Jump to content

Saix

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik ben niet te beroerd om te betalen, maar het punt is dat het dan weer van de aflossing af gaat. Het is niet dat ik t niet wil uiteraard! Wellicht is het toch een beter plan. Het is alleen zo tegen intiutief. Sorry hoor, ik vind het ook erg lastig allemaal..
 2. Ik zou dat zeker interessant vinden, maar 175 Euro 't uur kan ik niet betalen helaas. :(
 3. Ik schakel direkt hulp in vandaag, ik ben op zoek naar juridische hulp en stuitt op mkb-bedrijfsadviseurs.nl. Heeft iemand ervaring met hen? Ik wil namelijk niet naast de huidige problemen nog een heel duur traject in gaan.
 4. Hoi, Dank je voor je bericht. Het is de post van de rechtbank. De deurwaarder is nog niet ingeschakeld, het stuk is aangetekend verzonden. Ik was er niet dus heb het stuk niet in kunnen kijken, ik hoorde het van mijn compagnon. Het was geen concept en dus aangetekend verzonden. Het zal dus een berichtgeving zijn van de rechtbank dat de aanvraag is ingediend door MN Services denk ik.
 5. Eh, huh? Het ligt niet in mijn aard, maar het is wel prettig om te weten of je nog door kan gaan met serieus afbetalen tov dat een faillissement wordt doorgezet. Ik kom graag weer terug op een denknivo dat mijn firma niet nu per direkt ten dode opgeschreven is, vandaar weer even terug in de rust stand zijn is prettig. Ik schiet niet van de ene naar de andere kant, mocht dat je indruk zijn. Het blijft SERIEUS dit. "Als er al een zittingsdatum ligt moet je vandaag nog regelen dat je maandag bij een advocaat terecht kan, de crux bij een faillisementsaanvraag is de zitting te voorkomen, tijdens de zitting je verhaal proberen te doen loopt meestal uit op een drama (toch faillisement uitgesproken) " Hoe kom je daarbij? Een oplossing is toch niet meteen van de baan wanneer je met de rechter spreekt? Zeker als ze zien dat in die tussen tijd ook enkele duizenden Euro's zijn betaald toch? Het betreft een zittingsdatum, geen dreiging. Althans, het is een aanvraag, volgens mij gaat de rechter dat eerst beoordelen nog, daar gaan weer 3 weken over heen. Lenen kan niet. EDIT: Ik zal deze wekelijkse betalingen gaan doen, 1500 nu en dan wekelijks 750 Euro. Ik wil ook niet voor het hekje komen te staan maar het zal wel prettig zijn als MN me ook wel een mogelijkheid wil geven om dit nog recht te zetten. Als ze wekelijks 750 Euro krijgen dan hebben ze daar volgens mij meer aan dan een faillissement. Bedankt voor deze staffel, dat zal wel helpen want de originele som is veel lager, heel veel. Wellicht dat er ook ambtshalve aanslagen tussen zitten inderdaad.
 6. Maar daar is MN Services toch ook niet sneller mee, als we met een voorstel komen om het in 6 maanden te betalen? Dan zal een rechter toch niet besluiten om over te gaan tot faillissement? En hoe zit het dan volgens jou met het punt dat er door de schuldhebbende tocht betaald wordt? De faillissementswet geeft de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om een lichaam in staat van faillissement te verklaren: er moeten twee schuldeisers zijn --> dit is het grote voordeel van MN Services, omdat zij waarschijnlijk voor meerdere fondsen incasseren voldoen ze al snel aan deze eis; De schuldenaar moet gestopt zijn met betalen. Ik zou maandag al voor 3000 Euro kunnen zorgen in elk geval. Nu schrik ik me dus weer rot... De rechtsvorm is een VOF.
 7. Een rechter zou het toch ook niet uitspreken als de gedaagde bereidwillig is te betalen? Het faillissements gebeuren duurt sowieso al langer dan een half jaar volgens mij. ik vind het niet erg om het verhaal voor de rechter te doen. Ik kan dan ook mijn bereidwilligheid tonen en laten zien dat ik niet onder de kosten uit probeer te komen, maar ze gewoon niet direkt kan voldoen... Die BIK staffel, geldt dat ook voor ondernemers? Ik weet dat de incassokosten aan banden zijn geleg, maar ik dacht dat dat alleen in particuliere sfeer goldt en niet voor ondernemers?
 8. Hartelijlk dank voor je reactie. ik was al van plan inderdaad om direkt wat te gaan storten. In dat geval kunnen ze al niet meer tot faillissement over gaan? Dat is een hele geruststelling. Tsja, het geld investeren heeft alleen zin als je verwacht dat het terug komt, maar dat verwacht ik wel. We hebben een hoop extra ideeen in gang gezet en we gaan inlopen, hoe snel weet ik niet precies maar het zal goed moeten komen. Ik geloof in de nieuwe plannen die we aan het opbouwen zijn. Juist daarom kwam dit zo hard aan nu, je krijgt meteen weer een trap terug en bent bang dat het allemaal te laat komt. Maar of het zin heeft er prive geld in te stoppen, dat is eerlijk gezegd ook niet zo aan de orde. het is een VOF en daarin ben je toch aansprakelijk. Dus als dit de boel zou nekken moet ik het toch betalen. Dan kan ik het nu beter betalen met de kans op het bloeien van het bedrijf, in tegenstelling tot dat het bedrijf nu kapot gaat en ik als nog voor de kosten prive moet opdraaien. Ik ben echt van goede wil, en ik heb geloof in de firma. Hoe het zo ver gekomen is? We hebben wat tegenslagen gehad maar veel mensen hebben bij de politieke en economische onzekerheden gewoon erg lang gewacht met hun auto's weer te brengen voor onderhoud. We hebben inmiddels weer vrij grote projecten binnen gehaald dus quitte draaien we in elk geval maandelijks al wel weer. De hoop is gevestigd op de nieuwe plannen, maar dat heeft wat oogst tijd nodig. Ik ben blij te horen dat ik met betalen het faillissement kan voorkomen. Het beheer van de liquiditeit en de admnistratie hadden we netjes geregeld bij een buro, maar omdat we die rekeningen ook niet konden betalen zijn zij gestopt met de diensten. Dat is juist het vervelende, het moment dat je de hulp nard nodig hebt kan je ze juist niet betalen... :-( We hebben weer betalingen richting t advies en administratie buro gedaan dus die zijn weer aan het werk. Ik zal ze maandag raadplegen, ik kon ze vandaag niet bereiken. In elk geval hartelijk dank voor je antwoord, mijn hart klopt weer normaal. Ik kan nu hopelijk ook slapen..
 9. Maar terug naar de eerste post.. Wie kan me hier iets over vertellen?
 10. Dit gaat over pensioen premies, dat is wat anders dan het andere bericht wat jij van mij gevonden hebt.
 11. Hoi! Momenteel zit ik met een bonzend hart in mijn keel. Ik heb een brief gehad van MN services dat ze een faillissementsaanvraag hebben gedaan, ze wilden niets weten van een betalingsregeling want het staat al te lang open. Ik heb nu mogelijkheden om het in in een half jaar aan te pakken, door 3K per maand op te hoesten , dan is het voldaan. De oorspronkelijke som is 13000 Euro maar het is nu 19000 Euro met alle incassokosten en dergelijke. Ik ben heel bang, ik wil echt graag verder met het bedrijf en de klanten lopen nu weer binnen. Het is een auto bedrijf en we hebben het afgelopen jaar gewoon erg rustig gehad. Mensen bleven weg, en omzet konden we niet draaien. Ik heb kan uit prive 3K per maand missen en stel ze dat voor, dan is het in iets meer dan 6 maanden afbetaald maar dat wil MN Services niet. Ze stappen liever naar de rechter en doen een faillissementsaanvraag. Ik ben welwillen en wil het heus betalen. Ik ben erg bang dat het nu mis gaat, terwijl we net weer op stoom komen. Wat zal de rechter gaan besluiten? Ik vind het zo erg, ik ben al 7 jaar bezig en de crisis nekte mij, ik kom net weer op stoom en dan dit... Kan een rechter dit weigeren als we aangeven het in 6 maanden afbetaald te hebben, wellicht 8 maanden maar niet langer?
 12. Maar de nieuwe voorwaarden ben je automatisch mee akkoord wanneer je contract verlengd wordt. In de nieuwe voorwaarden staat niets over een opzegtermijn
 13. In de algemene voorwaarden op hun site staat niets over een opzegtermijn. In de algemene voorwaarden die wij destijds getekend hebben staat dat het stilzwijgend verlengd wordt met 1 jaar en dat de opzegtermijn 3 maanden is. Wat mag/moet ik nu aanhouden dan?
 14. Goedendag, Ik heb een dienstverlenings contract (Internet diensten) wat ik wil stopzetten en nu krijg ik te horen dat het contract 'van rechtswege' nog 14 maanden doorbetaald moet worden en dat gaat pas in nadat we bij zijn met de betalingen (wat ik zeker weet dat dat niet kan). Nu zoek ik door het contract maar daar staat niets over een opzegtermijn. In de huidige algemene voorwaarden staat ook niets over een opzegtermijn. Kan ik dan niet de achterstallige facturen betalen en dan stoppen? Ik kan niets terugvinden over een termijn namelijk. Overigens zie ik dat de algemen voorwaarden sinds de tekening van het contract 3 jaar geleden totaal anders zijn.
 15. Dank je wel. Wat mij betreft kan dit topic dan weg, excuses!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept