Jump to content

DIPDIP

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  ondernemer.nl
 1. Hans, Nu ik je bericht lees kan ik je ook niks anders als gelijk geven, door het negatieve spiraal het ik geen energie meer en functioneer ikzelf dus ook te weinig. Er moet gewoon meer omzet komen en daar ben ik zelf natuurlijk ook verantwoordelijk voor. Het probleem is dat het het water echt aan de lippen staat, en dat onderneemt zoo niet goed.. Ik hou jullie op de hoogte!
 2. Hoi Linda, Ga je nu verder in loondienst? Op de eerste vraag heb ik geen antwoord, wat betreft de site, deze kan je er zo af laten halen door iemand die met een ftp programma kan werken. Dan kan je er een standaard pagina opzetten wat de mensen dan zien. Succes!
 3. Beste HL'ers, Het is weer enige tijd geleden, vandaar even een update. Situatie met verkoper is niet verbeterd, het is eerder minder geworden. Het probleem waar ik nu mee zit is de termijn die nog tot 7 augustus loopt, hier kan ik namelijk niet onderuit, en hij wil graag het contract uitzitten gezien zijn opleiding. Ik hoop dat er nog iemand op het forum is die een goede tip voor mij heeft want helder denken in deze tijden is erg moeilijk. Het het gevoel dat de zin bij mij ook steeds minder gaat worden en dat werkt ook niet mee..
 4. Nogmaals allemaal bedankt voor de adviezen! Werknemer heeft inmiddels een salestraining gehad en nu nog een maand ondersteuning via email! Mochten jullie verder nog adviezen hebben hoor ik het graag en ik zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen, morgen ga ik eens goed kijken naar mijn organisatie, mogelijkheden tot omzetverhoging / kostenbesparing en ik hoop dat er binnenkort een omslagpunt komt in mijn organisatie.
 5. 1. Het moet mogelijk zijn, maar voor mezelf moet ik onderzoeken of ik daar nog de energie voor heb en de tijd voor krijg.. 2. verkoper is net 2 maanden bezig, jonge jongen zonder ervaring, moet wel zeggen dat hij 5000 binnen heeft gehaald maar dit is nog niet afgerond. Alvast bedankt voor jullie adviezen, en door dit gesprek ga ik ook anders tegen de zaken aan kijken. Als jullie het leuk vinden zal ik hier updaten hoe ik bezig blijf en hoe het verder gaat..
 6. Ik heb zelf geen productie, maar een marge van 50%? Ik weet niet in welke business dit nog gehaald kan worden. 25% is in deze branche al aan de goede kant!
 7. Even 2 dingen, marge zit op 25% dus alleen inkoop zit al op 120. En wat betreft lease, voor de auto is dit financial (dus auto staat op de balans en wordt na afloop mijn eigendom).
 8. Achteraf gezien waarschijnlijk geen goede zet het personeel, het contract loopt nu nog 4 maanden... Weet niet wat ik daarna zou moeten doen. De debiteuren zijn gewoon lopende dus geen gekke dingen voor een incasso, ook de crediteuren zitten op de juiste termijn. Waar het mij om gaat is om nu in te grijpen zodat het over een aantal maanden niet helemaal fout gaat zoals ik al veel heb gelezen hier.
 9. het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt, het probleem is dat ik al 6 jaar aan het bikkelen ben maar zoals het zich mag noemen niet op de juiste manier, en is zie zo een constructie als win-win situatie en toch wel wat ondernemersgeest, want ik verwacht natuurlijk veel tegenstand van diverse schuldeisers. Maar het is inderdaad ook goed jullie mening te horen en op basis van die gegevens en mijn eigen mening een beslissing te maken en een goede aanpak te kiezen!
 10. Is het niet voor crediteuren mogelijk om te kiezen voor die kwijtschelding? Bij een schuldsanering krijgen ze namelijk helemaal niks.
 11. Alvast bedankt voor jullie snelle reactie's, even een paar punten die ik nog wil delen: omzet 2010 was 160.000 Personeel wat aangenomen is, is een 6 mnd contract. Gaat om 4 dagen per week (bbl traject waarbij korting gegeven wordt op loonbelastingen). Dan nog inderdaad een kostenpost van 1300 p/m. Wat inderdaad kan zijn is dat je inmiddels 6 jaar vastgeroest bent in een bepaald patroon en nu erg moeilijk is om er af te komen. Om van lease af te komen gaat moeilijk, gaat om auto (financiel t/m 09-2014) en copier ( t/m 03-2016).
 12. Beste Allemaal, Ik wil even mijn verhaal kwijt, zit momenteel in een dip en ben op zoek naar mogelijkheden en jullie advies hierin. Ik ben sinds 2004 ondernemer (eenmanszaak) maar heb tot op heden kunnen leven maar de schulden zien oplopen en eigenlijk prive weinig kunnen opnemen. Omzetten zijn afgenomen, maar toch wel sinds 2010 weer iets in de lift. Ik zit alleen met de volgende schulden: - lening 30.000 - bank 25.000 - lease 21.000 - crediteuren +/- 23.000 Aan de andere kant zijn er nog: - debiteuren +/- 18.000 - voorraad +/- 9.000 ik heb sinds kort een verkoper aangenomen in de hoop de omzet zo te verhogen om de schulden te kunnen aflossen en het bedrijf te laten groeien, maar eigenlijk gaan de kosten omhoog en omzetten blijven gelijk. Als er nu niks gaat gebeuren denk ik over een aantal maanden echt een serieus probleem te hebben. Zou het een mogelijkheid zijn de schuldeisers een voorstel te doen op basis van betaling van een percentage tegen finale kwijtschelding om zo weer uit de problemen te komen en weer aan het ondernemen toekomen? Hoe kijken jullie hier tegen aan? Ik hoop met een juiste aanpak te voorkomen dat ik failliet zou gaan / een burn-out zou krijgen. Alvast dank voor advies.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept