Jump to content

DebbyR

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Okay dan, dat is een goed om te weten, alleen heb ik geen idee of de hosting sneller/trager is, maar dat valt natuurlijk na te vragen. Zou het zo zonde vinden de ranking kwijt te raken. Voor wie ook zijn ranking op een keyword wil checken, onderstaand een webadres dat redelijk betrouwbaar de positie in Google aangeeft (mijn ervaring is dat het nog wel eens een heel klein beetje afwijkt als je zelf daadwerkelijk het woord googled, maar alles is natuurlijk een momentopname): http://www.davozi.nl/seo-tools/keyword-position-checker.asp
 2. Hartelijk dank voor de reacties, een hele geruststelling.
 3. Hopelijk post ik niets dat al eerder gevraagd is, kon het in ieder geval niet terug vinden. Ik overweeg met mijn webwinkel een overstap te maken naar een andere provider, maar vraag me hierbij af wat er gebeurt met de opgebouwde Google-'kredieten'. Wanneer er op dit moment gegoogled wordt op de meest belangrijke term/keyword voor mijn webwinkel, sta ik in de top 5. Weet iemand of het overstappen naar een andere provider uitmaakt voor de rating? Het domein verhuist gewoon mee, maakt het dan niet uit? Zou het zo zonde vinden om de positie te zien zakken.
 4. Dank voor je reactie. De teksten ken, daarom snap ik helemaal niet waarom haar administrateur dit roept, maar ben een vrouw en ga dan dus altijd fijn aan mezelf twijfelen. :-[
 5. In alle eerlijkheid, dit is een pure nieuwsgierigheidsvraag ..... volgens een administrateur van een kennis met een 'stenen' winkel mag zij voor de antieke artikelen die zij verkoopt geen margeregeling toepassen omdat deze regeling alleen zou gelden voor webwinkeliers en ambulante handel. Ik heb druk gegoogled maar vind hier niets over terug dat dat zo zou zijn. Het scheelt natuurlijk op jaarbasis nogal in de af te dragen BTW. Kan iemand hier een uitspraak over doen? Het lijkt me zo gek dat het voor haar niet zou gelden, ondernemer is ondernemer. Dat hangt toch niet af van of je dan een winkel online hebt of een fysieke winkel? Maar goed, misschien ook wel.
 6. Is inderdaad niet bij alle meubels een sterk plan om ze te schilderen, maar is een grote markt voor oud grenen meubels die geschilderd zijn (ongeschilderd wil bijna niemand ze hebben) ;). Een zwaar antiek kastje zou ik natuurlijk nooit schilderen, da's eeuwig zonde. Maar goed, het meubelstuk blijft dus gewoon onder de margeregeling vallen. Het leek me al zo vreemd. Het wordt niet in eens nieuw ervan. Bedankt voor je reactie.
 7. Ik heb me al suf gegoogled maar kan er niets over terug vinden. Ik heb een webwinkel met oude spulletjes (brocante/antiek), wil wat meer meubeltjes gaan aanbieden. Soms zal ik hier zelf eerst de kwast overheen halen. Nou hoorde ik van iemand dat op het moment dat je een oud meubelstuk schildert, dit meubelstuk niet meer in de margeregeling/globalisatieregeling zou vallen omdat je er iets nieuws aan toevoegt???!! Het lijkt me zo vreemd, want het meubelstuk blijft gewoon oud/antiek, daar verandert niets aan. Verkoop de verf ook niet, gebruik het alleen om het meubel op te knappen. Iemand enig idee?
 8. Hai Ronald, Dank je wel voor je reactie. Dat klinkt hoopgevend en zelfs over 2010 kan ik in de administratie aantonen dat er duidelijk een stijgende lijn te zien is wat winst/omzet betreft en een dalende wat kosten betreft in de tweede helft van het jaar. Ook de uren zijn goed bijgehouden gelukkig. Hopelijk zal het dus geen problemen geven. Dank jullie wel voor de antwoorden en ik moet het verder dan maar even afwachten of het bij de BD gelijk vragen oproept of dat ze het laten gaan en 2011 afwachten om het verder te beoordelen. Debby
 9. Dank je wel voor je reactie. Ik hoop het maar. Ja, klopt. Je krijgt dan inderdaad 16 weken 100% minimumloon. Overigens kan ik nergens concreet terugvinden of je per se ondernemer moet zijn voor de inkomstenbelasting. Wellicht houden ze bij het UWV de urengrens heel hard aan en krijg je ook 100% als je als resultaatgenieter wordt aangemerkt als je maar die uren gedraaid hebt??? Maar natuurlijk wil ik sowieso graag in aanmerking blijven komen voor de aftrek en vraag ik me dus los daarvan af of de BD het terug zou kunnen trekken vanwege lagere winst???
 10. Dit is mijn eerste jaar als ondernemer en de winst is achtergebleven op de bij de belastingdienst opgegeven schatting. Dit komt met name omdat ik de eerste 5 maanden van het jaar nog een WW-uikering had (ben gestart met behoud van uitkering) en toen besloten heb alles dat ik verdiende weer te investeren in de opbouw van de webwinkel (marketingkosten etc.). Het urencriterium heb ik wel behaald, maar de verhouding tussen de uren en de behaalde winst is gewoon wat scheef (lees, uurloon erg laag als je doorrekent). Er zit nu absoluut een stijgende/positieve lijn in de verhouding omzet - winst en volgend jaar zal het dan ook ongetwijfeld beter uitpakken. Huidige verhouding gaat voor 2010 ongeveer uitkomen op omzet 18.500 en winst 3.000 :-\. Hoeveel zorgen moet ik me nu maken over of de belastingdienst wellicht het toegekende ondernemerschap voor de IB gaat terugdraaien naar resultaatgenieter? Dit zou in mijn geval bijzonder vervelend zijn omdat ik nml. zwanger ben en die toekenning ook heel hard nodig heb om straks de maximale ZEZ(zwangerschapsverlofuitkering zelfstandigen)-uitkering te ontvangen. Ik neem aan dat het niet geheel ongebruikelijk is dat er een betrekkelijk lage winst wordt behaald in een eerste jaar? Er dat ook de belastingdienst hier rekening meehoudt? Of ben ik dan te optimistisch? Maak me er nogal zorgen over eerlijk gezegd. Iemand enig idee hoe hier tegenaan gekeken wordt bij de BD? P.S. ik voldoe ook op andere gebieden aan de eisen die gesteld worden om als ondernemer voor de IB te worden aangemerkt, dus niet alleen de uren, maar ook de prestentatie naar buiten toe, klantenbestand etc.
 11. Top, dank je wel!! En P.J., met dat feestgewoel komt het zeker wel goed, zeker als ik dan toch blijf slapen ;). Hoewel de markten de volgende dag natuurlijk wel héél vroeg beginnen. Maar dan kan ik natuurlijk altijd nog vanuit het cafe de markt oprollen ...
 12. Niet verplicht, maar waarom zou je dit geld laten liggen? Tenzij je de Belgische Staat een warm hart toedraagt ;) Nou nee, niet specifiek, maar ik vind het allemaal al lastig genoeg ;D. Dat is prettig te horen, maar (sorry, twijfelmiepje weer) voor de volledige 100%?
 13. Hai Joost en Robbert, Als eerste natuurlijk bedankt dat jullie elke keer weer de moeite nemen om vragen te beantwoorden! Ik probeer zoveel mogelijk zelf via de BD en het forum te achterhalen, maar er blijven helaas dan toch nog altijd wat losse eindjes over en ik vind het echt fantastisch dat ik die hier gewoon kwijt kan en beantwoord krijg. Mag best nog eens gezegd worden vind ik. Dank jullie wel. Joost, mag ik nog een aanvullend vraagje stellen n.a.v. jouw antwoord: is het verplicht de BTW terug te vorden of is het een kwestie van 'kunnen' maar niet moeten? Rest alleen nog de vraag in hoeverre de kosten voor de hotelovernachting aftrekbaar zijn.
 14. Ik kan helaas geen eenduidig antwoord vinden in bestaande topics en hoop dat iemand uitsluitsel kan geven (ergens lees ik beperkt aftrekbaar en weer ergens anders volledig .... twijfelmiepje als ik ben, wil ik het graag zeker weten). Ik heb een webwinkel in brocante/antiek. Voor de inkoop rij ik af en toe naar België. Omdat vrijwel alle markten daar heel vroeg beginnen en ook weer heel vroeg afgelopen zijn, is het moeilijk meerdere markten op 1 dag te combineren. Ik overweeg, om de rit gewoon optimaal lonend te maken, voortaan 1 overnachting te pakken om zo zoveel morgelijk markten in twee dagen te kunnen aandoen. In hoeverre zijn de kosten voor deze overnachting aftrekbaar en sluit ik de BTW in bij het opvoeren van de kosten (oftewel geen uitsplitsing, BTW als kosten opvoeren)? Evt. genuttigde maaltijden tijdens dit verblijft vallen dan toch sowieso in de 73,5% aftrekregeling?
 15. Ìk heb natuurlijk eerst gekeken of ik ergens een vergelijkbaar vraag/antwoord kon vinden. Maar dat is helaas niet gelukt (mocht die er toch zijn, dan hoor ik het graag). Stel ik wil een laptop kopen, zakelijk bedoeld (prive gebruik max 10%). Een laptop in een prijsklasse tot eur 450 zou ik dan in 1 keer kunnen opvoeren, toch?? Is die max van eur 450 incl. of excl. BTW? En stel nou dat de laptop die je graag wilt hebben boven die grens ligt en je geeft een andere verhouding zakelijk-prive op --> is het dan zo dat als het deel dat zakelijk is onder de 450 euro blijft het ook in 1 keer mag worden opgevoerd? Of geldt dit alleen als het totaalbedrag onder de 450 euro blijft?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept