Jump to content

Eduard61

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ok, wat is er dan nog meer voor informatie nodig om wel met zekerheid te zeggen of de btw verlengd moet worden? Is het nu onduidelijk of het land van levering Frankrijk is, of is het onduidelijk of het om een Franse entiteit gaat?
 2. Ai. En ik maar denken dat ik alleen het BTW-nummer hoef te controleren...... Zoals Roel al aangeeft gaat het het om een levering aan een Franse entiteit. De bedrijfsvoering en woonplaats ligt in Frankrijk. Ik weet het even niet meer....
 3. Bedankt voor het antwoord. Ik neem aan als wij de BTW verleggen op basis van het goedgekeurde BTW-nummer, dat wij hier niet achteraf door in de problemen kunnen komen omdat het BTW-nummer is goedgekeurd voor verlegging, toch?
 4. De klant woont in Frankrijk en heeft voor zijn Nederlandse bedrijf een Frans BTW-nummer gekregen., zo lijkt het. Als ik bij VIES kies voor Frankrijk en dan het BTW-nummer invoer, dan is het BTW-nummer goedgekeurd en wordt er een Nederlands adres getoond.
 5. Wij exploiteren een website met een NL-domein vanuit ons Nederlandse bedrijf. Daarop kan iedereen adverteren. Onze bezoekers zijn voornamelijk Nederlandstaligen.
 6. Geen idee waarom je dit vraagt, maar we leveren diensten (advertenties op een website) aan iedereen die dat wil. In NL, europa en buiten europa.
 7. De eigenaar van het bedrijf woonde voorheen in Nederland, maar nu in Frankrijk en niet meer in Nederland. Ze hebben nu twee bedrijven, een in Nederland en een in Frankrijk. Ze willen met het Nederlandse bedrijf bij ons adverteren maar omdat zij de activiteiten met dit Nederlandse bedrijf vanuit Frankrijk uitvoeren, vallen ze onder de Franse TVA(-regels) en niet onder de Nederlandse. Als dus deze klant. Ik heb geen idee of dit wel klopt.
 8. Bedankt voor je reactie. Jazeker, dat schreef ik "Dit Franse BTW-nummer is inderdaad goedgekeurd voor Europese Transacties en op ec.europa.eu wordt dan een Nederlands adres weergegeven." Ze willen nu een factuur met een Nederlands Factuuradres waarbij het Franse BTW-nummer vermeldt moet worden én waarbij de BTW verlegd moet worden. Maar de landnaam op het Factuuradres is dus Nederland. Mijn boekhoudpakket gaat dat in ieder geval niet pikken, maar mag dit volgens de belastingdienst?
 9. Wij leveren via onze website diensten aan ondernemers in binnen-en buitenland. Een (buitenlandse) klant wil nu van ons een factuur met BTW verlegd in combinatie met een Nederlands Factuuradres met een Frans BTW nummer. Kan dat? Dit Franse BTW-nummer is inderdaad goedgekeurd voor Europese Transacties en op ec.europa.eu wordt dan een Nederlands adres weergegeven. Ze hebben een vestiging in Frankrijk van waaruit alles wordt gerund en een vestiging in Nederland met een Nederlands Factuuradres. Mogen wij dan inderdaad de BTW verleggen terwijl er sprake is van een Nederlands Factuuradres?
 10. Voor de zekerheid wil ik even staven of mijn denkwijze correct is, omdat ik met de zoekfunctie een dergelijke vraag nog niet ben tegengekomen. Wij hebben als VOF in mei 2012 een Chevrolet Volt Hybride gekocht (<50gr Co2). De BTW hebben we in mindering gebracht op onze omzet en we hoefden geen BPM te betalen. Nu, 5 jaar later, gaat deze auto in de verkoop en heeft zich een ondernemer uit Duitsland gemeld om deze auto te kopen. Het betreft een GmbH met een BTW-nummer dat is goedgekeurd voor Europese Transacties volgens de site http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/ Ik wil nu een 0%-btw-factuur maken voor deze ondernemer waarbij genoteerd wordt dat de “btw verlegd” is, en vervolgens de auto bij het RDW voor de export aanmelden. Heb ik dan overal aan gedacht of zie ik nog iets over het hoofd?
 11. Dat is dan weer een onduidelijkheid erbij want op internet wordt dat veelvuldig genoemd, ook bij pensioencasussen. Even deduceren. Wie bepaald nu exact of een vof in Nederland gevestigd mag blijven en OB moet betalen in NL indien de vennoten "langdurig" in het buitenland wonen/verblijven? Is dat nu "belastingdienst buitenland" (en gaat het dan om NL of SP?) of "kamer van koophandel in Rotterdam". Wellicht nog nuttige info, het gaat hier om een puur autonoom internet advertentiebedrijf zoals marktplaats .nl zonder vestigingsadres. Onze vaste inrichting is dus eigenlijk een server die alles vanaf het begin tot het einde zelfstandig kan afhandelen.
 12. Hoe kom je aan de informatie om deze stelling te doen? 183-dagenregeling Op grond van het belastingsverdrag tussen Nederland en Spanje is het uitgangspunt dat u pas in Spanje als fiscaal ingezetene wordt aangemerkt als u gedurende een kalenderjaar meer dan 183 dagen in Spanje verblijft (hoeft geen aaneengesloten periode te zijn) of het centrum van uw economische en levensbelangen zich in Spanje bevindt. Op zich maakt het mij niet uit waar ik belasting betaal, als mijn bedrijf maar gewoon in NL kan blijven en ik daar de OB kan betalen.
 13. Welke regeling bestaat daar dan voor? Waar moet ik dan exact op zoeken?
 14. Is er wellicht iemand die dit wel weet? Stel ik verblijf 7 maanden per jaar in Spanje, maar houdt mijn Nederlandse woonadres gewoon aan en blijf dus gewoon Nederlands ingezetene. Spanje zal mij na 6 maanden echter zien als fiscale inwoner waardoor ik dus eigenlijk in 2 landen een fiscale inwoner ben. Kan ik dan mijn VOF met vooral Nederlandse inkomsten van mijn NL-website gewoon in NL blijven zetelen en dus OB in NL betalen, terwijl ik dan mijn fiscale inkomen in Spanje moet afdragen?
 15. Oef, zonder gedoe kan ik dus weg vergeten begrijp ik. Waar ik belasting moet betalen maakt mij niet zo veel uit, maar mijn bedrijf in NL houden dat zou mij wel wat waard zijn. Maar dan kom ik weer in de problematiek van de ouderwetse "vaste inrichting" denk ik terwijl mijn bedrijf uitsluitend in de cloud zit. Is er nog een alternatief die een beetje van deze eeuw is?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept