leo-niet

Junior
  • Aantal berichten

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door leo-niet

  1. Ik heb het hele verhaal gelezen afgelopen week. En moet zeggen dat ik schrok van de heftige reacties. Een kat in het nauw doet rare sprongen, dus ik vind niet dat Chantal iets te verwijten valt. Ze heeft enkel te laat dit forum gevonden, eigenlijk toen het al te laat was voor haar. En de stap nemen en daadwerkelijk je verhaal doen, is ook niet niks. Ik vind het knap dat Chantal dit durfde. Ik heb hierzelf ook heel lang over gedaan. Mede door het lezen van haar verhaal durfde ik mijn verhaal ook te plaasten. Je bent toch bang voor bepaalde reacties. Je gaat de schuld bij jezelf leggen, en je bent verantwoordelijk voor het geen je doet, en verkeerd hebt gedaan. Vaak weet je zelf wel waar het verkeerd is gegaan , maar als iemand dat ook nog bevestigd..dan komt dat toch keihard aan, je hebt alles met de beste bedoelingen gedaan tenslotte. Niemand zit op een faillisement te wachten. Dus Chantal kop op meid !!! Ik hoop dat alles binnen een bepaalde tijd rond is, dat je dan eindelijk weet waar je aan toe bent en de boel af kunt ronden. Sterkte en heel veel succes.
  2. Beste Joost, Bedankt voor je aanbod. Ik zal het onthouden. Op dit moment, wil ik geen extra kosten maken aan een webwinkel. Ik heb een webwinkel gehad en daar werd nagenoeg niets besteld, wel veel email verkeer. Als je een goede webwinkel wilt runnen, moet je hier de hele dag mee bezig zijn en deze promoten op verschillende sites en sociale media etc. ( heeft iemand het succes verhaal van EJ / epplejack en sociale media wel eens gelezen ?) Je moet concurreren met de prijzen van grote warenhuizen en bijzonder zijn qua produkt zijn wil je opvallen in de massa. En aangezien ik ook nog 6 dagen in de winkel sta lukt me dat niet. Ik probeer wel elke dag via sociale media te laten zien dat ik er ben, bedenk akties etc. Klanten/ hyves en twitter vrienden stuur ik bv een kortingsbon die ze in kunnen leveren in de winkel..maar daar komt weinig respons op. Ik vind het allemaal reuze interessant het hele sociale media gebeuren en zie daar ook kansen, maar hoe is een ander verhaal. Ik probeer er in iedergval mijn voordeel mee te doen maar dat blijkt toch lastig. Ik heb inmiddels een paar keer contact gehad met Rene. Eind deze maand komt hij langs, ontzettend leuk !!! De dame van de gemeente komt niet deze week, ik heb me vergist in de datum, erg jammer want ik was er helemaal klaar voor vanmorgen. ;)
  3. Ik heb een vraagje betreft het LTB verhaal van de topic starter. Je bent een nederlander, je neemt een LTB, je moet inkomsten belasting doen jaarlijks. Ik vraag me dan echt af hoe je dat wil verantwoorden, of zijn hier ook weer allerlei manieren voor. ??? Want je kunt verschillende voordelen bedenken om een LTB op te richten, oa je hoeft geen belastingen op te geven, ( als ik me zojuist goed heb ingelezen) ik vind het dan ook wel aan de ene kant logisch dat banken huiverig zijn om je een bankrekening te laten openen. Ik zag dat je op allerlei manieren een bv in het buitenland kunt openen voor bedragen dat iedereen dat zou kunnen openen, met bankrekeningen op een vreemd eiland. Tja...het klinkt als er makkelijk voor mensen die slechte dingen willen doen. Ik snap echt niet waarom en hoe dit mogelijk is, beetje krom vind ik het om heel eerlijk te zijn. Maar goed, ik hoop dat je het allemaal voor elkaar krijgt, ik was even afgeleid betreft het LTD verhaal, en vraag me dan tegelijk zoveel dingen af.. ;D succes met je onderneming. Ik ben er van overtuigt dat als je goede feesten gaat geven, je genoeg geld kunt verdienen, mits je maar goed veel reclame maar van te voren en zorgt dat er genoeg mensen op de aangegeven lokatie komen.
  4. Nou geweldig, ik ben daar erg blij mee. Het is idd waar dat je op een gegeven moment bepaalde dingen niet meer ziet. Ik kan het enorm waarderen dat je dit zo maar aanbied, sta er zelfs een beetje versteld van. :)
  5. Beste Danny, Daar gaat mijn voorkeur ook naar uit, ik heb ook al op papier gezet hoe het eruit gaat zien als ik alle lopende schulden kwijt ben. Incl. het aflossen van de schuld die ik dan ga maken. Er ook van uitgaande dat op een korte periode een maandelijkse uitkering van BBZ niet meer nodig is, of helemaal niet meer nodig. Ik weet alleen niet hoe het zit met aflossen via de BBZ regeling, werken zij met een rentepercentage zoals de bank bv? Ik kan hier niet echt een bedrag aangeven zoals je bv van te voren weet als je bij een bank een lening aan zou krijgen en de rente percentages weet. Ik wil het graag zo compleet mogelijk aanbieden maar kan hier niets over vinden. Je tip is betreft het mailen van mijn leveranciers. incasso bureau's is idd een goed plan, ik was dit min of meer ook van plan maar iets weer houdt me momenteel. Je krijgt een beetje het gevoel erbij van "daar heb je haar weer met haar smoezen". En dat terwijl ik altijd open en eerlijk ben geweest ga ik me nu bezwaard voelen. (klinkt nu alsof ik weg loop voor mijn problemen maar dat doe ik beslist niet). Maar,ik ga dit vanavond meteen regelen. Bedankt voor jullie tips en adviezen tot nu toe, ik ga het vanavond nog eens allemaal rustig doorlezen en kijken waar ik wat kan toepassen.
  6. Beste Rene, Wat een aanbod, ik heb even op je site gekeken. Ik sta voor alles open momenteel. Ik heb BBZ aangevraagd, ik had de keuze een BBZ of een lening idd. Maar ik had ook al gelezen dat een lening zeker 3 maanden gaat duren, gaat van het ene bureau naar het andere en toen ik hier naar vroeg, gaf ze dit ook toe, in de tussentijd geen BBZ. Ik heb toen dus gekozen voor BBZ aangezien ik totaal geen prive uitgaves eruit kon halen. En hiermee dat ik voorlopig eerst geholpen te zijn, wat ook zo is uiteraard. Maar goed, de achterstand is te groot om dit binnen een half jaar op te lossen. Al ben ik ontzettend blij met elke euro cent die ik aan BBZ krijg. Hier kan ik wel het een en ander van betalen en hoef/ mag geen geld uit de winkel halen. Ik vraag niet naar een financiering hoor, (dat mag ook niet tenslotte ;) )ik vraag of iemand ervaring heeft met wat de gemeente voor je kan en wil doen. Ik heb inmiddels het een en ander op papier gezet voor de dame die as woensdag komt. Ik zal al heel erg blij zijn als ze mij een kleine lening kunnen doen, zodat ik weer mijn collectie aan kan vullen en daarmee omzet kan genereren. Lukt dit niet dan vrees ik het ergste. Ik kan met mijn huidige collectie er niet meer uithalen, om mijn kosten te betalen momenteel. Nu zullen er mensen denken, ach zoveel schuld heb je niet, waar maak je je druk om, ( voor mij is het wel veel) maar ik ben niet iemand die zijn hoofd in het zand steekt. Al durf ik elke dag bijna geen mail te openen, bang voor de mails van incasso bureaus en leveranciers. Laat staan de post, nou weet ik , dat als je bang bent voor de post, je aan de bel moet gaan trekken want als je die niet meer durft te openen, is het te ver heen. Ik zie dat ik klanten krijg...kom later op dingen terug
  7. Beste lezers, Ik lees vaak mee, doe nieuwe energie en ideeen op, ten eerste wat fijn dat er een forum als deze is. Ik heb lang getwijfeld om een post te schrijven...momenteel zie ik door de bomen het bos even niet meer dus wil graag wat advies ontvangen. Ik leg de situatie eerst kort uit: Ik heb sinds aug 2009 een dameskledingwinkel/boetiek. Ik ben dit begonnen zonder een lening bij de bank. Ik heb hier 8000 euro eigen geld in gestoken. Ik had een winkelpand (had want ik ben inmiddels verhuist) die mij elke maand 1400 koste. Aan energie ook nog eens 235 euro en de eind afrekening was 1200 euro...misschien een klein detail maar voor mij was dit enorm schrikken. Dat ging allemaal prima tot er in augustus 2010 de klad er in kwam de omzetten werden veel minder, ik had in Jan/febr. 2010 collecties ingekocht die in augustus werden geleverd. Het was de eerste keer dat ik had voor-georderd. Voor die tijd en tot aug 2010 ging ik gewoon naar Amsterdam, met geld op zak, kocht ik in, en nam het meteen mee. De klad kwam erin en ik moest na 30 dagen mijn leveranciers betalen...dat lukte me niet. ik moest keuzes maken, huur betalen, leveranciers betalen, prive zaken betalen...kortom ik denk dat jullie wel begrijpen in wat voor situatie ik terecht kwam. Ik kreeg een huurachterstand, een achterstand bij leveranciers. Ik heb toen een advertentie geplaatst en een nieuwe huurder gevonden voor mijn pand.(periode dec. 2010) Mijn huurbaas blij, ik blij want ik kon van mijn huurcontract af. We hebben toen een deal gesloten betreft de achterstand van de huur. Rond die zelfde periode kwam er een pand vrij,slechts enkele meters verderop. Met een all-in huur. (incl gas en licht en water) Dit zou mij op jaarbasis 10.000 euro schelen. Dit gaf me zoveel moed dat ik door heb gezet en daar met mijn winkel min of meer opnieuw ben begonnen, ik heb mijn oude collectie verkocht op marktplaats. Niet voor een geweldige prijs, maar goed geld is geld en ik wilde mijn stempel op de winkel drukken en heb van dat geld mijn stempel in de winkel kunnen drukken. ( heb ik het over de uitstraling van de winkel). Ik dacht persoonlijk en dat is dom geweest, dat ik nog genoeg voorraad had om die winkel vol te krijgen. Deze winkel was nl veel kleiner. Maar dat was een inschattings fout. Ik ben dus begonnen, inmiddels platzak omdat ik de nodige rekeningen moest betalen. Met een te kleine collectie. ik hoef niemand uit te leggen wat er dan gebeurt, je omzetten dalen omdat je te weinig voorraad hebt. Ik ging van 1000 tot 1500 euro per week naar 400/500 per week. Ondertussen had ik al mijn rekeningen van het voor-orderen nog niet voldaan, en ik kon ze redelijk zoet houden met kleine betalingen. Ik ben altijd oprecht geweest en mijn situatie uitgelegt. Ik ben nl van mening dat je beter eerlijk kan zijn , dan dingen verzwijgen. Tot deze maand heb ik de meeste leveranciers zoet kunnen houden, ik kan het gewoon niet betalen, ik heb het niet. Prive loop ik nu ook achter. Ondertussen heb ik een BBZ uitkering gekregen, maar mijn prive schulden zijn inmiddels zo groot dat ik deze niet binnen enkele maanden BBZ heb opgelost. Qua winke zit ik nu op een 12.000 achterstand, de incasso papieren komen binnen. Ik word er helemaal niet goed van. ik heb verschillende banken geprobeerd maar men ziet er geen heil in. De ING bank waar ik bankier zegt, als je 2 jaar bestaat, dan kunnenn we er over praten maar we geven geen leningen aan ondernemers die korter dan 2 jaar bestaan. Qredits wil niet financieren, al vinden ze het heel jammer (dat stond letterlijk in de brief) omdat de achterstand inmiddels te groot is geworden. Ze vonden het goed van me dat ik mijn huisvestingskosten zo naar beneden had gebracht, maar willen niet financieren. Ik krijg een beetje het idee dat ik afgestraft word omdat ik bij de start geen lening heb aangevraagt. Ik dacht en wellicht was dat dom "ik ga het redden zonder lening". Ik weet drommels goed waar het verkeerd is gegaan. Ik kan ook laten zien aan de hand van cijfers waar het mis is gegaan, het is mis gegaan op het moment dat ik voor ging orderen. ( maar goed welke winkeliers doen dat niet, )Daarvoor wist ik gewoon, ik heb dit te besteden als alles is betaald en daar kan ik van inkopen. Ik heb met voororderen een inschattings fout gemaakt. Ik weet ook dat de klad er vanaf augustus niet allen bij mij erin kwam maar in de gehele kleding branch. Maar goed, daar kan ik achteraf niks mee natuurlijk. Ik zit een beetje met mijn handen in het haar, ik heb geen geld over om te kunnen inkopen, om zo omzet te genereren. Ik ben een positief ingesteld mens, maar op dit moment heb ik het idee dat ik overal tegen een muur op loop. Kort mijn verhaal, misschien vergeet ik nog dingen (ligt dan aan het tijdstip :-) ), maar ik kon niet slapen. As woensdag heb ik een gesprek met iemand vd gemeente. Ik heb de site van de gemeente al helemaal uit geplozen betreft schuldsanering en kredietbank etc. Ik ben met beide totaal niet bekend, dus wil vragen of er mogelijkheden zijn en als die er niet zijn wat ik het beste kan doen. Ik wil niet stoppen, ik wil door, ik kan het !!! Maar ik weet even niet meer hoe. Waarom ik mijn verhaal hier plaats ? Ik zou graag wat advies willen,is iemand bekent hiermee ? kan ik in aanmerking komen voor bv een lening bij de gemeente ? Eventueel kredietbank ? Of kan ik er beter mee stoppen, al wil ik dat niet. Maar eerlijk is eerlijk, ik word hier ook helemaal zenuwachtig van, slaap slecht en ben heel emotioneel, als iemand me vraagt hoe het gaat, dan komen de tranen al. Ik wil de situatie ook niet nog erger verslechteren en dan te laat zijn en failliet gaan. Ik hoop dat jullie mijn verhaal snappen en dat iemand mij iets van advies kan geven, bij voorbaat al bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.