Jump to content

waanzinnig

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ha Bakfiets, Na even met Joost wat heen en weer gepm't te hebben, schijnt het dat je jezelf zal moeten inschrijven. Wat je evt. zou kunnen doen om hier voordelen uit te halen is, bij een bedrijfs- / fiscaal adviseur informatie in te winnen. ;) Hopelijk heb je toch iets aan de antwoorden gehad, al was het alleen maar om nu duidelijkheid te hebben en je topic wat leven in te blazen. MVG.
 2. @Joost: Over welke brief heb je het ? Ik heb niets gelezen over een brief van de KvK in zijn verhaal. Denk dat we even bij de vraag van Bakfiets moeten blijven, of zit ik er nu weer naast ?
 3. @ Roel: Je hebt helemaal gelijk. Bedoelde te zeggen, dat als hij niet aan het belastingcriterium van 1225uur (in 2010) voldoet, het ook geen zin heeft zich in te schrijven bij de KvK, en zo de zoveelste slapende onderneming te zijn. @Bakfiets: Het urencriterium is bedoeld om te bepalen of het gaat om een actieve zelfstandige ondernemer of dat het mogelijk een slapende KvK inschrijving is. Per kalenderjaar, dus van 1 januari tot 31 december, moet je minimaal 1225uur aan de onderneming besteden. Voor het urencriterium tellen alle uren mee, afgerond op hele uren, die je besteedt aan je eigen onderneming. Dat hoeven dus niet allemaal declarabele uren te zijn! Bij veel beroepen kun je gemakkelijk twee keer zoveel uren schrijven aan de Belastingdienst dan aan klanten! Denk alleen maar aan het lezen van vakbladen, reistijd, administratie, het op internet rondsurfen en onderzoeken van allerlei zaken, communiceren met klanten, maar ook het brainstormen met je partner over b.v. de juiste bedrijfsnaam zijn uren die besteed aan de onderneming. Deze tellen allemaal mee! De Kamer van Koophandel hanteert een zestal criteria om te bepalen of u een ondernemer bent en u zich moet inschrijven in het handelsregister. De criteria zijn: •de ondernemer verricht een 'regelmatige maatschappelijke werkzaamheid'; •de werkzaamheden worden tegen betaling verricht; •de ondernemer treedt zelfstandig op, voor eigen rekening en risico; •de ondernemer treedt openlijk op, in concurrentie met andere ondernemers; •de ondernemer neemt deel aan het economisch verkeer in een georganiseerd verband. Dit verband is gericht op samenwerking van mensen, kapitaal en/of goederen; •er wordt winst of kostenbesparing beoogd. Dit is ruimer dan het gebruikelijke begrip winst. Het gaat hier niet om of de ondernemer daadwerkelijk winst heeft gemaakt of kosten heeft bespaard, maar of hij/zij dit als doel heeft. Houd er rekening mee dat je wanneer je je niet inschrijft, terwijl dat wel zou moeten volgens de regels van de KvK, je dat een boete van Justitie kan opleveren. Een paar linkjes naar de pagina van de KvK die je misschien kunnen helpen. Link 1 Link 2 Verder zal je voor jezelf moeten bekijken wat voor jou de juiste oplosiing is. Succes en excuses voor mijn onzorgvuldigheid.
 4. En waarom de 'knappe' optie niet hier op het forum ???
 5. Hai Ties, Leuk onderwerp b.t.w. Het leek mij in eerste instantie de vraag van de ervaren-ondernemer-met-veel-tijd, wat met zijn geld te doen nu hij ervaren-ondernemer-met-veel-tijd is. Alleen investeren, lijkt mij persoonlijk als ervaren-ondernemer-met-weinig-tijd niet zo uitdagend. Dit is natuurlijk persoonlijk, en zeg hiermee niet dat alleen investeren NIET uitdagend kan zijn voor andere personen. Denk ook dat hij in eerste instantie niet al te grote projecten moet zoeken waar handenvol geld in gaan zitten, maar zich juist moet bezigen met een ondernem(er)ing in spe. Dit zodat zijn geinvesteerde geld t.o.v. zijn gewenste te investeren tijd in de juiste verhouding staan. Greetings, p.s. Ik ben nieuw op HL en hoop goede bijdragens te kunnen leveren, en evt. t.z.t. zelf zinnige antwoorden te krijgen.
 6. Beste Bakfiets, Zijn er aftrekposten waar we gebruik van kunnen maken? Ook als we niet aan het urencriterium komen? We besteden er namelijk maar 2-5 uur per week aan hebben beide een fulltime baan. (Als je niet aan het urencriteruim voldoet, kan je jezelf niet inschrijven bij de KvK als ondernemer) Als we geen gebruik kunnen maken van aftrekposten, wat zijn dan de voordelen van inschrijven bij kvk? (Geen, op mss je sligropasje na. Na inschrijving KvK, zouden er in jullie geval alleen 'nadelen' zijn. Denk aan een volledige administratie en aparte aangiften bij de belasting) Wat zijn eventuele nadelen of plichten die lastig zijn als we ons inschrijven? (Zie eerdergenoemd antwoord) Als we ons niet inschrijven moeten we de inkomsten bij 'resultaat uit overige werkzaamheden' schrijven geloof ik. Kunnen we daar ook bijvoorbeeld kosten voor laptop, internet, lunches of diners (die we dan zakelijk noemen) . Zo ja, wat is op dat gebied dan het verschil tussen wel en niet inschrijven? (Als je b.v. 2000 euro over een jaar als extra inkomsten hebt, kan je in een schrift je uitgaven (met rekening) noteren. Als je het resultaat idd bij overige inkomsten aangeeft, zal dit voorlopig voldoende zijn. Mocht het zo zijn dat het blijkt dat je b.v. volgend jaar hoger uitkomt als je primaire inkomsten, wordt het zaak evt. na te denken over registratie) Hoe zit het met belasting? Verschilt de hoeveelheid belasting die we over hetgeen we verdienen moeten betalen als we de website als onderneming inschrijven ten opzichte van het neerzetten als 'resultaat uit overige werkzaamheden'? (De website kan je niet als onderneming inschrijven, of je zou er een B.V. van moeten maken. Dit lijkt me in dit stadium niet van toepassing. Jij blijft in het andere geval het rechtspersoon, en alle andere 'bijkomende' kosten die je jezelf op je nek haalt, zullen het niet zinvol maken je nu al te registreren) p.s. Misschien is het zinvol na te denken over meerdere websites online te gaan zetten. Als je hiermee dezelfde 'te verwachte inkomsten' kunt genereren, en je jezelf meer bezig kan houden met je websites is het in de toekomst misschien zinnig over inschrijving na te denken. Succes !! Post de url van je website eens. Lijkt mij, en waarschijnlijk andere HL'ers interesant te zien hoe een informatieve website met uit advertentieinkomsten te verwachte inkomsten van €. 5000,00 eruit ziet.
 7. Hi All, Zoals altijd:Zoveel mensen zoveel wensen. Persoonlijk vind ik dat AJvR gelijk heeft. Wat ik begrijp uit calderon zijn verhaal is dat hij die 2 ton overheeft, en zich, na een gedeelte van zijn bedrijf verkocht te hebben zit te vervelen. De aankomende tijd zeker is van een goed inkomen, en dus iets zoekt om zich mee bezig te houden. Wat is er dan beter als je zelf geen idee hebt, leuke projecten te zoeken waarin jezelf aktief deel gaat nemen? Zo sla je 2 vliegen in 1 klap. Je helpt mensen een plan tot uitvoering te brengen, en je bent zelf lekker bezig. Natuurlijk loop je risico, maar met de ervaring die calderon heeft is dat juist een uitdaging. Mijn advies:Zoek mensen met goede plannen en weinig ervaring, die je met niet al te veel investering kan helpen. Maak goede afspraken en zorg dat je zelf nauw betrokken bent bij het project. Succes !! p.s. hier is al een recent draadje dat vraagt om hulp, en waar je met een betrekkelijk lage investering en veel ervaring iets van kan maken. Hier de link naar het draadje (dit is natuurlijk maar 1 van de vele voorbeelden)
 8. Leuke woordspeling:Mezelf ontwikkelen als fotograaf.
 9. Afhankelijk van de situatie van de verhuurder zal er 'betaald' moeten worden. Vrije voeten, vrijstellingen en zo heb je nog enkele mogelijkheden die van toepassing kunnen zijn. Leuker kunnen we het niet maken !!!
 10. Hi Jenson, Ja, het is idd juist dat je B.V. een huurovereenkomst aan kan gaan met de verhuurder. Je B.V. is n.l. een rechtspersoon. De verhuurder zal de inkomsten uit huur moeten opgeven, en dus belasting betalen.
 11. Hi Robbert, Tegenwoordig heb je verschillende sitebuilders incl. webshops die ontzettend makkelijk werken. Zonder enige kennis, en weinig investering zet je je webpage en webshop in een handomdraai online. Ik kan je wel wat voorbeelden geven, maar welke voor jou van toepassing is, is een kwestie van smaak. Google maar eens op sitebuilders en je komt er verschillende tegen waar je ook een testversie van kan downloaden. Ook zijn er verschillende die online staan, en waar je jou content op de server plaatst en doorlinkt naar jou website. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een versie die je kan downloaden. Het werkt echt supergebruiksvriendelijk, en vergeet niet dat wanneer jijzelf even wat tijd steekt in je pagina, je niet afhankelijk bent van derde om evt. wijzigingen aan te brengen. Zowel in je webpage als webshop ben je dan dus totaal onafhankelijk. Dat lijkt me zeker de moeite waard even rond te speuren en deze optie te bekijken. Succes.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept