Jump to content

musicalfan

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen
 1. Om nog even een eindje van dit verhaal te breien: ik heb vandaag, uitgaande van de KVK, een gesprek gehad met een advocaat. Ik weet niet of ik hem hier mag noemen, maar hij heeft me iig heel erg goed en helder advies gegeven en ik heb besloten om inderdaad mijn handelsnaam te wijzigen. De andere partij krijgt hierover wel een brief met verzoek om vergoeding, daar ik kosten heb gemaakt en gá maken. Bedankt nog voor al het advies! En ik heb alle 158 posts over een nieuwe domeinnaam al doorgenomen ;D
 2. Het gaat hier dus puur en alleen om het verzenden van facturen.
 3. Die had ik inderdaad al gevonden, maar die gingen voornamelijk over verzendkosten voor klanten.
 4. Ik koop postzegels in om de facturen te versturen aan mijn klanten. Over postzegels wordt geen BTW berekend door de winkel, maar moet ik dit dan wel afdragen aan de belasting? En hoe verwerk ik dit in mijn administratie? Het klinkt misschien dom, maar zodra het over BTW gaat krijg ik een enorme ERROR in mijn hoofd. :-\
 5. Dat had je toch al gedaan? " 12 aug , Ik heb toen wat navraag gedaan bij rechtshulp e.d. en die zeiden dat ze geen poot had om op te staan. " Dat was betreffende haar dreigingen, ik ga nu navraag doen over het doorlinken. Dat wist ik toen nog niet.
 6. Robert, dank je wel voor je heldere antwoord. Ik vind het erg moeilijk om te bedenken wat ik moet doen, het liefste houd ik natuurlijk mijn (domein)naam. Ik ga iig bij de gratis rechtshulp om informatie vragen. Helaas zijn zij t/m eind van deze maand gesloten.
 7. Ik denk dat het uiteindelijk wel zoiets zal worden. Al wordt dat nog een hele lastige! Bedankt iig voor alle reacties.
 8. Dat ben ik niet met je eens. Ten eerste zijn 'gek op' en 'zin in' twee verschillende dingen. Ten tweede had ik het 'gek op' gedeelte al enkele jaren voor een andere dienst in gebruik en leek het me leuk om mijn bedrijf ook met dit gedeelte te laten beginnen, dus het is niet zo dat ik het bewust heb gedaan. Ik wist niet eens dat zij onder deze naam bestond en ook de kvk heeft er geen melding van gemaakt.
 9. Ik was in de veronderstelling dat ze het juni dit jaar heeft gedaan, maar het blijkt vorig jaar te zijn geweest. Is dit te lang geleden om er actie tegen te ondernemen? En kost mij dit (veel) geld? Aangezien ik er tot nu toe niks van heb gemerkt geloof ik niet dat ik hinder aan heb ondervonden, maar ik vind het gewoon té kinderachtig voor woorden. Ze probeert me zo gewoon een hak te zetten. Het ergste vind ik denk ik dat mensen mij met haar kunnen verwarren. Wat de domeinnamen betreft; het komt op dit neer. De één is gekopbakken.nl en de ander is zininbakken.nl (beide fictief). Omdat bakken hetgeen omschrijft wat je uitvoert en het 'gek op' en 'zin in' twee verschillende dingen zijn, is hier geen sprake van misleiding (volgens diverse bronnen). Wat betreft de marketing inspanningen die Hans beschrijft; die zijn ongeveer gelijk. Beide adverteren we lokaal, hoewel ik iets meer dan de concurrent, maar we zijn beiden niet alom bekend. Ik hoop dat jullie met deze informatie iets kunnen....
 10. Ik ben nieuw hier en kwam via een ander forum in dit topic terecht naar aanleiding van het volgende: Ik heb sinds een jaar een eigen webdesign bedrijfje. Na lang denken over een naam had ik er eindelijk eentje bedacht. Ik heb me toen met deze naam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een concurerend bedrijfje uit mijn woonplaats kwam toen met het protest dat mijn naam teveel op die van haar zou lijken en dat ze juridische stappen tegen me zo ondernemen. Ik heb toen wat navraag gedaan bij rechtshulp e.d. en die zeiden dat ze geen poot had om op te staan. Ik heb verder ook niks meer van haar gehoord. Vandaag kwam ik er echter achter dat ze twee maanden geleden de .com domeinnaam versie van mijn bedrijf heeft geregistreerd en die heeft laten doorlinken naar haar eigen website. Mijn vraag is: mag dat?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept