loading
Ga naar inhoud

bianca_nathalie

Newbee
 • Aantal berichten

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  geen dit is eerste

Recente activiteiten

 1. Inderdaad lijkt er erg veel op. Goed opgelet. Situatie is wel nu compleet anders. En zijn andere bedrijven. Maar ik denk dat ik nu mijn antwoord heb een weet wat ik kan doen. Raar dat er na tien jaar niks veranderd is omtrent juiste en duidelijke informatie.
 2. Ik woon in nederland en heb daar een eenmanszaak. Nu wil ik graag in Duitsland en nieuw bedrijf opzetten. Dit omdat ik met dat bedrijf ook in Duitsland ga inkopen en verkopen. Het is een andere bedrijfstak, en ik kan producten verkopen die ik niet in NL kan verkopen. Ik gebruik mijn vakantie huis als adres dan daarvoor. Hoofdinkomen wordt die nl bedrijf gegenereerd en ben ook de meeste tijd daar. Beide bedrijven zijn klein genoeg om van een kor gebruik te maken. Als ze apart blijven. Samen natuurlijk niet. Nu stuit ik op verschillende vragen. Op de verschillende sites met info wordt altijd maar van een en/of situatie uitgegaan. Dit is een en/en situatie Waar betaal ik omzetbelasting Waar betaal ik inkomstenbelasting Als ik in nl in aanmerking kom voor de kor, moet ik dan mijn omzet van dat bedrijf in Duitsland mee laten tellen. Hetzelfde voor de kleinunternehmerregelung in Duitsland. Moet ik wereldinkomen opgeven Hoe werkt het met intracommunicaire handel als ik een kor regeling heb in beide landen. Ik koop met nl bedrijf in in Duitsland en met duits bedrijf in nl. Klinkt omslachtig maar wil graag beide bedrijven gescheiden houden. Kan ik wel de vorm eenmanszaak gebruiken. Waar betaal ik sociale verzekeringen. Hopelijk weet iemand me verder te helpen. Mvg Bianca
 3. Ik heb contact opgenomen met kvk en belastingdienst. Ze kunnen me hier geen antwoord op geven. Echter denk ik dat iemand hier het wel weet het is namelijk heel simpel. ik heb momenteel een eenmanszaak in nl. Ik woon daar ook. En heb daar een bedrijfspand. onder een van mijn handelsnamen doe ik ook andere zaken. ik moet daarvoor een ondernemingsplan schrijven. ik wil weten wat er gebeurt als ik een ( winkel )pand/ magazijn in duitsland neem. moet ik dan een duits bedrijf oprichten. of kan het gewoon zo blijven omdat ik in nl woon en ook een pand heb. hoe zit het met de belasting. waar betaal ik wat. hoe zit het met de inkomsten in duitsland. moet ik dat in nl betalen of in duitsland. etc.. tevens wil ik misschien in de toekomst ook in duitsland wonen. bedrijfspand in nederland blijft bestaan. wat gebeurt er dan. blijkbaar een hele moeilijke vraag. na vele vele malen bellen, afspraken, en brieven schrijven geen antwoord op deze vragen. hopelijk kan iemand mij verder op weg helpen.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké