Piet Rol

Senior
  • Aantal berichten

    83
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Piet Rol

  1. Op 24-11-2023 om 15:48, RubenT zei:

    Uit interesse: welke argumenten heb je aangehaald in je bezwaar?

    De e-mail service en mijn betaalmoraal uit het verleden :grinning-face:

     

    Ik zag in mijn mail dat het in kwartaal 2 ook bijna mis was gegaan. Heb toen direct een mail gestuurd naar het betreffende e-mail adres (kwam aan) en de juiste knop ingedrukt in de online omgeving. De foutmelding verdween en de aanname was dus dat het nu in orde was.

     

    Mijn redenatie is ongeveer zo: De belastingdienst biedt een e-mail service aan en stuurt een herinneringsbericht als het zo ver is. Ik vertrouw daarop.

     

    Weer heeft belastingdienst probleem met e-mail adres, maar meldt dat alleen in de online omgeving. Mijn sterkste punt uit mijn betoog: 'Als laatste punt draag ik aan dat de belastingdienst intern wel registreert dat er een technisch probleem is met het e-mail adres, maar verzuimd een herinnering of een aanmaning te sturen per post.'

     

    Wat mij betreft mag deze op slot, ik wacht het oordeel van de inspecteur af.

  2. Kijk net in de online omgeving en zie ineens dit bericht staan:

    afbeelding.thumb.png.4eac22099892377e3bbbd96f0a8b99d7.png

     

    Dat maakt het toch interessanter; Mijn mailbox is niet vol. Sterker nog, ik test net het e-mail adres en het werkt uitstekend. Heeft de belastingdienst wel voldaan aan haar plichten om me te waarschuwen? Of is dit inderdaad grond voor een bezwaar?

  3. Kreeg net een brief van de belastingdienst over een niet gedane aangifte omzetbelasting over Q3 van 2023. 

     

    Heb het net gecontroleerd, maar ben hem echt vergeten. Voorheen kreeg je volgens mij per kwartaal een herinnering, dat is er nu blijkbaar niet meer. Mijn vragen: Die 'boete voor niet betalen' en 'boete voor niet doen van aangifte', heeft het zin daar bezwaar tegen te maken?

     

    Komt me wat krom over; geen waarschuwing of herinnering, gewoon een boete.

  4. 23 uur geleden, Cosara zei:

    Ook daar zit veel emotie in.

    Heb het drie keer gelezen, maar het is toch een feitelijke weergave van de werkelijkheid? Bedoel je het woordje 'onterechte'?

    Ben het overigens wel met je eens dat er veel ondernemers niet thuis horen in het vak en beter beschermd zouden zijn als werknemer.

     

    23 uur geleden, Cosara zei:

    Voor het momentum anno 2020 is dat proefproces kansloos.

    Dank voor je antwoord, jammer dat het niet kan.

     

    23 uur geleden, Roel J zei:

    (had jij daar ook niet een topic over?)

    Dat zou zo maar eens kunnen. Kan een los topic geweest zijn of wellicht die over dat zakelijke huurrecht.

     

    23 uur geleden, Roel J zei:

    Maar Piet, een proefproces over koffiegeld?

    Lol, hier moest ik wel om lachen Roel.  Maar het gaat toch wel om wat meer dan alleen koffie ; ik moet ook denken aan mijn dubbelgevouwen dubbellaags toiletpapier :-)

     

    Zoals ik het zie, we kiezen voor het ondernemerschap met de daarbij behorende kosten en baten. Zo zag ik altijd (wellicht onterrecht) de zelfstandigenaftrek als een compensatie voor het gemis aan alle collectieve regelingen die een werknemer heeft. En die "lelijke deuken" in ons "fiscaal vehikel", dat hoeft van mij ook niet.

  5. Op 1-10-2020 om 20:27, Roel J zei:

    Piet wat mij betreft.. alsjeblieft niet nog meer vage aftrekpostjes om ons onmetelijke drang naar gelijkheid te bevredigen..

    Er zit veel emotie in je betoog, maar dit vind ik zeker niet vaag. Maar goed, we mogen er allebei wat van vinden :slightly-smiling-face:

     

    Wat betreft die TOZO, besef je ook dat het niet zo eenvoudig voor iedereen was? Persoonlijk kreeg ik op vrijdagavond te horen dat de maandag erop mijn kind voor onbekende tijd thuis kwam te zitten. Succes ermee! Dat betekende dat ik nog maar twee dagen per week kon werken. En als je geplande opdracht dan ook nog uitgesteld wordt...

     

    Stoor me al jaren aan het idee dat ondernemers teveel voordeel hebben en dat we het zoveel beter hebben dan werknemers. Laten we wel wezen: Een werknemer stopt met werken als hij/zij de deur uitgaat, krijgt altijd betaald, krijgt betaald bij ziekte, krijgt betaald na ontslag, heeft een 13de maand, vakantiegeld, auto van de zaak, aow, wao én koffie van de zaak! En onderhandelen wordt voor ze gedaan door hun werknemerorganisaties. 

     

    Zet dat nou eens tegenover een zelfstandigenaftrek (die wordt afgebouwd), mkb-winstvrijstelling en verschillende (onterechte) kostenbeperkingen. Als ik niet meer kan werken dan eet ik mijn vermogen op en mag ik in de bijstand.

     

    Kijk, zielig ben ik allesbehalve. Maar die, naar mijn idee, verdraaide perceptie van ongelijkheid trek ik slecht. Dus als ik zo'n kans zie, benut ik die. Zal wel te maken hebben met ondernemerschap :thinking-face::grinning-face:

     

    Heb er nu nog te weinig tijd voor en zou wederom mijn juridische kennis op peil moeten brengen, maar voel er wel wat voor om hiermee een proefproces uit te lokken en te kijken waar we staan met het gelijkheidsbeginsel. Maar voor nu, aan het werk!

  6. Op 29-9-2020 om 13:19, Hans van den Bergh zei:

    Een werknemer die doorgaans buitenshuis werkt en nu thuis moet werken, had nog geen regeling. Een ondernemer die al thuis werkte en dat blijft doen,  had al regelingen. 

    Dat klopt. Het ging mij om het 'inzicht' dat de overheid nu heeft dat hier toch daadwerkelijk kosten aan verbonden zijn. In elk geval voor zijn eigen ambtenaren. 

     

    Op 29-9-2020 om 14:05, Roel J zei:

    ...Ik ken een aantal gemeente ambtenaren en die moeten nu hun prive laptop gebruiken omdat ze altijd op kantoor werkte en er nog geen hadden.

    Dan lijkt mij een vergoeding redelijk voor hen...

     

    Dat zou ook kloppen, maar de motivatie voor dit bedrag is anders. Even een quote uit het artikel:

     

    https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5186735/cao-rijksoverheid-thuiswerkvergoeding-extra-loon

    ...

    Wie zes kopjes koffie of thee per dag drinkt, is daar volgens het Nibud 70 cent voor kwijt. Onze werkplek warm stoken op koude dagen kost nog eens 1,20 euro aan gas. Voor electriciteitsverbruik wordt 0,04 cent gerekend, voor water 0,02 cent, toiletpapier kost 0,025 euro en afschrijving aan je stoel en bureau doet 0,01 eurocent per dag.

    ...

     

    Op 29-9-2020 om 14:21, prinsrachid zei:

    Ja, joh. Vooral nog meer subsidie tegen ondernemers aangooien. Voor een groep mensen die graag vrijheid nastreeft en graag de vruchten plukt van het ondernemerschap, vind ik eigenlijk dat die tegelijkertijd opvallend veel geholpen wil worden door nog meer uit de staatsruif op te soeperen.

     

    Zullen we ondernemers gewoon eens belasting laten betalen in plaats van letterlijk vergoeding op voordeel op korting op faciliteit op aftrek te stapelen?

     

    Dat is wat kort door de bocht. Betaal inmiddels flink belastingen en dat betekent dat het zakelijk goed gaat :-) . Dat neemt niet weg  dat er hier daadwerkelijk kosten zijn die niet aftrekbaar zijn volgens de huidige regels.  Het zijn echter allemaal zaken die me daadwerkelijk geld kosten. En allemaal zaken die met wetgeving om zeep geholpen zijn in 2005 en weer even mogelijk waren  met het ondeelbare zakelijke huurrecht (2015,2016 als ik me goed heug). 

     

    Ik vind de ondernemersvrijheid een groot goed, maar ben ook van het eerlijk zaken doen. En deze significante kostenpost op slot zetten heeft me nooit lekker gezeten. 

     

    Bedankt voor jullie input tot zo ver, zal er nog eens op broeden.

  7. Sinds de corona crisis heeft de overheid ingezien dat werken aan huis kosten met zich meebrengt ( Thuiswerkvergoeding rijksoverheid ). Een rijksambtenaar krijgt straks volgens zijn/haar CAO € 43,30 euro bij een 40-urige als compensatie voor thuiswerken. En toen bedacht ik me, dat kunnen wij als thuiswerkende ondernemers toch ook?  Als we dan het urencriterium erbij pakken (1225 uur), moet elke ondernemer die kantoor aan huis heeft of thuiswerkt toch minimaal 1300 euro per jaar kunnen opvoeren. 

     

    Wat vinden jullie van dit idee? Is het een haalbare kaart of verwacht je een fiscaal of juridische uitdaging? Of zitten we toch vast aan de Beperkte kostenaftrek voor de werkruimte thuis ?

  8. Standaard trek ik 80% van de kosten af die ik maak in de horeca met zakelijke relaties, zoals toegestaan in de wet. En voor de BTW trek ik geen kosten af, ik trek simpelweg 80% van het totaalbedrag af.

     

    Een gedachte die ik net kreeg: Op mijn kantoor (aan huis, niet zakelijk volgens de meest recente wetgeving) eet en drink ik tijdens het werken. Mag ik over deze kosten ook 80% aftrekken? En hoe zit het met de BTW hierover?

  9. Helaas, dat werkt ook niet. Ook toen ik de poll aanmaakte kon ik de inhoud niet zien, maar toen liet ik dat liggen. Ik vermoed een recht dat ik niet heb (ben al een tijdje lid, misschien een gebruikersrecht wat ik niet gekregen heb in het nieuwe forum?).

  10. Je gaf dit in het begin aan:

     

    Op 24-6-2019 om 08:12, UpTop_creative_agency zei:

    custom made functionaliteit zit waardoor het niet een simpele websites o.i.d. is

     

    Als dat zo is, dan zijn er waarschijnlijk maatwerk plugins gebouwd. En daarin kan dus jullie code hergebruikt zijn. Of het is zoals je zegt, dat jullie 'custom made functionaliteit' met standaard plugins was op te vangen.

  11. Op 26-6-2019 om 08:12, Cosara zei:

    De Hollandse elektriciën krijgt steeds minder werk aangeboden en kan zijn privé lasten nauwelijks meer betalen.

    De Poolse elektriciën kan eigenlijk niet op vakantie want iedereen vraagt om zijn diensten ... het liefste vandaag nog en niet morgen. 

    Dat is een niet zo slimme Hollandse ondernemer dan. Te duur huis, te dure auto en te dure vakantie. Maar het is wel zijn keuze en vervolgens ook zijn verantwoording als het mis gaat. 

     

  12.  

    35 minuten geleden, henkh zei:

    Vind je dat?  16 euro voor een zelfstandige vind ik nog steeds uitbuiting.  Personeel in de schoonmaak heeft momenteel een uurloon van 12,14 bruto ex vakantiedagen/toeslag. Bij elkaar opgeteld gaat dat al richting de 16 euro als je meetelt dat bij ziekte en arbeidsongeschiktheid ze hier voor verzekerd zijn.

     

    Ik vind een bodemtarief een goede zaak. Snap wat je zegt, als je dit meeneemt, mag het wel wat hoger liggen. Maar wat is een juist bedrag? Een universele bodemprijs van x euro? Of een bedrag verschillend per sector?

     

    Laten we het wat mij betreft houden bij een bodembedrag van x euro, zodat schijnzelfstandigheid wordt tegengewerkt en de vrijheid van ondernemers niet in het gedrang is.

  13. Vind die minimale 16 euro een goede zaak om schijnzelfstandigheid tegen te gaan.

     

    Daarnaast las ik ook over de nieuwe BTW regels KOR vanaf 2020 . Komt erop neer dat je met een omzet onder de 20.000 kunt kiezen of je een vrijstelling voor de BTW-plicht wilt.  Dit zijn de eisen:

     

    1. U bent btw-ondernemer.

    2. U bent als ondernemer in Nederland gevestigd. Of u hebt hier een vaste inrichting.

    3. Uw omzet is niet hoger dan € 20.000 per kalenderjaar.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.