Jump to content

Francis3

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Alles is hier ten goede gekeerd. Iemand wil ons schip huren voor een bepaald bedrag. Daarmee zijn wij geholpen en kunnen we de belasting aflossen. Eind goed al goed :)
 2. Schip was in de goede tijd op 640.000 euro getaxeerd. BBZ heeft hem opnieuw laten taxeren..is nu nog maar 425.000 euro waard en bij executie verkoop nog maar 280.000. Maar in deze tijden worden ons soort schepen bij executie nog maar verkocht voor 80.000 euro. Er is nu ook totaal geen markt voor.
 3. @Roel Door te varen voor lagere vrachten zijn de ondernemers allemaal in de problemen gekomen. De miljoenen projecten moesten varen van de bank,voor welke prijs ook. Rente hoefde niet meer betaald te worden,maar werd bij de schuld opgeteld. Gevolg:de nieuwe schepen gingen voor elke prijs maar varen en de bevrachters speelden daar handig op in. "oh wil jij het niet doen?,dan weet ik wel een goedkopere" De prijzen kelderden naar beneden en de kleinere ondernemers hadden het nakijken. Wij worden dus feitelijk gestraft voor de hebzucht van een ander. Vaste contracten willen bevrachters nog steeds niet echt,er zit steeds nog wel 1 schipper tussen die het goedkoper kan.
 4. De eisen aan de bank zijn: 4 jaar opschorting van de aflossing. Dit kan/mag alleen niet,want de helft van de lening is een lening met staatsgarantie. De bank heeft de BBZ laten weten een jaar lang de helft van de lening op te willen schorten. De BBZ is hiermee niet akkoord gegaan,wat de bank ook wel wist,want tegen onze boekhouder heeft hij gezegd"dit doen ze toch niet". Nu willen we het rapport van de BBZ,de levensvatbaarheidsverklaring en de brief van de bank naar de BD sturen. Kijken of we zelf wat kunnen regelen met de BD. Mijn vraag komt eigenlijk hier op neer,kunnen ze je nu wel of niet zomaar failliet laten verklaren. De aflossing word gewoon betaald. Openstaande rekeningen hebben we niet. We hebben dus het probleem met de BD.(tevens gelijk het grootste probleem)
 5. Hallo, Ik zal even wat duidelijker zijn. Het gaat om een scheepvaartbedrijf,het schip is dus voor die 450.000 euro aangekocht. In de goede tijd zijn er erg veel nieuwe schepen gebouwd,miljoenenprojecten. Alles kon en alles mocht. Wij konden er ook 1 kopen,maar wilden niet aan die gekte meedoen. Maar goed dus,want nog geen jaar later begon de crisis. Banken zaten met miljarden in schepen,die nu niet meer rendabel waren. Het plan waar de schepen op gefinancierd waren,was eigenlijk gebakken lucht,met als gevolg dat nu geen binnenvaartondernemer nog geld krijgt van de bank. Ook al doe je aflossen(zoals wij),het maakt ze niks uit,ze willen niks. Alle binnenvaartondernemers hebben ze hetzelfde verteld.Ga maar een BBZ lening aanvragen. Maar de BBZ is ook niet gek natuurlijk en heeft eisen aan de bank gesteld. Dit is dus tegen het zere been van de bank en nu gaan ze dus niet met die voorwaarden akkoord en krijgen wij de BBz niet. Ze willen echt niks en zeiden dus letterlijk.."tja,ik weet niet hoe de belasting zich nu op gaat stellen" We willen zo graag eens weten waar we aan toe zijn,maar krijgen dus totaal niks te horen. Ze laten ons gewoon aanmodderen.
 6. De BBZ krijgen we dus niet uitgekeerd. Er waren bepaalde eisen die ze aan de bank hebben gesteld en daar is de bank zelf dus niet mee akkoord gegaan. Dus het hele verhaal van de BBZ gaat niet door,dus de 70000 bij de belasting staat er nog steeds.
 7. Vergeet ik te zeggen. De transport in onze sector gaat weer omhoog. Vorig jaar hebben we ondanks dat het zeer slecht ging zelfs nog wat winst gedraaid.
 8. Hallo, Wij hebben een VOF. De belastingschuld is idd 70000 euro.Van de BBZ konden wij 100000 euro lenen. Dit zou dan zijn om de belasting af te lossen en de rekening courant naar beneden brengen, zodat we wat lucht zouden krijgen. De schuld bij de bank is 450000 euro,dit is dus inclusief rekening courant. Personeel hebben we niet,we zijn een man/vrouw bedrijf. De bank wil helemaal niks doen,die zat de BBz af te wachten en nu die met een plaatje is gekomen wat de bank niet zint hebben ze het dus afgeketst. Het enige wat ze nu zeggen...tja ik weet niet hoe de belasting zich gaat opstellen. De belasting heeft ons de ruimte gegeven om de BBZ op te starten en de uitslag af te wachten,maar dit heeft met elkaar al een jaar geduurd. Dus op dat vlak zijn ze al behoorlijk welwillend geweest. Als bij ons de zaken weer goed gaan zouden we die schuld van de belasting binnen een jaar af kunnen lossen. W e krijgen wel wat hulp bij dit alles,maar veel regelen we ook zelf.
 9. Sorry voor de spelfouten. Ben zacht uitgedrukt behoorlijk gestrest [edit]Startpost leesbaar gemaakt. Graag echt een klein beetje meer tijd besteden aan spaties en enters zodat de mensen die hier posten je ook goed kunnen helpen. Dat is het waard.
 10. Hallo, Ik zit ergens mee en kom er niet meer uit. Wij hebben een bedrijf in de transportsector. Mede door de crisis en een onverwachte dure reparatie,zijn wij in de problemen gekomen. We moeten nu nog 70000 euro belasting betalen,zowel omzet als inkomstenbelasting. We zijn hiermee gelijk naar de bank gegaan,maar die wilden niets. Oké zelf het probleem proberen op te lossen. Brieven gestuurd naar de belastingdienst en geprobeerd ergens geld te krijgen,maar door de crisis is iedereen voorzichtiger,dus dat lukte ook niet.Toen moesten we van de bank een Bbz lening aanvragen, dus dat hebben we gedaan. Daarbij ook drastisch in de kosten gesneden om zo maar geld te sparen,maar in de transport ging het zeer slecht dus weinig werk voor ons. Nu,na een jaar staat het er zo voor.... BBZ is toegekend, er is een levensvatbaarheidsverklaring voor het bedrijf, dus wij blij, maar er was ook een eis van aan de bank. En dat was opschorting van de aflossing zodat we eerst de Bbz binnen 4 jaar af konden lossen! De bank heeft nu de BBZ afgeketst. En wat nu??? Wij betalen gewoon alle rekeningen,voldoen aan de rente en aflossing van de bank, maar houden dus niks over om de belasting af te betalen. Daar was die Bbz dus voor en om ons wat lucht te geven. De transportsector krabbelt gelukkig ook alweer op, maar wat dus nu? Wat kunnen we nu van de belastingdienst verwachten? We hebben uitstel tot 1 december. Kunnen ze ons failliet laten verklaren? Alles is in pand bij de bank, het hele bedrijf plus inboedel. Of doen ze dat niet zo snel bij een levensvatbaar bedrijf. Ik probeer overal antwoorden te krijgen, maar word niks wijzer. De boekhouder gaat nu nog wel proberen een regeling te treffen bij de belastingdienst of zouden we nog een kans maken op uitstel? Ik kan er niet meer van slapen en die onzekerheid vreet aan me.Wie kan mij aan antwoorden helpen?... Bedankt [edit]djluc: Topic wat leesbaarder gemaakt met wat enters, spaties en tikfouten er uit zodat je meer kans hebt ook goede hulp. [edit2]Titel duidelijker gemaakt
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept