DoFormosus

Newbee
  • Aantal berichten

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

DoFormosus's trofeeën

  1. de reden waarom ik deze vragen stelm is eigenlijk is heel simpel: ik vind o.a. tegenstrijdig informatie. - SVH: sommige bronnen vertellen mij dat dit niet hoeft wanneer je geen alcohol schenkt. Sommige zeggen dat je het wel nodig hebt. Ik vind het raar dat alcohol de criteria is van SVH en van Drank- en Horecawetvergunning. Dus vraag ik het na. - Drank- en Horecawetvergunning: Meeste bronnen zeggen geen alcohol = niet nodig. Sommige bronnen zeggen: vloeibaar drinken (kan het ook anders vraag ik me af) = wel vergunning - Rente: gezocht via google op de volgende woorden: "rente lening financiering actueel bank 2010 geld lenen financieren percentage procent % zakelijk horeca ". Niks kunnen vinden. - Dubbel loon: mijn opgezochte informatie zegt "nee". Mag dit hier laten bevestigen? Hoe denkt u dat ik aan de informatie ben gekomen, om te vragen of het klopt wat ik gevonden heb? Waarom verwijt u mij van geen voorwerk terwijl u niet eens heeft gevraagd wat er gedaan is? Ik vind het op zn zachtst gezegd "niet zo fijn".
  2. Beste highlelevel-ers, er zijn wat nieuwe vragen bij het maken van mn plan: - Welke rente moet ik ongeveer gebruiken voor de lening bij de bank? - Is de SVH nodig voor mij? - Geldt er "dubbel loon" op zondagen in de horeca? Volgens de door mij uitgezocht informatie, heb ik de volgende vergunningen nodig: - bouvergunning (- terrasvergunning) (-reclamevergunning) (-milieuvergunning) De Drank- en Horecawetvergunning is niet nodig omdat ik geen alcohol schenk volgens de informatie wat ik heb opgezocht. Ik wil wel frisdranken, thee en koffie verkopen, moet ik dan wel een "Drank- en Horecawetvergunning" hebben? Ik kom dus niet verder dan 1 verplichte vergunning. Zie ik dingen over het hoofd? Waarschijnlijk komen er nog meerdere vragen :P Ben nu een beetje aan het afronden.
  3. Ik ben al bijna klaar met mijn ondernemingsplan, en staat op het punt om de bank binnen te stappen. Dus echt in de kinderschoenen staat mn plan niet, tenzij wij een andere interpretatie hebben van dat woord. Om jouw vragen te beantwoorden: Importeren uit Azie moet, omdat sommigen apparatuur niet te koop zijn in Nederland/Europa. Daarzo is het ook goedkoper. Ik heb wel meerderen mensen gevraagd hoe dat dus moet en zo als iets verrot gaat. Ook daar heb ik al een antwoord op gekregen. Ik wilde alleen vergelijken hoe het zit met de tijden. Sommige zeggen 3 maanden en sommigen zeggen weer minimaal 6 maanden. Ik dacht dat Horeca makelaars over horecapanden gaan, daarom dacht ik het te moeten zoeken bij Horecamakelaars. Als dat niet zo is, dan vind ik website van makelaars ook goed. Ik ben door de centrum geweest, maar dat lijkt mij niet echt de slimste manier om te kijken wat te huur is en zo. Contact opnemen met makelaars en door hen jou laten informeren lijk mij een beter idee of niet? Wat ik heb gevonden aan huur in Rotterdam centrum is ongeveer 50euro per m2 per maand. Overal zie ik dus hoeveel het kost om iets over te nemen. Maar ik wil die zaak helemaal niet overnemen. Er komt heel wat anders daar. Dus moet ik dan wachten op een lege pand of gericht zoeken op een lege pand, of zijn er dus ook andere manieren/oplossing? (ik herhaal dus eigenlijk weer mn vraag :P) Ik zoek dus eigenlijk naar mening/uitleg wat ik het beste kan doen. Een vb is http://www.wbk-horeca.nl/aanbod/rubrieken. Onder "cafe-bar-eetacfe", nr314 Die vraagt 200k overnameprijs. Dan heb ik niet eens gerekend wat ik zelf moet betalen voor verbouwing apparatuur etc et. dan wordt het dus 400k. Maar dat kan toch niet als ik niet eens een cafe ga runnen. Ik weet dus niet hoe dat zit en zo. p.s. wat is een brouwer? :P
  4. Beste Higherlevelers, Ik ben 28 jaar en in 2008 HBO afgestudeerd. Daarna ben ik naar het buitenland gegaan om een cursus te volgen die ik nodig heb voor het starten van mijn onderneming. Ik ben van plan om een horeca gelegenheid te starten in de centrum van Rotterdam. Het gaat om een concept/product dat nog niet te vinden is in Nederland. Het is vergelijkbaar met een ijssalon, zonder de nadeel dat het het maar een maandje of 7 open is per jaar. Ik heb zelf geen spaargeld. Nu vraag ik mij af hoeveel dat eigenlijk ongeveer kost om te starten? Ik hoor namelijk uiteenlopende bedragen van 50.000euro - 300.000euro. Ik heb ongeveer de volgende dingen nodig voor mijn salon: * werktafel met vriesvak * stoomkast * oven * vaatwas * 3 2-deurs koelkasten of een koelcel * kookplaten * ijsblokjesmachine * koffieautomaat * waterboiler * wastafel Nu heb ik de volgende vragen: * Hoeveel m2-ruimte is er in totaal ongeveer nodig voor een salon met ongeveer 30 zitplaatsen. in de keuken moeten de bovenstaande apparatuur in passen? Ik dacht aan 60m2. Is dat genoeg? * hoeveel geld heb ik nodig om mijn salon te starten in de centrum van Rotterdam? Ik kwam zelf op een bedrag van 200.000euro. * hoelang duurt het als ik alles vanuit Azie wil laten importeren? Ik dacht aan 3 maanden totaal. * waar moet ik allemaal op letten bij openen horeca? * welke vergunningen zijn er nodig? * welke goede horeca makelaars websites voor Rotterdam zijn er? Ik kom zelf niet verder dan http://www.wbk-horeca.nl Ik heb gehoord dus dat banken meestal 30% eigen geld verwacht. Dit heb ik dus niet. Hoe moeilijk is het dan om geld te kunnen lenen? Ook heb ik eigenlijk een probleem bij het zoeken van een pand. Ik zie dus dat cafe's of zo allemaal +/-200.000euro goodwill vragen. Maar ik start met iets dat helemaal niet te vinden is in Nederland, dus dat goodwill is dan weggegooid geld. Dat werkt dus ook niet. Die klanten worden toch niet mijn klanten. Wat dan bij mij opkomt is dat er niks anders op zit dan zoeken naar leegstaande panden. Moet ik dan echt wachten/ gericht zoeken naar leegstaande panden, of zijn er nog andere manieren/oplossingen waarbij ik alleen maar hoef te verbouwen? Is een slechtlopende horecagelegenheid overnemen ook een optie? Bij voorbaat dank voor het tijd nemen om mijn vragen te beatnwoorden. Als er nog ergens punten zijn die niet zo duidelijk zijn om mij een goed advies te geven, dan hoor ik die graag.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.