Jump to content

S_K

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Idd... ;D dat had ik al gedaan.. Maar het is me nog niet helemaal duidelijk of ik als ik bv een 2e hands auto koop van 20000 euro ex BTW. Kan ik dan in het 1e jaar omdat ik starter ben 100% afschrijven (minus restwaarde) en daarnaast ook nog eens 28% kleinschaligheidsaftrek? En als deze auto van na 1 juli 2012 is dan neem ik toch de 60 maandenregeling mee? alvast bedankt..
 2. wat zijn dan de maximale percentages die ik op een gebruikte renault (zoals genoemd) kan hanteren?
 3. Ik ben van plan om een renault megan eco2 14% diesel te kopen. Nu zit ik alleen te twijfelen of ik deze ook 2e hands kan aanschaffen (wel btw aftrekbaar) en toch willekeurig afschrijven en gebruik kan maken van de investeringsaftrek.. Wie kan mij vertellen of dit kan met gebruikte auto's en of welke regelingen wellicht ook nog van toepassing zouden zijn? Of zit ik aan een nieuwe vast om in aanmerking te komen? (zie in bovenstaande berichten van niet maar is dit wellicht dit jaar anders?) Heb een eenmanszaak en ben nog een starter.. alvast bedankt!
 4. Neig toch wel naar een BV.. met name het prive aansprakelijk zijn van een eenmanszaak lijkt me een te groot risico. Ik krijg al snel te maken met mensen die onder mijn vlag bij klanten aan de slag gaan namelijk..... met alle risico's van dien. maar moeten dan de holding en de werkmaatschappij een bv zijn?
 5. maar.. is het dan ook mogelijk om later een holding erboven te zetten? Krijg je dan niet te maken met een waarde van het bedrijf dat je in prive bezit hebt en wilt overdragen aan een holding bv? Lijkt me dat de belastingdienst dan langs komt... maar bedankt voor de reacties! Zal me wat verder gaan inlezen!
 6. Ok. dank voor je reactie! Ik zat ook te denken of het handig is om meteen een holding erboven te zetten (die dan eigenaar is van het bedrijf) om dan daarvandaan een managementfee te kunnen factureren. Maar heb eigenlijk geen idee of dit wel of niet handig is?
 7. Het ging mij met name om wat handig is.. Zeker niet om perse niets te willen veranderen! Wat is in jullie ogen dan de beste manier om de rechtsvormen te doorlopen?
 8. Hallo, Ik ben van plan om een bedrijf op te starten dat zich richt op de bemiddeling van personeel. Flexibel en structureel. Nu ben ik aan het twijfelen welke bedrijfsvorm voor mij het beste is. Ik start alleen, maar het is de bedoeling dat er op termijn ook personeel aangenomen wordt dat in dienst komt van het bedrijf. Het gaat mij met name om het toekomstplaatje .. Stel dat het een groter bedrijf wordt dan lijkt het me handig om het nu zo op te zetten dat ik in de toekomst niets meer hoef te veranderen... Graag jullie advies! Bvd!
 9. Nog een aanvulling. Bovenstaande had ik wellicht verkeerd verwoord maar naar aanleiding van onderstaande link had ik de conclusie getrokken dat het werken met een management fee niet zal gaan.. https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=48;action=display;threadid=18040
 10. Hoi Joost, bedankt voor je reactie. Stel dat het management fee gedeelte niet wenselijk is. Wat is dan de meest interessante oplossing voor het gevraagde? Groet, Simon
 11. Ik ben nieuw op dit forum en hoop dat ik dit in het goede kopje heb gezet.. Hieronder mijn verhaal en vragen. Ik ben in loondienst van een BV. Deze BV valt onder een groep en een gedeelte van de aandelen is omgezet naar certificaten (STAK) en ik heb 25% in bezit. Deze certificaten hebben een waarde van 1.2 * omzet van het afgelopen boekjaar. Nu heb ik daarnaast een bonusregeling en ben ik zoekende naar een manier om fiscaal voordeel te halen uit deze constructie. Het werken vanuit een eigen BV via een management fee gaat niet lukken (althans als ik me goed ingelezen heb op dit forum) omdat ik geen meerderheidsbelang heb en dus ontslagen kan worden. Nu vraag ik me af of het interessant kan zijn om mijn certificaten in een BV te stoppen. Geen bonus meer uit te laten betalen maar dit door middel van een dividend uitkering aan de BV te laten uit keren. De vragen die zo in mij opkomen hierbij zijn: - Kan ik zonder fiscale gevolgen mijn certificaten overdragen aan een nog op te richten BV (die volledig van mij zal zijn)? - Kan er vanuit de BV waar ik 25% van heb er dividend uitgekeerd worden alleen naar deze certificaten en niet naar de rest van de aandelen? - Als dit mogelijk is wat voor belastingen moet ik dan rekening mee houden? Graag jullie reacties en of opmerkingen. Natuurlijk andere varianten sta ik open voor... Groet, S
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept