Jump to content

Eduard61

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. @Roel, is inderdaad dezelfde vraag maar ik had achteraf gezien de vraag wat te specifiek gesteld mbt Portugal. Voor dit forum is het wellicht handiger om de vraag wat algemener te maken. Wellicht is dit andere ondernemers ook overkomen voor andere landen.
 2. Ik heb inderdaad wel gevonden hoe ik zo'n woonplaatsverklaring kan aanvragen, maar heb dit in de afgelopen 10-tallen jaren nog nooit meegemaakt. Het gaat mij meer om het principe. Als ik voor iedere buitenlandse factuur ieder jaar moet gaan aantonen dat we een Nederland bedrijf zijn, dan ben ik nog wel even bezig. Is het niet zo dat dit soort zaken overbodig zijn door de afgesproken internationale belastingverdragen ter voorkomen van dubbele belasting?
 3. Ben je verplicht om een woonplaatsverklaring te overleggen aan een buitenlandse klant bij het versturen van een factuur? Volgens deze klant (ander EU-land) heeft hij een Certificate of Residence van ons nodig om te voorkomen dat hij 25% bronbelasting zou moeten inhouden op onze factuur. Is het niet zo dat dit soort zaken overbodig zijn door de afgesproken internationale belastingverdragen ter voorkomen van dubbele belasting? Voor alle duidelijkheid gaat het hier om inkomstenbelasting en niet om omzetbelasting. Ter info: Wij hebben een VOF di
 4. We hebben de btw inderdaad verlegd op basis van hun goedgekeurde VAT-nummer voor Europese Transacties, maar dat staat volgens mij los van de bronbelasting. Het gaat volgens mij om de inkomstenbelasting. Dat één persoon van de belastingdienst het niet weet is volgens mij ook vrij nietszeggend. Ik heb wel nog een Belgisch document gevonden: https://www.senate.be/www/?MIval=/Vragen/SVPrint&LEG=5&NR=5978&LANG=nl Niemand ervaring mee in Nederland?
 5. Is een Portugese Mod 21-RFI verplicht om 25% bronbelasting te voorkomen obv het inkomstenbelasting verdrag? Wij leveren als VOF elektronische diensten via internet aan buitenlandse bedrijven, voornamelijk binnen Europa. Een klant van ons in Portugal verzoekt ons nu om een ingevuld mod. RFI-21 document en een bewijs van de Belastingdienst van vestiging van het bedrijf in Nederland, anders moeten ze volgens de Portugese wetgeving 25% bronbelasting inhouden op onze factuur en afdragen aan de Portugese overheid. Wat ik begrijp is dat volgens de Portugese wetgevi
 6. Ok, wat is er dan nog meer voor informatie nodig om wel met zekerheid te zeggen of de btw verlengd moet worden? Is het nu onduidelijk of het land van levering Frankrijk is, of is het onduidelijk of het om een Franse entiteit gaat?
 7. Ai. En ik maar denken dat ik alleen het BTW-nummer hoef te controleren...... Zoals Roel al aangeeft gaat het het om een levering aan een Franse entiteit. De bedrijfsvoering en woonplaats ligt in Frankrijk. Ik weet het even niet meer....
 8. Bedankt voor het antwoord. Ik neem aan als wij de BTW verleggen op basis van het goedgekeurde BTW-nummer, dat wij hier niet achteraf door in de problemen kunnen komen omdat het BTW-nummer is goedgekeurd voor verlegging, toch?
 9. De klant woont in Frankrijk en heeft voor zijn Nederlandse bedrijf een Frans BTW-nummer gekregen., zo lijkt het. Als ik bij VIES kies voor Frankrijk en dan het BTW-nummer invoer, dan is het BTW-nummer goedgekeurd en wordt er een Nederlands adres getoond.
 10. Wij exploiteren een website met een NL-domein vanuit ons Nederlandse bedrijf. Daarop kan iedereen adverteren. Onze bezoekers zijn voornamelijk Nederlandstaligen.
 11. Geen idee waarom je dit vraagt, maar we leveren diensten (advertenties op een website) aan iedereen die dat wil. In NL, europa en buiten europa.
 12. De eigenaar van het bedrijf woonde voorheen in Nederland, maar nu in Frankrijk en niet meer in Nederland. Ze hebben nu twee bedrijven, een in Nederland en een in Frankrijk. Ze willen met het Nederlandse bedrijf bij ons adverteren maar omdat zij de activiteiten met dit Nederlandse bedrijf vanuit Frankrijk uitvoeren, vallen ze onder de Franse TVA(-regels) en niet onder de Nederlandse. Als dus deze klant. Ik heb geen idee of dit wel klopt.
 13. Bedankt voor je reactie. Jazeker, dat schreef ik "Dit Franse BTW-nummer is inderdaad goedgekeurd voor Europese Transacties en op ec.europa.eu wordt dan een Nederlands adres weergegeven." Ze willen nu een factuur met een Nederlands Factuuradres waarbij het Franse BTW-nummer vermeldt moet worden én waarbij de BTW verlegd moet worden. Maar de landnaam op het Factuuradres is dus Nederland. Mijn boekhoudpakket gaat dat in ieder geval niet pikken, maar mag dit volgens de belastingdienst?
 14. Wij leveren via onze website diensten aan ondernemers in binnen-en buitenland. Een (buitenlandse) klant wil nu van ons een factuur met BTW verlegd in combinatie met een Nederlands Factuuradres met een Frans BTW nummer. Kan dat? Dit Franse BTW-nummer is inderdaad goedgekeurd voor Europese Transacties en op ec.europa.eu wordt dan een Nederlands adres weergegeven. Ze hebben een vestiging in Frankrijk van waaruit alles wordt gerund en een vestiging in Nederland met een Nederlands Factuuradres. Mogen wij dan inderdaad de BTW verleggen terwijl er sprake is van een Nederlands Factuur
 15. Voor de zekerheid wil ik even staven of mijn denkwijze correct is, omdat ik met de zoekfunctie een dergelijke vraag nog niet ben tegengekomen. Wij hebben als VOF in mei 2012 een Chevrolet Volt Hybride gekocht (<50gr Co2). De BTW hebben we in mindering gebracht op onze omzet en we hoefden geen BPM te betalen. Nu, 5 jaar later, gaat deze auto in de verkoop en heeft zich een ondernemer uit Duitsland gemeld om deze auto te kopen. Het betreft een GmbH met een BTW-nummer dat is goedgekeurd voor Europese Transacties volgens de site http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/ I
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept