Jump to content

Ruud85

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. EDIT: het quote systeem zit me even dwars.. ik ben de post al aan het aanpassen [*] Heb je de EMZ aan het begin eruit gegooid? Was niet zo een goed idee (ook van mij) want ik heb ontdekt dat je dan bij het weer bijzetten alles van de EMZ weer moet invullen. Of was dat bij jou niet? Dit in tegenstelling tot bij andere aanvink mogelijkheden waarbij men een nieuw window kan invullen die blijven wel bestaan als je ze een keer sluit en weer opent. Blijkbaar zijn de programmeurs hier niet consequent geweest, wat ik juist bij meerdere ondernemingen wel zou verwachten. Dat was bij mij inderdaad ook zo. Ik wist gelukkig dat dit ging gebeuren, dus had even een serie printscreens gemaakt van de verschillende velden. Op die manier was het opnieuw invullen niet zo'n probleem. Onhandig is het wel, het zou niet zo moeilijk moeten zijn om een aanvink optie te gebruiken, waarbij de andere onderneming in de berekening dan even buiten beschouwing wordt gelaten. [*]Een andere vreemde (klant-onvriendelijke) vind ik dat bijvoorbeeld prive onttrekkingen bij allebei de ondernemingen gezamenlijk moet. Dit betekend dat wanneer je een enkele onderneming even apart wil nemen (debuggen) deze post voor beiden blijft bestaan. En misschien zijn er nog wel meerdere posten. Ik vind dit een slecht uitgetest geheel van de programmeurs. Daar ben ik het wel mee eens, apart dat ze daar zelf blijkbaar niet over hebben nagedacht. Toen ik de EMZ / VOF uit de aangifte haalde, stond het totaal aan privé onttrekkingen nog steeds op de som van die twee. Uiteraard geen enorm probleem, maar wel onhandig. Ik zou het ook duidelijker vinden als je dit per onderneming kan opgeven. [*]Dat samenwerkingsverband (vof) , had ik je ook eerder als voorkeur genoemd. Klopt, ik heb vorig jaar echter op persoonlijk niveau ingevuld, dus had het gevoel dat het daarom voor mij makkelijker zou zijn. Ik had echter ongelijk ;) [*]Verder weet je dat het EV is aangepast omdat die €249 niet klopte. Ik vraag me af (ben benieuwd) of je daar een bericht zult gaan ontvangen van de belastingdienst. Kun je dat dan even laten weten? Mag ook per PM. Het maakt per saldo (te betalen heffingen) voor jou niet zoveel uit, tenminste voor het inkomen van de ondernemingen. Mocht ik hier iets over horen, dan laat ik het inderdaad hier even weten. Ik ben zelf ook erg benieuwd, maar zolang het niet tot grote problemen leidt (of tot te weinig belasting betalen van mijn kant) zullen ze er wel niet zo moeilijk over doen. Hoop ik haha.
 2. De aangifte is inmiddels verstuurd. Het deel van de aangifte voor de eenmanzaak is door de hulp van Brood (en de andere contributors aan dit topic) in orde gemaakt en het verschil bij de VOF waar ik hierboven over sprak verdween als sneeuw voor de zon toen ik de aangifte op 'samenwerkingsverband' invulde, ipv 'op persoonlijk niveau'. (minder mogelijkheden tot het maken van fouten, aangezien ik dan de hele administratie kon invoeren). Hartelijk bedankt Higher Level !
 3. Brood, het is inderdaad een combinatie van EMZ en VOF. De aangifte van de EMZ is prima in orde, die kan ik zo verzenden als ik het programma invul zonder VOF. Het probleem zit hem nu dus in de VOF. Ik heb al iets gecorrigeerd en nu kom ik uit op het volgende: "saldo fiscale winstberekening (10.422) is niet gelijk aan saldo w&v of aan uw winstaandeel van uw ondernemingen (9522)" Een verschil van exact 900. Ik heb even de EMZ eruit gegooid, zodat ik enkel de cijfers van de VOF krijg, en dan is de melding: "saldo fiscale winstberekening (3.041) is niet gelijk aan saldo w&v of aan uw winstaandeel van uw ondernemingen (2141)"
 4. Ik krijg nu de befaamde melding "saldo fiscale winstberekening (9268) is niet gelijk aan saldo w&v of aan uw winstaandeel van uw ondernemingen (9522)" Het verschil bedraagt 254. Nu zei ik eerder al dat ik een gift van 250 heb gedaan in 2011, die hebben we nog niet verwerkt volgens mij. Hoe gaat dat in zn werk? Het verlaagt het banksaldo uiteraard met 250, maar wat gebeurt er nog meer op de balans? Mocht dit straks kloppen, zou ik nog een verschil overhouden van 4.. dan zou ik even gaan kijken of die door andere afrondingen te verhelpen is.
 5. O, ok. Dan heb ik dit verkeerd begrepen. Met niets bedoel je 0? Ik mag het veld namelijk niet leeglaten.
 6. Ok bedankt, helder. Nog een vraag met betrekking tot het veld "Loon Zorgverzekeringswet", ik las in een ander topic hier op HL dat je hier de belastbare winst moet invullen, dus het vermogensverschil van beide ondernemingen samen minus de zelfstandigenaftrek minus de MKB-winstvrijstelling. In mijn geval kom ik dan op ca. -2.000 uit, betekent dat dat ik bij Loon Zorgverzekeringswet 0 invul, aangezien daar geen negatief getal ingevoerd kan worden? De daaropvolgende vraag, "hebt u bij de winst loon meegeteld waarop de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet is ingehouden?" Ik heb de privé opnamen (mijn loon) al van de omzet afgehaald om tot de winst te komen, correct? Dat is dus een "nee".
 7. De aangifte is nu (bijna) gelukt! Ik ben nu nog even aan het kijken naar de cijfers van mijn andere onderneming (VOF), die moet ik uiteraard ook opgeven, maar daar heb ik geen afschrijvingen e.d. en dus is dat een stuk eenvoudiger. Enige vraag die ik daarover heb is of ik, als ik kies voor het invullen van mijn deel van de cijfers van de VOF (dus mijn 50%), ik ook bij de W&V de helft van de omzet invul en de helft van de kosten e.d. Doe ik vervolgens hetzelfde voor de balans? Dus alle balansposten van het geheel delen door twee? @Brood Vriendelijk bedankt voor de tijd en moeite die je in je hulp aan mij hebt gestoken! @Abulfadl, Bedankt voor de uitleg, ik heb in dit topic inmiddels veel opgehelderd gekregen en begrijp de zaken in de basis nu iets beter.
 8. Mijn privé onttrekking was 7697, als ik hier die 1000 vanaf haal kom ik op 6697 uit. Ik ga proberen om de genoemde cijfers in te vullen in mijn aangifte. EDIT: Brood, ik kan niet vinden waar ik de privé onttrekking moet opgeven. Gevonden, niet in het W&V of balans venster zoals ik dacht, maar later bij Box 1 dus. De activa en passiva zijden komen nu mooi overeen, beide zijn 2.420. Ik heb ook de KOR ingevuld bij buitengewone baten, zoals jij aangaf.
 9. Bedankt voor je bericht John, ik ga er zeker naar kijken.
 10. -Prima vinden om de prive opnames aan te passen? -Ik begrijp eerlijk gezegd alleen niet precies hoe alles nu zit zodat ik de aangifte kan invullen. ??? -€1000 verklaren denk ik... Wil je niet afkraken, maar een administratie voeren doe je niet met posten aan te passen, niet begrijpen wat je waar moet invullen of denken dat je iets gaat verklaren! Deze zijn allemaal gebaseerd op onderliggende stukken/documenten! Zoek professionele hulp! Geen probleem, maar wordt wel een beetje een herhaling van zetten zo, aangezien we dat nu al een aantal keren vastgesteld hebben in dit topic. Het is niet dat ik het niet met je eens ben (en ik heb ook al aangegeven dat ik dat na deze aangifte ga doen), maar momenteel heb ik die mogelijkheid niet.
 11. Ik vind het prima om de prive opnames aan te passen en het beginvermogen op 1734 te zetten als dat betekent dat ik de aangifte kan indienen. Ik begrijp eerlijk gezegd alleen niet precies hoe alles nu zit zodat ik de aangifte kan invullen. ??? Ik kan het verschil van €1000 verklaren denk ik!! Ik zie net dat ik €1000 heb overgemaakt naar deze zakelijke rekening vanaf mijn andere VOF!
 12. Nog bedankt John voor je antwoord. Volgens mij begreep je inderdaad goed wat ik vroeg, namelijk waar ik het bedrag aan KOR moest invullen. Ik vroeg me namelijk af of ik dat bij mijn netto-omzet moest optellen of elders aangeven (zoals bv in mijn voorbeeld in de bijlage). Nu plaats ik het totaalbedrag aan omzet + KOR gewoon onder netto-omzet.
 13. @ Ecofin, Staat genoteerd. Ik zoek na deze aangifte inderdaad iemand die mij hierbij helpt / dit voor mij kan doen. Ik dacht onterecht dat ik er zelf wel uit zou kunnen komen, omdat mijn situatie objectief gezien waarschijnlijk vrij simpel is voor jullie. Ik ga proberen iemand bij mij in de buurt (A'dam West) te vinden die dit voortaan tegen een redelijke prijs voor mij uit handen kan nemen. Wat betreft je opmerking over de balans, waar zou ik die 900 dan moeten vermelden? als creditpost bij bank? @ Brood, Ik heb wel degelijk geprobeerd te rekenen met de cijfers die ik gaf aan de hand van hetgeen jij zei, het is niet zo dat ik hier wat cijfers post en verwacht dat iemand anders mijn rotzooi opruimt. Ik hoop ook niet dat ik die indruk weg, want dat is absoluut niet mijn bedoeling. Mijn probleem was alleen dat ik niet snapte waar de 7180 die jij noemde vandaan kwam en ik begreep uiteindelijk dus niet waar ik "heen moest rekenen". Maar ik waardeer je hulp zeer! Hieronder de antwoorden op jouw vragen: Ik heb die laptop à 1072 (incl BTW) vanaf mijn privé rekening voorgeschoten, maar heb dit bedrag vervolgens vanaf mijn zakelijke rekening weer naar mijn privé rekening overgemaakt. Wat de overige 381 aan kosten betreft is het een mengelmoes, want ik heb een aantal zaken (bv treinkaartjes) met mijn privé rekening betaalt, maar andere zaken weer wel direct vanaf mijn zakelijk rekening. Helpt het ons als ik dit exact bekijk, dus een lijstje opstel met welke kosten ik direct van de zakelijke heb betaald en welke ik vanuit privé heb voorgeschoten? Dan doe ik dat nu even: Van die 381 heb ik: [*]218 vanaf privé betaald [*]163 vanaf zakelijke rekening betaald Overigens kom ik nu ook tegen dat ik vanaf mijn zakelijke rekening een gift heb gedaan van € 250 aan de stiching van een bekende van mij. Ik denk dat dit ook van belang is, ookal zijn het wel geen kosten. EDIT: en ik laat de balans in het vervolg wel weg
 14. Wellicht komt het doordat ik vorig jaar niet gekeken heb naar het bedrag dat daadwerkelijk op mijn rekening stond, maar naar het berekende bedrag.. en zoals jij net al vertelde is dat niet de bedoeling. - Het berekende bedrag van 249 komt niet overeen met het daadwerkelijke bedrag van 1.734 dat per 1/1/11 op mijn zakelijke rekening stond. Dit houdt dus in dat er (1734-249 =) 1485 extra op de balans komt te staan, dus 1734 ipv 249 (?). In ieder geval is mijn rekening dus niet met 1721 vermeerderd, maar met slechts 236 (van 1734 naar 1970). - En kijkend naar wat ik van de zakelijke rekening heb afgehaald als privé opnames, moet er bij die 7373 nog 323 opgeteld worden: dat maakt dan 7696. (Ik heb eigenlijk geen goede reden dat ik deze 323 niet eerder bij mijn privé opnames heb opgeteld, enkel dat ik dat op 2 januari heb overgeboekt naar privé en ik meende dat dit geld was dat ik in het jaar ervoor (2010) had verdiend. Probeer dit (gebrek aan) logica maar niet te begrijpen haha :) ) Komen we hiermee al dichter in de buurt bij de bedragen die jij noemt, Brood? EDIT: hieronder update W&V en Balans
 15. Ja, volgens mij klopt dat als een bus :) Dan moet ik dus ook mijn winst in de balans aanpassen naar dit bedrag.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept