Jump to content

lilith 75

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk
 1. Dank Joost voor je heldere antwoord.
 2. Mocht het "mogen"werken een probleem zijn dan vier ik lekker 2 weken vakantie......op eigen kosten.... ;) Enne ;D die 0,19,= joh die laat ik wel zitten.....kun je behalve zo'n grappig antwoord ook een serieus antwoord geven?
 3. Dan gooi ik ook gelijk mijn vraag hier maar neer. Een goede vriendin van mij woont op Bonaire en heeft daar een pedicure salon, nu bood zij mij aan om 2 weken te komen ( zij gaat op familie bezoek in NL) 1 week neem ik haar salon waar de andere week vier ik vakantie . Kan ik de reiskosten aftrekken? Of moet ik dan aantonen dat zij mij inhuurt voor die periode , mijn eigen salon zal dan gesloten zijn.
 4. Zomaar zonder toestemning beginnen zat mijn schoonvader dus ook niet zo lekker. Toestemming krijgen zag hij ook niet zitten dus is hij alle stukken gaan doornemen, en aangezien mijn partner ook werkzaam is in zijn bedrijf en het op termijn deels zou overnemen heeft schoonvader besloten eea te "versnellen". En hij kwam op het volgende voorstel, er mag een bedrijfswoning op het terrein gezet worden en dit wordt nu ook gedaan wij gaan daar wonen, mijn partner neemt nu al zijn deel over in het bedrijf en ik kan vanuit de woning mijn salon gaan starten. In een aantal weken is er dus enorm veel gebeurt, zo steggel je om een tuinhuis bij een vriend en zo krijg je het voorstel om een bedrijfswoning te gaan betrekken. Er gaat nu natuurlijk wel meer tijd overheen eer alles rond is ,maar het is waterdicht en dat voelt wel beter.
 5. Bij mijn weten mag je geen zelfstandig ondernemer zijn voor je toestemming hebt van het UWV om binnen het ww traject in aanmerking te komen met behoud van ww uitkering. Hun opzet is om mensen vanuit een ww ( voorafgaand aan een dienstverband) de mogelijkheid te geven om te starten met een onderneming. Ik begrijp dat jij al begonnen bent? Heb je op hun website gekeken? daar staat veel info over de situatie die op jouw vanaf 1juni van toepassing is. Wil je met behoud van ww toch gebruik maken van het vangnet dan ben ik bang dat je je uit moet schrijven bij de kvk. Maar vraag anders vrijblijvend naar je mogelijkheden , misschien zijn er uitzonderingen? Mits je voldoet aan de eisen om vanuit een ww te starten lees starten....kun je volgens mij ook met een bv starten de wijze waarop je als zelfstandige gaat beginnen maakt mi niet uit, maar nogmaals het is niet voor mensen die al min of meer begonnen zijn . Er is wel info van het UWV hoor "starten vanuit een ww uitkering"....
 6. Ik weet het niet hoor. De persoon van de kvk die het bedrijfsbestemmings plan heeft doorgenomen zei in de 1e instantie schrijf de gemeente een brief en vertel dat je een salon bent begonnen daar en daar en vraag ze binnen 2 weken te reageren , doen ze dit niet dan is het hun "pakkie an ". Direct daarna zei hij ( in officieel) begin gewoon en zie maar, mocht de gemeente moeilijk gaan doen is het eerder een proces van jaren dan van maanden. Tja wat heb ik hier nou aan , dan zit je toch ook niet lekker? het idee dat er elk moment een persoon van de gemeente op de stoep kan staan ? En starten daar zonder er ruchtbaarheid aan te geven is geen optie , ik zal toch klanten moeten werven? Wat is wijsheid? * gewoon beginnen en zien waar het schip strandt en klopt het dat het een proces van jaren is of kan de gemeente de toko sluiten? * of braaf toestemming vragen met de kans dat het afgewezen wordt? Ondernemen is risico nemen dat weet ik en dat wil/durf ik ook wel , maar ja is dit het risico waard? En wat vinden jullie van het advies van de kvk?
 7. Misschien begrijp ik wederom iets niet , maar én UWV én sociale dienst lijkt mij niet mogelijk. Je krijgt mi of het ene of het andere. Kan he niet zo zijn dat je ww is afgelopen en je wellicht daarna de socialedienst in bent gegaan? Daarnaast ben je min of meer afhankelijk van je uitkerende instatntie om wel of niet voor jezelf te kunnen gaan werken, als hun er geen brood in zien dan gaat het niet door. In dat geval is het zaak dat je zsm aan het werk gaat leuk of niet leuk en vanuit een betaalde baan uit de uitkering blijven ..lees: zelfstandigheid en onafhankelijkheid opbouwen en daarna kijken of het zelfstandig ondernemerschap wel iets is voor je. En ook niet onbelangrijk alles eens op een rijtje zetten want ik krijg de indruk dat je linksom of rechtsom niet weet waar en bij je nu een uitkering krijgt en waar je wel en niet staat in geschreven hetzij voor werk/uitkering/ HBO? studie.
 8. Hallo, Jeannine, Ik zal je later een pm stuen , nu gaat even niet lukken.
 9. Ja zeker dat dat klopt je begint immers een bedrijf in een woning die niet van jou is , ik zou dus snel met hen gaan bellen . Is anders starten als ambulant kapster geen optie? zo kun je toch iets voor je zelf gaan beginnen , misschien niet je ideaal maar het zou iets zijn. Ik zelf ben geen voorstander van het ambulante ( ben pedicure en gruwel van het onhygiënische aspect van thuis aan de keuken tafel brrr) maar goed als kapster ben je niet met sorry jongens!!! schimmels en eczemen bezig...en wat er al niet meer voor gezelligs bij mijn vak komt kijken .
 10. Soms zit het mee soms zit het tegen en soms moet je je plannen snel wijzigen. Vriend krijgt geen toestemming van zijn hypotheekverstrekker om mij zijn tuinhuis te verhuren "verkoop belemmerende bepalingen"..... Maar mijn schoonvader heeft een bedrijf in de zelfde gemeente en heeft een deel van zijn terrein aangeboden om daar iets op te zetten. Maar dat bedrijf heeft een industriële bestemming, dat kan nog problemen gaan geven ( iemand van de kvk is nu alle papieren aan het bekijken en belt vandaag nog) Schoon vader heeft een metaal bedrijf en verhuurt een deel aan een houtverwerkingsbedrijf en dat bedrijf moest indertijd een wijzigings bestemmings plan A duizenden euro's indienen.( iets dergelijks zit er voor deze eenvoudige pedicure niet in) De ruimte op het terrein is groot en mocht het door kunnen gaan hebben we geen last van elkaar ik zou mijn deel zo kunnen afbakenen dat het een opzich zelf staant iets is. Nou hopen dat het deze keer wél lukt....welkom in de spannende wereld die ondernemen heet? Er is zelfs nog een 3e optie, maar daar wil ik nog even niet aan aan denken.....maar zomaar opgeven nee dat doe ik niet.
 11. Hallo, Misschien begrijp ik het niet goed, maar je hebt bijstand én een koopwoning? Daarnaast , maar dat is hier in de gemeente mogen "thuiskapsters"wel thuis kappen ,maar geen "salon in huis" in een woonwijk hebben dit met overlast voor de buurt. Vraag eerst inderdaad bij de uitkeringsinstantie of je dit mag , en als het een koophuis is vraag de bepalingen van het bestemmingsplan op en laat er een deskundige vb kvk naar kijken . Daarnaast is een ondernemingsplan hoe dan ook nooit overbodig, maar dat is je eigen keuze, je kunt je financiele ins en outs maken en er tzt weer eens naar kijken......het lijkt zo simpel een salon aan huis beetje centen van je zelf weinig investering , maar vergeet niet dat je best wat kosten moet maken , en als je dat op papier hebt staan weet je ook wat voor tarief je moet rekenen aan je klanten om er netto iets aan over te houden, maar goed dat moet je zelf weten is alleen een tip om niet teleurgesteld te worden. Veel succes
 12. Nee zo denk ik er ook over , snap best dat hij geen hinder nu of in de toekomst wil, maar hij lijkt zijn zin er in te zijn verloren. Maar goed ik moet leren want ik heb een examen in mei waar ik nog heel veel voor doen moet......en mijn motivatie is momenteel ook niet wat het zijn moet door al het "gedoe".... :(.....en heb nog 3,7 km aan aantekeningen om te maken.
 13. De gemeente doet niet moeilijk mits ik alles voor woensdag geregeld heb , dit omdat zij dan het nieuwe bestemmingsplan bekend gaan maken, en in het nieuwe geldt dat de bewoner wél degene moet zijn die ook eigenaar is van het bedrijf. Maar nu heeft vriend opeens "coldfeet".......bang dat het toch problemen wbt zijn hypotheek gaat opleveren en of de hypotheek verstrekker niet moeilijk gaat doen , in de zin van "(gedwongen) verkoop woning en dat ik daar dan mijn salon op het terrein heb staan, en ze mij er dan niet zomaar uit kunnen zetten"... Ik was sowieso van plan om alles in een contract te zetten, nu maar hopen dat hij mij snel meer zekerheid kan geven.
 14. Tja enerzijds snap ik je ,maar anderzijds wil je nu wél dat vangnet ( hangmat) voor als het je niet gaat lukken , maar op het moment dat je gaat verdienen wil je alles houden......zie je hoe ( sorry dat ik het zo zeg ) hypocriet dit over komt? Veel succes verder
 15. Beste Ronaldhino, Ik heb de gemeente gebeld en krijg vanmiddag een telefoontje terug. De juiste persoon was niet aanwezig. Maakt het uit dat er diverse woningen in de zelfde buurt( ook buitengebied) bedrijven aan huis hebben? Werkt dat in mijn voordeel of staat dat er volkomen los van? Er is ook iets in het zelfde type branche.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept