DebbyR

Junior
  • Aantal berichten

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DebbyR

  1. Okay dan, dat is een goed om te weten, alleen heb ik geen idee of de hosting sneller/trager is, maar dat valt natuurlijk na te vragen. Zou het zo zonde vinden de ranking kwijt te raken. Voor wie ook zijn ranking op een keyword wil checken, onderstaand een webadres dat redelijk betrouwbaar de positie in Google aangeeft (mijn ervaring is dat het nog wel eens een heel klein beetje afwijkt als je zelf daadwerkelijk het woord googled, maar alles is natuurlijk een momentopname): http://www.davozi.nl/seo-tools/keyword-position-checker.asp
  2. Hartelijk dank voor de reacties, een hele geruststelling.
  3. Hopelijk post ik niets dat al eerder gevraagd is, kon het in ieder geval niet terug vinden. Ik overweeg met mijn webwinkel een overstap te maken naar een andere provider, maar vraag me hierbij af wat er gebeurt met de opgebouwde Google-'kredieten'. Wanneer er op dit moment gegoogled wordt op de meest belangrijke term/keyword voor mijn webwinkel, sta ik in de top 5. Weet iemand of het overstappen naar een andere provider uitmaakt voor de rating? Het domein verhuist gewoon mee, maakt het dan niet uit? Zou het zo zonde vinden om de positie te zien zakken.
  4. Dank voor je reactie. De teksten ken, daarom snap ik helemaal niet waarom haar administrateur dit roept, maar ben een vrouw en ga dan dus altijd fijn aan mezelf twijfelen. :-[
  5. In alle eerlijkheid, dit is een pure nieuwsgierigheidsvraag ..... volgens een administrateur van een kennis met een 'stenen' winkel mag zij voor de antieke artikelen die zij verkoopt geen margeregeling toepassen omdat deze regeling alleen zou gelden voor webwinkeliers en ambulante handel. Ik heb druk gegoogled maar vind hier niets over terug dat dat zo zou zijn. Het scheelt natuurlijk op jaarbasis nogal in de af te dragen BTW. Kan iemand hier een uitspraak over doen? Het lijkt me zo gek dat het voor haar niet zou gelden, ondernemer is ondernemer. Dat hangt toch niet af van of je dan een winkel online hebt of een fysieke winkel? Maar goed, misschien ook wel.
  6. Is inderdaad niet bij alle meubels een sterk plan om ze te schilderen, maar is een grote markt voor oud grenen meubels die geschilderd zijn (ongeschilderd wil bijna niemand ze hebben) ;). Een zwaar antiek kastje zou ik natuurlijk nooit schilderen, da's eeuwig zonde. Maar goed, het meubelstuk blijft dus gewoon onder de margeregeling vallen. Het leek me al zo vreemd. Het wordt niet in eens nieuw ervan. Bedankt voor je reactie.
  7. Ik heb me al suf gegoogled maar kan er niets over terug vinden. Ik heb een webwinkel met oude spulletjes (brocante/antiek), wil wat meer meubeltjes gaan aanbieden. Soms zal ik hier zelf eerst de kwast overheen halen. Nou hoorde ik van iemand dat op het moment dat je een oud meubelstuk schildert, dit meubelstuk niet meer in de margeregeling/globalisatieregeling zou vallen omdat je er iets nieuws aan toevoegt???!! Het lijkt me zo vreemd, want het meubelstuk blijft gewoon oud/antiek, daar verandert niets aan. Verkoop de verf ook niet, gebruik het alleen om het meubel op te knappen. Iemand enig idee?
  8. Hai Ronald, Dank je wel voor je reactie. Dat klinkt hoopgevend en zelfs over 2010 kan ik in de administratie aantonen dat er duidelijk een stijgende lijn te zien is wat winst/omzet betreft en een dalende wat kosten betreft in de tweede helft van het jaar. Ook de uren zijn goed bijgehouden gelukkig. Hopelijk zal het dus geen problemen geven. Dank jullie wel voor de antwoorden en ik moet het verder dan maar even afwachten of het bij de BD gelijk vragen oproept of dat ze het laten gaan en 2011 afwachten om het verder te beoordelen. Debby
  9. Dank je wel voor je reactie. Ik hoop het maar. Ja, klopt. Je krijgt dan inderdaad 16 weken 100% minimumloon. Overigens kan ik nergens concreet terugvinden of je per se ondernemer moet zijn voor de inkomstenbelasting. Wellicht houden ze bij het UWV de urengrens heel hard aan en krijg je ook 100% als je als resultaatgenieter wordt aangemerkt als je maar die uren gedraaid hebt??? Maar natuurlijk wil ik sowieso graag in aanmerking blijven komen voor de aftrek en vraag ik me dus los daarvan af of de BD het terug zou kunnen trekken vanwege lagere winst???
  10. Dit is mijn eerste jaar als ondernemer en de winst is achtergebleven op de bij de belastingdienst opgegeven schatting. Dit komt met name omdat ik de eerste 5 maanden van het jaar nog een WW-uikering had (ben gestart met behoud van uitkering) en toen besloten heb alles dat ik verdiende weer te investeren in de opbouw van de webwinkel (marketingkosten etc.). Het urencriterium heb ik wel behaald, maar de verhouding tussen de uren en de behaalde winst is gewoon wat scheef (lees, uurloon erg laag als je doorrekent). Er zit nu absoluut een stijgende/positieve lijn in de verhouding omzet - winst en volgend jaar zal het dan ook ongetwijfeld beter uitpakken. Huidige verhouding gaat voor 2010 ongeveer uitkomen op omzet 18.500 en winst 3.000 :-\. Hoeveel zorgen moet ik me nu maken over of de belastingdienst wellicht het toegekende ondernemerschap voor de IB gaat terugdraaien naar resultaatgenieter? Dit zou in mijn geval bijzonder vervelend zijn omdat ik nml. zwanger ben en die toekenning ook heel hard nodig heb om straks de maximale ZEZ(zwangerschapsverlofuitkering zelfstandigen)-uitkering te ontvangen. Ik neem aan dat het niet geheel ongebruikelijk is dat er een betrekkelijk lage winst wordt behaald in een eerste jaar? Er dat ook de belastingdienst hier rekening meehoudt? Of ben ik dan te optimistisch? Maak me er nogal zorgen over eerlijk gezegd. Iemand enig idee hoe hier tegenaan gekeken wordt bij de BD? P.S. ik voldoe ook op andere gebieden aan de eisen die gesteld worden om als ondernemer voor de IB te worden aangemerkt, dus niet alleen de uren, maar ook de prestentatie naar buiten toe, klantenbestand etc.
  11. Top, dank je wel!! En P.J., met dat feestgewoel komt het zeker wel goed, zeker als ik dan toch blijf slapen ;). Hoewel de markten de volgende dag natuurlijk wel héél vroeg beginnen. Maar dan kan ik natuurlijk altijd nog vanuit het cafe de markt oprollen ...
  12. Niet verplicht, maar waarom zou je dit geld laten liggen? Tenzij je de Belgische Staat een warm hart toedraagt ;) Nou nee, niet specifiek, maar ik vind het allemaal al lastig genoeg ;D. Dat is prettig te horen, maar (sorry, twijfelmiepje weer) voor de volledige 100%?
  13. Hai Joost en Robbert, Als eerste natuurlijk bedankt dat jullie elke keer weer de moeite nemen om vragen te beantwoorden! Ik probeer zoveel mogelijk zelf via de BD en het forum te achterhalen, maar er blijven helaas dan toch nog altijd wat losse eindjes over en ik vind het echt fantastisch dat ik die hier gewoon kwijt kan en beantwoord krijg. Mag best nog eens gezegd worden vind ik. Dank jullie wel. Joost, mag ik nog een aanvullend vraagje stellen n.a.v. jouw antwoord: is het verplicht de BTW terug te vorden of is het een kwestie van 'kunnen' maar niet moeten? Rest alleen nog de vraag in hoeverre de kosten voor de hotelovernachting aftrekbaar zijn.
  14. Ik kan helaas geen eenduidig antwoord vinden in bestaande topics en hoop dat iemand uitsluitsel kan geven (ergens lees ik beperkt aftrekbaar en weer ergens anders volledig .... twijfelmiepje als ik ben, wil ik het graag zeker weten). Ik heb een webwinkel in brocante/antiek. Voor de inkoop rij ik af en toe naar België. Omdat vrijwel alle markten daar heel vroeg beginnen en ook weer heel vroeg afgelopen zijn, is het moeilijk meerdere markten op 1 dag te combineren. Ik overweeg, om de rit gewoon optimaal lonend te maken, voortaan 1 overnachting te pakken om zo zoveel morgelijk markten in twee dagen te kunnen aandoen. In hoeverre zijn de kosten voor deze overnachting aftrekbaar en sluit ik de BTW in bij het opvoeren van de kosten (oftewel geen uitsplitsing, BTW als kosten opvoeren)? Evt. genuttigde maaltijden tijdens dit verblijft vallen dan toch sowieso in de 73,5% aftrekregeling?
  15. Ìk heb natuurlijk eerst gekeken of ik ergens een vergelijkbaar vraag/antwoord kon vinden. Maar dat is helaas niet gelukt (mocht die er toch zijn, dan hoor ik het graag). Stel ik wil een laptop kopen, zakelijk bedoeld (prive gebruik max 10%). Een laptop in een prijsklasse tot eur 450 zou ik dan in 1 keer kunnen opvoeren, toch?? Is die max van eur 450 incl. of excl. BTW? En stel nou dat de laptop die je graag wilt hebben boven die grens ligt en je geeft een andere verhouding zakelijk-prive op --> is het dan zo dat als het deel dat zakelijk is onder de 450 euro blijft het ook in 1 keer mag worden opgevoerd? Of geldt dit alleen als het totaalbedrag onder de 450 euro blijft?
  16. Hai John, Heel erg bedankt voor je reactie. Ik weet dat er BTW op zit omdat ik hier zo'n lijstje heb liggen TNT zelf, het is het enige product dat niet onder de BTW-vrijstelling valt (wist ik dus niet toen ik betaalde, kwam er later achter, normaliter is de bon gewoon afdoende omdat er inderdaad verder nooit BTW op zit, maar dit is dus de uitzondering op de regel). Het is ook terug te vinden op hun site. Voor degene die dit terug willen zien voor zichzelf: http://www.tntpost.nl/zakelijk/Images/Tarievenkaart_tcm210-479690.pdf. Mocht het nog een keer voorkomen dan zorg ik dat ik via een TNT-internetaccount de zegel bestel, dan ontvang ik netjes een factuur. Als de belastingdienst daar inderdaad niet moeilijk over doet (het is ook maar 1 keer en een minimaal bedrag), dan voer ik hem inderdaad op de normale wijze op. Nogmaals bedankt. Debby
  17. Ik heb al lopen zoeken op het forum, maar kan het niet vinden. Ik heb een verzending via het postkantoor verzonden met een 'Zeker pakket-zegel'. Even niet bij nagedacht dat je op het postkantoor geen BTW-bon krijgt. Op alle andere zegels zit geen BTW, maar op deze net wel. Het gaat om een bedrag van niets (eur 1,66), dus dat ik de BTW niet in de aftrek kan meenemen is geen probleem. Maar ik weet nu even niet hoe het te boeken en wil de administratie wel sluitend houden. Het totale bedrag incl. BTW als kosten of moet ik het toch uitsplitsen? Als ik het uit moet splitsen hoe verwerk ik dat dan? Kan verwerking niet weglaten want dan klopt het niet met de bankafschrijving.
  18. Begrijp ik het goed dat als je de margeregeling hanteert je dus geen BTW op de verzendkosten mag doorrekenen om het op dit manier te compenseren dat je het moet afdragen?
  19. Hai Astron, Heel erg bedankt, duidelijk. Dan gaat het goed, zoals het gaat nu (BTW specificeren mag ik trouwens weer niet vanwege de margeregeling). Erg jammer van de centjes, maar doorrekenen zie ik op dit moment niet zitten. Wellicht dat ik in de toekomst wel anders kan regelen. Nogmaals bedankt. Debby
  20. Astron, Bedankt dat je de moeite hebt willen nemen te reageren. Een hoop al duidelijker. Het enige dat ik niet begrijp in het antwoord is waarom ik een naheffing zou krijgen (overigens moet ik de eerste aangifte nog verzorgen, omdat ik echt net begonnen ben en tel ik de verzendkosten wel bij mijn omzet op, dus ik draag wel BTW af over die eur 6,75 bijv.). Ben ik verplicht de BTW door te rekenen aan de klant? Ik kan deze toch ook voor eigen rekening nemen? Doorrekenen zal een probleem worden omdat niemand dat gewend is bij webwinkels en dan de verzendkosten veel te hoog vindt worden. Debby
  21. Na alle berichten rondom de verzendkosten te hebben doorgelezen, blijf ik toch nog met een vraag zitten. Hopelijk is iemand nog genegen (het is een uitgemolken onderwerp, dat realiseer ik me) de vraag te beantwoorden. Ik heb een webwinkel in brocante/jong antiek, v.w.b. de omzetbelasting val ik onder de globalisatieregeling gebruikte goederen. Dat de in rekening gebrachte verzendkosten bij de omzet opgeteld dienen te worden en dat er BTW over afgedragen dient te worden is me geheel duidelijk. Echter, waar ik nog steeds niet over uit ben is hoe verder te administreren. Op het moment dat ik de verzendkosten betaal bij het afgeven van de pakketten op het postkantoor, is de betaling van de klant reeds binnen. Echte kosten zijn het dus eigenlijk niet, het gaat 1 op 1 door (ik bereken de af te dragen BTW overigens op dit moment niet door). Hoe administreer ik het beste de door mij betaalde verzendkosten? In de verschillende topics lees ik verschillende dingen terug. Bijv. dat de verzendkosten bij de inkoop goederen kunnen worden opgeteld. Op het moment dat ik dat doe, zou ik over de verzendkosten geen BTW verschuldigd zijn vanwege de margeregeling: margeregeling: verkoop-inkoop=winstmarge en daarover 19% BTW afdragen --> stel een product voor 5 euro ingekocht en voor 10 verkocht. Verzendkosten bedragen 6,75 euro en dat wordt ook in rekening wordt gebracht, maar ik tel diezelfde 6,75 bij de inkoop op zodat het 1 op 1 wordt doorrekend --> (verkoop 10+6,75=16,75) - (inkoop 5+6,75=11,75)=5 --> verschil is dan 5 euro, hetzelfde als dat er geen verzendkosten zouden zijn geweest omdat deze nu tegen elkaar wegvallen--> BTW 19% van 5 euro. (In de praktijk kan ik dit overigens niet echt zo administreren omdat ik de goederen niet individueel hoef de volgen, dus de verzendkosten zouden dan gewoon apart onder de inkoop geadministreerd worden). Op deze manier beïnvloedt het volgens mij niet de af te dragen BTW noch de af te dragen IB. Mag ik de verzendkosten idd bij de inkoop optellen, gaat de Belastingdienst hiermee akkoord? Of moet ik toch de verzendkosten 1 x aan het einde van het jaar als kosten boeken en mag ik ze niet bij de inkoop van de goederen optellen. Dit levert dan voor de BTW echt een ander plaatje op: --> stel product voor 5 euro ingekocht en voor 10 verkocht. Verzendkosten 6,75 --> conform margeregeling zonder de verzendkosten bij de inkoop op te tellen: (verkoop 10+6,75=16,75) - (inkoop 5) = 11,75 en daar dan 19% van afdragen. Hopelijk heb ik het begrijpbaar kunnen formuleren en is er nog iemand die er iets op wilt roepen. Alvast bedankt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.