dennis12

Senior
  • Aantal berichten

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door dennis12

  1. Maar de opname is pas gebeurd in Feb 2021. Dat is niet erg?
  2. Ik wil mijn eenmanszaak geruisloos omzetten naar een BV met terugwerkende kracht per 1-1-21. Nu heb ik Juni 2020 een aantal grote bedragen (ik denk zo'n 60k totaal) overgemaakt van privé rekening naar de zakelijke rekening. Dit was om een grote investering te doen in een project van een klant, maar dit is uiteindelijk niet doorgegaan. Uit gemak heeft het altijd nog op de zakelijke rekening gestaan en heb ik het ergens in Februari 2021 teruggeboekt naar privé. Nu is mijn vraag als ik mijn eenmanszaak omzet naar een BV met terugwerkende kracht hoe moet ik deze bedragen boeken? Of ben ik dan verplicht IB of dividend er over te betalen? Zo ja dan wellicht pas omzetten vanaf 1 Jan 2022.
  3. Ja klopt inderdaad, ik heb er geen interesse in om aansprakelijk te zijn voor het geleverd product (garantie, problemen, vragen etc.)
  4. Om het nog even beter te verduidelijken: Consument is op zoek naar een boormachine, deze kost overal € 500,- Wij krijgen van een bouwmarkt € 100,- excl. BTW voor het aanbrengen van een klant die een boormachine koopt bij deze bouwmarkt voor € 500,- Aan de klant storten wij 1 maand later € 50,- terug (cashback). Wij verkopen dus zelf niks aan de klant? Mijn winst is dus € 50,- voor het aanbrengen van een klant bij deze bouwmarkt... Het lijkt mij dat het geen schenking is aan de consument? En ja de leverancier biedt dit zelf zo aan op deze manier:) (Boormachine is fictief) Het gaat om een stuk of 5 bedrijven waar we dat voor gaan doen.
  5. De consument betaald niet aan ons voor het product. (wij krijgen geld voor het aanbrengen van een klant) Vandaar dat wij de cashback achteraf terugstorten aan de klant. Dat ziet er logisch uit inderdaad.
  6. Ik ben bezig om een nieuw bedrijf op te starten. Wij krijgen van een bedrijf voor elke klant die we aanbrengen een bedrag uitgekeerd. Daarbij keren wij ook weer een deel uit aan de consument/particulier die via ons het product besteld. Nu krijgen wij van onze leverancier € 100,- excl. BTW voor elke klant die we aanbrengen. Aan de consument willen we € 50,- uitkeren op zijn bankrekening. Maar hoe verwerk ik dit administratief? Ik kan er op internet niet zo heel veel over vinden. Het lijkt mij dat we de BTW die we van onze leverancier ontvangen gewoon weer moeten betalen als Omzetbelasting (minus andere BTW van inkoop). De winst is € 100,- minus € 50,- = € 50,- winst (voor inkomstenbelasting). Daarbij andere kosten even niet mee genomen natuurlijk (kantoorkosten etc.).
  7. Ik was benieuwd hoe de bank denkt over een eenmanszaak of BV voor een privé hypotheek. In beide gevallen ben je ondernemer voor de bank. Momenteel heb ik sinds 2008 al een eenmanszaak met goede winsten elk jaar (en elk jaar meer). Over 1 of 2 jaar willen we zelf een huis kopen. Stel dat ik mijn bedrijf omzet naar een BV (geruisloos). Die BV heeft geen jaarcijfers over de afgelopen 3 jaar. Dit is wellicht nadelig om dit nu om te zetten? Als we binnenkort een huis willen kopen. Nu is voor mij het risico niet super groot dat het failliet gaat of aansprakelijk gesteld wordt. Financieel zit ik nu op een kantelpunt. Dus het hoeft niet, maar het kan wel zonder dat het mij veel meer kost. Echter ben ik benieuwd hoe een bank dit ziet. Ik kan mij voorstellen dat de bank liever een ondernemer met een BV helpt omdat die in eerste instantie privé niet aansprakelijk is als het bedrijf failliet zou gaan. Daarbij wordt denk ik bij een BV met de winst gerekend van de BV en het salaris, de winst van een BV zal heel laag zijn als je alles uitkeert als salaris? Bij een eenmanszaak is de winst je inkomstenbelasting (minus de aftrekposten etc.). Dus die kan dan hoger zijn?
  8. Ja lijkt mij op zich ook geen probleem omdat het particulieren zijn waar het weer aan verkocht is. Maar kan er helemaal niks over vinden op internet.
  9. Ik heb in 2018 wat spullen ingekocht van particulieren, netjes met een inkoop-verklaring als het boven de € 500,- is. Nu heb ik deze spullen verkocht aan particulieren met een 21% BTW factuur. Ik kwam er later achter dat je dan de marge-regeling globalisatie mag gebruiken. Dit is een stuk gunstiger en zou over 2018 best wel wat BTW schelen (paar duizend euro) Kan/mag ik dit alsnog toepassen? Moet ik de facturen dan crediteren en een nieuwe factuur aanmaken voor de marge-regeling?
  10. Wij gebruiken Maxitel hiervoor, ze richten ook alles gratis voor je in. Je kan zelf geluidsbestanden aanleveren bijvoorbeeld. Wel eens een storing gehad maar dat heeft elke provider.
  11. Begin Januari 2017 heb ik een nieuwe auto gekocht en mijn vorige (BTW)-auto daarop ingewisseld. Nu heb ik de BTW van de nieuwe auto verekend met de BTW kwartaal aangifte. Ik zou toch graag de auto privé willen gebruiken i.p.v. zakelijk. Kan ik hiervoor een BTW Suppletie doen over 2017? En vervolgens de BTW terug betalen aan de Belastingdienst (met rente waarschijnlijk?) De inkomstenbelasting en jaarcijfers over 2017 van mijn eenmanszaak zijn nog niet gedaan.
  12. We verkopen domeinnamen en netwerk diensten. Bij beide staat daar onze bedrijfsnaam als afnemer bij. Nu willen we voor klanten dit aanpassen naar de "Anonieme BV" omdat zij onze diensten voor meer geld doorverkopen. Een tweede handelsnaam hebben we al, maar dit wil de leverancier niet aanpassen wegens bepaalde regels. Daarbij komt dat dit nog simpel terug te vinden is natuurlijk. Er zal hooguit een halfuurtje per maand worden besteed aan de BV. Verder niks. De BV doet alleen de diensten inkopen en factuur sturen naar de eenmanszaak elke maand. Gaat verder allemaal automatisch.
  13. Goedemorgen, Ik heb sinds 2008 een eenmanszaak en dit loopt allemaal prima. Nu wil ik graag een BV opzetten om een activiteit af te splitsen van de eenmanszaak. Deze BV zal dan een factuur sturen naar mijn eenmanszaak, en dat zal voorlopig de enige klant zijn van de BV. De BV zelf heeft 2 inkoopfacturen per maand. De reden hiervan is dat wij wederdiensten verkopen aan klanten van de eenmanszaak en daar een "anoniem" /white-label merk voor op willen zetten. Hoe werkt dit fiscaal? Ik heb nog steeds recht op de zelfstandigeaftrek? Voor de BV zal er geen winst zijn maar ook geen verlies. Er zal sowieso een 0 salaris afgesproken moeten worden met de Belastingdienst?
  14. Bedankt voor de wijze reacties. Binnenkort even een afspraak maken met de bank, eens kijken wat ze er er van zeggen. Nu ik het zo terug lees was het meer een frustratie post ::)
  15. Na de zoveelste afwijzing van een sociale huurwoning hier in de regio toch maar is gaan kijken of er wat te kopen valt (weinig aanbod, veel vraag). De vrije huur sector is duurder dan een hypotheek. Met de cijfers uit 2013 kan ik zo'n € 136.500,- lenen volgens hypotheker.nl (max koopsom). In 2013 veel geïnvesteerd en dat wordt terug verdient in 2014. Nu kan ik in 2014 er voor kiezen om weinig te investeren in apparatuur en een hoger inkomen prive hebben voor een hypotheek. Een huis kopen en een bedrijf waar je in moet investeren om zo groei te bewerkstelen gaat dat wel samen? (Eenmanszaak, ik financier alles zelf zonder lening van de bank) Toch maar huren in de vrije sector? Wat is wijsheid? Dit jaar verwacht ik € 100.000 omzet, waarvan ongeveer de helft winst is. Hoeveel jaar cijfers wil de bank hebben?
  16. Ik neem aan dat je belt op basis van een ticket en daarin de tijd logt die je aan dat ticket hebt besteed? Als je dan in je overzicht 2 uur voor het beantwoorden van tickets hebt opgenomen, dan lijken mij de bijbehorende tickets voldoende onderbouwing van die uren. Niet direct, meestal gewoon aan het einde van de dag wat er gedaan is. Dus iets van 14:00 14:15 gebeld met klant X We worden ook wel is gebeld zonder ticket en/of ik bel de klant zonder ticket. Maargoed, meneer inspecteur mag m'n mailbox inzien als hij er om zou vragen bij een controle.
  17. Duidelijk! Bedankt voor de snelle antwoorden!
  18. Wat bedoel je precies met onderbouwing? Als ik met een klant heb gebeld moet ik dit kunnen aantonen d.m.v. een gespreksoverzicht van mijn telecom provider? (die overzichten krijg ik niet eens) Lijkt mij erg lastig aan te tonen.
  19. Op dit moment werk ik 20 uur in de week in loondienst en de rest van de week voor mijn eenmanszaak. Ik zit in de dienstverlening waarbij de klant een jaarlijks of maandelijks abonnement afsluit. De 1.225 uren haal ik met gemak in 1 jaar voor mijn eenmanszaak. Nu moet dit natuurlijk aantoonbaar zijn. Mijn klanten betalen niet per uur, maar gewoon een vaste prijs incl. support. Het kan dus zijn dat ik voor een klant 1 uur bezig ben maar niks in rekening breng en een andere klant heeft nooit support nodig. Deze uren zijn dus te factureren en leveren niet direct iets op. Ook zijn er een hoop uren zoals uitzoek werk, testen etc. Hoe streng is deze uren verantwoording? Moet je echt elk uur verantwoorden? Ik zit ook wel eens even rond te klikken op het internet om wat in te lezen etc. Is het voldoende op per dag bijvoorbeeld: 16-6-2014 09:00 - 09:30 E-mail instellen telefonisch voor Bedrijf B.V. 09:30 - 10:30 Administratie 10:30 - 12:30 Tickets/mails beantwoorden (moet ik dat gaan specificeren per klant? Lijkt mij niet?) 12:30 - 13:30 Uren verantwoording Belastingdienst maken 13:30 - 15:30 Systemen updaten en testen 15:30 - 17:00 Scripten Web portal Ik ben benieuwd of dit voldoende is? Zijn er tips?
  20. Dat heb ik gedaan echter nog geen antwoord op mijn e-mail en telefoon wordt niet opgenomen. Maandag en Vandaag ook de voicemail ingesproken of hij even terug wil bellen.
  21. Ik zou zelf geen schoenen bij je kopen. Waarom zou ik bij jou kopen en niet bij Zalando of een andere betrouwbare webshop. Dit ziet er vrij onbetrouwbaar uit, ik zou een goede Webdesigner inhuren en deze een layout en huisstijl laten maken. Ook staat er weinig tot geen tekst bij. Voorbeeld: http://www.sizes4all.com/product/162235/Hoge_schoen.aspx vs http://www.zalando.nl/nike-sportswear-air-max-command-sneakers-laag-zwart-ni112a01y-853.html Ik hoop dat je er iets mee kan :)
  22. Bedankt voor jullie advies, ik heb toch een paar dagen niet goed kunnen slapen er van. Op de website staat: "Executieveiling (hypotheek)" ik neem aan dat het dan om de hypotheek houder gaat? Het zoeken van een koper voor het pand is nog vrij lastig binnen een aantal dagen. Ik snap alleen niet waarom de curator niet contact heeft opgenomen als optie om het te kopen. Verder ook nog geen bericht van hem gehad en telefoon wordt niet opgenomen.
  23. Goedenavond, Eind 2011 is de verhuurder van ons bedrijfspand failliet gegaan, erg vervelend allemaal. De curator nam binnen een aantal dagen contact op dat de huur voorlopig gewoon doorloopt enkel dan via de curator. Vandaag was ik aan het zoeken op internet en kwam ik ons pand tegen op Google, deze wordt blijkbaar over 1 week geveild op een Executie veiling. Nu is mijn vraag kan een koper van het pand ons huurcontract per direct ontbinden als hij het pand koopt? Dat zou een nachtmerrie zijn omdat we dan alles moeten verhuizen en snel een nieuw pand moeten gaan zoeken. :'( Het contract wat gesloten is met het bedrijf wat failliet is loopt nog tot 2014. Helaas hebben we zelf geen financiele middelen om het pand te kopen. Heeft iemand hier ervaring mee?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.