Jump to content

Seneca

Senior
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Eén manier om het starten van een bedrijf in elk land wat ik aandoe te voorkomen is mijn plan zo aan te passen dat wat ik doe een beetje lijkt op wat een freelance journalist doet, een DJ doet, een band als U2 doet, of wat een circus doet. Zij importeren (een grote groep mensen en) apparatuur en geven dan een optreden. Als er wat kapot gaat aan de apparatuur repareren zij dat. Weet iemand hier iets meer van?
 2. Ik sprak wat te vroeg. Deze vraag was doorgestuurd naar de vriendelijke markt adviseur China, die me vandaag terug gebeld heeft en me een aantal nuttige tips gegeven heeft. Starters International Business (SIB): http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/starters-international-business-sib
 3. Ik heb nog niet kunnen vinden met welke organisaties in welke landen deze wederkerigheidscontracten dan gesloten zijn, hoewel dat hier misschien wel te vinden is. http://www.bumastemra.nl/over-bumastemra/titelcatalogus/ BUMA mag geen licenties verlenen voor online muziekgebruik in het buitenland
 4. Als reactie op mijn mailtje naar EVD Internationaal kreeg ik deze reactie: Mijn reactie: Hierop heb ik nog geen antwoord mogen ontvangen. Misschien dat ze me later nog van dienst kunnen zijn als ik een wat concretere vraag heb, maar nu lijkt het dus nog te vroeg.
 5. Sorry, ik heb geen antwoord voor je. Ik zelf zou denken dat het niet uit maakt of de video van vhs, dvd, harde schijf of internet afkomstig is. Ik vraag me altijd af wat de rechtmatigheid van zulke organisaties en vergunningen zijn. Ik zou willen dat het antwoord was: een televisie in de zaak, ja dat mag zomaar.
 6. Voor stoffen ga ik meestal naar de markt en misschien naar die ene winkel die ik ken, maar die zit vaak wat te ver weg om even langs te gaan.
 7. Ik heb EVD Internationaal een mailtje gestuurd met deze vraag. Ik denk dat mijn product te complex en te afwijkend van zijn normale aanbod is voor een agent, importeur of distributeur, bijkomend de schaarse specifieke kennis en benodigde apparatuur en tijd voor de installatie en periodieke controle, dus heel grote kans dat ik het zelf moet (laten) doen. Je mag als bedrijf producten verkopen aan klanten in andere landen. Maar wat mag nog meer? Mag je in die landen verblijven en potentiele klanten benaderen, demonstraties geven, het product opslaan, verkopen, afleveren, installeren, periodiek controleren op mankementen, terugnemen, repareren, enzovoorts?
 8. Ik ben een B2B product aan het ontwikkelen. De grote markten hiervoor zitten niet in Nederland, maar in bijvoorbeeld de VS, Japan, Duitsland, enzovoorts. Ik kan met agenten gaan werken in die landen, maar stel ik wil het zelf doen: een appartementje in een hoofdstad huren, of in een hotel zitten, en van daaruit de verkoop organiseren, de goederen importeren vanuit Nederland, en de after-sales en service. Wat kan ik doen zonder een bedrijf te hoeven starten in elk van die landen? Ik weet bijvoorbeeld niets van hoe het starten van een bedrijf werkt in Japan of China, en zie daar dus tegenop.
 9. "Originele" had ik ook "oorspronkelijke" van kunnen maken. Een betere vraag is misschien "wie heeft hier ervaring mee". Om het op mezelf te betrekken, ik kan en mag niet alles zelf, dus moet ik sommige (technische/juridische) projecten wel uitbesteden als ik die wil doen.
 10. Originele vraag op Quora. Wat vinden jullie? http://www.quora.com/Management-Consulting-Management-Consulting-Firms/What-value-do-consulting-firms-like-McKinsey-Bain-et-al-really-add-to-an-operation
 11. lijsten is niet heel veel aan te zien, zijn excel lijsten van 3 tot 5 duizend regels en een tiental kolommen. Met bijvoorbeeld een word macro kun je deze lijst 000 44 43 54 000 444354 044 43540 Automatisch veranderen naar bijvoorbeeld 444354 444354 444354 Doe dat voor je bestaande lijst en de lijst die je krijgt van de leverancier en je bent klaar?
 12. Uit interesse wil ik er wel eens naar kijken als je me een paar voorbeeldlijsten per pm stuurt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept