitten. Het anders schrijven van de naam is eerder gesuggereerd en die ga ik zeker toepassen (zeker als het de naam blijft). Waarschijnlijk niet met streepjes en niet in de url-naam, maar wel in de bedrijfsnaam en logo. Vooral omdat ik dan niet erbij hoef te vermelden dat er streepjes tussen staan. Het zal in de bedrijfsnaam dan worden: Tik Tik Klik. De 3 i's in het verhaal hebben op dit moment nog wel voor leuke ideetjes gezorgd rondom een logo. Daar ben ik wel nog over aan het brainstormen. Naast dat het in niet directe vorm moet linken naar communicatie, redactie en fotografie, moet het speels, creatief, buiten de kader, eigen wijs (los van elkaar, maar ook wel vast aan elkaar eigenwijs) uitstralen. Leesbaarheid telt ook mee op de huisstijl en website, maar in de urlnaam vind ik het toch minder belangrijk, want bij links kun je ze altijd los van elkaar invullen. De q - Q is wat mij betreft afgeschreven binnen mijn naam. Alle argumenten en omschrijvingen ervan hebben mij er niet van overtuigd dat het de naam zal verbeteren of er een meerwaarden aan zal geven. Er een H tussen zetten is zeker niet aan de orde (ook voor mij nooit geweest). In ieder geval wel aardige suggesties, helaas niet passend bij mijn idee over mijn bedrijf. ;D
  4. Hoi Claus, ik heb je pm ontvangen en erop gereageerd. Erg bedankt voor je suggestie. ;D
  5. Het is inderdaad afhankelijk van waar je zit. Hier bij mij om de hoek - naast een supermarkt is een anderhalf jaar geleden een kledingzaak voor kinderen begonnen. Geen concurrerende winkels om de hoek. Heel praktisch langs een kinderdag / speelverblijf die alle dagen open is. Maar toch heeft het winkeltje het verloren van de concurrentie in de stad. Daar zit alles bij elkaar en voor ieder budget. Inmiddels is het zaakje - na een jaar - er mee opgehouden. Het draaide niet. Ik denk daarom dat het juist wel goed is om in een centrumpje bij concurrente te zitten. Als er al een Hema zit (hoe groot maakt niet uit) zegt dat, dat er toch redelijk wat klanten komen. De vraag is of je de Zeeman en de Wibra niet als concurrenten moet zien. Ze zijn ijzersterk en betaalbaar. Ook welvarende klanten kopen daar kleding. Ga je hetzelfde soort kleding verkopen? Merkgericht? Leeftijdsgericht? Bijvoorbeeld: babykleding heeft - denk ik - meer potentie. We hebben hier zeker twee babywinkeltjes (kleding tot ca 4 jaar) en die draaien prima en ze bestaan al lang. Ze zitten echter wel in het centrum. Verder is er inderdaad nog de internetconcurrent. Het barst van de kledingwinkeltjes op internet. Neus maar eens op marktplaats bij kinderkleding. Het zijn vaak hobbyisten die wat bij willen verdienen. Niks mis mee, maar wel een concurrent. Is het niet verstandig om eerst zelf een internetwinkel op te zetten en vanuit huis te werken totdat je voldoende klanten hebt om ook de huur te kunnen betalen van een dergelijk duur pand? In ieder geval het is wel een leuk initiatief. Heel veel succes.
  6. Ik heb net een overleg gevoerd over de toevoeging van de Q en we hebben de Q ook op verschillende manieren gebruikt in de naam. Eigenlijk ben ik tot de conclusie gekomen dat de Q slechts voor een luxe of verspeelsing zorgt en geen toegevoegde waarde heeft binnen het doel van mijn naam. Daarbij stond al vast dat de naam een Nederlandse uitstraling moet krijgen. Tik Tik Klik - hoe Nederlandser kan het... Tik Tik Qlik (Qlick) Of Tiq Tiq Qlik het ziet er ook niet echt praktisch uit. Het oog wil zeker ook wat. Tik Tik Klik zegt eigenlijk precies wat het moet doen. Al die andere varianten met de Q: - het geeft geen toevoeging aan de naam - het maakt de naam niet creatiever - het leest niet lekker - je spreekt het wel hetzelfde uit - je moet altijd uitleggen hoe je de naam spelt Eigenlijk heeft het meer nadelen dan voordelen. Wat mij betreft blijft het dan ook Tik Tik Klik ;D Mits iemand nog een heel goede argument of suggestie heeft ;) Die zijn altijd welkom, en zeker overweeg ik het meeste wat aansluit op mijn idee.
  7. Dat klopt, voorlopig mik ik op bijvoorbeeld instellingen en bedrijven (uit de regio 010) die bijvoorbeeld persberichten, flyers, folders, advertorials, personeelbladartikelen, verslagen, scripts en websiteteksten (etcetc) willen laten schrijven of laten redigeren. Of als ze een beeld / illustratie erbij willen laten maken -als ze zelf de tekst al hebben. Bij fotografie (en scripts) bied ik een klein stukje naar de consument zelf, maar die weet ik inmiddels te bereiken. Ik lever geen complete lay-out of kant-en-klaar product (bijvoorbeeld flyer). De opzet nu is - nu ik het in bedrijfsvorm ga gieten - voornamelijk gericht op instellingen en bedrijven die een budget hebben en het liever uitbesteden dan iemand ervoor in dienst te nemen. :)
  8. Een dienst voor het schrijversvak is een stuk moeilijker om daar een aanbieding voor uit te werken omdat je meestal al met prijsafspraken werkt, dan voor een dienst voor een knipbeurt (2 knipbeurten halen, 1 betalen). Voor de fotografieafdeling is dat een stuk makkelijker (2 foto's voor de prijs van 1). ;D
  9. Hoi dat is inderdaad nog leuk om mee te nemen ;D Thanx
  10. Ik verkoop geen artikelen, maar diensten en die kan ik niet zomaar in de aanbieding gooien. Bij artikelen is dat een stuk gemakkelijker. ;)
  11. Dat klinkt inderdaad wel goed. :) Deze neem ik zeker mee.
  12. Ik heb heel veel aan deze reacties gehad mag ik wel zeggen. Echter heb ik geen sterke argumenten gehoord waarom ik het niet zou moeten doen. Meer waardoor ik het wel zou moeten doen. Dus heb ik besloten om deze naam voort te zetten. Een aantal van de tips verwerk ik in mijn nieuwe naam, zoals het losschrijven om de leesbaarheid te vergroten en daarmee ook de struikelbaarheid te verbeteren: Tik Tik Klik. Het enige waar ik me nu nog in moet verdiepen wat betreft de naam: het logo. Als iemand tips daarover heeft of toevallig weet wie logo's ontwerpt hoor ik ze graag. ;D Bedankt voor alle kritische en open reacties en suggesties. ;D
  13. Als het werkt 'vriendjes' worden, dan zal ik eens met de redactie om de tafel gaan zitten. Want ik werk namelijk al voor ze. Ik schrijf echter zelf geen advertenties, dat is namelijk een vak apart. Ik heb ook wel eens aan ondernemers gevraagd of het voor ze werkt, maar inderdaad weten ze het meestal niet. Een actie: neem deze advertentie mee en dan krijg je zoveel korting, was voor een van de ondernemers wel meetbaar. Maar dan praat je wel over een winkelier en dat ben ik niet. Maar zo ik het allemaal lees, zal het adverteren voor mij in de lokale krant weinig opleveren, omdat het voornamelijk de consument bereikt. Denk dat ik me beter in vakbladen kan gaan verdiepen die mijn doelgroep bereiken. Mijn doelgroepen zijn bekend en mijn doel ook. Deze staan allemaal uitgebreid omschreven in mijn ondernemersplan. Echter mijn bedrijf start pas volgend jaar, dus heb nog even de tijd om me te orienteren op gebied van reclame mogelijkheden. In ieder geval bedankt voor de reacties ;D
  14. Helaas ben ik geen specialist op het gebied van reclame. Reclame is namelijk een heel ander vak als communicatie. ;)
  15. Fotograferen van ondernemers en erover schrijven doe ik op het moment al - inderdaad lokaal. Het is niet de bedoeling dat ik alleen lokaal ga, maar het is een goed begin, want Regio 010 is erg groot! Maar wie weet ga ik ook nog wel fotograferen op B2B evenemten ;D Niet echt consumentgericht. Verwacht je opdrachten van het lokale bedrijfsleven? Waarom niet fotograferen op lokale b2b evenementen of een serie portretten van lokale ondernemers gemaakt? Maak je een leuke website van en verkoop je grote afdrukken in een mooie lijst, met Tiktikklik signatuur. Net als de Kunstfabriek!
  16. Oke dan ga ik eens kijken of er een telefoonnummer bijstaat :) Bedankt voor de tip. 30 euro voor een oplage van 50.000 stuks is natuurlijk geen geld en het investeren waard. Welk blad is dat de zondagochtendblad?
  17. Artikelen die ik niet wil lezen, sla ik gewoon over - zo simpel toch? ;D ;)
  18. Zijn er ondernemers die ervaring hebben met reclame maken op lokalegrond? Bijvoorbeeld in een lokale krant? Werkt het? Zijn er links naar sites / bedrijven voor buitenreclame (stationsborden, bushokborden enzo)? ;D
  19. Is er niet een moderator die zulke oude topics verwijderen of sluiten? Dan kan er ook niet meer gereageerd worden,
  20. De associatie bij tik tik klik is vooral: het geluid van de typmachine en geluid van de camera... De naamidee is leuk, maar past daardoor niet erg bij het idee wat ik erachter heb. :) Van alleen die naam krijg ik al jeuk ;)
  21. Ik mik inderdaad op zakelijke opdrachtgevers. Er zullen maar weinig consumenten zijn die een beroep op mij gaan doen. ;) Dat is kort door de bocht. Je schetst een voordeel van beschrijvende namen (of associërende: Bakker Krentenbol) maar er zijn ook nadelen. Ze zijn amper te beschermen en ze zijn amper onderscheidend. Tik Tik Klik is bovendien associërend. En de topicstarter mikt waarschijnlijk niet op consumenten, maar zakelijke gebruikers (opdrachtgevers). Consumenten kennen Hollandse Hoogte of Hunky Dory niet, vakmensen wel.
  22. Hoi Simon, dank je wel voor je tip. Ook deze zal ik zeker meenemen voordat ik de knoop door ga hakken. ;D
  23. Wat mij vooral opvalt binnen de branche waarin ik wil gaan werken is dat er tal van namen zijn (de meeste) die gericht zijn op de functie. Dat vind ik zelf binnen de kader. Je verraad meteen wat je doet. Op zich is daar niks mis mee, maar ik ben toch iemand die juist wat origineler wil zijn (niet alleen in mijn naam, maar ook in mijn werk). Maar juist omdat deze naam vele verschillende gedachten oproept dacht ik: toch even op een professionele site vragen... familie en vrienden zijn over het algemeen redelijk bevooroordeeld. ;) Blij dat mijn vraag hier prima past. ;D
  24. Hoi Gwyneth, De naam anders schrijven is inderdaad een goede optie. Misschien breek ik dan niet zo snel mijn tong er meer over. Er zijn echt honderden namen voorbij gekomen. Ik werd inderdaad een keer midden in de nacht wakker en dacht: Ik heb hem! Toen zocht ik op domein namen en zag dat deze onder nagenoeg alle url varianten (nl.com. eu. etc etc...) was bezet. Het is moeilijk, vooral lastig om de knoop door te hakken en toch origineel te blijven :) Bedankt: ik heb zeker wat aan je tips. Iris :)
  25. Een logo is inderdaad waar ik eveneens mijn hoofd over breek... hoe ga ik het vertalen in logo. Het motto die ik voor het bedrijf heb, past bij vele namen dus ook wel bij deze naam... Heb je toevallig ideeen die ik op kan doen of weet je iemand die goed is in het ontwikkelen van logo's? Dan hou ik me graag aanbevolen (ook als deze naam niet doorgaat, want een logo moet er zeker komen). Oeps ... Welkom op HL Iris. De naam tiktikklik is op zich prima. Ik vraag me wel af (of ben nieuwsgierig naar) hoe je je verder wil profileren middels het ontwerp van je logo en site. Een dergelijke oversimpele naam vraagt eigenlijk ook om een "leeg" ontwerp wat toch krachtig is. Een mooie uitdaging dus.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.