Totus Tuus

Junior
  • Aantal berichten

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Totus Tuus

  1. Daar heb ik inderdaad ook naar gevraagd toen ik de belastingtelefoon belde, maar toen kreeg ik te horen dat dit pas kon / nodig was als ik voor meer dan €10.000 invoerde.
  2. Ik maak sinds vorig jaar gebruik va de KOR en zo af en toe plaats ik een advertentie op facebook of google of koop ik wel eens software in het buitenland. De BTW hierop is verlegd. Volgens de site van de belastingdienst zou ik hier aangifte over moeten doen (Intracommunautaire verwerving) hetgeen ik in het verleden ook deed, maar nu ik gebruik maak van de KOR heb ik geen toegang meer tot de BTW aangifte. Volgens de belastingdienst (telefoontje) kan ik inderdaad geen online BTW aangifte meer doen (dus ook niet voor incidentele naar mij verlegde BTW) en zou dit pas weer geactiveerd kunnen worden als ik voor meer dan €10.000 per jaar invoer. Nu komen mijn intracommunautaire verwerving per jaar hier zeker niet boven uit. Op Facebook adverteer ik als zakelijke klant, maar staat mijn btw nummer niet geregisreerd en staat oneraan de factuur: VAT Rate: 0% VAT Amount: € 0,00 Customer to account for any VAT arising on this supply in accordance with Article 196, Council Directive 2006/112/EC. Voor Google (waar ik al veel langer adverteer) staat mijn btw nummer nog wel geregistreerd en wordt de BTW in ieder geval verlegd. Heeft iemand enig idee of ik nu welk of niet aangifte moet doen over de verlegde BTW ?
  3. Ik stuur per jaar meestal enkele facturen en begin mijn factuurnummers al meer dan 10 jaar jaarlijks opnieuw met het huidige boekjaar: 2022001 Nu las ik onlangs dat dit niet de bedoeling is omdat de nummering zo niet continu doorloopt en 2021011 b.v opgevolgd kan worden door 2022001 Is het nu verstandig en toegstaan om (nu ik dit weet) voortaan door te blijven nummeren en dus de eerste factuur van dit jaar door te nummeren als 2021012 of moet ik dit anders oplossen ?
  4. Dan denk ik dat we het het beste eerst even kunnen aankijken en inderdaad haar zelf aangifte laten doen. Ik neem niet aan dat ze door de belastingdienst als ondernemer gezien zal worden aangezien ze nooit het urencriterium zal halen en de omzet laag zal blijven. Ik neem aan dat ze dan straks gewoon over haar inkomsten 37,10% moet afdragen ?
  5. Mijn dochter van 15 kan zeer goed (portret) tekenen en wil haar diensten online gaan aanbieden. Te beginnen met Marktplaats en later mogelijk met een eigen site. Ik heb zelf een bedrijf waarbij ik o.a. ook (oude) kunstwerken verkoop. Ik vermoed dat mijn dochter tussen de €100 en €300 per maand zal kunnen gaan verdienen en wil haar eigenlijk nog niet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Wat is fiscaal nu het verstandigst en juist om te doen? * Ik kan de portretten zelf gaan aanbieden en opnemen in mijn administratie. Ik betaal haar dan "officieel" verder niets maar stort het geld gewoon na opname als privé op haar rekening (die gezien haar leeftijd ook deel uitmaakt van mijn belastingaangifte) en laat het erbij. * Ik laat het geld direct op haar rekening storten en ze doet zelf aangifte waarbij ze het als (neven)inkomsten opgeeft ? * Ik laat haar toch inschrijven bij de KvK en ze gaat een eigen administratie bijhouden en aangifte doen, Waarbij ze vermoedelijki niet als ondernemer zal woren aangeslagen aangezien ze een te gering aantal uren werkt en vrij weinig verdiend.
  6. Ik ben een Nederlandse ondernemer en heb een internationale website waarop adverteerders reclame kunnen maken. Ik weet dat ik bij adverteerders (VAT geregistreerd) binnen de EU de BTW moet verleggenn bij particulieren binnen de EU BTW moet afdragen in het land van de kant en dat ik bij ondernemers en particulkieren buiten de EU geen BTW moet rekenen. Ik weet echter niet wat ik naast de gebruikelijke zaken in mijn administratie moet opnemen om te kunnen bewijzen waar de klant vandaan komt. Meestal wordt de overeenkomst gesloten via mailcontact en deze mails bewaar ik in een electronische dosier over de deal.(geen idee of er via IP adressen nog iets te achterhalen wat betreft het land van herkomst, valt want meestal verloopt alles via Gmail). Betaling vind plaats via de bank of PayPal en er wordt een factuur opgesteld. Bij bedrijven binnen de EU controleer ik het VAT nummer via VIES en dat voeg ik toe aan het dossier. Ik heb besloten om geen advertenties te plaatsen van particulieren binnen de EU aangezien ik geen zin heb in de "MOSS administratie".
  7. Dat ja :) Bedankt voor alle adviezen. Ik ben er uit hoe ik dit het beste in mijn boekhouding kan opnemen en ik ga de kosten dus netjes volgend jaar afschrijven.
  8. Ik vrees dat die wel groot zal zijn als ik de portokosten pas mag boeken als ik items verstuur. Met terugwerkende kracht is dit over dit jaar haast niet uit te voeren daar ik zo'n tweeduizend verzendingen heb waarbij de portokosten van sommigen direct zijn betaald bij het postkantoor en andere weer zelf zijn gefrankeerd met aangeschafte zegels. Vooraf aangeschafte zegels zou ik dus los moeten boeken en middels de balans moeten verrekenen met de gemaakte portokosten bij versturen. Moet ik dan de betaalde portokosten bij aflevering op het postkantoor onder de aangeschafte zegels boeken en meteen weer afboeken als portokosten, of moet ik dit alleen als portokosten boeken aangezien ik het niet uit mijn voorraad zegels heb gehaald ? Ik zou dan per verzending moeten terugkijken hoe ik de portokosten van die verzending zou moeten boeken en dat is echt een enorm werk. Maar mogelijk bedoel je dit niet en zit de aanpassing alleen in het feit dat ik de in december aangeschafte zegels zou moeten opnemen op de balans als voorraad of als vooruitbetaalde kosten voor 2013 om ze dan in 2013 af te kunnen boeken ?
  9. Ik snap je ergernis, maar het blijkt nu dat mijn vraag veel meer complicaties met zich meebrengt aangezien ik aanschaf van zegels altijd meteen boek als portokosten en niet pas bij daadwerkelijke verzending. Ik zou dus nu eigenlijk de nodige aanpassingen moeten gaan maken terwijl ik alleen maar wilde weten of ik de aangeschafte zegels dit jaar of volgend jaar zou moeten boeken als portokosten...
  10. Als ik ook kijk naar de antwoorden op de soortgelijke vraag waarna eerder verwezen is (zie hier dan vrees ik dat de meesten toch meteen de kosten voor aangeschafte zegels boeken als portokosten bij aanschaf van de zegels. Ik vraag me dan ook af of dit echt problemen oplevert bij een eventuele controle, want om nu mijn hele manier van administreren weer om te gaan gooien zie ik niet echt zitten...
  11. Blijft helaas mijn vraag of het is toegestaan om de volledige €510,- gewoon in 2012 mag worden afgeschreven. Wat nu het voordeligst is, wordt een ander probleem met al die veranderingen in de belastingen en posttarieven maar daar ga ik mijn hoofd wel eens over buigen als ik me enorm verveel ;)
  12. Per maand ben ik gemiddeld 100 euro kwijt aan verzendkosten voor producten die men bij mij aanschaft. Ik heb nu eind december voor € 510,- zegels ingekocht voor de komende 5 maanden (gezien de komende prijsstijging) Mag ik dit bedrag nu (gezien de hoogte en het feit dat ik ze dit jaar niet zal gaan gebuiken) nog volledig opvoeren als kosten over 2012, of moet ik ze over twee jaren afschrijven. Ik vermoed het eerste maar wil het graag even zeker weten. (daarbij komt dat het meerdere doosjes en velletjes zijn van verschillende types die mogelijk ook los "ingeboekt" kunnen worden zodat de ik per aangeschaft doosje gewoon onder de € 450,- blijven)
  13. Maar die bon loopt toch één op één met je bankafschriften die - naar ik mag hopen - onderdeel zijn van jouw boekhouding? Klopt. Het is inderdaad prima te achterhalen en netjes opgenomen in de administratie, maar soms lijkt he wel of regeltjes voornamer zijn dan de realiteit dus voor de zekerheid heb ik het nog even vermeld. Leek me eigenlijk verder ook geen probleem.
  14. De regels rondom het verrekenen van btw over verzendkosten zijn me helemaal duidelijk (hoe krom het eigenlijk ook mag zijn), dus het lijkt me verstandig om het in dit topic bij de hoofdvraag te houden voordat we in een andere discussie terecht komen. Tot dusver mag ik dus concluseren dat ik geen bon op naam nodig heb zolang de gemaakte kosten maar aannemelijk zijn ?
  15. Zakelijk tanken is uitgezonderd, maar zover ik weet geldt het nergens anders voor. De uitzondering is dan ook voor de BTW boekhouding en dat speelt verder niet bij mijn vraag.
  16. Ik koop voor mijn onderneming regelmatig grote hoeveelheden postzegels en verstuur ook veel paketten en aangetekende stukken. Ieder keer als het postagentschap in de buurt weer eens verhuist en nieuwe medewerkers krijgt geeftdit de nodige problemen als ik vraag om een bon op naam, maar na wat zoekwerk bleek het altijd mogelijk te zijn. Ik weet dat er 0% BTW zit op zegels en verzendkosten, maar ik voer de kosten natuurlijk wel op als bedrijfskosten. Nu het postagemntschap weer is verhuisd kan ik plotseling geen bon op naam meer krijgen. Er stond toevallig net een medewerker die iedereen in moest werken en volgens hem was het niet meer mogelijk een bon op naam te geven voor zegels want dit zou voor de belastingdienst niet aan de orde zijn gezien het 0% tarief. Het feit dat het bij het andere agentschap vorige week nog gewoon kon, kwam omdat dat nog niet onder PostNL zou vallen (leve de liberalisering van de postmarkt...) Mijn vraag is nu: Kan ik een gewone bon gebruiken om mijn kosten mee af te trekken ? Het betreft een pinbetaling, maar op de bon staat mijn rekeningnummer niet vermeld en alleen de laatste vier cijfers van mijn pasnummer.
  17. Hallo Joost, Ik heb inderdaad al eerder overwogen om mijn licht op te steken bij de IRS, maar ik ben soms al dagen bezig om met de Nederlandse belastingdienst zover te komen dat we elkaar begrijpen, en ik vrees dat ik met de IRS in een babylonische spraakverwarring beland. Ik beheers de Engelse taal heel redelijk, maar de fiscale en economische terminologie is grotendeels abrakadabra voor mij. Ik was dan ook nieuwsgierig of er iemand is die al ervaring heeft opgedaan met deze materie en mogelijk het antwoord heeft. Ook zou ik graag weten wat eventueel de gevolgen kunnen zijn als ik verder geen initiatieven onderneem naar de IRS toe.
  18. Ik heb enkele internationaal georiënteerde websites die ik beheer vanuit Nederland (Nederlandse servers / Nederlandse eenmanszaak) Ik heb op dit moment zowel zakelijke als particuliere adverteerders vanuit Amerika. Ik weet hoe ik dit dien af te handelen voor de Nederlandse belastingdienst (rekening met 0% BTW en verder alleen opgeven bij de IB), maar op de site van de belastingdienst staat ook dat men in sommige gevallen contact dient op te nemen met de belastingdienst van het land waar men de diensten aan levert. De Nederlandse belastingdienst kon mij verder geen informatie verschaffen, de Kamer van Koophandel verwees me naar "hier" (de EVD) en de "Amerika deskundige" alhier kon ook geen uitsluitsel geven en adviseerde mij om een gespecialiseerde deskundige te raadplegen. En ik maar denken dat ik toch een vrij simpele vraag had. Gezien het feit dat het maar om een vrij klein bedrag gaat, voel ik er niet voor om nu meteen een "dure" adviseur te raadplegen met een vraag die volgens mij toch eigenlijk door de eerder genoemde instanties gewoon beatwoord had kunnen worden. Wie op dit forum weet wel het antwoord op mijn vraag: Dien ik nog iets te regelen met Amerikaanse instanties als ik vanuit Nederland advertentieruimte verkoop aan Amerikaanse particulieren en bedrijven?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.