Jump to content

hout im

Senior
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk
 1. Bedankt Jos ik ga weer aan de slag, maar zoals ik lees zou het handiger zijn om het hele plan opnieuw te maken.
 2. Het doel van het UWV is om mensen uit de uitkering en aan het werk te krijgen, niet per se om het ondernemerschap te bevorderen of de economie te stimuleren. Ik kan me daarom voorstellen dat het UWV positief kijkt naar plannen om als dienstverlener met lage investeringen te starten, maar huiverig is voor plannen die draaien om fysieke handel of productie met relatief grote investeringen en voorraden. Hoe financier je in jouw plan de houtvoorraad? Ik financier 50% van het voorraad zelf. Ik weet niet of ze bij het uvw ook zoals jij beweert denken, werk is werk of je het nu met voorraad doet of een kleine schoonmaak bedrijf opzet. Er is een potje voor ondernemers en mijn plan is afgewezen door een particulier haalbaarheids advies bureau.. niet door de uvw de uvw neemt alleen de advies over.
 3. Ik heb duidelijk een plan om klanten te bereiken middels eigen web site, klanten bezoek, acquisitie, flyers bij bedrijven met prijs acties.. de prijs is waar ik sterk in ben en dit is wel een belangrijke punt om klanten aan te trekken. Ervaring in de branche zelf heb ik niet maar ik word ondersteund door mijn broer(15 jaar ervaring) die ook de leverancier is van het hout. Toezegingen zijn geen opties in dit branche je kan bijvoorbeeld niet met een sample werken, men wil het zien en voelen. Volgens de adviseur zelf is er wel een markt voor de branche. Ik heb zelf onderzoek gedaan er zijn hier uit potiantele klanten gekomen.
 4. Mijn plan is om hout te importeren en vooraad te houden en dit door verkopen aan meubel makers en timmerbedrijven o.a. Ik heb rekening gehouden met de keurmerken voor duurzaam hout (FSC) en dit in mijn plan doorverwerkt, maar ook dit word als een risico gezien, klanten vinden word ook als een risico gezien ook hier heb ik een duidelijk werkwijze in mijn plan, ook dit is een risico volgens de adviseur van het uvw en ook de levering van het hout word als risico gezien, ik geef in mijn plan duidelijk aan dat het word uitbesteedt aan een transport bedrijf. Het is een flinke lening die ik aanvraag begrijp dat ze erg kritisch zijn maar begrijp de punten die ze aan halen niet. Edit: Klopt ja het is toen na gekeken en afgewezen
 5. Mijn plan is afgewezen door een adviesbureau die de haalbaarheid van mijn ondernemingsplan heeft getoetst voor het uvw. Mijn business model is te risicovol, ik vind dit van niet. Bepaalde punten in de plan zijn goed uitgelegd maar worden toch negatief beoordeeld in het rapport, na 6 maanden werk een harde klap. Zou een vriendelijk persoon een soort second opinion kunnen doen voor mij? ik kan mijn plan niet hier plaatsen te veel prive om op het net te zetten.
 6. Ik zou zeggen begin met een onderzoek bij je potentiële klanten via een enquete, bijvoorbeeld, bij scholen of hou een telefonische enquete. Bel zo veel mogelijk mensen en vraag ze of ze willen mee werken met de vragen die je hebt... vragen heb je genoeg denk ik! En vanuit daar kan je al een hoop berekeningen maken. Groeten
 7. Je hebt hellemaal gelijk maar het is al opgelost ;) bedankt voor je reactie.
 8. Hallo, Wie zou mijn ondernemingsplan willen bekijken? hij is af na 3 maanden ;). Er staan veel prive dingen in, daarom zet ik het liever niet zo openbaar, maar een ouwe rot van higherlevel die wel een kijkje wil nemen en tijd over heeft vind ik niet erg :) . Groeten houtim [titel aangepast - mod]
 9. Hoi, 50 tot 80 duizend hangt er van af of je zelf ook handig bent en of je alle inventaris nieuw wilt.Zelfde mee gemaakt maar dan kleiner. Kost veel meer dan je denkt.wij hebben de inventaris uit het buitenland gehaald wat veel scheelde met prijs hier.
 10. Denk dat je daar gelijk in hebt.. de normen van zaken daar is anders. Maar ze werken met alles mee dus die normen kunnen we wel aan passen naar onze wensen. Bedankt voor je mailtje en het mee denken.
 11. Ik weet niet hoe ze het drogen.Ze zitten daar ook zo n 30 jaar in het vak. Ik heb ze wel zien werken bij het kappen en beetje rond gelopen in de zaagerij, maar niet opgelet, stom. Je kan dus beter op bestelling werken denk ik, anders zou ik een hele grote ruimte nodig hebben. weet je mischien of er ook standaard maten zijn voor gevierschaalde beuken? Ik heb al een beetje basiskennis van jou gekregen, bedankt weer.
 12. Is het beter om gevierschaald je hout te importeren?
 13. Dit is een stuk die ik zo even mee heb genomen na mijn bezoek, tussen alle rommel die er lag in de zaagerij. stuk heeft een jaar in de schuur bij mij gezeten, tussen de rommel ;D. Ik heb deze foto geplaats om te laten zien ongeveer hoe het er uit ziet qua kleur. Bedankt weer.
 14. Kreeg de foto s niet bij elkaar, dus maar zo gedaan ;D
 15. Dit is een sample van een jaar geleden.7,5cm x 14cm. heb ik met tel gedaan dus beeld is wat onscherp zie ik.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept