Jump to content

Piet Rol

Senior
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. We eten allen, een feit. Dus samengevat: Als ik samen met een zakelijke relatie eet óf ben onderweg voor de zaak en moet wat eten: in de horeca , 80% aftrekbaar van totaalbedrag (geen btw aftrek) broodje uit de supermarkt op een bankje in het park, 80% (+ btw als ik me goed heug) Ben aan het werk op kantoor (aan huis): niets
 2. Standaard trek ik 80% van de kosten af die ik maak in de horeca met zakelijke relaties, zoals toegestaan in de wet. En voor de BTW trek ik geen kosten af, ik trek simpelweg 80% van het totaalbedrag af. Een gedachte die ik net kreeg: Op mijn kantoor (aan huis, niet zakelijk volgens de meest recente wetgeving) eet en drink ik tijdens het werken. Mag ik over deze kosten ook 80% aftrekken? En hoe zit het met de BTW hierover?
 3. Goed nieuws! Alle nieuwe ondernemers hebben zo geen verplichtige afgifte meer van hun BSN nummer. Zou zelf daarnaast graag een nieuw BSN nummer willen hebben, heb de mijne verplicht moeten verspreiden de afgelopen jaren. En dat geldt neem ik aan voor alle bestaande ondernemers .
 4. Ik kan er mee leven, bedankt voor de informatie en het laten repareren @Mikky Vrolijk
 5. Ik zie de poll nu wel. Kan overigens ook stemmen (wat niet de bedoeling is denk ik).
 6. Dat is logisch inderdaad, Cosara. Maar ik zou wel graag de uitslag willen zien 😊
 7. Dat is grappig, ik kan deze poll wel zien. Lijkt erop dat de rechten van de poll-maker niet goed staan.
 8. Helaas, dat werkt ook niet. Ook toen ik de poll aanmaakte kon ik de inhoud niet zien, maar toen liet ik dat liggen. Ik vermoed een recht dat ik niet heb (ben al een tijdje lid, misschien een gebruikersrecht wat ik niet gekregen heb in het nieuwe forum?).
 9. Hoi @Norbert Bakker, ben ingelogd en zie deze melding. Net getest: Kan het niet zien als ik ingelogd ben of uitgelogd.
 10. Op de door mijn gestarte topic, https://www.higherlevel.nl/forums/topic/61133-de-verplichte-aov-alweer-een-anti-ondernemerschap-maatregel, heb ik geen rechten om de poll te zien. Ik zie deze boodschap: Is dat bewust of een foutje in de code?
 11. Je gaf dit in het begin aan: Als dat zo is, dan zijn er waarschijnlijk maatwerk plugins gebouwd. En daarin kan dus jullie code hergebruikt zijn. Of het is zoals je zegt, dat jullie 'custom made functionaliteit' met standaard plugins was op te vangen.
 12. Dat is een niet zo slimme Hollandse ondernemer dan. Te duur huis, te dure auto en te dure vakantie. Maar het is wel zijn keuze en vervolgens ook zijn verantwoording als het mis gaat.
 13. Ik vroeg me af of er niet broncode (gedeeltelijk) is gepikt. Hoe kan @UpTop_creative_agency dat controleren?
 14. Ik vind een bodemtarief een goede zaak. Snap wat je zegt, als je dit meeneemt, mag het wel wat hoger liggen. Maar wat is een juist bedrag? Een universele bodemprijs van x euro? Of een bedrag verschillend per sector? Laten we het wat mij betreft houden bij een bodembedrag van x euro, zodat schijnzelfstandigheid wordt tegengewerkt en de vrijheid van ondernemers niet in het gedrang is.
 15. @UpTop_creative_agency Succes en sterkte hiermee. En qua herbouwwaarde; laat een onafhankelijk (software) bedrijf de code bekijken en er een rapport(je) over schrijven. Op basis van SLOC (source lines of code) of simpelweg jullie eigen administratie kun je hier voor een paar honderd euro een bedrag qua herbouwwaarde aan koppelen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept