Jump to content

NumberSeven

Senior
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • First name
  R
 • Last name
  C
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. hij maakt exclusieve tassen, mijn concept is heel anders dan dat van hem, bij mij gaat het om het logo en een interactief concept. dus ik kan de tassen "blanco" inkopen en ik hoef alleen het logo erop te plaatsen. ik hoef ze dus niet zelf te kunnen maken.
 2. Heel motiverend antwoord, ik stel gewoon de vragen en je kraakt me volledig af. Ik sprak vandaag met Omar Munie, ik liet hem mijn portfolio zien en hij vond het er erg goed uitzien. Hij vertelde me dat hij zelf begon met slechts een paar tassen zelf te maken en te verkopen. met dat kapitaal is hij steeds gaan uitbreiden en nu is hij zeer succesvol. het is niet makkelijk maar ook niet onmogelijk. Iedereen begint met niets.
 3. dus in principe kan ik naar een winkel, 10 tassen kopen; eigen logo en merknaam erop en doorverkopen zonder probleem? wat als ze erachter komen? moeten ze hiervoor geen toestemming geven? en heb je toevallig een adres waar ik "blanco" handtassen en andere producten kan inkopen om zelf te bewerken? Alvast bedankt !
 4. Is het toegestaan om een bestaand merk in te kopen en er een eigen touch aan te geven en het weer door te verkopen? Of is dat inbreuk op het merkrecht? Met t-shirts worden vaak blanco shirts gekocht zodat mensen het zelf kunnen bewerken en doorverkopen maar hoe zit het bijv. met handtassen. Kun je ergens ook "blanco" handtassen inkopen met alleen het patroon zodat je ze zelf kunt bewerken en doorverkopen? Is er een groothandel die alle soorten producten verkoopt (schoenen, kleding etc.) zonder label of moet je het toch zelf ontwerpen en laten produceren indien je je eigen merk wilt opzetten?
 5. Ik wilde er nog aan toevoegen dat met deze (as quoted) insteek je geen interessante "Profile" bent voor een partner die de red carpet voor je uitrolt. Je moet wel wat in huis hebben en een lege ruimte in Oujda is niet voldoende. Het uitrollen van een onderneming in Marokko is nog lang niet te vergelijken met eentje hier in NL. Buiten de vraag om of je zelf daar wilt gaan emigreren om de (onderneming) te runnen. In Marokko kun je bij verschillende instanties om informatie/hulp te krijgen om een onderneming te starten en een van die instanties is in jou geval kan zijn "Fondation Hassan II pour les Marocains résidant à l'étranger". Klopt, wat betreft emigreren, ik gaf daar net antwoord op. Maar de ruimte in oujda is niet alles wat we te bieden hebben, de belangrijkste reden voor een bedrijf om met ons in zee te gaan is dat ze uitbreidingsmogelijkheden hebben in Marokko en evt. Noord-Afrika als zij daar kansen zien. Wij spreken de taal en kennen de cultuur en ik heb vrij veel ervaring met marketing en communicatie. Ook is het daar makkelijker een onderneming te starten ivm de hervormingen en wat soepeler belastingstelsel.
 6. Labs, dank voor je reactie. Nee, het is onmogelijk om een bedrijf in Marokko vanaf hier te runnen. Je moet er echt bovenop zitten en we zijn daartoe bereid. Eigen kapitaal hebben we ook en daar blijven we voor sparen. Franchise is vrij lastig, ik kreeg een mail van usedproducts die graag een partnerschap wilde aangaan, alleen weet ik vrijwel zeker dat dat concept niet gaat werken in Marokko. Tenzij de producten vanuit NL naar Marokko worden vervoerd, ik heb verder niets meer gehoord van ze.
 7. Dat zou zeker mooi zijn, maar dan moet je toch wel iets heel interessants hebben dat je ze kan bieden. Ik zou zeggen dat je eerst moet proberen te bepalen wat het nou precies is dat zo interessant is dat zij zelfs alles gaan financieren. Wij hebben ontzettend veel te bieden, een bedrijf kan ons gebruiken om uit te breiden in Marokko en indien alles goed verloopt zelfs meerdere vestigingen door het hele land kan openen. Als het concept maar goed is en goed wordt uitgevoerd. Een mooi idee is het concept van de action, maar nu hoor ik dat ze zoizo niet aan franchising doen en onlangs zijn overgenomen door 3i (een internationaal investeringsfonds) dat ze gaat helpen sneller uit te breiden in het buitenland. Als ik wist waar ze al hun producten inkochten en de transport niet te hoog uitvalt dan zou ik zelf zo'n concept kunnen starten, vind je niet?
 8. Dat komt omdat ik nog in de ideefase zit, ik wil graag iets ondernemen want er zijn ontzettend veel mogelijkheden, alleen is het lastig om te bepalen wat precies. Ik ben nu bezig de doelgroep te bepalen, dan kan ik beter een idee vormen voor de onderneming. Probleem is wel dat marktonderzoek lastig is daar omdat gegevens vaak niet betrouwbaar zijn en ik dacht dat juist een evt. bedrijf waarmee we een partnerschap aangaan alles financiert. Als ik het zelf moet financieren, dan moet ik nog minstens 5 jaar sparen. Waar ik van droom is een succesvolle onderneming in Marokko.
 9. Hallo HL'ers Ben nu al een tijdje bezig geweest met plannen maken voor een onderneming in Marokko, helaas ben ik er nog steeds niet uit. Ik ben daar 5 weken geweest om mijn concept-plannen te toetsen aan de praktijk, en helaas waren er erg veel obstakels die mijn plannen belemmerden. Met name de invoerrechten waren erg hoog om bijv. fietsen te importeren (dat was plan A). Case; ik heb samen met mijn broer de beschikking over een grote ruimte in een grote stad Oujda dat zich erg snel ontwikkelt wegens hervormingen etc. Wij willen daar graag gebruik van maken en op korte termijn een onderneming starten, nu vraag ik me af of het mogelijk en realiseerbaar is om een partnerschap te starten met een "bekend" Nederlands bedrijf dat internationaal wilt uitbreiden en in Marokko wilt investeren door daar een eerste vestiging te openen. Mijn broer is Accountant en kan dus alles verantwoorden richting NL. Ook spreken we de taal en kennen natuurlijk de cultuur heel goed. Wat vinden jullie hiervan, en wat zouden jullie doen in mijn case? Ik ben er zelf achtergekomen dat het erg moeilijk is om zelf producten te importeren naar Marokko dus dan is het zaak om óf een partnerschap proberen aan te gaan óf een zaak beginnen waarbij je in Marokko zelf de producten kunt inkopen, zoals horeca etc. Met vriendelijke groet.
 10. En dat is exact de fase waarin ik nu zit, ik ben nu dus contacten aan het leggen met producenten en ervaren ontwerpers die al wat hebben uitgebracht op de markt. Hoop maar dat ze er niet vandoor gaan met mijn concept dan. Bedankt!
 11. Punt is nu; ik ben nog helemaal nergens dus weet uberhaupt niet of het merk daadwerkelijk gelanceerd kan worden. Ik heb alle voorbereidingen getroffen maar ik heb kapitaal nodig oftewel hulp van een al bestaand bedrijf in dezelfde klasse. Ik weet dus niet of het nodig is om nu al het merk te registreren, vooral als er veel bij komt kijken. Ik wilde het merk in eerste instantie alleen laten registreren zodat anderen er niet mee vandoor kunnen gaan, met name de mensen aan wie ik mijn plannen ga voorleggen. Wat denk jij?
 12. Ik ben al een tijdje bezig met een eigen kledinglijn op te zetten, heb nu een portfolio en businessplan zo goed als af en daarmee was ik van plan langs wat kledingbedrijven te gaan in de hoop dat ze er wat inzien want zelf heb ik het kapitaal niet om het op te starten. Anyway, ik zit nu een beetje in dubio omtrent het registreren van de merknaam, logo en concept van de kleding. Is het verstandig om dat in deze fase al te doen? Ik las ergens dat de kosten rond de 240,- liggen, maar wat komt er verder allemaal bij kijken? Belangrijke dingen waar ik rekening mee moet houden? De kans is er namelijk ook dat het uiteindelijk niets wordt, en dan zit ik nog met de registratie...heeft dat consequenties voor mij? Alvast bedankt, mvg.
 13. Ik heb het ook gegoogled en het is te verkrijgen in webshops, maar je moet weten dat het eigenlijk kungfu-schoenen zijn. De doelgroep waar ik me op wil richten hebben deze schoenen nog nooit gezien. Heb al veel navraag en onderzoek gedaan. Ik denk dat de schoenen behoorlijk hip kunnen worden, met name in de zomer.
 14. Ik kwam laatst op vakantie deze schoenen tegen en iedereen droeg ze daar, het verbaasde me dat ze in NL helemaal nergens worden gedragen. Ik had dus het idee om ze hierheen te importeren en met name voor de zomer te verkopen in een eigen winkel in Amsterdam (kalverstraat). Het zijn hele lichte schoenen en lopen echt heerlijk, leuke simpele stijl ook. Wat vinden jullie ervan? De schoenen zijn in dezelfde stijl van allstars, vans, tigers etc. en die zijn allemaal heel erg populair, dus waarom deze niet? Ik wil hiermee de doelgroep aanspreken van 15-28, met name de jongeren die zich kledin in g-star, diesel, replay en sneakers dragen. Ik denk dat er veel belangstelling voor is, met name in Amsterdam is het een perfect beginpunt om vervolgens uit te breiden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept