Jump to content

Annoniem003

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Branch
  Personeel & opleidingen
 1. Ik heb net uitstel aangevraagd via de site voor mijn particulier aangifte IB. Kan iemand mij vertellen waarom ik niet akkoord moet gaan met het feit dat ik voor de IB niet als ondernemer word gezien en ik een wisselbiljet moet aanvragen? Ik snap uiteraard dat dat voordelen heeft met betrekking tot bepaalde kosten en aftrekposten die ik op mag voeren, maar volgens mij zijn er meer redenen dan dat. Ik hoor het graag.
 2. Dan heb je het waarschijnlijk over het programma voor ondernemers, want bij particulieren heb ik het niet gezien. Ik heb die voor particulieren vast ingevuld (nog niet verzonden) en ik kwam onderaan de streep op 0. Dus kan me ook niet voorstellen dat dit automatisch is gegaan, want dan had ik bij moeten betalen. Ik ga maandag bellen met de belastingdienst om te vragen om een biljetwissel en uitstel, maar dat lijkt me vanzelfsprekend.
 3. Hallo Joost Bedankt voor je reactie. Ik wist niet wat een biljetwissel was en heb dat even opgezocht. Om gezien te worden als ondernemer moet je per jaar toch minimaal 1225 uur werken binnen je eigen onderneming? Aangezien ik fulltime student ben, kom ik natuurlijk nooit aan dat aantal uren. Het gaat in mijn eerste jaar om ongeveer 10 opdrachtgevers. Ik heb wel een VAR WUO maar volgens mij is dat niet van belang. Ik hoor graag of je aanraadt om alsnog mijn status om te laten naar winstgenieter. Groet
 4. Hallo, Nadat ik maar geen brief ontving met verzoek tot zakelijke aangifte inkomstenbelasting en deze ook niet verscheen in het persoonlijke gedeelte op de site van de BD, heb ik gebeld. Ze vertelden mij dat ik geen brief had gehad, omdat ik voor de inkomstenbelasting niet wordt gezien als ondernemer. Voor de BTW echter wel. Ik ben startende ondernemer (april 2010) en voor mij is het allemaal nog wat nieuw. Nu weet ik dat ik 4.95% aan zorgpremie af zou moeten dragen. Nu ik mijn aangifte als particulier moet doen en mijn winst daarin moet opgeven, vraag ik mij af of en hoe ik die 4.95% van mijn belastbaar inkomen als zorgpremie moet afstaan. Kan iemand mij vertellen hoe dat zit. Ik kan het namelijk nergens vinden. Voor het geval verschil maakt, mijn winst was gering en heb de KOR volledig toe kunnen passen. Alvast bedankt.
 5. Ik heb hier zelf ook aan gedacht, maar aangezien ik nu zelf weer een fout heb gemaakt.... Ik wil het niet te bont maken. Misschien zou ik het ook kunnen proberen nadat mijn verzoek voor de KOR is goeggekeurd?!
 6. Dat ben ik niet van plan. De verhouding tussen kosten voor een accountant en mijn inkomsten zijn dan erg krom....
 7. Geweldig heren! Bedankt voor het snelle antwoorden. Zag de Kneus en Reus functie. Jullie beide een Reus!
 8. Ik denk dat ik dat inderdaad maar ga doen! Bedankt voor de tip. Wellicht kan ik het suppletie omzetbelasting formulier dan gelijk doorspreken. Ik heb dit formulier net gedownload. Ik kan nu de gewijzigde bedragen invullen. Ik heb hierover nog wel 2 vragen: - Op dit formulier kun je aangeven over welke periode het gaat. Ik deed altijd aangifte per kwartaal. Als ik de KOR met terugwerkende kracht ga toepassen, heeft dit betrekking op alle kwartalen van 2010. Kan ik dan 1 formulier gebruiken en dan alles bij elkaar op tellen of moet ik voor elk kwartaal een apart formulier gebruiken? - Kan ik bij vermindering voor kleineondernemersregeling gewoon het volledige bedrag noteren? Ik denk dat ik beide antwoorden wel weet, maar wil niet nog meer fouten maken. Ik weet ook dat ik ontheffing van administratie kan aanvragen. Op zich vind ik het niet erg om te doen en ga ik ervan uit dat deze fouten in de toekomst niet meer voorkomen. Wat zijn jullie adviezen? Immers heeft het wel of niet mogen toepassen en wel of niet vrijstelling van administratie ook zijn voor en nadelen.
 9. Mijn totaal verschuldigde BTW voor 2010 was 148.98. Compleet gerechtigd voor de KOR ;D Ik was alleen in de veronderstelling dat ik die pas in 2011 kon aanvragen, wanneer ik voldoende bewijs had dat ik daarvoor in aanmerking kom. Volgens mij staat er op de site van de BD dat je het met je administratie moet kunnen aantonen en dat je dan vanaf dat jaar de KOR kunt toepassen.
 10. Hallo, Ik ben 24 jaar, een startende ondernemer en heb een eenmanszaak sinds april 2010. Alles is uiteraard nog nieuw en met veel geGoogle doe ik uiteindelijk de boekhouding zelf. Ik ben fulltime student en heb daarnaast mijn onderneming. Ik zet dus ook niet heel veel om en wil voor volgend jaar de KOR aanvragen zodat ik geen BTW meer hoef af te dragen/rekenen. Dit jaar moest dat dus nog wel. Nu bij de afsluiting van het boekjaar kom ik erachter dat ik te weinig BTW betaald heb. In het tweede kwartaal gaat het om 25 euro en het derde kwartaal om 1 euro. Niet veel natuurlijk. Ik heb gekeken hoe ik dit kan corrigeren. Heb al eerder een boete gehad van 50 euro voor te laat betalen, erg zonde. Het ging toen om 27 euro die ik te laat betaalde en kreeg een boete van 5% met een minimum van 50 euro. Meer boete dan BTW dus. Helaas. Ik vermoed dat de bedragen ingevuld op de site tijdens de aangifte wel kloppen met het destijds betaalde BTW bedrag, maar door het opzetten van een goede boekhouding later pas is gebleken dat ik toen een factuur niet heb meegenomen in die aangifte. Nu zie ik dat je middels een 'suppletie omzetbelasting' vrijwillig kan aangeven dat je te weinig betaald hebt, mits binnen 3 maand van het jaar waarin betaald had moeten worden. Dat is dus het geval. Ook hier geld een boete van 5% en waarschijnlijk wederom een minimum van 50 euro. Ik twijfel nu dus enorm of ik dit wel moet aangeven of erop moet gokken dat het goed gaat. Als ik het meld, betaal ik immers weer meer boete dan wat ik aan BTW te weinig heb betaald. Hoe groot is de kans dat ze nergens achteraan gaan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept