Jump to content

Martijn123

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dag, Er is zeker een adviseur, en inderdaad, ik ben graag voorbereid. De panden zijn nu nog niet in eigendom ( nu huur ) maar komen op termijn in eigendom uit eigen vermogen. de winst in de vof ( excl salarissen ) is nu 250k. Je geeft aan "prijzig" en "lage winsten". Wat versta je hier onder ? Algemene voorwaarden zijn beperkt aanwezig, en zullen inderdaad moeten worden aangescherpt. Het gaat om een recreatie bedrijf waarbij de diverse sporten en activiteiten die worden gedaan door de gasten inderdaad risico's met zich meebrengen die niet volledig te verzekeren zijn.
 2. Dag, Voor een bedrijf met 2 vestigingen willen we de volgende constructie opzetten: ( er is nu een VOF ) Per vestiging 1 bv ( aandelen in de holding ) 1 holding ( 50% aandelen bij holding van elk van de 2 zakenpartners ) 2 x prive holding per zakenpartner ( 100% aandelen van een holding bij 1 persoon ) 1, is dat slim zo ? Op die manier willen we de vestigingen veilig stellen tegen over elkaar, een holding om de winsten en vastgoed veilig te stellen, en de prive holding om pensioen en toekomstige verkoop interessanter te maken. 2- ivm veel nieuwe investeringen voor een mogelijke derde locatie willen we geen/beperkt salaris opnemen. Moeten we beide het minimum opnemen zoals belasting normaal stelt ( of door het schrappen van de prive holding bijvoorbeeld niet ? ) of kunnen we dit anders aanvragen bij de belastindienst. Er zal zeer beperkt winst worden gemaakt ivm nieuwe investeringen. Alvast bedankt voor de reacties
 3. Dag, Van 19 t/m 26 Maart ben ik in New York met een compagnon voor o.a. een zakelijke afspraak. Ik zoek eigenlijk iemand die mij een dagje wat kan laten / vertellen zien over bijvoorbeeld; Amerikaanse franchise concepten Amerikaanse Outdoor Recreatie concepten Amerikaanse Retail producten Amerikaanse Marketing Amerikaanse lokale sociale netwerken Of iemand die mij kan helpen wat informatie te geven over bijvoorbeeld een beurs in/rond NY over 1 van de onderwerpen in die periode ? Groet, Martijn
 4. Daar kan ik mij bij aansluiten. Vooral: Hoe vindt ik een geschikte onderneming waarbij er mogelijkheden zijn ter overname.
 5. Eerder heb ik in dit forum tips gevraagd voor het vinden van een nieuwe locatie voor een outdoor recreatie bedrijf. De zoektocht loopt zeer moeizaam. Gemeentes werken niet graag mee en ook zakelijk is er vrijwel geen aanbod. Omdat wij strategisch gezien wel willen groeien zou ik graag in contact komen met mogelijke overname kandidaten. Mochten jullie concrete tips hebben zou ik graag een ( offline ;) ) gesprek aangaan. Om het iets concreter te maken: Gezocht: Outdoor/Indoor recreatie bedrijf met horeca gelegenheid dat bedrijfsuitjes/vrijgezellenfeesten kan organiseren. Voorkeur: Regio Veluwe ( ps: indien dergelijke post niet is toegestaan in dit sub forum; bij voorbaat excuses. )
 6. Inmiddels gesproken met diverse gemeenten en zakelijke partijen. Zeer lastig om e.e.a. te vinden. We blijven zoeken maar met weinig hoop. dank voor de reacties. Strategisch gezien kan "groei" natuurlijk ook op een andere manier bereikt worden bijv. door overname.
 7. Voor ons Outdoor Entertainment bedrijf zijn wij op zoek naar een nieuwe locatie binnen de regio Veluwe. De huidige locatie heeft beperkingen qua groei, en we zoeken daarom een locatie waar dit wel mogelijk is. Wij hebben moeite met het vinden van een juiste locatie, en hopen daarom gebruik te mogen maken van jullie kennis en ervaring. Gezien de branche is het belangrijk dat er een bestemming recreatie is, liefst in combinatie met horeca. De te huren locatie mag een leeg weiland zijn, met mogelijkheid tot plaatsing kantoor units. De te huren locatie mag ook bestaan uit een oud pand dat gebruikt kan worden voor recreatie activiteiten. Een combinatie van een oud pand ( afmetingen 1000 m2 of meer ) in combinatie met grond is uiteraard ook een mogelijkheid. Een eventueel pand heeft zeer lage eisen. Een oude kippenschuur, industriehal of ander pand is prima geschikt. Kunnen jullie ons de juiste richting te wijzen hoe we een dergelijke zoektocht succesvol kunnen afronden ? Alvast bedankt! (ps, is dit het goede sub-forum voor deze vraag? )
 8. Telefonisch mondeling via een contactpersoon die ik door kreeg van de KVK. ( Niet de belasting telefoon )
 9. Hey, dat heb ik gemist, en vreemd dat de belasting mij mondeling iets anders aangeeft. Ik ga op verder onderzoek uit.
 10. Hallo, Ik ben bezig met het starten van een Paintball onderneming. Ik heb begrepen via de website van de belastingdienst en de KVK dat ik waarschijnlijk het 6% tarief mag hanteren. Zowel de KVK als de belastingdienst willen mij niet mondeling toezeggen dat het ook echt mag. ( Ik heb een schriftelijk verzoek ingediend, wat alleen veel tijd in beslag neemt en niet terug zal zijn voor de start van de onderneming ) Hierbij zouden de volgende voorwaarden van toepassing zijn. Een sport activiteit ( Check, paintball valt hieronder. ) Een vaste locatie ( Check, terrein is een vaste locatie ) Het hanteren van arrangementen. ( Check, ik kan een arrangement aanbieden maar liever niet ) Mijn vraag is als volgt: Klopt het dat ik de 6% BTW mag hanteren, en klopt de eis van het hanteren van een arrangement. Mis ik nog eisen? De verkoop bestaat uit Huur, balletjes en frisdrank. Ik kan deze als losse artikelen verkopen maar ook als assortiment. Los is voor mij makkelijk, maar ik weet dus niet of dit kan als ik de 6% wil blijven hanteren. Ik hoop dat iemand hier ervaring / meer informatie over heeft. Groet, martijn.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept