Jump to content

dennis12

Senior
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen
 1. Ja klopt inderdaad, ik heb er geen interesse in om aansprakelijk te zijn voor het geleverd product (garantie, problemen, vragen etc.)
 2. Om het nog even beter te verduidelijken: Consument is op zoek naar een boormachine, deze kost overal € 500,- Wij krijgen van een bouwmarkt € 100,- excl. BTW voor het aanbrengen van een klant die een boormachine koopt bij deze bouwmarkt voor € 500,- Aan de klant storten wij 1 maand later € 50,- terug (cashback). Wij verkopen dus zelf niks aan de klant? Mijn winst is dus € 50,- voor het aanbrengen van een klant bij deze bouwmarkt... Het lijkt mij dat het geen schenking is aan de consument? En ja de leverancier biedt dit zelf zo aan op deze manier:) (Boormachine is fictief) Het gaat om een stuk of 5 bedrijven waar we dat voor gaan doen.
 3. De consument betaald niet aan ons voor het product. (wij krijgen geld voor het aanbrengen van een klant) Vandaar dat wij de cashback achteraf terugstorten aan de klant. Dat ziet er logisch uit inderdaad.
 4. Ik ben bezig om een nieuw bedrijf op te starten. Wij krijgen van een bedrijf voor elke klant die we aanbrengen een bedrag uitgekeerd. Daarbij keren wij ook weer een deel uit aan de consument/particulier die via ons het product besteld. Nu krijgen wij van onze leverancier € 100,- excl. BTW voor elke klant die we aanbrengen. Aan de consument willen we € 50,- uitkeren op zijn bankrekening. Maar hoe verwerk ik dit administratief? Ik kan er op internet niet zo heel veel over vinden. Het lijkt mij dat we de BTW die we van onze leverancier ontvangen gewoon weer moeten betalen als Omzetbelasting (minus andere BTW van inkoop). De winst is € 100,- minus € 50,- = € 50,- winst (voor inkomstenbelasting). Daarbij andere kosten even niet mee genomen natuurlijk (kantoorkosten etc.).
 5. Ik was benieuwd hoe de bank denkt over een eenmanszaak of BV voor een privé hypotheek. In beide gevallen ben je ondernemer voor de bank. Momenteel heb ik sinds 2008 al een eenmanszaak met goede winsten elk jaar (en elk jaar meer). Over 1 of 2 jaar willen we zelf een huis kopen. Stel dat ik mijn bedrijf omzet naar een BV (geruisloos). Die BV heeft geen jaarcijfers over de afgelopen 3 jaar. Dit is wellicht nadelig om dit nu om te zetten? Als we binnenkort een huis willen kopen. Nu is voor mij het risico niet super groot dat het failliet gaat of aansprakelijk gesteld wordt. Financieel zit ik nu op een kantelpunt. Dus het hoeft niet, maar het kan wel zonder dat het mij veel meer kost. Echter ben ik benieuwd hoe een bank dit ziet. Ik kan mij voorstellen dat de bank liever een ondernemer met een BV helpt omdat die in eerste instantie privé niet aansprakelijk is als het bedrijf failliet zou gaan. Daarbij wordt denk ik bij een BV met de winst gerekend van de BV en het salaris, de winst van een BV zal heel laag zijn als je alles uitkeert als salaris? Bij een eenmanszaak is de winst je inkomstenbelasting (minus de aftrekposten etc.). Dus die kan dan hoger zijn?
 6. Ja lijkt mij op zich ook geen probleem omdat het particulieren zijn waar het weer aan verkocht is. Maar kan er helemaal niks over vinden op internet.
 7. Ik heb in 2018 wat spullen ingekocht van particulieren, netjes met een inkoop-verklaring als het boven de € 500,- is. Nu heb ik deze spullen verkocht aan particulieren met een 21% BTW factuur. Ik kwam er later achter dat je dan de marge-regeling globalisatie mag gebruiken. Dit is een stuk gunstiger en zou over 2018 best wel wat BTW schelen (paar duizend euro) Kan/mag ik dit alsnog toepassen? Moet ik de facturen dan crediteren en een nieuwe factuur aanmaken voor de marge-regeling?
 8. Wij gebruiken Maxitel hiervoor, ze richten ook alles gratis voor je in. Je kan zelf geluidsbestanden aanleveren bijvoorbeeld. Wel eens een storing gehad maar dat heeft elke provider.
 9. Begin Januari 2017 heb ik een nieuwe auto gekocht en mijn vorige (BTW)-auto daarop ingewisseld. Nu heb ik de BTW van de nieuwe auto verekend met de BTW kwartaal aangifte. Ik zou toch graag de auto privé willen gebruiken i.p.v. zakelijk. Kan ik hiervoor een BTW Suppletie doen over 2017? En vervolgens de BTW terug betalen aan de Belastingdienst (met rente waarschijnlijk?) De inkomstenbelasting en jaarcijfers over 2017 van mijn eenmanszaak zijn nog niet gedaan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept