Ga naar inhoud

dennis12

Senior
 • Aantal berichten

  35
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  19-24
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geen
 1. Ja lijkt mij op zich ook geen probleem omdat het particulieren zijn waar het weer aan verkocht is. Maar kan er helemaal niks over vinden op internet.
 2. Ik heb in 2018 wat spullen ingekocht van particulieren, netjes met een inkoop-verklaring als het boven de € 500,- is. Nu heb ik deze spullen verkocht aan particulieren met een 21% BTW factuur. Ik kwam er later achter dat je dan de marge-regeling globalisatie mag gebruiken. Dit is een stuk gunstiger en zou over 2018 best wel wat BTW schelen (paar duizend euro) Kan/mag ik dit alsnog toepassen? Moet ik de facturen dan crediteren en een nieuwe factuur aanmaken voor de marge-regeling?
 3. dennis12

  Hosted VoIP

  Wij gebruiken Maxitel hiervoor, ze richten ook alles gratis voor je in. Je kan zelf geluidsbestanden aanleveren bijvoorbeeld. Wel eens een storing gehad maar dat heeft elke provider.
 4. dennis12

  Auto zakelijk/prive

  Begin Januari 2017 heb ik een nieuwe auto gekocht en mijn vorige (BTW)-auto daarop ingewisseld. Nu heb ik de BTW van de nieuwe auto verekend met de BTW kwartaal aangifte. Ik zou toch graag de auto privé willen gebruiken i.p.v. zakelijk. Kan ik hiervoor een BTW Suppletie doen over 2017? En vervolgens de BTW terug betalen aan de Belastingdienst (met rente waarschijnlijk?) De inkomstenbelasting en jaarcijfers over 2017 van mijn eenmanszaak zijn nog niet gedaan.
 5. dennis12

  BV naast eenmanszaak

  We verkopen domeinnamen en netwerk diensten. Bij beide staat daar onze bedrijfsnaam als afnemer bij. Nu willen we voor klanten dit aanpassen naar de "Anonieme BV" omdat zij onze diensten voor meer geld doorverkopen. Een tweede handelsnaam hebben we al, maar dit wil de leverancier niet aanpassen wegens bepaalde regels. Daarbij komt dat dit nog simpel terug te vinden is natuurlijk. Er zal hooguit een halfuurtje per maand worden besteed aan de BV. Verder niks. De BV doet alleen de diensten inkopen en factuur sturen naar de eenmanszaak elke maand. Gaat verder allemaal automatisch.
 6. dennis12

  BV naast eenmanszaak

  Goedemorgen, Ik heb sinds 2008 een eenmanszaak en dit loopt allemaal prima. Nu wil ik graag een BV opzetten om een activiteit af te splitsen van de eenmanszaak. Deze BV zal dan een factuur sturen naar mijn eenmanszaak, en dat zal voorlopig de enige klant zijn van de BV. De BV zelf heeft 2 inkoopfacturen per maand. De reden hiervan is dat wij wederdiensten verkopen aan klanten van de eenmanszaak en daar een "anoniem" /white-label merk voor op willen zetten. Hoe werkt dit fiscaal? Ik heb nog steeds recht op de zelfstandigeaftrek? Voor de BV zal er geen winst zijn maar ook geen verlies. Er zal sowieso een 0 salaris afgesproken moeten worden met de Belastingdienst?
 7. dennis12

  Hypotheek verkrijgen

  Bedankt voor de wijze reacties. Binnenkort even een afspraak maken met de bank, eens kijken wat ze er er van zeggen. Nu ik het zo terug lees was het meer een frustratie post ::)
 8. dennis12

  Hypotheek verkrijgen

  Na de zoveelste afwijzing van een sociale huurwoning hier in de regio toch maar is gaan kijken of er wat te kopen valt (weinig aanbod, veel vraag). De vrije huur sector is duurder dan een hypotheek. Met de cijfers uit 2013 kan ik zo'n € 136.500,- lenen volgens hypotheker.nl (max koopsom). In 2013 veel geïnvesteerd en dat wordt terug verdient in 2014. Nu kan ik in 2014 er voor kiezen om weinig te investeren in apparatuur en een hoger inkomen prive hebben voor een hypotheek. Een huis kopen en een bedrijf waar je in moet investeren om zo groei te bewerkstelen gaat dat wel samen? (Eenmanszaak, ik financier alles zelf zonder lening van de bank) Toch maar huren in de vrije sector? Wat is wijsheid? Dit jaar verwacht ik € 100.000 omzet, waarvan ongeveer de helft winst is. Hoeveel jaar cijfers wil de bank hebben?
 9. dennis12

  uren ondernemersaftrek hoe streng?

  Ik neem aan dat je belt op basis van een ticket en daarin de tijd logt die je aan dat ticket hebt besteed? Als je dan in je overzicht 2 uur voor het beantwoorden van tickets hebt opgenomen, dan lijken mij de bijbehorende tickets voldoende onderbouwing van die uren. Niet direct, meestal gewoon aan het einde van de dag wat er gedaan is. Dus iets van 14:00 14:15 gebeld met klant X We worden ook wel is gebeld zonder ticket en/of ik bel de klant zonder ticket. Maargoed, meneer inspecteur mag m'n mailbox inzien als hij er om zou vragen bij een controle.
 10. dennis12

  uren ondernemersaftrek hoe streng?

  Duidelijk! Bedankt voor de snelle antwoorden!
 11. dennis12

  uren ondernemersaftrek hoe streng?

  Wat bedoel je precies met onderbouwing? Als ik met een klant heb gebeld moet ik dit kunnen aantonen d.m.v. een gespreksoverzicht van mijn telecom provider? (die overzichten krijg ik niet eens) Lijkt mij erg lastig aan te tonen.
 12. dennis12

  uren ondernemersaftrek hoe streng?

  haha dat was een grapje ;)
 13. dennis12

  uren ondernemersaftrek hoe streng?

  Op dit moment werk ik 20 uur in de week in loondienst en de rest van de week voor mijn eenmanszaak. Ik zit in de dienstverlening waarbij de klant een jaarlijks of maandelijks abonnement afsluit. De 1.225 uren haal ik met gemak in 1 jaar voor mijn eenmanszaak. Nu moet dit natuurlijk aantoonbaar zijn. Mijn klanten betalen niet per uur, maar gewoon een vaste prijs incl. support. Het kan dus zijn dat ik voor een klant 1 uur bezig ben maar niks in rekening breng en een andere klant heeft nooit support nodig. Deze uren zijn dus te factureren en leveren niet direct iets op. Ook zijn er een hoop uren zoals uitzoek werk, testen etc. Hoe streng is deze uren verantwoording? Moet je echt elk uur verantwoorden? Ik zit ook wel eens even rond te klikken op het internet om wat in te lezen etc. Is het voldoende op per dag bijvoorbeeld: 16-6-2014 09:00 - 09:30 E-mail instellen telefonisch voor Bedrijf B.V. 09:30 - 10:30 Administratie 10:30 - 12:30 Tickets/mails beantwoorden (moet ik dat gaan specificeren per klant? Lijkt mij niet?) 12:30 - 13:30 Uren verantwoording Belastingdienst maken 13:30 - 15:30 Systemen updaten en testen 15:30 - 17:00 Scripten Web portal Ik ben benieuwd of dit voldoende is? Zijn er tips?
 14. Dat heb ik gedaan echter nog geen antwoord op mijn e-mail en telefoon wordt niet opgenomen. Maandag en Vandaag ook de voicemail ingesproken of hij even terug wil bellen.
 15. dennis12

  webwinkel feedback

  Ik zou zelf geen schoenen bij je kopen. Waarom zou ik bij jou kopen en niet bij Zalando of een andere betrouwbare webshop. Dit ziet er vrij onbetrouwbaar uit, ik zou een goede Webdesigner inhuren en deze een layout en huisstijl laten maken. Ook staat er weinig tot geen tekst bij. Voorbeeld: http://www.sizes4all.com/product/162235/Hoge_schoen.aspx vs http://www.zalando.nl/nike-sportswear-air-max-command-sneakers-laag-zwart-ni112a01y-853.html Ik hoop dat je er iets mee kan :)

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké