Jump to content

Arjan Vos

Senior
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen

Company info

 • Branch
  Administratie & accountancy
 • Branch 2
  ICT/ automatisering
 1. Wat als de normale verkoopprijs van de taart ongeveer net zoveel is als de prijs van de workshop? Maakt dat nog uit? Een vriendin van me verkoopt voornamelijk taarten en doet die workshops erbij. Haar gedachte: ik verkoop dan 10 taarten tegen de normale prijs en krijg ook nog hulp bij het maken van degenen die de workshop volgen ;)
 2. Voor zover ik weet heb je daar niet alle (openstaande) taken van alle collega's in één overzicht? Ik wil er natuurlijk wel een beetje controle op houden :P En wat ik daar irritant vind, is dat de weergave telkens terug springt naar 'eenvoudige weergave' wanneer ik naar de taken van een andere collega ga.
 3. Dank je. Ziet er heel aardig uit. Ik heb bij nader inzien toch iets meer wensen: [*]Taken toewijzen aan jezelf of collega's [*]Prioriteit aangeven [*]Eventuele deadline [*]Categorie [*]Overzichten openstaande taken per collega, categorie, al dan niet voorbij deadline ---- [*]Geplande taken (iedere 20e van de maand, iedere 1e vrijdag van de maand, iedere 1e donderdag van het kwartaal, etc.) [*]Mogelijkheid om taken te verschuiven naar een andere categorie [*]Taken toekennen aan meerdere personen, maar niet meteen aan iedereen
 4. Ik ben op zoek naar software waarmee je openstaande taken binnen je organisatie kunt managen. De functionaliteit hoeft niet heel uitgebreid te zijn. Het volgende dekt de lading wel: [*]Taken toewijzen aan jezelf of collega's [*]Prioriteit aangeven [*]Eventuele deadline [*]Categorie (niet per sé nodig, wel handig) [*]Overzichten openstaande taken per collega, categorie, al dan niet voorbij deadline Kent iemand hier een goed pakket voor (mag evt. webbased)?
 5. Een aantal mensen willen een winkeltje gaan runnen om wat extra inkomsten te genereren voor de plaatselijke kerk (=ANBI). Het geheel zal worden gerund door vrijwilligers. Vraag aan mij (vanuit mijn zus, dus pro deo - in dit geval zelfs vrij letterlijk) is nu hoe e.e.a. vorm te geven. Ik zat zelf te denken aan een stichting (geen idee of een kerk ook zelf zoiets mag runnen?). M.i. is men BTW-plichtig. Zou me verbazen als dit niet zo blijkt te zijn, maar aangezien ik in mijn praktijk nog nooit iets dergelijks aan de hand wil ik dit even gecheckt hebben. Vennootschapsbelasting is voor mij een iets minder duidelijk verhaal. Ik zou denken: Men maakt winst en treedt bovendien in concurrentie met Vpb-plichtige ondernemingen, dus stichting = ook Vpb-plichtig. Maar de winst wordt weer uitgekeerd aan de kerk. Is hiervoor dan een vrijstelling mogelijk? Of geldt dan de reguliere giftenaftrek voor een Vpb-onderneming. Is de kerk dan mogelijk ook nog schenkingsrecht over die uitkeringen verschuldigd? In het geval dat dit nu allemaal negatief uitpakt, is er ook nog een constructie mogelijk waarbij m.n. Vpb en schenkingsrecht worden voorkomen?
 6. De situatie is summier beschreven. Ik weet niet of het om een groot bedrag gaat dat hij investeert? Als de vooruitzichten inderdaad zo mooi zijn en het investeringsbedrag is vrij beperkt, dan vind ik dat je nogal een fors percentage van je toko weggeeft. hij loopt dan lachend binnen zonder veel moeite te hoeven doen. Gaat het om een forse investering en zitten er nogal wat risico's in, dan liggen de zaken uiteraard weer anders. Gaat het voor jou alleen/hoofdzakelijk om het rond krijgen van de financiering? Dan moet je daarvoor gewoon shoppen, net zoals je voor alles wat je inkoopt zoekt naar de beste deal. Misschien wil een ander wel voor een veel lager aandeel de financiering verschaffen, of is er zelfs iemand die genoegen neemt met een achtergestelde lening (kost je in het begin rente, maar dan is bij verkoop over 10/12 wel de hele opbrengst voor jou!). Geef niet te makkelijk een fors deel van je onderneming weg! Heb een paar mensen meegemaakt die in het begin voor een paar duizend Euro de helft van hun onderneming hebben weggegeven, terwijl die al snel een veelvoud waard was (oplopend tot tonnen/miljoenen in een paar jaar). Zonde!
 7. Okee, wat betreft mijn vraag of recruitment opleidingen een beetje op MKB gericht zijn... Meest opvallende zin op de site van TS: "Recruitment voor het MKB". Stap 5 uit hun werkwijze: "Begeleiding van uw Recruitment Center tijdens het werving en selectie proces". Ehm... heeft jullie onderzoek ook aan het licht gebracht hoeveel procent van de MKB-bedrijven beschikt over een Recruitment Center? Zo ja, tot hoeveel cijfers achter komma moest je gaan om afgerond niet op nul uit te komen voor het kleinbedrijf?
 8. Zoals in een eerdere reactie genoemd, vreemd (om niet te zeggen slecht) dat het eigen netwerk (en dat van het eigen personeel) niet wordt genoemd. In mijn ervaring zijn de kandidaten uit dit kanaal van bovengemiddeld goede kwaliteit, i.i.g. t.o.v. print en online. Men beveelt immers alleen mensen aan waarvan men zelf een goede indruk heeft. Verder maakt het nogal wat uit voor wat voor positie je iemand zoekt en 'hoe je ideale kandidaat eruit ziet'. Heb je een positie waarvoor de kandidaten schaars zijn, of wil je je vacature geheim houden, dan zul je eerder een bemiddelingsbureau in de hand nemen dan wanneer je een magazijnmedewerker zoekt. Ik denk dat dit eerste type vacature in het MKB verhoudingsgewijs veel minder voorkomt dan in het grootbedrijf. Is mijn ideale kandidaat rond de 50 jaar, dan denk ik met print toch meer kans op succes te hebben dan online (gesteld dat ik geen IT-er o.i.d. zoek natuurlijk ;D ). Verder speelt ook mee dat het MKB i.h.a. vaker op lokaal/regionaal niveau zal zoeken dan het grootbedrijf. Ik vind het ook daarom niet gek dat men dan snel bij lokale/regionale printed media uit komt. Kortom: de situatie in MKB recruitment is heel anders dan in het grootbedrijf. Die moet je dan ook niet probeeren één-op-één te vergelijken. Puur nieuwsgierigheid die ineens in me op komt: Zijn de recruitment opleidingen eigenlijk wel een beetje op het MKB gericht, of vooral op het grootbedrijf? Geen idee, maar ik denk eigenlijk het laatste. Klopt dat?
 9. Met meer informatie valt daar inderdaad wel iets aan te berekenen. Meestal o.b.v. de financiële gegevens in het businessplan. Je gaat dan kijken naar verwachte winsten/cash flows, houdt rekening met het gewenste rendement van de investeerder (onderhandelingspunt!) en daaruit volgt dan het aandeel. Merk wel op dat hiervoor veel verschillende berekeningsmethoden bestaan met uiteenlopende uitkomsten. De berekeningen bieden handvatten, om in de onderhandelingen rekening mee te houden. Het risicoprofiel van de onderneming is hierbij ook zeker van belang: hoe meer onzekerheid er bestaat m.b.t. de te verwachten financiële resultaten, hoe hoger het gewenste rendement van je investeerder zal zijn.
 10. Voorraad toch wel gewaardeerd tegen inkoopprijs en niet tegen verkoopprijs?
 11. In zoverre heb ik er ervaring mee dat ik en flink wat ex-collegae dit tig keren hebben toegepast, tig belastingcontroles hebben begeleid en dat hier nog nooit een streep doorheen is gehaald. Ik heb er ook nooit een opmerking over gehad van de inspecteur (maar ik heb ook de indruk dat dit punt i.h.a. sowieso weinig aandacht krijgt bij controles). De dingen die je samenvoegt moeten uiteraard wel een logisch, duurzaam, geheel vormen. Dus niet 1.000 reclamepennen à € 0,50 of een printer van € 300 + een steekwagen van € 200 ;)
 12. Arjan Vos

  Financiering

  Het idee met die auto moet je gewoon vergeten! Dat is niet eens windowdressing meer, maar oplichterij, fraude! Dat wil je niet (zoals je zelf al aangeeft). Van wie je het ook hebt, slecht idee! Achtergestelde leningen zijn al een beter idee. Mits je zeker bent van je zaak natuurlijk, want als je toch failliet gaat, dan zijn je familie/vrienden wel hun geld kwijt en dat komt de relatie vast niet ten goede. Waarvoor ga je de financiering eigenlijk gebruiken? Ga je investeringen doen, of heb je snel liquiditeit nodig om te overleven? In het eerste geval: kun je financiering krijgen bij de partij waar je gaat kopen (met pandrecht e.d.)? Zo niet: hoeveel haast heb je ermee? Is het een optie om in 2010 nog een jaar op de voet van 2009 door te gaan? Wellicht sommige zaken nog eens aanscherpen, opnieuw afsluiten met positief resultaat en dan wellicht ook positief eigen vermogen. En dan nog eens opnieuw de plannen waarvoor je financiering nodig hebt realiseren?
 13. Dat is inderdaad wel een goede nuancering ja. Maar als het bijv. binnen een week bij verschillende winkels is gekocht, dan vind ik het nog alleszins verdedigbaar om de posten wel samen te voegen. Ik vond nu eenmaal die tafel bij winkel A en de stoel bij winkel B mooi... Of bij winkel A was de computer goedkoper en bij winkel B de tablet.
 14. Niet om het voor Roy nu ingewikkelder te maken, maar @Robbert12: Ik zou deze zaken dan juist weer samenvoegen als kantoormeubilair (Bureau + stoel) en computer incl. randapparatuur. En dan de gezamenlijke post wel afschrijven en (waar het me in dezen om te doen is) ook investeringsaftrek claimen over de hele meuk incl. de postjes die op zichzelf minder dan € 450 kostten.
 15. Grootste verschil zit hierin, dat je veel kosten 2 maal hebt meegenomen. 1 maal in de exploitatierekening en 1 maal op je tabblad investeringen. In die laatste horen ze niet thuis. Let ook even op correcte aansluiting vaste activa. De auto staat bijv. voor € 4.000 bij de investeringen en voor € 3.000 bij eigen inbreng. Beginwaarde van je investeringen minus afschrijvingen moet ook gelijk zijn aan de eindwaarde. Voorraad schrijf je bijv. ten onrechte af, dit zijn kantoorkosten. Kleine dingen als bureau-accessoires schrijf je ook niet af in 5 jaar, maar neem in je in 1x als kosten. De zaken die je wel afschrijft, moet je in minimaal 5 jaar doen (zou er bij jouw zaken ook niet langer dan 5 jaar voor nemen). Tip: verdiep je eens in investeringen en afschrijvingen, je mist hier volgens mij een stuk kennis. Andere aansluiting: je eigen vermogen aan het eind moet gelijk zijn aan je beginvermogen plus je nettowinst minus privé-opnames. Je trekt hier bijv. onterecht de afschrijving van je eindvermogen af. De afschrijving is immers al in mindering gebracht op je winstsaldo! In je liquiditeitsbegroting mis ik de aflossing van de leningen. Heb je er wat de BTW betreft ook aan gedacht dat je over je omzet BTW moet afdragen? Ik zie alleen de BTW die je terug krijgt... Pak bovenstaande zaken eerst eens aan en kijk eens wat er dan nog voor verschillen over blijven! Andere vraag: hoe lang heb je die computer, software e.d. die je zelf inbrengt al in privé-bezit? Nog maar net gekocht met het oog op start van je onderneming of al langer? Dat is nl. van invloed op de waarde waartegen je het kunt inbrengen (2 jaar oude computer tegen nieuwwaarde gaat de fiscus bijv. niet accepteren).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept