Jump to content

asjemenou

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. asjemenou

  ZZP vs Payroll

  Laat ik beginnen met te zeggen dat ik net een half uur via de zoek functie heb gezocht naar mijn antwoord, maar dit niet heb kunnen vinden. Ik ben onlangs toegelaten tot het WSNP en nu mag ik van mijn bewindvoerder, naast een 38 uurs contract dienstbetrekking, ook nog mijn freelance vak als fotograaf uitoefenen. Nu had hij het over payroll omdat dat helder en transparant zou zijn. Maar ik kan niet goed ontdekken wat nou de voordelen zijn van het een vs het ander. Dus waarom zou een freelance fotograaf NIET met payroll werken en waarom wel? Betaal je niet veel meer belastingen in payroll terwijl je die als freelancer niet betaalt (omdat de freelancer al een 38 uurs contract heeft)? Ik ben het spoor een beetje bijster en zou graag onafhankelijk feedback, advies willen ipv een account manager van tentoo die mij payroll de hemel in komt prijzen. Mijn opdrachten zijn overigens rond de 1000 euro per opdracht en dan 1 a 2 x per kwartaal. Soms zit er 1 of 2 extra opdrachten a 500 euro bij in dat kwartaal. (alles ex btw).
 2. Ben ik niet met Marco eens, namelijk met ondernemen kan hij geld verdienen en zo aan zijn schuldprobleem werken! Dat lijkt mij ook.. meer in ieder geval (mits een beetje succes behaald kan worden) dan bijstand aanvragen of tijdelijke baantjes vinden voor 10 euro per uur.
 3. Ik ben al 2 jaar op zoek naar een goeie adviseur die niet alleen maar geld incasseert maar me ook verder helpt. Heb er al VEEL gesproken/aangeschreven/benaderd.
 4. Idd.. nu heeft de kvk mij verteld dat ik wel een vast woonadres EN een zakelijk adres op kon geven. Ik neem aan dat de deurwaarders eerst naar het zakelijk adres komen en daar de schuldeisers post naar toe sturen.?
 5. Is er iemand die mij iets zinnigs kan vertellen over 'vast woonadres'? Momenteel woon ik dus in een kantoorpand (waar ongeveer 25% van de bezetting ook woont) maar daar kunnen we ons niet inschrijven. Nu hebben diverse mensen mij aangeboden (mijn vriendin, een goeie vriendin en mijn tante) om mij bij hen in te schrijven. Kan ik dit doen en hoe doe ik dit zonder dat zij aansprakelijk worden voor mijn schulden met hun inboedel? Gesprekken met KVK en de bank lopen nu. De belastingdienst is de volgende partij om mee te praten maar zonder vast woonadres vervalt mijn kvk inschrijving. Ik heb heel lang mijn KVK op mijn oude woonadres laten staan maar op een gegeven moment werd ik door de gemeente aldaar uitgeschreven. Dit moet ik dus eerst regelen alvorens ik de volgende stappen kan nemen.
 6. Ik ben heel benieuwd naar meer hierover Steven.
 7. Ik begrijp niet goed waar ik zou hebben gezegd dat een E-mailtje de zaak op zou lossen. Je zegt dat in gesprek treden met de bank een stap de goede richting is en mijn E-mail is een introductie om een persoonlijk gesprek te starten. Dus precies wat je aanraadt. Ik verwijt natuurlijk niemand maar volgens mij heb ik vrij duidelijk gemaakt dat ik alle mogelijke wegen heb bewandeld die mij beschikbaar waren. Als iemand mij dan hier uitlegt dat ik juist die dingen moeten gaan doen die ik al zo vaak geprobeerd heb zonder resultaat, dan krab ik wel even op mijn achterhoofd ja. En zo bijzonder lijkt het me niet om tegen een bank te moeten zeggen dat faillissement of wsnp , mocht ik daarvoor in aanmerking komen, niet zal leiden tot het volledig afbetalen van de totale schuld. En om daarom in gesprek te treden een andere danwel beter oplossing te vinden. Het is mij echter wel duidelijk dat er hier weinig mensen zijn die vertrouwen hebben in mogelijke positieve oplossingen. De gesprekken met de belastingdienst en bank zullen meer duidelijkheid bieden in de mogelijkheden. Ik hoopte op mensen met ervaring hier, die dit zouden kunnen delen. Helaas heb ik van de enige die hier een oplossing aan kon dragen, niets meer vernomen.
 8. graag uitleg over 'bodemslag van de belastingdienst' ps: wel jammer dat de meeste alle antwoorden weten waarom iets NIET kan maar weinig die iets kunnen zeggen hoe het WEL kan. :-\
 9. Ik ben vandaag naar de KVK geweest om te praten over mijn inschrijving en hoe ik verder kan gaan. Inschrijving op een vast woonadres wordt deze week geregeld, zodat ik mijn KVK inschrijving kan blijven behouden en aanpassen aan de activiteiten die ik voortaan wil gaan doen. Vraag: Als ik mij inschrijf op het adres van mijn vriendin (waar ik uiteindelijk toch zal gaan wonen). Kan ik dan ineens alle deurwaarders daar verwachten? En kunnen ze dan uberhaupt wat 'in beslag nemen' daar er van mij weinig tot geen spullen zullen staan, alles is daar eigendom van mijn vriendin. Ook adviseerde de KVK medewerker mij, het zakelijk adres van de inschrijving te laten aanpassen zodat dit het adres van mijn kantoor wordt (waar ik onofficieel woon; mag wel van de huurbaas, maar niet van de gemeente). Vraag: Kan ik dan DAAR alle deurwaarders verwachten? Daar is natuurlijk alles van mij. Ook heb ik een E-mail gestuurd naar de bank waar ik mijn zakelijke rekening had met de uitleg dat werk zoeken + wsnp nog geen uitkomst heeft geboden; ik kon geen vast werk vinden. En dat de wsnp ook maar een % van de gehele schuld bij de bank zal betalen. Dat daarom ik voorstel om toch mij dit bedrijf te laten starten met mijn oude zakelijke rekening, zonder de kredietruimtes, zodat er in ieder geval weer geldstroom gegenereerd wordt. Hierop heb ik nog geen reactie. Vraag: Weet er iemand waar ik rekening mee moet houden als 'modellenbureau' qua belastingen. De KVK medewerker vertelde mij dat het op een uitzendbureau lijkt en dat daar vergunningen, toetsingen etc aan verbonden zijn. Maar zover ik me kan heugen hebben geen van mijn vrienden zo'n vergunning, noch toetsing gehad omdat zij artiesten boeken voor evenementen. Nu boek ik modellen voor evenementen, dus dat is toch hetzelfde? -edit- Net gebeld met de belastingdienst over hoe en wat voor belasting af t edragen maar de beste man aan de lijn wist het zelf ook niet te vertellen. Nu zijn er diverse bedrijven die hetzelfde doen als ik www.vipmodels.nl www.modelsatwork.com www.buckmodels.nl dus het is ook niets nieuws. Ik ben heel benieuwd of iemand hier mij keiharde feiten kan geven hoe men dit bij de belastingdienst zal gaan zien en wat voor belastingen ik af moet dragen.
 10. Ik heb je een PM gestuurd en ik wil even duidelijk maken dat ik JUIST om alle schulden in te lossen verder wil en een bedrijfsplan bedenk. Anders ging ik wel steun trekken of voor heel weinig werken. Ik zoek en denk nu iets gevonden te hebben, dat het verleden juist aanpakt.. niet ervan wegloopt.
 11. Ik ga het zeker uitzoeken en haal de algemene voorwaarden van de concurrentie er eens bij. Mijn vriendin werkt namelijk voor de 3 grootste. Alleen krijgt zij altijd uitbetaald ook al betaalt de klant niet omdat ze heel blij zijn met haar en eigenlijk altijd ingezet wordt als ze kan. Dus ik moet het uit de papieren halen en niet uit haar eigen ervaring. In ieder geval een heel belangrijk punt om uit te zoeken voordat ik start. Bedankt daarvoor!
 12. Het is jammer voor ons als artiesten maar het is aan de andere kant ook wel eerlijk. Natuurlijk wil ik met het 'uitzend' bureau voor modellen naar een stabiele situatie waarbij je je mensen gewoon betaalt alvorens je het geld van de klant hebt binnen gekregen. Een stukje reserve opbouwen daarvoor is dan ook het doel.
 13. Bedankt voor je reactie Jasper. Wat je omschrijft is mij bekend. Ik ben 10 jaar account manager geweest en had vrijwel alle gemeentes/overheid instantie als klant. Mijn toekomstige klantenkring bestaat voornamelijk niet uit deze groep. Denk meer aan merken (drank, kleding, electro, automotiv, telecom) die op beurzen staan etc. Ook kan ik me voorstellen dat die regel je wat raar in de oren klinkt, maar als optredend artiest zelf, kan ik je vertellen dat alle boekingskantoren waar ik heb gezeten en dat zijn geen zolderkamer kantoren, werken op deze manier.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept