Jump to content

zeeuwsgroentje

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Website Kamer van Ko
 1. (Excuus voor mijn trage reactie, ik was niet eerder in de gelegenheid om te reageren) Allereerst hartelijk dank Marcel voor je uitgebreide reactie en je tijd en zeker ook de suggesties, daar kan ik wat mee, ik ben al aan de slag. En verder? Tja, wonderlijk wat er allemaal over me gezegd wordt: ik wacht passief op actie van mijn werkgever, ik verwacht een panklare oplossing, een kleine uitdaging wordt me al teveel, de noodzaak tot initiatief bestond de afgelopen jaren niet, ik heb jaren en jaren bij een overheidsorganisatie gewerkt en dingen gingen vanzelf. Dus... Afijn. Ik heb inderdaad nu drie jaar voor een overheidsorganisatie gewerkt. Echter daarvoor ruim 20 jaar voor verschillende IT-bedrijven en ja, daar moest ik ook wel eens hard werken, deadlines halen en zelfs uitdagingen het hoofd bieden. En dat is gelukt. En dat zal als ondernemer ook best gaan lukken. Nee, ik kan het UWV niet negeren, want zij bepalen de regels. Tenzij ik nu mijn WW-uitkering volledig opgeef, maar dat is een te groot financieel risico. Dus ik heb met ze te maken. En dat het lastig is om advies van hen te krijgen? Het zij zo, maar ik kom er allemaal wel uit. En voor de rest neem ik maar aan dat genoemde opmerkingen niet representatief zijn voor de sfeer hier op HL. Ik hoop in de toekomst nog vaak gebruik te kunnen maken van de hulp en kunde van andere (startende) ondernemers.
 2. Dank @TwaBla voor de suggestie, daar kan ik wat mee. Wat bedoel je met "Een vbvbeetje ontbreekt"?
 3. Dank voor de opbouwende opmerking Christine, daar kan ik wat mee. Als iedereen hier op HL elkaar zo een beetje helpt komt het wel goed
 4. Goed lezen Peter, ik ben bijna een jaar ACTIEF aan het solliciteren en overweeg nu een eigen bedrijf, voor de voorbereidingen (= ACTIE) daarvoor wil ik graag een gesprekje met het UWV
 5. Dank voor je reactie! Klopt, daar je gelijk in. Echter, ik ben bijna een jaar werkloos en heb nog nooit iets vernomen van mijn ex-werkgever (die zich in zwaar weer bevindt, misschien is dat het). En solliciteren kan ik zelf ook. Aangezien zij in dit geval mijn uitkering betalen zou ik wat meer actie verwachten, het is ook in hun belang dat ik zo snel mogelijk weer uit de WW kom. Ik zou niet eens weten bij wie ik moet zijn bij mijn ex-werkgever. Maar ik zal een en ander eens navragen en mijn plannen ook met hen bespreken. Inderdaad. Het verhaal van de digitalisering van het UWV is me niet ontgaan (en daar heb ik wel mijn mening over, maar dat terzijde). Elke menselijkheid is weg bij het UWV en ze verschuilen zich achter informatie van pdf'jes op de website en e-coaches via Werkmappen. Ik had gehoopt toch gewoon een keer een medewerker in een gesprek op kantoor te kunnen spreken en wat specifieke vragen te kunnen stellen. Ik zou graag wat mogelijke opties/keuzes willen overleggen en daar zwart-op-wit antwoord op willen hebben, dat niet achteraf blijkt dat ik het heel anders had moeten aanpakken. Maar dit blijkt dus niet mogelijk. Ik zal nog proberen wat vragen via de e-coach of Twitter (@UWV_Webcare) te stellen. En voor de rest dan maar via dit soort fora. Overigens gaf de UWV-medewerker aan de telefoon zelf de suggestie om te verzoeken om een informatief gesprek. Hetgeen dus niet mogelijk is. Nog suggesties hoe ik met zulke mensen in contact kan komen? Had ik al gevonden (en ik lees op dit moment haar boek "Creeer zelf je ideale baan"), maar dank voor de suggestie. Slimme zet overigens wel die website en cursus, als het UWV het zelf niet doet ligt er markt voor anderen.
 6. Allen, Op dit moment heb ik geen baan en ontvang een WW-uitkering. Omdat ik voor een (semi)overheidsinstantie heb gewerkt heb ik geen werkcoach bij het UWV en is mijn Werkmap op Werk.nl blanco. Nu overweeg ik een eigen bedrijf te beginnen, fulltime (WW-uitkering opzeggen) of deels (en dan deel WW-uitkering behouden). Graag zou ik een gesprekje hierover hebben met een UWV-medewerker, over voor- en nadelen en over precieze UWV-regels hieromtrent, startersregeling enz. Natuurlijk staat er allerlei informatie op hun website, maar ik zou gewoon een informatief gesprekje willen hebben bij hen op kantoor. Normaal kan dat, echter nu niet, omdat ik dus bij een overheidsinstantie heb gewerkt. Op aanraden van een UWV-medewerker (aan de telefoon) moest ik dan maar een bericht sturen via de Werkmap aan de e-coach en vragen om een informatief gesprek, dan zou er wel iemand reageren. Inderdaad kreeg ik de volgende reactie: Wilt u een eigen bedrijf beginnen? Dan kunt u misschien gebruikmaken van een onderzoeksperiode of een startperiode. Tijdens deze periode worden uw activiteiten voor uw eigen bedrijf gelijkgesteld met sollicitatieactiviteiten. Hiervoor hebben wij van uw ex-werkgever of uw re-integratiebedrijf wél een schriftelijke verklaring (adviesformulier) nodig waaruit blijkt dat deze hiermee akkoord is. Daarnaast moet uw ex-werkgever of re-integratiebedrijf uw ondernemersplan goedkeuren voordat u gebruik kunt maken van de startperiode. Uw ex-werkgever of re-integratiebedrijf kan er ook voor kiezen om dit door UWV te laten doen. Zie voor meer informatie: www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_werkloos/ik_word_werkloos/andere_rechten_en_plichten__bij_overheid_of_onderwijs.aspx Maar hiervoor kunt dus helaas geen afspraak bij het werkbedrijf maken. Deze regeling loopt in uw geval alleen via de ex-werkgever Nadat ik gereageerd had met de opmerking dat er bij mijn ex-werkgever niemand zich druk maakt over mijn uitkering en ze zeer waarschijnlijk ook niet (volledig) op de hoogte zijn van de UWV-regelingen kreeg ik de volgende reactie: U kunt via het KCC (0900-9294) een belverzoek indienen voor uw dossierbehandelaar van UWV O & O in Groningen. Het UWV Werkbedrijf mag u niet inlichten over de dienstverlening aangezien u onder de afdeling O & O valt. Zoals u weet is uw ex-werkgever verantwoordelijk voor uw reïntegratie en vaak wordt dit dan uitgevoerd door een reintegratiebedrijf die zij aanwijzen. U zult dus echt bij UWV O & O in Groningen, of bij uw ex-werkgever aan moeten kloppen. Het is niet zo dat wij u geen dienst willen verlenen, maar het wordt ons niet in dank afgenomen als wij het doen. Tja. Iemand suggesties wat nu te doen?
 7. Dus het is niet zo dat een freelancer per se op urenbasis voor een opdrachtgever werkt en iemand die via een eenmanszaak werkt diensten verleend op basis van uren dan wel opdrachten voor afgesproken bedrag.
 8. Ik vind het nog wel een beetje onduidelijk (groentje ;)) Als ik het goed begrijp werkt het gros van de freelancers/zzp-ers via een eenmanszaak. Waarom wordt de term freelance/zzp-er überhaupt gebruikt? Voor Kvk en Belastingdienst bestaan ze niet. Als het geen NV, BV of Vof is, rest toch alleen de optie eenmanszaak (als je alleen werkt)?
 9. Durf het bijna niet te vragen, maar kan iemand mij uitleggen wat het verschil is (is er een verschil) tussen een eenmanszaak en werken als freelancer/zzp-er. Ik heb hier en daar rondgekeken en gelezen op verschillende sites maar ik kom er niet uit. Beide termen worden gebruikt naast elkaar/door elkaar. Is er verschil juridisch gezien of op andere vlakken? Helemaal nieuw hier.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept