Jump to content

RichardMo

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Richard
 • Last name
  Moog
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Company info

 • Location
  Schoonhoven
 1. Over het algemeen is het vooral zelf zoeken. ;) Het is wel heel erg toevallig als er hier iemand is die wel de adressen kent maar niet concurrent is en het dus daarom wel wil delen. Magento hoor ik vaak positief over. Hou er wel rekening mee dat je dan heel goed moet opletten waar je het host. Je hebt al snel een eigen server nodig of je moet het ergens laten plaatsen waar de servers al speciaal voor Magento zijn ingericht. Ik ben inderdaad natuurlijk ook zelf aan het zoeken naar leveranciers,maar dit is soms toch lastiger dan ik dacht,maargoed,dat hoort nu eenmaal bij ondernemen,het komt natuurlijk niet aanwaaien ;) Wat betreft de hosting voor Magento dat was mij al bekend en ga het onderbrengen bij een hosting provider die gespecialiseerd is in Magento en de servers speciaal ingericht zijn voor Magento. Magento is een mooi en zeer uitgebreid pakket met vele mogelijkheden alleen geeft het nogal wat druk op server. heb ook zitten denken aan een shop bij Mijnwinkel.nl,maar vind de mogelijkheden wat beperkt en wil vrij zijn in de mogelijkheden.
 2. aan de andere kant, als je als klant een pen eenmaal kent, dan wil je toch van een bepaalde merk en dan is het makkelijk het gewoon via internet kunnen kopen. De speciaalzaken in kantoorartikelen zie je ook steeds minder (al vaak zien sluiten). Je zei dat je op zoek bent naar leveranciers. Ik neem aan dat het om bekende merken zal gaan, kun je geen distributeurs vinden? Heb je inmiddels al uitgezocht wat voor webwinkelsoftware zoal beschikbaar is? Er zijn al veel topics hierover te vinden.... Wat betreft het "persoonlijke gevoel"daar ben ik ook zeker niet bang voor. Juist ja,ik ben nog steeds zoekende naar leveranciers wat betreft de topmerken qua pennen,agenda's en schrijfmappen,ik hou me aanbevolen voor wat advies. Webwinkelsoftware was me al bekend en ik ga voor Magento,is misschien wat moeilijker qua opzet,maar dan start je wel gelijk goed met het oog op de toekomst.
 3. Inderdaad,de juiste houding kan doorslaggevend zijn voor het succes. Ik zal zeker eens gaan kijken naar de mogelijkheden binnen het UWV,ik wil er namelijk helemaal voor gaan. Ik zie het niet als test case,maar als een project wat zal gaan slagen ;) In ieder geval bedankt voor de steun,gaat zeker lukken.
 4. Ik ben inderdaad niet begonnen over het startkapitaal,omdat dit vrij laag is. De meeste kosten zullen liggen in de richting van hosting,ontwikkeling webshop en inkopen van artikelen. De meeste artikelen zal ik niet op voorraad nemen,dit is mij een te groot risico. Op deze manier wil ik het risico verlagen en eigenlijk gaan uitbouwen indien de webshop succes heeft. Kortom,ik zal niet veel risico gaan lopen,alleen moet ik natuurlijk wel leveranciers zien te vinden die mij snel kunnen leveren en natuurlijk tegen interessante inkoopprijzen. Daarom ben ik nog steeds zoekende naar leveranciers en daar wil ik me natuurlijk ook in gaan verdiepen om te zien of het haalbaar is. Op dit moment zit ik thuis en maak ik gebruik van de UWV,dus tijd heb ik wel,alleen moet ik met het UWV gaan overleggen of dit mogelijk is en geen gevaar zal lopen met mijn uitkering. En ik heb wel een houding die er helemaal voor gaat,als ik iets wil zal ik ook doorgaan om mijn doel te bereiken,ondanks dat ik tegenslagen zal hebben,daar ben ik ondertussen wel aan gewend ;)
 5. Hartelijk dank voor deze uitgebreide uitleg. Een zelfde concept zal zeker wel bestaan,maar neemt niet weg dat mijn concept niet zou kunnen slagen. Ik ben me er zelf wel van bewust dat er inderdaad een doelgroep moet zijn voor deze artikelen en natuurlijk niet geheel onbelangrijk hoe ik deze doelgroep moet bereiken. Het zal niet alleen maar gaan om luxe pennen en schrijfmappen,maar denk ook aan luxe agenda's digitale pennen en andere luxe artikelen. Ik denk dat klein beginnen en niet teveel geld erin steken geen kwaad kan en op deze manier het concept en de shop uitbreiden. Ik denk ook dat de kracht zal liggen bij een uitgebreid aanbod van artikelen om zo meerdere doelgroepen te kunnen bereiken en bedienen. De Seo tips die je aangaf zijn zeer zeker bruikbaar en kan ik echt wat mee en zal ik ook zeker gaan implementeren in mijn concept. Gelukkig heb ik zelf wel wat internet marketing ervaring,dus is het mooi dat ik mijn ervaring kan gebruiken om bepaalde technieken toe te passen. Mocht ik ergens niet uitkomen of nog vragen hebben,dan zal ik zeker contact met je opnemen. Nogmaals hartelijk dank voor het meedenken.
 6. Daar ben ik het zeker mee eens. Alleen zou ik misschien wat tips kunnen gebruiken hoe ik het beste dit onderzoek kan gaan doen. Wel interessant dat je ook luxe horloges noemt,dat was namelijk iets wat ik er misschien bij wilde gaan doen. Alle tips en advies is welkom ;)
 7. Hartelijk dank voor de reacties. Ik zal me gaan inschrijven met een hoofd naam als eenmanszaak en verder voeg ik dan de handelsnamen toe. Het is inderdaad een goed idee om in de footer te vermelden dat de shop een onderdeel is van..... Maar kan ik dan gewoon inkopen en factureren onder de handelsnaam of moet dat onder de naam van de eenmanszaak?
 8. Beste, De bedoeling is dat ik mezelf begin volgend jaar ga inschrijven bij de KvK als eenmanszaak. Misschien zelfs nog dit jaar,maar probeer het nog even uit te stellen aangezien ik toch in januari alweer een nieuwe rekening zal krijgen van de KvK ;) Nu ga ik in eerste instantie een webwinkel opstarten in een bepaalde markt,dit zal eventueel uitgebreid worden met andere webwinkels met ander soort producten. Ik wil me dus niet gaan registreren met de naam van de eerste webshop als naam van de eenmanszaak,maar ik wil de naam van de webshop als handelsnaam gaan gebruiken. Bijvoorbeeld: Naam eenmanszaak: Richard(Voorbeeld) Handelsnaam/Naam webwinkel 1: Piet Broeken (voorbeeld) Handelsnaam/Naam webwinkel 2: Jan MP3's (voorbeeld) Dit is mogelijk neem ik an? Maar moet ik de naam van de eenmanszaak ook vermelden op de webshops? Of kan ik alles doen onder de handelsnaam? Vallen eenmanszaak en de handelsnamen onder 1 administratie? Alvast hartelijk dank voor het advies. Groeten, Richard
 9. Beste, Het lijkt me leuk en interessant als anderen ook willen meedenken wat betreft een naam(domeinnaam) voor een webshop. Tevens zal dit ook een handelsnaam gaan worden voor een nieuw te starten eenmanszaak. Het gaat om een webwinkel voor het volgende: Luxe schrijfwaren,te denken aan luxe en exclusieve merken vulpennen,pennen,(lederen)schrijfblokken,luxe aganda's etc etc. Kortom schrijfwaren met een luxe tintje,dus niet het standaard kantoorartikelen verhaal. Soms kan het heel erg verfrissend zijn als anderen ook meedenken en misschien wat hints geven,op die manier kunnen er uiteindelijk toch leuke namen uit voort komen. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties. Bedankt alvast.
 10. Beste Michel, Het punt wat betreft reclame maken,dat geldt voor elke webwinkel,en ik heb al een aantal mogelijkheden in mijn hoofd zitten. Aangezien ik al (aardig) wat internet ervaring heb en wat internet marketing ervaring zal dit niet het moeilijkste deel gaan worden van het starten van de webwinkel. Het idee van digitale pennen past uitstekend in mijn concept en ben hier zeker in geïnteresseerd. Heel kort heb ik even vanaf mijn mobiel naar jullie website gekeken en het product ziet er goed uit,vanaf de laptop zal ik nog een keer jullie website bezoeken en goed doorlezen. Ik ga zeker binnenkort even contact met je opnemen betreft de mogelijkheden om jullie product te gaan verkopen.
 11. Beste Paul, Om heel eerlijk te zijn heb ik nog niet echt onderzoek gedaan naar een specifieke doelgroep,daar zal ik zeker naar gaan kijken. Wat betreft de leveranciers,daar zou ik graag een PM van ontvangen of desnoods een mail of persoonlijk via telefoon of Skype. Je hebt wel een beetje gelijk wat betreft het persoonlijke "gevoel",maar als ik dan weer kijk naar andere succesvolle producten in een webwinkel als kleding en electronische produkten,dat wordt ook veel verkocht en dat zou ik persoonlijk toch ook eerst even willen voelen en testen. Uiteindelijk denk ik niet dat dit een negatieve invloed zal hebben op de verkoop via een webwinkel,maar dat is mijn idee en gevoel. Ik kom niet uit deze branche,maar ik ben zeer geïnteresseerd in deze artikelen en wil me er volledig voor geven en mezelf erin verdiepen,het zijn namelijk prachtige producten. Ik kijk uit naar een reactie wat betreft leveranciers,bedankt alvast. Groeten, Richard
 12. Omschrijving van je concept: Beste, Allereerst wil ik mezelf even kort voorstellen voordat ik van wal steek. Mijn naam is Richard ,36 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Getrouwd,3 kids en op dit moment geen werk,vandaar dat ik mezelf aan oriënteren ben wat betreft het opzetten van een webwinkel. Mijn idee is om een webwinkel te gaan opstarten voor het aanbieden van Luxe Schrijfwaren. Hier kun je denken aan exclusieve/luxe pennen,vulpennen,agenda's,luxe schrijfmappen,kaligraveerpennen etc etc. Dus niet de standaard schrijfwaren,maar met een exclusief tintje. Merken leveren als Mont Blanc,Cross... Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: *informatie ingewonnen bij KvK *onderzoek gedaan naar webshop software (nog niet bekend) *onderzoek gedaan naar boekhoud software in samenwerking met webshop software *concurrentie(con-collega's) webwinkels bezocht op internet *onderzoek naar domein(handels)naam voor de webwinkel *zoeken naar de juiste leveranciers(hier kan ik wel wat advies bij kunnen gebruiken) Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Een nieuwe markt aanboren door het leveren van exclusieve en luxe schrijfwaren Hoe is dit anders dan bestaande concepten: De meeste concepten leveren een algemeen pakket kantoorartikelen en schrijfwaren en zijn niet gericht op exclusieve en luxe schrijfwaren. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Advies Opbouwende kritiek en ongezouten mening
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept