timoenhilda

Senior
  • Aantal berichten

    59
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door timoenhilda

  1. Bedankt voor je reactie! Wij hebben ook best veel 'bank overboekers' en daarom twijfel ik echt over de tennaamstelling. Ik zou niet weten hoe ik in de tennaamstelling zowel naam van webshop 1 als webshop 2 kan vermelden. Op webshop 2 vermelden: het factuurbedrag kan over worden gemaakt op ..... tnv bedrijfsnaam webshop 1 ovv factuurnummer. Dat lijkt mij niets. Zal eens een gesprek aan vragen bij de rabobank, op het hoofdkantoor, misschien dat we daar wel iemand treffen die iets van ideal afweet :)
  2. Gelukkig is dat niet aan ons besteed, geen bewegende dingen, muziekjes op de achtergrond of overbodige kreten en dat soort dingen. Het meest gehoorde van klanten is dat de webshop betrouwbaar en professioneel maar toch persoonlijk overkomt. Alleen is zoals bij vele wat ik zo hoor ook bij ons gebeurd: meer succes dan verwacht. En daardoor zijn sommige dingen nu te simpel voor de omvang van de bezigheden. Gelukkig is alles goed te upgraden maar heb er eigenlijk te weinig bij stil gestaan. Zo druk met het succes blijvend te houden en nog groter te maken, dat het besef eigenlijk best wel laat kwam van hé we zijn nu echt een stuk groter en succesvoller dan we ooit hadden gedacht laten we eens actie ondernemen om het voor ons makkelijker te maken. Waar btw uitrekenen en facturen maken typ voor typ handmatig ging, gaat alles nu een stuk sneller, en warempel, houden we tijd over om de shop nog groter te maken ;D En natuurlijk tijd voor de tweede shop. Inzicht hebben we overigens wel altijd gehad, is zo te zien of we een investering kunnen wagen of beter nog even wachten en zijn nog nooit in de problemen gekomen daarmee, wat dat betreft zijn we heel beheerst ;D Tnx voor de tips!
  3. Goed dan zal ik voor de ideal vraag de bekende banken afbellen, kijken wat die te zeggen hebben. Al zal iedereen zijn eigen product aanraden, dus vrees dat dat weinig op gaat schieten. Dan hoor ik nog graag wat jullie zouden doen met rekening op bedrijfsnaam hebben staan. Webshop X en Webshop Y als tenaamstelling? Of wat anders?
  4. De meeste zoekopdrachten zijn inderdaad al wat gedateerd en dat is niet handig voor een ideal vraag. Voorwaarden zijn gewijzigd, prijzen zijn gewijzigd en op de rabobank vind ik geen goede informatie. Wat in 2010 of zelfs 2008 een goed advies zou zijn kan nu wel anders zijn. Neem dat eerst ING goedkoop was, en nu Rabobank weer beter. Googlen geeft ook gedateerde topics en info. Verder verwacht ik van dit forum goede tips en juist ervaringen. Banken smeren toch hun eigen product aan en uit ervaring is bij mij gebleken dat ze lang niet altijd meedenken met de klant. Hier zullen vast meer mensen zijn die een oplossing hebben en in dezelfde situatie zaten.
  5. Wij hebben een webshop en hier komt binnenkort een andere webshop bij. Deze webshop is een aparte webshop, maar administratief gezien een aanvulling op de huidige webshop, zelfde btw nummer etc ook. Dus één administratie. Andere factuurreeks ernaast voor verkoop, inkoop hetzelfde. Nu zit ik na te denken over de mogelijkheden wat betreft betalingen. Ik heb een zakelijke rekening voor de ene webshop, hier is de goedkoopste/kleinste versie (Lite?) van de Rabobank aan gekoppeld. De rekening loopt natuurlijk ook bij de Rabo. Nu komt de tweede webshop en ik zit te bekijken en twijfelen wat te doen. Allereerst de vraag, kan aan één rekeningnummer meerdere webshops met ideal gekoppeld zijn? Zoja lukt dat met Lite, of heb je een ander pakket nodig? Daarnaast: Als ik één rekeningnummer aanhoud dan staat deze op bedrijfsnaam Webshop X. Als klanten dan op webshop Y bestellen en kiezen voor overboeking moeten ze de naam van bedrijf X gebruiken. Er zal duidelijk worden gemaakt dat beide webshops worden gerund door een dezelfde persoon, maar toch zal het raar staan en minder professioneel. Hoe denken jullie hierover? Ik weet niet of het mogelijk is om de ten naam stelling van een zakelijke rekening te wijzigen, maar alsnog is er met de twee webshop namen geen leuke combinatie mogelijk, het word dan allemaal zo standaard (het bekende twee letters van elke bedrijfsnaam samenvoegen), een verzamelnaam is er ook niet maar wil ik ook niet gebruiken. Wij zijn juist uniek door het apart én compleet aan te bieden, en als ik dan een verzamelnaam ga gebruiken komt dat goedkoop over (vind ik). En ik denk dat het te lang is en ook niet erg professioneel als men bij het overboeken bij ten name van: Webshop X en Webshop Y moet vermelden. Iemand ideeën/tips? En is Rabobank het goedkoopste? Ik betaal tussen de 80/90 euro per 3 maanden aan kosten. De rekening (voor ander bedrijf, ook bij de Rabo) zonder Ideal kost circa 35/40 euro per 3 maanden.
  6. Helemaal duidelijk. Dan zal ik denk ik de eerste twee letters van de shop er voor zetten, of kiezen voor de backoffice. Zal er eens met de programmeur over brainstormen. Inderdaad je hebt gelijk, ik heb te lang al genoegen genomen met punten waar ik niet helemaal tevreden over was en de laatste tijd al veel dingen veranderd om alles makkelijker te maken.
  7. Zal eens vragen bij de programmeur of dat mogelijk is, heb namelijk een op maat gemaakte shop, geen kant en klaar of open source iets. Tnx voor de tip, wist niet van deze optie! Mocht dit niet lukken, iemand anders tips?
  8. Wij hebben nu een webshop, ter voorbeeld X. Loopt top, assortiment groeit steeds verder. Nu zijn we in de opstartfase van shop Y. Zelfde producten of in ieder geval productgroep, bijna ook zelfde doelgroep. Is het mogelijk om twee 'administraties' te voeren, maar die bij eendezelfde bedrijf horen? Dus eigenlijk twee factuur reeksen naast elkaar? De inkopen zijn niet te specificeren, producten liggen samen, producten worden bij zelfde groothandels/fabrikanten ingekocht: kortom de inkoop blijft 1 reeks. Maar kan ik twee reeksen verkopen hebben? Waarom? Allereerst zou ik wel willen kijken wat de omzet is bij beide shops. En zo de verschillen zien. Verder werken onze shops met factuurnummers, en dit is ook direct het factuurnummer in onze administratie. Bestelling 620 is dus ook factuur 620. Loopt en werkt voor ons perfect, dus de nieuwe shop start gewoon weer bij factuur en bestelling 1. Als je twee reeksen naast elkaar mag hebben, hoe moeten ze dan genoemd worden? Moet er iets voor het factuurnummer? Daar nummer 1 natuurlijk al bestaat in de administratie :) Graag tips!
  9. Tja er zijn genoeg mensen die op zondag en met feestdagen 'gewoon werken'. Ik werk vandaag ook en ben ook gewoon bereikbaar per telefoon, mensen kunnen langskomen en als we vandaag nog een order zouden moeten bezorgen doen we dat ook gewoon. Dus wat dat betreft zal het vergeleken met de andere administratie niet apart zijn dat we nu op zondag/feestdagen werken :)
  10. Tnx, ben ik weer zeker van de zaak, top die snelle reacties :)
  11. Gisteren plaatste een naast familie lid een bestelling via onze webshop. Nu verzenden wij spullen, laten ze ook ophalen maar bezorgen ze ook wel eens. Als we bezorgen of pakketten naar het TNT point brengen doen we dit met de zakelijke auto waar geen privé kilometers mee worden gereden. Dan mijn vraag, hoe ziet de belastingdienst het bezorgen van een pakket, dus zakelijk, aan familie, dus privé? Tja uiteraard zal ik daar blijven hangen dus het is ook een privé bezoek, maar ik kom daar vanwege het pakket... Is het verantwoord om met de zakelijke auto te gaan? T gaat trouwens om een klein half uurtje rijden enkele reis. Bezorgingen doen we door het hele land, dus geloofwaardigheid is geen probleem. Ben benieuwd :)
  12. Dat overzicht had ik inderdaad gevonden, maar gaf mij geen antwoorden op mijn aangepaste bericht voor jou uitgebreide antwoord. zou iemand daar naar willen kijken?
  13. Bedankt, dit maakt een hoop duidelijk. Ik dacht dat je echt elk bonnetje moest gaan splitsen, gezien 75% tot zakelijk wordt gerekend, maar ik begrijp inderdaad dat alles achteraf wordt gedaan, en puur op de catalogus waarde. Verrekening IB is dan dus 25% van € 12.150 Verrekening OB is dan dus 12% van uitkomst hierboven. Gevolg van de eerste verrekening is dus simpelweg dat je minder van je winst af kunt halen en uiteindelijk dus meer inkomstenbelasting/winst belasting betaald. En dan is uiteindelijk dus het hele verhaal niet omtrent administratie van 75% per bonnetje etc berekenen maar puur ga je akkoord met bijbetalen of niet. Wat is de link van de belastingdienst voor de ritten administratie? Ik vond alleen deze: http://belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_autokosten/ondernemen_autokosten-17.html#P146_17713 Edit, wat ik mij dan ook afvraag is dit zinnetje op de site van de belastingdienst over de gevolgen voor de btw. Daar wordt bovenin uitgelegd 12% x 25% x catalogus waarde, maar daar onder staat dit: Voor de berekening van het privégebruik geldt het volgende. Als het privégebruik niet uit uw administratie is af te leiden, mag u 75% van de voorbelasting op die kosten aftrekken. Dat begrijp ik dan weer niet, want als je akkoord gaat met de bijtelling hoef je geen rittenadministratie te doen?
  14. Allebei de eenmanszaken staan op mijn naam, en is mijn partner volledig los van :) Heb even veel gegoogled, maar wij denken dat het het verstandigst is om deze auto gewoon volledig op de zaak te houden en daar geen privé km mee te rijden. In principe zijn privé kilometers met die auto niet eens noodzakelijk aangezien we een privé auto hebben. Mochten we toch eens 1 zakelijke rit hebben, en de rest van de bestemmingen zijn privé, kunnen we die ene zakelijke rit wel combineren met privé, maar nemen we de eigen auto mee. Zit niet een zee van ruimte in, maar bezorgen op 1 zakelijk adres heb ik niet direct een complete bestel auto voor nodig. Dan pak ik daarvoor die 19 cent per km mee, en blijf ik daarvoor de km administratie van de privé auto van bijhouden. Waar ik nog wel over denk is het volgende, neem afgelopen vrijdag, hebben wij een rit door heel Nederland gemaakt, circa 600km om diverse klanten te bezoeken/bestellingen af te leveren. 11 totaal, een keer omrijden vanwege gigantische file, een keer omrijden omdat klant door omstandigheden een uur vertraagd was dus eerst door naar de andere klant. Hoe dit te verantwoorden? Beginstand noteren bij weggaan thuis, en eindstand noteren bij thuiskomst, en de tussen gelegen klanten/plaatsnamen noteren, en dat voldoet? Of per rit, dus start bijvoorbeeld Amsterdam Aankomst Zaandam is 1 rit. Dan Zaandam naar Hoorn is rit 2. Hoorn naar Anna Paulowna is rit 3, klant blijkt uur vertraagd, dus we rijden eerst naar Julianadorp. Dan is Anna Paulowna - Julianadorp rit 4? Op die manier is een ritten administratie al snel heel erg complex. Op de meeste sites staat uitgelegd dat je het adres moet noteren, maar als ik vervolgens dan een voorbeeld excel bestand download staat alleen de plaatsnaam er. Voldoet een plaatsnaam of moet het volledige adres er staan (bijna alle bezoeken zijn aan particulieren, dus geen bedrijfsnamen). Allemaal van die kleine dingen die wel heel handig zijn om alvast te weten. En hoeveel km omrijden is acceptabel? Morgen kunnen we de auto halen. Het kortste punt van garage naar huis is bijvoorbeeld 30km, door de dorpen heen. Een route die wat lekkerder rijd is over de snelweg, maar heb je wel een omweg van zo'n 15/20km. Is dat te verantwoorden naar de belastingdienst? Om hoeveel km gaan ze zich druk maken? Ik lees dat je dan gebruik moet maken van gereden route. Maar hoe uitgebreid moet dit? Volstaat er neer zetten bijvoorbeeld A1, of moet er ook een toelichting bij staan? Of zelfs nog meer gespecialiseerd hoe bij de A1 te komen en waar er dan weer af? Je kunt het simpel of uitgebreid maken, en het is maar net waar de belastingdienst genoegen meeneemt.
  15. Allebei eenmanszaken :) Ik denk dat we het maar volledig zakelijk gaan houden. Zal nu eens op zoek gaan naar een goede rittenadministratie hoe precies bij te houden...
  16. Helemaal doorgelezen al 2 keer.... Niks gelezen over 2 ondernemingen en verder ook de specifieke vragen kon ik geen specifiek antwoord vinden... + de belastingdienst zal mij vast niet gaan zeggen wat beter is voor mij, eerder wat beter is voor hun...
  17. Momenteel rijden we privé in een oude Mercedes 200D, ouder dan 25 jaar dus uit de wegenbelasting. Hier gaan we niet al te lang in kunnen doorrijden, hij komt in ieder geval de volgende keuring vast niet meer door. Maar zolang rijden we in ieder geval diesel en zonder wegenbelasting. De andere auto is helaas total loss, en deze gebruikten we privé en zakelijk, en alles stond privé. Geen gedoe met kilometers bijhouden, gewoon alles combineren en gewoon 19 cent per km. Maar nu op zoek naar een andere auto. We hebben 1 op het oog, een BTW auto bij een autobedrijf. Een Opel Combo 1.3 CDTI. We zijn van plan om deze voornamelijk zakelijk te gebruiken, we hebben voor onze zakelijke ritten ruimte nodig. Omdat we een privé auto hebben, willen we de combo eigenlijk volledig zakelijk houden, aangezien dit het voordeligste is? Ik las dat je tot 500km privé mag rijden, handig voor in noodgevallen, alleen 500km is natuurlijk niks, zit je zo over heen. Dus eigenlijk zijn er 2 opties: Optie 1 is de auto puur voor zakelijk houden. Het voordeel zullen dan de kosten zijn neem ik aan. Het nadeel van zakelijk rijden is dus zakelijke ritjes niet meer met privé ritjes te combineren (lastiger, meer gedoe, maar mogelijk, zal ook kwestie van aanwennen zijn). En het nadeel is dat er een (flinke?) rittenadministratie voor nodig is. Optie 2 is de auto voor zakelijk en privé gebruiken. Nadeel zullen dan de kosten zijn. Voordeel is dat je neem ik aan geen rittenadministratie hoeft bij te houden, je gebruikt m immers zakelijk en privé en daar kom je eerlijk voor uit. Andere voordeel is dus dat het makkelijker is. Een lange rit naar het zuiden direct combineren met een hobby van ons of vrienden bezoeken of even ergens een winkelcentrum in, even relaxen. Of bij het kapot zijn van de privé auto geen gedoe hebben met het vinden van een nieuwe auto. Aan de andere kant, als we de auto zakelijk en prive gaan gebruiken zal het nadeel er ook zijn dat alle kosten niet volledig voor de zaak zijn? Dus de APK beurt met reparatie punten is dan voor 75% voor de zaak? Evenals de verzekering en de diesel zelf? Dus dat zal voor zowel de voorbelasting als de inkomstenbelasting ook weer een nadeel zijn, is ook meer administratie. Jullie kunnen dit uiteraard niet voor ons beslissen, maar tips zijn welkom. Een vraag die we bijvoorbeeld hebben is dus oa de bovenstaande, dat we behalve voor de vermindering van de aftrek van auto kosten voor de inkomstenbelasting ook dus te maken krijgen met het niet volledig op de zaak kunnen zetten van de kosten. Verder is de vraag dat als je de zakelijke auto ook gebruikt voor privé je ook extra betaald voor de wegenbelasting? Zit natuurlijk een gigantisch verschil in zakelijk of privé hebben van deze auto. Verder nog de vraag hoe jullie dat doen met de ritten administratie. Moet je de route per rit vermelden, en moet je de adressen vermelden waar je langs gaat of alleen postcode of alleen plaatsnaam? Mag je 5km omrijden om even te gaan lunchen tijdens het zakelijke dagje uit, of is dat dan ook privé? Mag je boodschappen meenemen maar daarvoor wel even 2km omrijden? Kortom: hoe nauwkeurig komt het? Rittenadministratie per dag (dus ook als je 12 verschillende adressen hebt waar je heen gaat) of per adres? En: ik zet de auto op mijn naam bij het overschrijven van kenteken? Of op bedrijfsnaam? Zoja op welk bedrijf? We hebben er meerdere en voor beide zullen we de auto gebruiken.Als ik m op bedrijf X zet, dan is de ritten administratie ook voor bedrijf Y en kan ik ook voor bedrijf Y er in rijden? Verdere info: Cataloguswaarde is (volgens een site waar je ook verzekering berekent) 12.150 incl btw voor de bovengenoemde auto. Dus 25% daarvan is circa 3037. Auto rijd circa 1:20 en we schatten 15000 ermee te gaan rijden per jaar. Wegenbelasting jaarlijks is 280 euro (diesel, bestelauto). Verzekering jaarlijks circa 450 euro
  18. Zojuist gebeld naar de Belastingdienst en uitstel aangevraagd omdat ik inderdaad bezwaar ga maken door nu plots niet als ondernemer voor inkomstenbelasting word gerekend. Daarbij heeft de HBD ook direct meer tijd, dus voor 1 September zal het vast opgelost zijn ;) Inderdaad niet druk over maken maar ik wil altijd alles geregeld hebben, en dan zijn zulke dingen lastig om mee te dealen... Bedankt voor de antwoorden!
  19. Dag Joost, Bedankt, we hebben geen startersaftrek en houden geen uren bij, maar de 12% loop je dan dus sowieso mis begrijp ik, want daar zitten verder geen voorwaarden aan, die geldt sowieso in elke branche ongeacht wat de verdiensten etc zijn?
  20. Vorig jaar een webwinkel gestart, en tja helaas hoort daar het betalen aan de HBD bij. Discussies of HBD nu zinloos is of niet hoeft hier niet te komen maar ik vind het volgende wel belachelijk: Ik krijg de factuur van HBD binnen over 2010 met de datum op 31-12. Ze hebben vele gegevens verkeerd overgenomen (heb meerdere bedrijven en ze hebben oa verkeerde bedrijfsnaam etc gebruikt), maar goed, ala, ik zal ze daar wel mee helpen. Verder kan ik flink korting krijgen doordat ik pas in de tweede helft van het jaar ben gestart en mijn inkomen lager ligt dan een bepaalde grens zodat je korting krijgt. Om dat aan te geven moest je een wijzigingsformulier invullen, dit heb ik direct, eerste week van Januari ingevuld (op 3 Januari). Per e-mail kreeg ik vrijwel direct bevestiging, werd in behandeling genomen en binnen 6 weken zou het zijn verwerkt en hiervan kreeg ik bericht. Inmiddels zijn we dus al halverwege maart en ik heb nog niets gehoord. Al 2 keer er heen gebeld maar ik moet (ja hun woorden) begrip hebben voor hun want ze hebben het heel erg druk en lopen volgens eigen zeggen erg ver achter. Tja dat is niet mijn probleem, werk wat harder, neem meer personeel aan of schaf wat mij betreft dat hele boeltje daar af. Maar hij kon mij niet garanderen dat ik voor 1 April bericht zou hebben wat het definitieve bericht was, dat kunnen ze niet garanderen. Maar mijn boekhouder zit nog wel steeds te wachten tot hij de jaarrekening kan afronden en ik moet voor 1 April toch echt aangifte gaan doen over 2010. Toen ik me daar over uit liet zei hij ja maar mevrouw u hoeft toch nog niet te betalen, dat is pas nadat het definitief is...ja dat begrijp ik ook maar daar gaat het me ook helemaal niet om. Ik wil 2010 kunnen afsluiten en normaal aangifte kunnen doen. Wat nu te doen? Moeten toch meer mensen zijn die daar last van hebben? Overigens kon hij wel zien dat alles wel prima was aangekomen en dat het in behandeling stond...
  21. Van t weekend zouden we ons buigen over de aangifte inkomstenbelasting 2010. Ik surf naar de site en log in en het programma welke ik tot nu toe elk jaar daar heb kunnen downloaden ontbreekt. Vandaag er heen gebeld, en ze konden me de reden niet geven, maar plots moet ik weer aangifte doen als particulier en niet als bedrijf. Ik snap er niets van, doe al meerdere jaren aangifte voor ondernemers, te downloaden via de site en in 2010 plots zonder enige melding of toelichting mag ik weer dat van particulieren in gaan vullen. Is dit een normale gang van zaken? En waarom? Er zit in mijn bedrijven (meerdere inmiddels) een duidelijk stijgende lijn, nu zelfs dus ook een tweede bedrijf erbij. Goed weinig aan te doen, ik moet via de particulieren aangifte doen, tenzij ik bezwaar ging aantekenen. Maar wat is nu eigenlijk het nut van aangifte voor ondernemers doen? Zitten daar nog bepaalde voordelen aan? Wat zouden jullie doen, bezwaar aantekenen, of gewoon lekker zo laten? Zal het wel bij overige werkzaamheden in moeten vullen, terwijl we van wat ik verdien gewoon het hele jaar op leven met 2 volwassenen zonder ander inkomen....
  22. Via via hebben wij contact met iemand die (via zijn en haar werk via de machines) iets voor ons kan maken wat wij door kunnen verkopen. Hij en zij hebben daar ervaring mee en kunnen van de baas de machine huren en kopen het materiaal in. Hij en zij maken voor ons circa 50 producten, inkoopsprijs rond de 2,50. Ze hebben geen bedrijf, dit is de eerste keer en het zal waarschijnlijk niet heel erg vaak voorkomen. Maar hoe dit te boeken? Uit privé betalen en er geen woord over reppen in de administratie? Of van de zakelijke rekening betalen, dus van het bedrijf, maar hoe dan te boeken aangezien we geen factuur met btw etc krijgen?
  23. Bij de boekhouder voor mijn andere bedrijf wordt dit schema gebruikt. dus die wil ik ook gaan hanteren voor de webshop. Voor de webshop heb ik nog geen vaste boekhouder, wellicht gaat in de toekomst ook de boekhouder gebruikt worden voor het andere bedrijf, maar die is nu nog te duur in excel aangezien deze het wat anders aangeleverd wou krijgen, alleen hierin ons niet in informatie kon/wou voorzien, en wij dus op die manier of het moesten aanleveren en hoge kosten hebben (maken hun het op orde), of het bij een ander kantoor laten opstellen... Wij hebben voor de laatste optie gekozen, zodat we eerst wat meer wegwijs worden in het opzetten van de administratie, en dan zullen we voor het volgende jaar wel kijken hoe we het dan gaan doen. Inmiddels wel met kantoren contact gehad en deze hebben ook allemaal gezegd dat de grootboek nog bij de mutatie en kas moet worden gezet, en wil dus dit schema hanteren. Dacht maken we het in het weekend even klaar, zodat er volgende week van start kan worden gegaan.
  24. Inmiddels hebben we met een aantal administratie kantoren contact (via higherlevel oa) om onze jaarrekening te laten opstellen. Iets wat nog ontbrak uit zowel de mutaties als het kasboek waren de grootboek rekeningen. Dus allereerst wil ik deze informatie compleet hebben. Wij gebruiken voor ons andere bedrijf Mill7, en bijgaand het rekeningschema, ik denk dat we die maar moeten aanhouden, dat is wel zo handig. Maar ik heb daar een aantal vragen over en ik hoop dat ik deze hier kan stellen. 1. Voor het andere bedrijf gebruiken we 8600, omzetten met 19%. Maar de meeste van onze verkoopfacturen hebben beide types 6 en 19%. Welke moeten we bij de webshop gebruiken? 2. Domeinnaam/hosting waarop te boeken? 4992 - website kosten? 3. Bankkosten per kwartaal: 4980? 4. Indien bankkosten horend bij vorig jaar (kwartaal 4) 1923? 5. Inkoopproducten van de groothandels met 0% btw, Duitsland - Nederland: ? 6. Inkoopproducten van de groothandels uit Nederland 6 en 19%: ? 7. Inkoopproducten die wij eerst bewerken al vorens te verkopen: ? 8. Benodigdheden om bovenstaande producten te bewerken?: ? 9. Omzetbelasting, 1560? 10. Inkopen via bedrijf als Myparcel voor het aanmaken van verzendstickers van Tnt: ? 11: Koerier welke voor ons speciale producten thuisbezorgd bij mensen, inkoopdiensten of? 12. Verpakkingsmateriaal van producten, zoals bijvoorbeeld hersluitbare zakjes? REKENINGSCHEMA.pdf
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.