PLM79

Junior
  • Aantal berichten

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

PLM79's trofeeën

  1. Die 70.000 euro zijn al mijn jaarlijkse kosten (huur, afbetaling lening, loonkosten, marketingkosten, etc)
  2. Dank Avelache, die 2,38 is inderdaad incl. de loonkosten. PLM
  3. Paul/Fred, Dank voor jullie reactie. Ik neem inderdaad ook mensen in dienst en de ondernemingsvorm is een eenmanszaak. De verschillende omzetscenario's is een goede tip en hier ga ik mee aan de slag. Keyword is dus het niet ingewikkeld maken en me te richten op de directe inkoop- en verpakkingskosten. Paul, de belangrijke aspecten die jij benoemt (vestigingslocatie, koopstromen, doelgroepen, concurrentie/onderscheidend vermogen etc.) komen allemaal aan bod in mijn plan. Dank! PLM
  4. Allereerst enorm voor jullie reacties! Wat een behulpzaamheid hier. En ten tweede, sorry dat ik zo laat reageer. Ik had wat problemen met mijn internetverbinding. Op basis van jullie input, het volgende: Ik wil me uiteraard onderscheiden van mijn concurrenten en wat betreft het product pizza kan dat prima op het gebied van de prijs. De gemiddelde pizza in mijn omgeving kost 8-9 euro. Ik zit hier een paar euro onder. 8-9 euro voor een (weliswaar heerlijk) stuk deeg met 50 ml tomatensaus, 60 gram kaas, 30 gram groenten en 40 gram vlees is in mijn ogen gewoon te duur. Om mijn winsten te behalen heb ik inderdaad kritisch gekeken naar de goedkoopste (maar kwalitatief niet mindere) leveranciers. En mijn verpakkingen (pizzadozen etc.) haal ik bijvoorbeeld rechtsreeks uit een fabriek in Turkije. Dit klinkt duur, maar is zo'n 40% goedkoper dan de verpakkingen in NL. Ook zal ik gebruik maken van parttime studenten die flexibel en relatief goedkoop zijn. Wat betreft mijn omzet, deze zal niet gelijk zijn als die van de bekende pizzaketens (NY Pizza en Domino's, goed voor 350.000 euro pj. per vestiging). Dat hoeft ook niet, want ik ben nota bene een starter. De jaarwinst die ik voor mezelf heb berekend is prima in mijn ogen. Ik verkoop overigens niet alleen pizza's. Ook pasta's, schotels, stokbrood, drinken staan op het menu. Wat betreft de kredietverstrekker. Rechtsreeks via de bank lukt het niet om een lening te krijgen. Ik heb daarom een beroep gedaan op de SZW-borgstelling. Tijdens een 1e gesprek is mijn plan goedgekeurd. De 2e stap is dat er een extern bureau mijn plan gaat beoordelen. Deze experts gaan kritisch kijken naar het financiele plaatje. Ik heb zelf de volgende berekening gemaakt: 1.Per pizza berekend wat de kosten voor de ingredienten zijn 2.Hierbij heb ik alle kosten bij opgeteld (huur, verpakkingskosten, lening bank, marketingkosten, loonkosten, energiekosten, afschrijvingskosten). 3. Deze jaarkosten heb ik vervolgens per dag uitgerekend, dus: totale kosten/het aantal openingsdagen per jaar/aantal te verkopen producten per dag (dus ook pasta's schotels, drinken etc.). Dus bijvoorbeeld: Een pizza margherita kost qua ingredienten: € 0,76 (en ik heb echt niet gesnoept) Totale kosten (huur, energie, marketing etc): € 2,38 (€ 70.000/363 dagen/81) Kostprijs pizza margherita : € 3,14 Stel dat een pizza margherita € 6,00 kost, dan is mijn marge 47,6% (€ 2,86). Bovenstaande berekening heb ik ook losgelaten op mijn andere producten en dat ging niet helemaal. Op bijvoorbeeld een blikje cola maak ik op deze manier verlies (lijkt me niet handig). Ik ben geen rekenwonder en weet ook niet of deze berekening klopt (ik neig naar niet). Wellicht zal ik toch een accountant moeten inschakelen om hier face to face eens over te praten. Nogmaals, mijn dank is enorm groot voor jullie input!!! PLM
  5. Avelache, Ik heb geen idee of de bank hier naar gaat vragen, maar ik wil mijn plan zo volledig mogelijk aanbieden. Mijn ondernemingsplan is in een 1e ronde weliswaar goedgekeurd. Echter, er waren wat kritische vragen over mijn prijzen. Deze zijn nogal aan de scherpe kant in vergelijk met andere pizzeria's en wellicht wat ambitieus. Ik ben het hier niet mee eens, dus vandaar dat ik echt de winst per pizza wil berekenen.
  6. Dank je wel Hans! Alle kosten per maand heb ik in kaart gebracht, dus dat moet te doen zijn. Ik ga ermee aan de slag.
  7. De inkoopprijs van het product heb ik al berekend en ik heb ook een inschatting gemaakt van het aantal te verkopen pizza's per dag.
  8. Goedemiddag, Ik heb concrete plannen om op korte termijn een pizzeria te openen en ben druk aan het kijken naar kredietmogelijkheden. Mijn ondernemingsplan is in een 1e ronde goedgekeurd. De 2e ronde is een kritische kijk van een aantal experts. Wat nog aan mijn plan ontbreekt is een kostprijsberekening per pizza. Ik heb een berekening gemaakt van zaken als de dagomzet, inkoopprijs per pizza etc. Ik weet dat de kostprijs bestaat uit loonkosten, afschrijvingen, energiekosten, transportkosten etc. De vraag is: hoe verwerk ik dit zodat ik de kostprijs (en dus winst) per pizza krijg?? Mijn dank is groot!!! PLM
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.