Jump to content

Premium

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik hoop dat dit goed staat in dit subforum. Recentelijk heb ik een bedrijfsruimte overgenomen (huur), inclusief de volledige inventaris. De vorige exploitant was failliet gegaan en de inventaris is door de curator verkocht aan de verhuurder (eigenaar van het pand). Wij betalen nu een overname som voor deze inventaris, maar het blijkt nu dat een aantal zaken die aan ons 'verkocht' zijn, gelased waren door de vorige exploitant. Kunnen deze spullen nu nog teruggeclaimed worden? Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen?
 2. Volgens mij heeft Facebook deze optie onlang stilletjes verwijderd..
 3. Hallo Joost, Bedankt voor je reactie, ik ben (helaas) bang dat je gelijk hebt. De materie wordt me iets te complex. Mijn boekhouder kwam met deze constructie (alles in een bv om je prive toch wat af te dekken en ik zou geen stakingswinst hoeven te betalen omdat er verder niet sin de EZ zit en alleen persoonlijke goodwill), hij is echter geen fiscalist vandaar mijn vragen hier. Wij gaan nu toch maar iemand inschakelen die wat gespecialiseerder in de materie zit..
 4. Ja je hebt gelijk. Het makkelijkst zou zijn om de VOF er nu even buiten te laten. Dat doen we later dan wel. Nu lees ik weer dat je als je met z'n tween bent (2 DGA's)2 holdings op zou moeten richten? Zou dit in mijn situatie ook gelden? Nog een vraagje, kan ik de consultancy eenmanszaak gewoon opheffen per eind van het jaar en een nieuwe BV oprichten? Krijg ik dan te maken met heffingen over stakingswinst? Ik heb geen onroerend goed of VOR voor de eenmanszaak.
 5. De reden dat het snel moet is vrij simpel, omdat we het nieuwe pand binnenkort gaan huren en dat contract op de naam van de bv willen hebben. Wie de aandeelhouder wordt van de holding is een goeie vraag, ik of mijn vrouw of beide. Weet eigenlijk niet wat het beste is?
 6. Hallo, Ik hoop hier wat feedback te kunnen krijgen op mijn voornemens 'de bv in te gaan en de manier waarop. Belangrijkste reden is: afschermen prive aansprakelijkheid. Situatie: Huidige bedrijven: 1 VOF (met partner); horeca 1 eenmanszaak; consultancy Binnenkort uit te breden met: 1 bedrijf Horeca gelegen naast het eerste horeca bedrijf. Het plan is om 1 beheer BV op te richten en hieronder het nieuwe horeca bedrijf te hangen als BV. Het consultancybedrijf zal worden opgeheven en een nieuwe BV wordt hiervoor opgericht. Deze hangt ook onder de beheer BV. De Horeca VOF zal in een later stadium mogelijk ook worden omgezet tot bv maar laten we nu even zo, omdat het allemaal vrij snel moet gebeuren. Is het handig om de beheer BV te laten deelnemen in de VOF??
 7. Iedereen bedankt voor de reacties en adviezen, afgelopen weekend hebben we een tweedehands KPN Vox ISDN centrale op de kop getikt inclusief 12 systeemtoestellen. Niet het nieuwste van het nieuwste, maar op dit moment een heel voordelige optie. Nu kan de aannemer de utp kabels gaan trekken.
 8. Inderdaad wat willem zegt usb telefoons en headsets set geen optie, het gaat hier om hotelkamers. De bekabeling ligt er nog niet, maar wordt voor ons naar keuze aangelegd door de aannemer van de pand verhuurder. Wij moeten hem dus zsm aangeven wat ie moet neerleggen. UTP (cat5 ) of iets anders? Voor hosted voip moet het geloof ik UTP zijn, maar we hebben vandaag ook Ziggo langsgehad en die gaven aan dat zij de ISDN lijnen konden leveren, maar dat we dan zelf op MP een centrale moeten scoren. Hij gaf aan dat er dan intern GEEN utp gelegd moet worden.
 9. Bedankt allemaal, ik heb inmiddels een offerte binnen voor een centrale, was behoorlijk schrikken. 8000 ex. Wat opviel is dat deze leverancier maar 25 eur p.s. voor de analoge toestelen rekende. De rest is dus allemaal installatie/centrale en uurloon. Binnenkort komt de hosted offerte binnen. Ben benieuwd. Deze aanbieder gaf al aan dat toestellen 80 eur p.s. waren, dit kan waarschijnlijk nog wel goedkoper dan?
 10. Heren bedankt voor de reacties. Ik denk dat ik mijn situatie iets moet specificeren. Het betreft een telefooncentrale voor een (kleinschalig) hotel. Uit serviceoogpunt en door de 3 sterren eisen is er telefoon op de kamer nodig. Vanuit hier moet intern gebeld kunnen worden en naar buiten toe, maar de toestellen hebben niet allemaal een direct telefoon nummer nodig (alleen het frontdesk systeem toestel). De gesprekskosten worden doorberekend aan de gast (met een opslag), alleen onze eigen belkosten en de vaste lasten blijven dan over. Hoe goedkoper de tarieven zijn hoe lager de uiteindelijke prijs naar de gast, in dat opzicht wint hosted voip waarschijnlijk. De toestellen moeten wel 'traditionele' bedrade toestellen zijn vanwege diefstal gevoeligheid (veel voip toestellen zijn volgens mij draadloos)
 11. Wij hebben voor ons nieuwe bedrijf telefonie nodig (15 toestellen) en hebben een zeer beperkt budget. Nu kan ik voor niet al te veel geld op Marktplaats een KPN Novo business ISDN centrale kopen en die toestellen zijn er ook veel en goedkoop te vinden (ongeveer 1000 euro incl. toestellen). Een andere optie is een hosted oplossing met gehuurde toestellen, dus geen eigen centrale maar een vast maandbedrag. Dit kost rond de 150 euro per maand. Wat zou het beste zijn om nu te kiezen als je nog geen centrale hebt? Zijn hosted centrales de toekomst (is er daarom zo'n groot aanbod van isdn centrales op MP?)? mod-edit:typo in titel aangepast
 12. Het is helaas niet gelukt om de borg/bankgarantie er zonder BTW door te krijgen. Mede omdat zowel mijn accountant als makelaar aangaven dat het vrij gebruikelijk is dat in dit bedrag de BTW wordt meegenomen, in het geval van met BTW belaste huur. In ieder geval hebben we het geprobeerd.. Wel heeft de verhuurder aangeboden, als er gekozen wordt voor het betalen van een borg, dat deze in 16 maanden voldaan mag worden, om de benodigde financiering / druk op de investeringen aan het begin wat te verlichten. In mijn financieringsaanvraag is de bankgarantie wel meegenomen, dus in principe kan ik twee kanten op.
 13. Ik sta op het punt een huurovereenkomst te tekenen voor een brijfspand (contract type 'winkel'), nu wordt er een bankgarantie van 3 maanden gevraagd, die wordt genoemd inclusief BTW. Klopt het dat de bankgarantie inclusief BTW moet zijn, als de huurprijs wordt belast met btw? Ook is het mogelijk om ipv de bankgarantie een borg te betalen, waarvan de verhuurder heeft aangegeven dat deze evt. ook in termijnen voldaan kan worden. Is het handig om dit te doen of is de bankgarantie een veiliger/betere optie? Alvast bedankt!
 14. Voor mijn nieuw te starten onderneming (zie ook topic over Rechtsvorm), is een stuk financiering nodig voor (een gedeelte van) de inventaris. Deze aanvraag wordt zsm ingediend (is nog niet gebeurd omdat BP nog goedgekeurd moet worden door Accountant. (Zou deze week moeten gebeuren zonder teveel problemen, omdat hij zelf betrokken is geweest bij opstellen van de prognoses). Nu is er eigen vemogen aanwezig om evt. zelf al een aantal zaken aan te kopen, wat wel handig is om nu al mee te beginnen ivm met de planning. Het geld wat hieraan besteedt wordt zou echter in mindering gaan van mijn aanwezige 'eigen kapitaal' wat nodig is voor de financieringsaanvraag. Mijn vraag is of de aankoopwaardewaarde van nu reeds aangekochte inventaris bij de financieringsaanvraag ook meetelt als eigen kapitaal?
 15. Allemaal bedankt voor de reacties. Voorlopig gaan we voor de VOF voor de nieuwe onderneming, om eventueel in een later stadium een BV constructie te beginnen. Ook zal ik meteen de mogelijkheden verder bekijken om mijn huidige eenmanszaak in een Holding - Werkmaarschappij te gieten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept