Jump to content

J.Paalvast

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. odeon: je hebt helemaal gelijk. maar weet graag waar ik mee bezig ben. Merk dat ik het mezelf moeilijk maak maar dan antwoorden die gegeven worden verschillen. Uiteindelijk ga ik voor het volgende: vergeten voorbelasting neem ik op in kwartaal drie. Verdere omzetbelasting verwerk ik in kwartaal vier incl. KOR dan (echt) de laatste vraag hoe verreken ik een verkeerd opgegeven bedrag van kwartaal 2?
 2. @odeon: klopt maar heb het gevoel geen eenduidig antwoord krijg.Of het is voor mij nog onduidelijk. er zijn eigenlijk twee vragen: 1. Waar voer ik mijn correcties van kw1 en kw2 (qua voorbelasting) door? Kw. 3 of suppletie einde jaar 2. Wanneer voer ik mijn KOR in. deze is duidelijk in kwartaal vier of bij suppletie.
 3. Bedankt! Dat helpt idd enorm. Wel nog een laatste vraag: ik heb voorbelasting van kwartaal 1 en kwartaal 2 die ik nog niet doorgevoerd heb. Kan ik deze doorvoeren in kwartaal drie? Of vervangt mijn jaarsuppletie in dit geval al mijn aangiftes van kwartaal 1 tot 4? en moet ik er gewoon voor zorgen dat mijn admin op orde is...
 4. of is het verstandig om de KOR toe te passen bij de suppletie omdat deze verklaard wordt door de wijzigingen van kwartaal en en twee
 5. @ Louis: helder ik snap wat je bedoelt. @ Peter Cv: procedure als ik omschreven heb klopt dus?
 6. @Louis. De €200 die je dan afdraagt in kwartaal vier valt in principe toch ook onder de KOR. Dus dan is het toch handiger om suppletie over het hele jaar in te dienen om zo ook aanspraak te kunnen maken op die 200euro van kwartaal vier? Zowiezo denk ik dat suppletie over het jaar van toepassing is voor mij aangezien ik nog geen voorbelasting in kw. 1 en 2 heb verwerkt. (dacht dat dit kon aan het einde van het jaar) @ peter: De suppletie over het gehele jaar kan toch ook electronisch aangegeven worden Resumerend wil ik nu het volgende doen. aangifte kwartaal drie en vier (ditmaal incl. voorbelasting) waarin ik in kwartaal vier ook mijn KOR invul. En vervolgens suppletie indien over het gehele jaar om zo kwartaal 1 en 2 te kunnen corrigeren. Klopt dit?
 7. @peter CV: had zelf ook al het idee dat ik het mezelf er moeilijk maak maar kom er gewoon even niet uit. Het suppletieformulier is mij inmiddels wel duidelijk. Dien ik wel gewoon de aangiftes voor kwartaal drie en vier juist in te vullen? Waarna ik einde kwartaal vier een suppletie toepas over het gehele jaar. Incl. KOR?
 8. @ Jan: Dus als ik het goed begrijp dien ik (mits ik het zelf doe) suppletie aan te vragen over kwartaal 1 en 2 middels een brief met daarin de juiste berekeningen. Kwartaal drie en vier vervolgens correct in te vullen. In kwartaal schrijf ik dan wederom een suppletie brief om de KOR van kracht te laten zijn. @ Peter: het bedrag dat in mindering is gebracht (in 2009) neem ik op als omzet in 2010. Zo niet hoe kan ik dit corrigeren? Ik heb namelijk dit bedrag niet opgenomen bij mijn omzet..
 9. Dank voor de informatie. Dus als ik het goed begrijp hoef ik dan geen suppletie in te dienen voor de eerste twee kwartalen. Kan een suppletie wel online ingevuld worden. Wat betreft de KOR denk ik inderdaad dat ik bijna altijd eronder zit. Dus ook dit jaar verrekening ik het aan het einde. Ik geloof dat je middels een brief aan kan vragen of je per jaar je aangifte mag doen,toch? ps nog een vraag. De vermindering op het af te dragen bedrag (door KOR) moet je deze opnemen als omzet of alleen als je alles terugkrijgt.
 10. Beste, Ik ben sinds één jaar zelfstandige. Vorig jaar heb ik een aantal opdrachten gehad waardoor mijn ontvangen BTW onder de KOR viel. Nu is dit mijn tweede jaar en loop ik tegen het volgende op: Ik heb het eerste en tweede kwartaal mijn omzetbelasting ingediend. Echter hierbij heb ik geen rekening gehouden met mijn zakelijke kosten (ik was in de veronderstelling dat ik dit aan het einde van het jaar kon doen) Nu wil ik suppletie toepassen omdat ik - door de zakelijke kosten - onder de KOR regeling val. Hoe kan ik dit het beste doen? Online of middels een brief aan het einde van het jaar. Of kan ik online suppletie toepassen op de eerdere kwartalen? Daarnaast vroeg ik mij af wat er gebeurd als ik in kwartaal 3 een aanzienlijk bedrag aan BTW moet betalen terwijl aan het einde van het jaar ik in aanspraak kom voor een kleine ondernemersregeling. Kan ik dit nog in het laatste kwartaal corrigeren? En betaald de belastingdienst dan de betaalde BTW terug? Ik heb al meerdere malen op het forum gezocht maar tot op heden niks kunnen vinden waarin dit stapsgewijs wordt uitgelegd. Ik hoop dat iemand hier een antwoord op heeft. Groet,
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept