Ga naar inhoud

Verkopertje

Junior
 • Aantal berichten

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Verkopertje

 1. Even een korte update: [*]Financieringsbehoefte is opgesteld: niet onoverkomelijk. [*]Op basis van de huidige cijfers heb ik een tegenbegroting gemaakt ten aanzien van de forecast 2011: break-even ligt 50% lager. [*]Gesprek gepland met de voormalig commercieel directeur van de huidige marktleider: even goed sparren. [*]Volgende week een gesprek met mijn commercieel directeur om de eerste aanzet te geven. Dit zal kort polsen zijn om te kijken of er überhaupt mogelijkheden zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het spannender vind dan ik had gedacht.
 2. Ik heb mij her en der eens ingelezen in de materie betreffende het opzetten van een holding. Nu heb ik een paar vragen: [*]Is een werk-BV en een Holding-BVBA nadelig of kan dit voordelen bieden betreffende vermogensbelasting? Ik ben woonachtig in België, de BV is actief in Nederland. [*]Kan ik maandelijks winsten afromen van de BV naar de BV(BA) middels bijvoorbeeld een managementfee, zodat ik op deze manier iedere maand op nul sta bij de werk-BV. Dus direct veiligstellen van winsten? [*]Kan ik in dienst zijn bij de BVBA en mijzelf verhuren aan de werk-BV? Biedt dit voordelen? [*]Is het verstandig om direct een holding op te richten of kan dit ook na een jaar? Hopelijk kan iemand iets van informatie geven. In ieder geval bedankt.
 3. Bedankt, dan zal ik er maar tussen in gaan zitten. Het niet de bedoeling om het in een schoenendoos aan te leveren.
 4. Ik weet dat het onmogelijk is om een precies bedrag te geven, maar wat zou ik moeten rekenen aan administratiekosten per jaar? Dit voor een exploitatiebegroting op te kunnen zetten. Kenmerken: [*]B.V. [*]Drie medewerkers [*]Groothandel [*]5 Crediteuren [*]1100 Debiteuren Werkzaamheden: facturatie, in en uitgaande betalingen, btw aangifte, loonbetalingen, jaarverslag etc. Nogmaals, het gaat mij niet om een bedrag afgerond op € 10,-. Maar meer om een indicatie of het nu € 1.000, € 5.000 of € 10.000 is. Dank jullie wel.
 5. Het punt van geen weg meer terug is een jaar geleden al ingeslagen. Nu komt de tijd van knopen aanbieden en doorhakken. Ik ben realistisch en ik weet dat ik een kleine kans maak, maar als ik deze kans voorbij laat gaan zal ik heel lang spijt hebben. Mijn bedoeling is om de op- en aanmerkingen een paar dagen te laten bezinken, waarna ik mijn voorstel zal formuleren om in ieder geval interesse te kweken bij de fabrieksdirectie. Mocht ik mijn idee verder uitleggen, dan weet ik mijzelf wel te verkopen. Momenteel is ons kantoor te passief, iets wat zij ook beseffen. Helaas is er binnen de bestaande constructie geen mogelijkheid (of het kost een bom duiten) om dit te veranderen met een aantal langdurig zieken en oudgedienden. Ik kan de markt agressief bewerken, maar dan heb ik echter een aantal jonge honden nodig. Iets wat ik nu niet voor mekaar zal krijgen. Tweede punt: misschien gooi ik mijn eigen ruiten in bij mijn werkgever, maar ik laat in ieder geval zien dat ik lef heb, geloof in onze producten en daarvoor persoonlijke risico's durf te nemen. Geen doorsnee loonslaaf dus. Het wordt eens tijd dat iemand zijn ballen laat zien!
 6. Waarom enthousiasmeer jij hem niet voor een lidmaatschap van HL? Dat zou helemaal super zijn.
 7. @Ed: ik ben mij ervan bewust. Toch zie ik genoeg mogelijkheden. Uitgeblust personeel krijg je nooit meer in vuur en vlam.
 8. Super Frans! Jij hebt mij even een leidraad gegeven binnen de chaos van mijn enthousiasme.
 9. @Nico: ook jij hebt een aantal zwakke punten te pakken. Over downscalen is inderdaad al gesproken. Toch heeft een fysiek (franchise) verkoopkantoor een meerwaarde. Nederlandse detaillisten hebben graag een Nederlands aanspreekpunt ipv een Oostenrijks. Dit wil ik hun dus aan het verstand peuteren. Op korte termijn een dergelijke band opbouwen met de CEO is niet mogelijk. Ik hoop hem dan ook te overtuigen met rationele argumenten.
 10. @ ED: Scherp neergezet.... ;D Ik wil graag in gesprek komen over dit onderwerp met de directie. Wanneer ik op voorhand al begin te knijpen op hun "winst" is het voor hun minder interessant. Maar ik spiegel het nu inderdaad behoorlijk rooskleurig voor, verkopers eigen zullen wij maar zeggen. Ik zal eens in de managementfee duiken.
 11. Twabla, je slaat de spijker direct op zijn kop! Bedankt voor je omschrijving. Ik begon mij al een haai tussen lieve goudvisjes te voelen. :-[ Het probleem met een faillisement en doorstart is dat je op het moment van faillisement de volledige controle over het proces verliest, er komt een externe curator en die gaat vanaf dat moment de koers bepalen, als hij of zij van mening is dat door bijvoorbeeld aansprakelijkstelling van de Holding / aandeelhouder in Oostenrijk meer te halen valt dan bij een doorstart, dan kun je gewoon met je spreekwoordelijke plasje naar de dokter en ligt je plan voor de doorstart gewoon in de prullenbak. En ook curators zijn meesters in het detecteren van een luie ingedutte cultuur om daar vervolgens redelijk rigoreus mee af te rekenen. De meeste doorstarts zijn daadwerkelijk uit nood geboren en zijn vrijwel niet gecontroleerd aan te sturen. Het verhaal van even een bv'tje laten klappen om schoon te kunnen doorstarten is vaak een vorm "grootspraak" uit opluchting de niet de hele tent naar de kl*te is gegaan. Ik zeg niet dat het onmogelijk is maar het is zeker geen abc-tje. Ik hoef niet perse een doorstart te maken. Primair wil ik de vertegenwoordiging in handen krijgen, samen met het gemotiveerde deel van het personeel. Binnen- en buitendienst. Een eigen BV oprichten heeft mijn voorkeur.
 12. Wanneer ik ons huidig inkoopniveau kan behouden ben ik tevreden. Het grote voordeel voor hun is dat zij geen last meer hebben van bijvoorbeeld personeel(kosten), huisvestingskosten, firmawagens, etc. Momenteel hanteren zij een bepaalde marge op hun productiekosten, dat zijn onze inkoopprijzen. De brutowinst die wij momenteel draaien is niet toereikend om bovenstaande kosten te dekken, zij moeten dus weer inleveren van hun marge. Wanneer ik zelfstandig ben behouden zij gegarandeerd de volledige marge, daarnaast besparen zij gemaakte kosten op het gebied van controlling en management. Een hoop rompslomp minder dus. Tweede voordeel is dat door een effectiever en enthousiaster verkoopteam wij meer omzet zullen gaan maken. hun nominale marge gaat dus stijgen.
 13. Allemaal goed en aardig maar waarom bied je ze geen verkoopstijging/omzetvergroting op basis van een onderbouwd plan? Dat in combinatie met lagere kosten maakt de rest secundair. Onder je naam staat toch niet voor niets 'targetverslinder'? ;) Bedoel jij dit in loondienst of als zelfstandige?
 14. Hallo Frans, De leverancier is mij goed bekend. Ik ben namelijk al meer dan 10 jaar werkzaam bij dit bedrijf. Mijn directe aanspreekpunt, als lid van het MT, is de commercieel directeur in Oostenrijk. Wij hebben maandelijks diverse besprekingen en rapportages. Uiteindelijk is hij ook maar een marionet van de algemeen directeur/eigenaar, maar hij heeft wel duidelijk invloed op de uiteindelijke beslissing.
 15. Twabla, je slaat de spijker direct op zijn kop! Bedankt voor je omschrijving. Ik begon mij al een haai tussen lieve goudvisjes te voelen. :-[
 16. Hallo Ed, waarom zou ik in jouw optiek moeten aanbieden om een handelsagent te worden? Ik opteer meer voor een distributeur/franchise-achtig constructie. Zie hiervoor deze website: http://franchiseplus.nl/archief-2009/Nummer-6/Column-Theodoor-Ludwig.html en http://www.denationalefranchisegids.nl/firstfranchise/lvd1602-06.htm en https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=44;action=display;threadid=22591;start=msg197021#msg197021. Uiteraard minder risico, maar ook minder vrijheid. Eigenlijk ben ik nu ook al agentuur. Wat is jouw mening?
 17. Beste John, ik snap dat jij jouw eigen bedrijf(stak) wil promoten. Ik heb echter geen behoefte aan acquisitie. In dit verhaal zitten vele nuances die ik echter niet het www op ga gooien. Dat lijkt mij ook heel logisch ivm met de herkenbaarheid. Ik heb er geen behoefte aan dat klanten (meestal zelfstandige ondernemers = Higherlevel) weten wat er bij ons speelt. Ik wil dat de huidige verkoopgesprekken gaan over onze meubels en niet over dreigende overnames of erger. Door de recessie hebben wij het al zwaar genoeg. Of wil jij misschien een sofa van ons kopen? Wat ik wil voorstellen aan de directie is een extra keuze optie en niet alleen de huidige opties als voortmodderen, gedeeltelijke sluiting of faillissement. Graag zou ik daar antwoorden op willen vinden, geen antwoorden betreffende optimalisering van onze interne bedrijfsprocessen. Graag zou ik bij dezen op- of aanmerkingen over interne gelegenheden dan ook voorbij willen laten gaan. Dank je wel voor je begrip.
 18. Dames en heren, in onze meubelbranche is dit niet geheel ongebruikelijk. Tuurlijk is het niet geheel politiek correct. Toch heb ik liever dat normaal functionerende personen (en hun gezinnen) hun inkomen behouden, dan dat de rotte appels iedereen meezuigen in de afgrond. Er zitten nog vele nuances in het verhaal, maar die doen nu niet ter zake. Een agentuur... ik zal mij er eens in gaan verdiepen. Failliet verklaren hoeft niet perse, maar kan ik mij dan ontdoen van rotte appels op basis van tegenvallende cijfers bij een BV?
 19. Terechte opmerking, echter buiten de vraagstelling. ;) Toch een korte toelichting: wij kunnen en willen niet (ik wel, maar door eigen belang van andere medewerkers (deels ook MT)) verder snijden in de kosten. Daarnaast is door langdurige dienstverbanden het afvloeien van werknemers te kostbaar. Ik zie echter nog genoeg mogelijkheden. Vandaar mijn bovenstaande vraag: hoe kan ik het nou verder doorpakken om de vertegenwoordiging over te nemen?
 20. Bedankt voor je reactie. Met geen risico bedoel ik dat zij nooit meer hoeven terug te storten. Ik loop uiteraard wel een risico, maar dat is inderdaad een gecalculeerd risico (voorraad verkopen onder de inkoopprijs).
 21. Hallo ondernemers, Zouden jullie eens met mij willen meedenken? Momenteel ben ik als leidinggevende vertegenwoordiger werkzaam bij een Nederlands voorraadhoudend verkoopkantoor van een Oostenrijkse fabrikant (prive bezit). De zaken lopen momenteel niet als gewenst. Wij draaien een mooie omzet binnen Nederland en een redelijke brutomarge, maar onze vaste kosten zijn te hoog (personeel, huur, etc.). Dus waarschijnlijk moet de fabriek voor het tweede jaar geld terugstorten naar ons verkoopkantoor om alle kosten te kunnen betalen. Daar zijn zij natuurlijk niet happig op. Dit is dan ook de reden dat zij rigoureuze maatregelen willen/gaan nemen. Een mogelijkheid is het sluiten van het magazijn tot het volledig sluiten van de vestiging (faillissement). Ik geloof echter in het product en heb ook volledig inzicht in alle cijfers. Daarom weet ik zeker dat ik het bedrijf tot een succes kan maken. Ik zou daarom graag het bedrijf willen overnemen. Nee, dat zeg ik verkeerd: ik wil graag de vertegenwoordiging overnemen. Omdat ik mij wil ontdoen van ballast, bijna alle personeelsleden en bepaalde vaste kosten. Voor mij zou een faillissement gewenst zijn. Dan heb ik wellicht de mogelijkheid om een doorstart te maken in de vorm van een “hard franchise”. Wat ik hun wil bieden: [*]Binnen hun productgroep alleen verkoop van het huidige merk. [*]Lichte verhoging van de marge door iets hogere inkoopprijzen (optie, natuurlijk liever niet :)). [*]Geen risico. [*]Bij verkoop van bedrijf hebben zij het eerste aankooprecht. Wat ik wil: [*]Exclusiviteit voor Nederland (anders sowieso een no-go!) [*]Overdracht klantenbestand, behalve de huidige privatelabels. [*]Gebruik van hun merknaam (Fabrikantennaam Nederland of iets dergelijks) [*]Een minimale periode van 10 jaar (?) Ik begrijp dat het redelijk summier is neergezet, maar toch een paar vraagjes: [*]Hoe zouden jullie het aanpakken? [*]Wat en hoe zou ik hun het beste kunnen voorstellen? [*]Wat zijn (juridische) valkuilen bij een doorstart? Bedankt voor het meedenken! mod-edit: Titel wat verduidelijkt verkopertje-edit: Gedrocht van een titel gerestyld :)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.