Jump to content

dennis12

Senior
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen
 1. Ja klopt inderdaad, ik heb er geen interesse in om aansprakelijk te zijn voor het geleverd product (garantie, problemen, vragen etc.)
 2. Om het nog even beter te verduidelijken: Consument is op zoek naar een boormachine, deze kost overal € 500,- Wij krijgen van een bouwmarkt € 100,- excl. BTW voor het aanbrengen van een klant die een boormachine koopt bij deze bouwmarkt voor € 500,- Aan de klant storten wij 1 maand later € 50,- terug (cashback). Wij verkopen dus zelf niks aan de klant? Mijn winst is dus € 50,- voor het aanbrengen van een klant bij deze bouwmarkt... Het lijkt mij dat het geen schenking is aan de consument? En ja de leverancier biedt dit zelf zo aan op dez
 3. De consument betaald niet aan ons voor het product. (wij krijgen geld voor het aanbrengen van een klant) Vandaar dat wij de cashback achteraf terugstorten aan de klant. Dat ziet er logisch uit inderdaad.
 4. Ik ben bezig om een nieuw bedrijf op te starten. Wij krijgen van een bedrijf voor elke klant die we aanbrengen een bedrag uitgekeerd. Daarbij keren wij ook weer een deel uit aan de consument/particulier die via ons het product besteld. Nu krijgen wij van onze leverancier € 100,- excl. BTW voor elke klant die we aanbrengen. Aan de consument willen we € 50,- uitkeren op zijn bankrekening. Maar hoe verwerk ik dit administratief? Ik kan er op internet niet zo heel veel over vinden. Het lijkt mij dat we de BTW die we van onze leverancier ontvangen gewoo
 5. Ik was benieuwd hoe de bank denkt over een eenmanszaak of BV voor een privé hypotheek. In beide gevallen ben je ondernemer voor de bank. Momenteel heb ik sinds 2008 al een eenmanszaak met goede winsten elk jaar (en elk jaar meer). Over 1 of 2 jaar willen we zelf een huis kopen. Stel dat ik mijn bedrijf omzet naar een BV (geruisloos). Die BV heeft geen jaarcijfers over de afgelopen 3 jaar. Dit is wellicht nadelig om dit nu om te zetten? Als we binnenkort een huis willen kopen. Nu is voor mij het risico niet super groot dat het failliet gaat of aansprakelijk ge
 6. Ja lijkt mij op zich ook geen probleem omdat het particulieren zijn waar het weer aan verkocht is. Maar kan er helemaal niks over vinden op internet.
 7. Ik heb in 2018 wat spullen ingekocht van particulieren, netjes met een inkoop-verklaring als het boven de € 500,- is. Nu heb ik deze spullen verkocht aan particulieren met een 21% BTW factuur. Ik kwam er later achter dat je dan de marge-regeling globalisatie mag gebruiken. Dit is een stuk gunstiger en zou over 2018 best wel wat BTW schelen (paar duizend euro) Kan/mag ik dit alsnog toepassen? Moet ik de facturen dan crediteren en een nieuwe factuur aanmaken voor de marge-regeling?
 8. Wij gebruiken Maxitel hiervoor, ze richten ook alles gratis voor je in. Je kan zelf geluidsbestanden aanleveren bijvoorbeeld. Wel eens een storing gehad maar dat heeft elke provider.
 9. Begin Januari 2017 heb ik een nieuwe auto gekocht en mijn vorige (BTW)-auto daarop ingewisseld. Nu heb ik de BTW van de nieuwe auto verekend met de BTW kwartaal aangifte. Ik zou toch graag de auto privé willen gebruiken i.p.v. zakelijk. Kan ik hiervoor een BTW Suppletie doen over 2017? En vervolgens de BTW terug betalen aan de Belastingdienst (met rente waarschijnlijk?) De inkomstenbelasting en jaarcijfers over 2017 van mijn eenmanszaak zijn nog niet gedaan.
 10. We verkopen domeinnamen en netwerk diensten. Bij beide staat daar onze bedrijfsnaam als afnemer bij. Nu willen we voor klanten dit aanpassen naar de "Anonieme BV" omdat zij onze diensten voor meer geld doorverkopen. Een tweede handelsnaam hebben we al, maar dit wil de leverancier niet aanpassen wegens bepaalde regels. Daarbij komt dat dit nog simpel terug te vinden is natuurlijk. Er zal hooguit een halfuurtje per maand worden besteed aan de BV. Verder niks. De BV doet alleen de diensten inkopen en factuur sturen naar de eenmanszaak elke maand. Gaat verder allemaal automatisch.
 11. Goedemorgen, Ik heb sinds 2008 een eenmanszaak en dit loopt allemaal prima. Nu wil ik graag een BV opzetten om een activiteit af te splitsen van de eenmanszaak. Deze BV zal dan een factuur sturen naar mijn eenmanszaak, en dat zal voorlopig de enige klant zijn van de BV. De BV zelf heeft 2 inkoopfacturen per maand. De reden hiervan is dat wij wederdiensten verkopen aan klanten van de eenmanszaak en daar een "anoniem" /white-label merk voor op willen zetten. Hoe werkt dit fiscaal? Ik heb nog steeds recht op de zelfstandigeaftrek? Voor de BV zal er geen winst zijn maar
 12. Bedankt voor de wijze reacties. Binnenkort even een afspraak maken met de bank, eens kijken wat ze er er van zeggen. Nu ik het zo terug lees was het meer een frustratie post ::)
 13. Na de zoveelste afwijzing van een sociale huurwoning hier in de regio toch maar is gaan kijken of er wat te kopen valt (weinig aanbod, veel vraag). De vrije huur sector is duurder dan een hypotheek. Met de cijfers uit 2013 kan ik zo'n € 136.500,- lenen volgens hypotheker.nl (max koopsom). In 2013 veel geïnvesteerd en dat wordt terug verdient in 2014. Nu kan ik in 2014 er voor kiezen om weinig te investeren in apparatuur en een hoger inkomen prive hebben voor een hypotheek. Een huis kopen en een bedrijf waar je in moet investeren om zo groei te bewerkstelen gaat dat wel samen? (Eenm
 14. Ik neem aan dat je belt op basis van een ticket en daarin de tijd logt die je aan dat ticket hebt besteed? Als je dan in je overzicht 2 uur voor het beantwoorden van tickets hebt opgenomen, dan lijken mij de bijbehorende tickets voldoende onderbouwing van die uren. Niet direct, meestal gewoon aan het einde van de dag wat er gedaan is. Dus iets van 14:00 14:15 gebeld met klant X We worden ook wel is gebeld zonder ticket en/of ik bel de klant zonder ticket. Maargoed, meneer inspecteur mag m'n mailbox inzien als hij er om zou vragen bij een controle.
 15. Duidelijk! Bedankt voor de snelle antwoorden!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept