Jump to content

Ali-joon

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • First name
  Ali
 • Last name
  Djawadi
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Dordrecht
 1. Als het om een webshop met voorraden gaat, durf ik me af te vragen of het wel om een particulier gaat. Dat ligt er aan, je kunt dit mogelijk niet zomaar in de kosten boeken. De webshop is misschien een bedrijfsmiddel om op af te schrijven en de voorraden zijn misschien iets om te boeken als voorraden. Maar ik ben geen boekhouder of fiscalist. Om wat voor bedragen gaat het? persoon heeft het webshop gemaakt en voorraad gekocht om het zelf runnen maar wegens omstandigheden wil hij het verkopen dus het is een kant en klare webshop. Het gaat om maar 3 nullen.
 2. Oke bedankt. Van mij mag dit dicht :D
 3. Is een factuur van particulier geldig bij belastingdienst?
 4. Goede middag, we willen een webshop (incl voorraad) die door een particulier is gemaakt overnemen. Wordt dit gezien als kosten en heb je een minimum/maximum? Wat moet ik allemaal als bewijs bij belastingdienst aantonen? Alvast bedankt. Ali
 5. als fiscaal niet uitmaakt en huurbaas het geen probleem vindt om huurcontract per direct in laten gaan dan mag hij ook gelijk op adres inschrijven toch? Wat moet hij doen met de kosten die hij dan in 2014 maakt, btw mag hij dan in aangifte van 2014 al terug vragen toch?
 6. Beste leden, een kennis van mij gaat een onderneming starten en voor heel veel zaken(certificaten etc) heeft hij kvk- en btw nr nodig. Volgens kvk mag je pas je zelf inschrijven 8 dagen voordat je contract ingaat, hij heeft zijn contract nog niet getekend en het was afgesproken om contract per 1-1-15 laten ingaan maar omdat hij al kvk en btw nr nodig heeft vraag ik me af of er een verschil zit als hij kan regelen dat zijn huurcontract per direct ingaat of dat hij eerst zich inschrijft op zijn huisadres als voorbereidende werkzaamheden en later pas adres wijziging doorvoert. Dit allemaal omdat hij dan eigenlijk pas in 2015 begint en maar in 2014 al kosten gaat maken. Wat kan hij het beste doen? en zit er een verschil tussen belasting gezien?
 7. dat is het mooie van dit bedrijf, hij neemt bijna geen voorraad, en voorraden die hij neemt worden gelijk betaald en dan spreek ik over bijv 120 liter olie en 100 koplampen dus in totaal misschien maar 1000 euro aan voorraad. Ik ben niet bang dat het fout gaat, die heb ik allemaal al over nagedacht.
 8. van mis gaan ben ik niet zo heel erg bang, want ik weet bijna zeker dat het goed gaat. En als het niet goed gaat met bedrijf ben ik gewoon mijn geld kwijt (die risico neem ik wel) want het is een autobedrijf. Ik doe beetje administratie en marketing, reclame etc. Wat zijn dan eigenlijk mijn voordelen?
 9. Hallo ik graag weten wat mijn voordelen en natuurlijk nadelen zijn als ik mede eigenaar wordt bij een vof. Ik wordt dan hoogstens10% mede eigenaar. Ik ben nu een student en ontvang studiefinanciering. Blijf ik studie financieting ontvangen of wordt ie stop gezet of verminderd, en hoe zit het met belstingdienst? Ik wil 100% weten dat ik geen gezeik met ibg krijg ofzo.
 10. tja dat dacht ik al, bedankt voor de moeite
 11. jah probleem is dat de boekhouder ook zo'n iemand is die geen flikker doet, en niks van de betalingen weet. dus hij weet niet eens dat hij iets heeft betaald om vennoot te worden.
 12. er is wel administratie, maar nergens staat dat er geld is ontvangen ofzo. elke maand werd een bedrag als uitgaven en inkomsten doorgegeven aan de boekhouder en dat was het.
 13. Nee er is geen dergelijke administratie. Wat voor leuke administratie moet hij sturen dan?
 14. Hallo Neef van mij had met iemand een VOF gestart(het was eerst een eenmaszaak en mijn neef was toen met hem samen een VOF van gemaakt). Hij had hem wat geld contant betaald zonder enige contract of iets. Beide stonden ingeschreven op kvk als de eigenaren. Nu hij gestopt is wil hij zijn geld terug of de helft van waarde van de zaak. nu is mijn vraag of het wel zo is dat hij recht heeft op de helft van waarde van VOF als er geen bewijs van betaling is?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept