Jump to content

cab

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk.nl
 1. Je zou hiermee ongetwijfeld veel kleine eenmanszaakjes zoals kleine webshops mee kunnen helpen. Het is niet alleen de gebruiksvriendelijkheid en de toegankelijkheid van boekhoudprogramma's maar ook vaak het ontbreken van tutorials met uitleg over het boekhouden op zich icm met programma. Bijv. aangeven wat er in een boekhouding moet worden verwerkt en opgeslagen. Hou dan in ieder geval de instapprijzen (basis versie) laag en voor uitbreidingen en updates zou men moeten bijbetalen. Ook een forum is erg handig met een complete tutorial van alle boekhouding van inkoop tot verkoop.
 2. Het is echt een ienemini-eenmanszaakje :) Ik probeer hier wat praktijkervaring mee op te doen, maar vooral ook het doen opvullen van ''relevante activiteiten'' naast mijn studie (staat leuk op mijn CV :D) Als ik er mij toe zou leggen dan zou ik wel 2000 euro per maand kunnen omzetten. Maar ik heb daar nauwelijks (eigenlijk helemaal geen) tijd voor, bijv. om constant bestellingen te verwerken, boekhouden enzo. Ik probeer zo klein mogelijk te blijven, het liefst een omzet van minder dan 7000 euro per jaar zodat ik vrij kan gesteld worden van boekhouding (belastingvrij onder +/- 1
 3. Super! Ik ga je binnenkort een mailtje sturen. Ik zal het in ieder geval op een gestructureerde manier mijn vragen opstellen dan is het voor jou en voor mij wat makkelijker om overzicht te houden. Eigenlijk zou ik iedereen die een online eenmanszaakje hebben vragen, hoe en wat in een administratiesysteem verwerkt moet worden. Dus iemand die daar zin in heeft, laat je horen :D!
 4. Ik heb nu een simpel eenmanszaakje met inkoop (buitenland) en verkoop van sleutelhangers etc (nederland). Nu heb ik mill7 gedownload maar ik heb het idee dat daar meer functies zijn dat ik nodig heb. Ik heb geen boekhoud ervaring en minimale kennis ervan. Mijn vraag is of er op internet een tutorial te vinden is voor nederlandse eenmanszaken (internetwinkel), voor boekhouden. Of dat iemand zo vriendelijke is een tutorial te maken waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe bijvoorbeeld een factuur verwerkt moet worden. alvast bedankt.
 5. ja dat lukte dus niet, ben nog aan het uitzoeken maar als het met aanduiding mogelijk is dan hou ik t liever simpel. btw ik werk met oscommerce
 6. Ik ben van plan om mijn webshop helemaal opnieuw te installeren het probleem is dat de factuurmodule opnieuw moet worden geinstalleerd en dus vanaf 0 begint. Op dit moment ziet de factuur zo uit: 2006 - - S1 ID = opeenvolgend nummer ID staat nu op 089 Want ik nu wil gaan doen als ik de webshop opnieuw installeer is de factuur een 'tweede' versie geven: 2007 - - S2 ID begint dan weer van af 01 Mijn vraag: mag dit? Of moet het altijd opeenvolgend zijn? Kan ik geen "S2' bijvoorbeeld achter zetten om aan te tonen dat er een reset is geweest?
 7. Ik heb me btw nummer aan eind oktober 2006 ontvangen, als het goed is krijg ik dus nog een formulier van de belastingdienst om aangifte doen van inkomstenbelasting?
 8. Volgens het HBD zou ik 80% korting krijgen op de heffing die mij nu is opgelegd. Hoogte verzamelinkomen Tussen € 12.300 en € 16.400 50% Lager dan € 12.300 80% http://crkinfo.nl/apps/an-faq2/index.cfm?AppAction=Weergave&QuestionID=135 Hierbij moet ik het kortingsformulier invullen en opsturen en een kopie van definitieve aanslag inkomstenbelasting opsturen. Maar goed ik betaal alleen omzetbelasting voor mijn eenmanszaak geen inkomstenbelasting, hoe moet ik aan een kopie komen?
 9. btw het brief/formulier is zo opzichtig misleidend dat ik eigenlijk vanuit ging dat het bullcrap was maar goed de overheid staat dit toe >:(
 10. Ik had een tijd geleden een brief gekregen van SENA stichting ter exploitatie van naburige rechten, die had ik genegeerd want er stond nergens dat het verplicht was. Daarnaast draai ik dus helemaal geen muziek, en werk ik ook nog eens in mijn eentje en klanten komen ook niet langs. Nu heb ik een 2e brief ontvangen met hetzelfde brief en met ongeveer dezelfde mededeling maar nergens staat dat het verplicht is om het op te sturen. Moet ik deze negeren of moet ik het formulier op sturen? Op het formulier staat wel dat ik kan aanvinken dat ik geen muziek in bedrijf/kantoor ten hore bre
 11. Pfff dat wordt een hoop werk, oscommerce rekent dat niet automatisch xD By the way, dan doen echt veel webshops dat verkeerd! Want op veel facturen van webshops waar ik als particulier heb besteld reken geen 19% btw over de verzendkosten.. Dus om op te lossen kan ik ook: 0.19 x 1,56 = 0.30 euro btw aan toevoegen?
 12. Vraagje: Is de omzet inclusief verzendkosten en verpakkingskosten? Bijv. Product A kost incl BTW: 10 euro Verpakkingskosten is incl BTW: 0,50 euro cent Verzendkosten is (TNT post) BTW-vrij: 1,56 euro Totaal is: 12,06 euro Wat is je omzet 12,06 of 10 euro? [titel aangepast - mod]
 13. Beste forumleden, Samen met een partner ben ik VOF opgestart, de zaak draait al inmiddels goed alleen de administratie is nog niet in orde. Mijn partner had kort na het opstarten van de VOF gezegd dat hij er uit wou stappen. Dat betekent dat ik de zaak in mijn eentje moet runnen, wat ik al inmiddels deed. De partner staat nog steeds ingeschreven en bedrijf gaat nog steeds door als VOF. Maar graag zou ik van VOF naar eenmanszaak willen maken. Ik weet dat ik dit bij de KVK en bij de belastingdienst moet melden: maar wat zijn de gevolgen? Zover ik weet: - ondernemer aan
 14. Dat wordt lastig, ik snap daar eerlijk gezegd niet zoveel van ??? kan beter paypal vermijden en gewoon via mijn rekeningen betalen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept