Jump to content

jacqueline62

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  jacqueline
 • Last name
  Prins
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  financiering
  Financ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Voor een client moet ik aangifte IB verzorgen. Er is sprake van een eigen woning maar halverwege het jaar kan hij de maandelijkse termijnen niet meer voldoen. Hij woont in het aangifte jaar nog wel in de woning. Mag nu het volledige jaarbedrag aan rente afgetrokken worden of enkel de betaalde termijnen?? Het jaar erop wordt de woning verkocht en de restschuld wordt door de gemeente overgenomen. De lening wordt naar mijn idee dan omgezet naar een consumptief krediet die niet meer aftrekbaar is. Wie kan mij hierin adviseren??
 2. Hoe verwerk ik het op mijn aangifte.?? Ik moest afgelopen jaar de lease auto van de zaak verkopen omdat mijn man, bestuurder, ziek is. Hij stond met een boekwaarde van 31000 op de balans. Ik heb hem met verlies verkocht, Het boekverlies is 13.000. Onder welke noemer vermeld ik het nu op de aangifte IB. Ik krijg hem niet kloppend. En het verschil zit hem in die 31000. Of moet ik gewoon een negatieve boekwaarde bij de vaste activa vermelden??
 3. Bedankt Joost. Je bent weer snel met je antwoord, wat bedoeld Roanld dan, dat ik het BTW verhaal nu wel op moet pakken.??
 4. Hoi Ronald, Op dit moment is de situatie als volgt: Op 8 januari heb ik mij in laten schrijven bij de KVK en belastingdienst per 01-01-2010. Op 13-01-2010 krijg ik antwoord dat ik wordt beoordeeld als ondernemer voor de BTW en/of IB met kwartaalaangifte BTW. Dit is een voorlopig oordeel Op 1 maart krijg is bericht dat de omvang van de activiteiten dusdanig gering is dat ze mij voorals niet niet kunnen aanmermen als ondernemer voor de IB. Dus voorlopig is het ROW. Als ik nu echter inlog op de BTW site staat er geen BTW aangifte voor mij klaar op de site voor het eerste kwartaal. Dit verbaasd mij. Ik heb ook geen VAR aangevraagd omdat dit voor mijn werkzaamheden mijninziens niet nodig was. Ik heb per slot nu al meerder opdrachtgevers. Wat moet ik nu dan ondernemen inzake de BTW. Ik heb dit weekend begrepen dat dat wel gewoon doorloopt
 5. Hoi John en Joost, Bedankt voor jullie adviezen en geruststelling. Ik vraag een var aan voor als zich een situatie voordoet dat ik bij een klant op locatie de werkzaamheden uit moet voeren. Dan weet ik gelijk hoe ze me nu beoordelen. Verder ga ik gewoon op dezelfde voet verder en vul volgend jaar gewoon een W- biljet in. Groet Snirp
 6. Hoi Joost, Dat is nog eens een duidelijke uiteenzetting. Daar heb je nog eens wat aan. Voor wat betreft mijn brief van de inspecteur gebruikt hij beoordelingscriteria zoals: duurzame organisatie van kapitaal en arbeid (ik ben toch starter?) deelname aan economisch verkeer (ik investeer en verleen diensten??) reeele winsverwachting (heb ik al) aantal opdrachtgevers (zijn er al 8 + particulier ib aangiftes) bruto baten, debiteuren risico, tijd en omvang activiteiten etc. Opbrengst minus kosten naast mijn loondienst verband blijft hij dan beoordelen als ROW. Wat mijn vraag uiteindelijk is, voor welke argumenten is de belasting het meest ontvankelijk om toch als ondernemer door te gaan.
 7. Hoi Joost, Het verbaasde mij ook dat ze pas na 2 maanden met dit bezwaar kwamen. Ik heb daarnaast inderdaad geen VAR aangevraagd omdat ik op dit moment al voor 8 bedrijven de boekhouding bijhoud en er van uitga dat het dan niet nodig is. (terwijl ik het al verschillende startende ondernemers heb geadviseerd!!!!, dom dus) Ik vermoed zelf dat het komt omdat ik een 16 uur dienstverband heb. Door deze 16 uur ben ik bang dat ik mijn uren criterium niet haal. Mijn probleem is echter ook dat ik nu geen BTW kan berekenen en daarnaast niet terug kan vorderen op mijn investeringen. Of ben ik nu abuis . Wat mijn vraag uiteindelijk is, voor welke argumenten is de belasting het meest ontvankelijk om toch als ondernemer door te gaan.
 8. Ik ben miv 1 januari ingeschreven bij de kvk met mijn administratiekantoor. Ik ben daarbij tevens aangemeld voor de belastingdienst. Ik heb nu, na 2 maanden, bericht gehad dat het als resultaat uit overige werkzaamheden wordt gezien. Dit waarschijnlijk omdat ik het naast mijn baan van 16 uur aan het opzetten ben. Gezien de economische ontwikkelingen verwacht ik niet het jaar vol te maken bij mijn werkgever. Ik heb investeringen gedaan in boekhoudprogramma , computer en licenties. Ik heb daarnaast behoorlijk geadverteerd wat heeft geresulteerd in de nodige klanten. Ik heb ook al facturen met BTW verstuurd. Kan iemand mij helpen met een bezwaar omdat ik in mijn ogen behoorlijk aan het ondernemen ben. Ik kan nu niet afschrijven op mijn investeringen en moet 20% meer werk leveren om mijn BTW op mijn investeringen terug te verdienen. Heeft iemand advies voor een bezwaar of is dat onbegonnen werk???
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept