Jump to content
Chanthal
Verberg

Bijna failliet, en dan?

vraag

Ik heb meerdere oudere berichten zien staan over dit onderwerp, daar toch bij de ene de procedure iets minder ver lijkt te zijn dan bij de ander, en het ene faillisement niet de ander is, zou ik het toch prettiger vinden een eigen persoonlijker advies te krijgen.

 

Ik ben bijna 2 jaar geleden een winkel (eenmanszaak) begonnen in ondermode. 9 maanden per jaar 6 dagen per week open, de overige 3 maanden 5 dagen per week. Precies in deze tijd begon de ecomonie ing te storten. Ik heb een lening van de bank gekregen (ondanks achter blijkt dat de banken wisten dat de economie zou gaan instorten). Vanaf beginne afaan gaat het al slecht in de zaak en houdt ik er geen cent aan over. Ik ben alleen maar aan het investeren en geld aan het in pompen. En die rek is er inmiddels uit. Ik heb meedere schulden, zowel bank, leveranciers en nu inmiddels ook huurschuld. Een jaar geleden rond deze periode zag ik het al niet goed gaan en wist ik niet meer of ik het financieel wel zou redden. Ik had met veel crediteuren al een betalingsregeling maar kon deze niet meer nakomen. Ik ben naar de gemeente gestapt om een bijzondere bijstand aan te vragen omdat ik inmiddels al een jaar geen inkomsten had en ook prive meer schulden begon te krijgen. Echter raadde zij mij aan om BZZ (microkrediet) aan te vragen. Deze is echter afgewezen, de betreffend adviseur zag het niet zitten en ik kon dus fluiten naar enige financiele hulp. Het beleid is nogal dubbel, ondernemerschap wordt gestimuleerd in Nederland, maar als het niet goed gaat, sta je er alleen voor. Eigen schuld, dikke bult, had je maar geen bedrijf moeten beginnen.

 

Affijn de zomer leek beter te gaan en heb daardoor toch een aantal schulden kunnen inlossen, waardoor ik het zonder de hulp van de gemeente redelijk afkon met de schulden en kon netjes iedereen wekelijks zoet houden met deelbetalingen. De herfst trad al vroeg in afgelopen jaar en is het vanaf augustus al bergafwaards aan het gaan. Ik kan nu vanaf november de kleinste betalingsregelingen al niet meer wekelijks nakomen. Laat staan de grotere. De stapel wordt steeds groter. Ook heb ik inmiddels een geringe huurachterstand opgelopen. Ik zie geen tot weinig voorruitgang en ik weet niet meer waar ik het geld vandaan moet halen om te overleven. Mijn ouders steunen mij ook financieel al 2 jaar maar hun moeten ook maar leven van een WAO uitkering en bij hun is het geld nu ook echt op. De rek is er financieel helemaal uit. De crediteuren beginnen het nu echt zat te worden, al mijn betaingsbeloftes kan ik niet nakomen, er liggen al diverse dossiers bij incassobureau's. Ik ben dan ook bijna zeker dat ik binnen nu en twee weken failliet ga.

 

Psychisch weet ik ook niet of ik het nog langer vol houdt, ik ben nu met gemengde gevoelens geopend, wetende dat ik het niet ga redden. De mensen die binnen komen moet ik de schijn maar voor blijven houden en dat is echt heel moeilijk. Wordt er gezegd, goh wat heeft u een leuke zaak, dan kunnen de tranen me in de ogen schieten. Wetende dat ik echt een mooie zaak heb, maar de klanten zijn er niet. Ik heb echter wel diverse vaste klanten, die ook echt blij zijn met mijn zaak en mijn service, maar dat zijn er niet genoeg om het te redden. Ik heb er alles aangedaan, adverteren, lager segment alles. Echter kost adverteren ook een hoop geld en dat is er niet meer, dus adverteren kan niet meer, er zijn geen opties meer om deze zaak staande te houden, behalve de loterij te winnen. Ik begin het ook helemaal zat te worden dat ik al 2 jaar lang alleen maar geld in aan het leveren ben, nooit meer iets leuks kan doen, of op vakantie kan, elk dubbeltje moet omdraaien, ook mijn relatie heeft er behoorlijk onder te leiden gehad. Ik woon nog in bij mijn ouders omdat ik geen geld heb om samen te gaan wonen, mijn ouders betalen mijn ziektekostenverzekering etc. Het gaat me echt aan me hart om er afstand van te moeten nemen, alsof je een droom een kind verliest.

 

Nu mijn concrete vragen:

Een faillisement en dan? Kan ik dan een uitkering aanvragen? Ik ben 26 en val dus nog niet in de abw, maar moet ik als 'jongere' maar een baan gaan zoeken. Ben ik daarmee zelf verplicht te werken in een fabriek als doosjes vouwer? Als ik dan een baan zoek/krijg naar mijn 'zin', ben ik dan alles kwijt wat ik daarmee verdien? Of geldt dat alleen als je in de wet schuldsanering valt? Stel ik trek het faillisement psychisch niet, maar moet toch gaan werken? Hoe nu verder na een faillisement?

 

Alvast hartelijk bedankt voor het beantwoorden van de vragen.

 

Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Herkenbaar verhaal, hoewel het bij ons nooit zover is gekomen.

De reden bij ons was een winkel op een slechte locatie. De locatie is dan ook het belangrijkste voor een winkel is mijn mening. De mensen moeten je weten te vinden.

 

Is het niet mogelijk om bekendheid te zoeken op internet voor de winkel? Is er een webwinkel waar men kan bestellen?

Als deze er is; maak foto's van de winkel en plaats deze groot op de site, bedenkt hierbij een leuke aktie (met kleine marge beginnen) en de klanten komen vanzelf denk ik. Zo is het bij ons ook gegaan, en zo gaat het nog steeds.

Een fysieke winkel kan tegenwoordig bijna niet meer bestaan zonder ook bekend te zijn op internet.

 

Adverteren op advertentiesites wil ook nog al eens helpen, vooral als hierbij duidelijk de openingstijden en misschien ook foto's van de winkel vermeld worden.

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Een hele lastige situatie Chanthal.

 

Om iets meer duidelijkheid te krijgen:

- hoe lang loopt het huurcontract nog?

- totale schulden op dit moment?

- inkoopwaarde van de huidige aanwezige voorraad?

 

Kun je iets meer vertellen over de locatie van je winkel (stad met 150.000 of een dorp met 1.200, overdekt winkelcentrum of zit je in een omgebouwde garage etc etc)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Een hele lastige situatie Chanthal.

 

Om iets meer duidelijkheid te krijgen:

- hoe lang loopt het huurcontract nog?

- totale schulden op dit moment?

- inkoopwaarde van de huidige aanwezige voorraad?

 

Kun je iets meer vertellen over de locatie van je winkel (stad met 150.000 of een dorp met 1.200, overdekt winkelcentrum of zit je in een omgebouwde garage etc etc)

 

In antwoording op uw vragen:

 

- Het huurcontract is 5 jarig. (dus nu nog 3 jaar)

- Totale schulden geschat op +/- 106 duizend (+/- 76.000), crediteuren (+/- 30.000)

- Inkoopwaarde van de aanwezige voorraad +/- 70.000

- Locatie op een dijk (haven) van een toeristische plaats (vraag in een pm voor de plaatsnaam) (+/- 22.000) inwoners.

 

Mocht u nog meer info willen hoor ik het wel

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Guest Verwijderd account

De adviseur zag geen toekomst in de zaak. Waarom ik dan evengoed geen bijstand kreeg is mij een raadsel

 

Welke redenen heeft hij genoemd ?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

als ik het goed heb dan heb je geen webshop.

 

je hebt wel de voorraad dus een webshop is een snelle stap om toch geld om te zetten.

 

en je hebt tijd om de producten in de webshop te plaatsen.

 

een paar advertenties op marktplaats kosten ook niet te veel.

 

failliet gaan kan altijd nog.


Sometimes your the windshield and sometimes your the bug.

You need to get on the side of the windshield

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer

Dat wil ik even nuanceren; Een webshop is niet zomaar opgezet en zeker geen snelle stap om geld te verdienen cq. voorraad te liquideren. Zeker als je geen verstand heb van webwinkels moet je er niet aan beginnen.

De TS doet er beter aan door haar tijd, geld en moeite in andere zaken te steken dan in een nieuwe webshop.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Nou, hij zag geen toekomst in de zaak, in die zin dat ik geen behoorlijke omzetten zou kunnen gaan halen waardoor er 'leven' in de zaak zou kunnen zitten. Kortom hij zag er geen levensvatbaarheid in. Ik vond zijn afwijzing overigens ongegrond, want hij vond dat 'het' winkelgebied zou zijn op de locatie waar zijn auto geparkeerd stond. (Hij was overigens nog nooit eerder in deze plaats geweest). Wat complete onzin is, want waar hij geparkeerd stond was zelfs de buitenring van het winkelgebied. En een beter locatie kan ik bijna niet hebben (dat zegt iedereen). En nog iets onbenulligs met betrekking tot de branche. Laten we het er op houden dat het niet een bepaald bekwaam persoon was op het gebied van deze. Uiteraard maakt iedere ondernemer ook fouten met inkoop. Je koopt een bepaald merk in, wat pasvorm technisch totaal niet op orde blijkt te zijn, terwijl zij dit wel pretenderen. De leverancier is totaal niet bereid tot een compromis en wil alleen maar geld zien, wat je met hun goederen niet kan verdienen. De vorige huurster heeft bij overdracht aangegeven dat het winkel oppervlakte +/- 50 m² bedroeg, die bleek achteraf 40m² te zijn. In deze branche moet je alles op voorhand bestellen (in de winter koop je in voor de zomer en v v), dus ook door dit gegeven is er 10 m² meter aan goederen teveel ingekocht. Zo zijn er allemaal dingen waar je als ondernemer een groot risico in hebt, dat kan je niet geheel voorkomen. Uiteindelijk had het best een goed groeiende zaak kunnen worden, maar ik heb net zoals iedereen last van de compleet ingestorte economie, dat ik nu in deze toestand terrecht ben gekomen heeft enkel en alleen daar mee te maken, de locatie en branche kunnen we beslist buiten sluiten. Als de fouten niet gemaakt waren betreffende de winkeloppervlakte ten opzichte van de inkoop en het groot inkopen van een slecht merk, had de situatie wellicht langer uitgebleven, maar vroeg of laat had het er in deze economie toch op deze situatie uitgelopen.

 

Tevens zat ik eerlijk gezegd ook niet te wachten op nog een lening (microkrediet), maar ik wilde alleen de bijstand voor levensonderhoud. Maar omdat er afwijzing van het microkrediet was, had ik blijkbaar ook geen recht op bbz.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

als ik het goed heb dan heb je geen webshop.

 

je hebt wel de voorraad dus een webshop is een snelle stap om toch geld om te zetten.

 

en je hebt tijd om de producten in de webshop te plaatsen.

 

een paar advertenties op marktplaats kosten ook niet te veel.

 

failliet gaan kan altijd nog.

 

Sorry, maar iemand die acuut geld nodig heeft, heeft niet veel aan een webshop. Een webshop kost tijd, geld en energie. Als dat er niet is, wordt het lastig. Een webshop is geen toverwoord voor een automatische inkomstenbron en ik vind dat het advies om een webshop te beginnen heel erg bewust gegeven zou moeten worden

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

niet geheel tactieks van mij.

 

Een webshop opzetten is niet eenvoudig maar niet onmogelijk en hier zijn op het forum zat mensen met kennis in de hoek. die vragen kunnen beantwoorden,

 

 

 

 


Sometimes your the windshield and sometimes your the bug.

You need to get on the side of the windshield

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik begrijp niet helemaal waarom er gesuggereerd wordt dat er geen webshop is, zolang daar niet naar gevraagd is. Echter zijn wel bezig geweest met het opzetten van een webshop, en dat is inderdaad zeker niet zomaar opgezet. En is zeer zeker ook niet gratis. En gelooft u mij, ook dat is in deze economische tijd ook geen goudmijn. Heel veel mensen denken dat een webshop meteen geld opleverd en dat een proffessionele webshop even binnen een week staat, maar zo werkt het helaas niet. Marktplaats is ook niet gratis en het geld is er niet. Ik mag blij wezen als ik 0,25 cent in mijn portemonee heb. Er wordt naar mijn idee nogal luchtig gedaan over deze kwestie ' bouw je toch een website, daar kan je snel geld mee verdienen' en zet je toch advertenties op marktplaats' ik vind dit nogal lukrake suggesties.

 

De webshop is nog in aanbouw, maar ivm het noodweer waar ik nu in zit, is de activiteit van de wederopbouw momenteel gestaakt. Ik ben namelijk bij faillisement alle goederen kwijt. Dus het heeft momenteel weinig zin. En aangezien dat waarschijnlijk er binnen 2 weken aan zit te komen dat ik failliet verklaard wordt is de uitspraak 'failiiet gaan kan altijd nog' nogal overbodig. Ook een webshop heeft een aanloop periode nodig. Ik krijg hierdoor een beetje de indruk dat er gesuggereerd wordt dat ik er niet alles aan doe en heb gedaan om dit te voorkomen. Alsof ik zit te wachten op een faillisement. Het laatste dat ik wil is failliet! Natuurlijk wil ik graag dat ik mijn winkel kan houden, dat is mijn droom, mijn ambitie, mijn kind. Dat gooi je niet zomaar aan de kant...

 

Edit: Bedankt voor de verdediging van de nakomende 'posters' naar aanleiding van dat bericht ^_^

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Guest Verwijderd account

Ik zal zo even wat uitgebreider reageren over je vragen in je eerste post maar zit nog te eten.. :)

 

Je praat over een faillissement over 2 weken . Is er reeds een zitting gepland?

 

Danny

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik begrijp niet helemaal waarom er gesuggereerd wordt dat er geen webshop is, zolang daar niet naar gevraagd is. Echter zijn wel bezig geweest met het opzetten van een webshop, en dat is inderdaad zeker niet zomaar opgezet. En is zeer zeker ook niet gratis. En gelooft u mij, ook dat is in deze economische tijd ook geen goudmijn.

 

Mee eens. Mensen die dat beweren doen het erbij. Bij een gewone baan, en/of zwart dan is 1000 euro veel en loopt het "super". Maar als je 100k schulden hebt schiet het niet op.

 

Welk segment zit je als ik vragen mag?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Allereerst welkom hier, en wat een dappere stap om zo openhartig je probleem ter sprake te brengen. Adviseurs zijn er hier genoeg, maar het is wel zaak deze op waarde te schatten. Voor de keuze 'failliet of niet' te staan, is altijd moeilijk, ik hoop dat Ruben van den Oord jouw relaas ook leest en je wellicht daarin van advies kan dienen.

 

Verder denk ik dat het nu ook tijd is op een creatieve manier alles op alles te zetten, voornamelijk op het gebied van naamsbekendheid en je handel af te zetten. Want als men niet (meer) weet dat jij bestaat, wat jij allemaal voor leuke dingen te bieden hebt, zal de markt inderdaad opdrogen. Adverteren kost misschien geld, een website of -shop ook, maar er zijn ook goedkopere alternatieven waarmee je je cashflow wellicht weer een beetje op gang kunt brengen. Marktplaats is misschien ook wel een goed idee, maar ga bijvoorbeeld ook zelf iets met je printer doen en flyeren, ga met wat handel op braderieen of zo staan, maar breng je spullen actief aan de man en onderneem dingen die traffic verhogend naar je zaak werken, daar komt wel weer wat geld uit, waarmee je weer wat knelpunten op kunt lossen. Kop op en blijf ervoor gaan! Het is al gezegd: "Failliet gaan kan altijd nog," maar ga dan tenminste strijdend ten onder, met die ene, misschien kleine kans dat je er ook bovenop komt. Grijp die! Probeer intussen ook afspraken met de schuldeisers te maken en laat hen zien dat je echt keihard bezig bent de zaak uit het slop te trekken.

 

(Ruben: ben je er ook?)

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik zal zo even wat uitgebreider reageren over je vragen in je eerste post maar zit nog te eten.. :)

 

Je praat over een faillissement over 2 weken . Is er reeds een zitting gepland?

 

Danny

 

Nee nee dat nog niet, maar als de aanvraag wordt ingediend gaat het snel. Tevens is de financiele rek er uit, dat wanneer het niet heel snel ontzettend veel beter gaat ik de huur niet meer op kan hoesten.

 

Eet smakelijk trouwens

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik begrijp niet helemaal waarom er gesuggereerd wordt dat er geen webshop is, zolang daar niet naar gevraagd is. Echter zijn wel bezig geweest met het opzetten van een webshop, en dat is inderdaad zeker niet zomaar opgezet. En is zeer zeker ook niet gratis. En gelooft u mij, ook dat is in deze economische tijd ook geen goudmijn.

 

Mee eens. Mensen die dat beweren doen het erbij. Bij een gewone baan, en/of zwart dan is 1000 euro veel en loopt het "super". Maar als je 100k schulden hebt schiet het niet op.

 

Welk segment zit je als ik vragen mag?

 

Lingerie/ondermode in laag, midden en midden-hoog segment

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Allereerst welkom hier, en wat een dappere stap om zo openhartig je probleem ter sprake te brengen. Adviseurs zijn er hier genoeg, maar het is wel zaak deze op waarde te schatten. Voor de keuze 'failliet of niet' te staan, is altijd moeilijk, ik hoop dat Ruben van den Oord jouw relaas ook leest en je wellicht daarin van advies kan dienen.

 

Verder denk ik dat het nu ook tijd is op een creatieve manier alles op alles te zetten, voornamelijk op het gebied van naamsbekendheid en je handel af te zetten. Want als men niet (meer) weet dat jij bestaat, wat jij allemaal voor leuke dingen te bieden hebt, zal de markt inderdaad opdrogen. Adverteren kost misschien geld, een website of -shop ook, maar er zijn ook goedkopere alternatieven waarmee je je cashflow wellicht weer een beetje op gang kunt brengen. Marktplaats is misschien ook wel een goed idee, maar ga bijvoorbeeld ook zelf iets met je printer doen en flyeren, ga met wat handel op braderieen of zo staan, maar breng je spullen actief aan de man en onderneem dingen die traffic verhogend naar je zaak werken, daar komt wel weer wat geld uit, waarmee je weer wat knelpunten op kunt lossen. Kop op en blijf ervoor gaan! Het is al gezegd: "Failliet gaan kan altijd nog," maar ga dan tenminste strijdend ten onder, met die ene, misschien kleine kans dat je er ook bovenop komt. Grijp die! Probeer intussen ook afspraken met de schuldeisers te maken en laat hen zien dat je echt keihard bezig bent de zaak uit het slop te trekken.

 

(Ruben: ben je er ook?)

 

Succès en groet,

 

Hans

 

Beste Hans,

 

Bedankt, het is inderdaad niet makkelijk om zomeer even deze problemen openbaar te maken.

 

Ik ga ook zeker niet zomaar 'ten onder', ik ben echt wel een vechtersbaasje, ik doe er echt alles maar dan ook alles aan om het te redden, maar als ik écht geen geld meer heb en niets verdien, kan ik niets meer betalen. Ik heb al afspraken met schuldeisers, maar helaas is de een niet even coullant als de ander. Als ik al weken mijn afspraken niet kan nakomen omdat ik niets kan betalen is bij hun de rek er ook uit. Ook hun hebben verplichtingen en kunnen helaas niet eeuwig blijven wachten tot het weer beter gaat. Voor de goede orde ik ben blij dat er toch een aantal schuldeisers zijn die wel begrip hebben voor de situatie maar zo zijn ze niet allemaal. Flyeren heb ik ook gedaan, ik heb kortingsbonnen gemaakt, niets helpt! Er loopt bijna niemand op straat en degene die ik binnen krijg, daar zijn ook genoeg klanten van die eerlijk zeggen momenteel geen geld te hebben. Ik kan ook geen nieuwe voorraden aanschaffen etc.

 

Om nog even extra opheldering te geven van de levensvatbaarheid op dit moment:

 

- De bank wil per heden derekening courant (58.000) elke maand met 1000 euro gaan inkorten.

 

- Maandelijkse afschrijving van 500 euro van een langlopende lening (30.000 - inmiddels +/- nog 18.000)

- Maandelijkse afschrijving +/- 500 euro aan rente voor rekeningcourant

- Totale openstaande schulden leveranciers geschat op 30.000

- Huur 1680 euro per maand

- Huur achterstand van 1 ¼ maand (met 'de duivel' als huisbaas)

- Huisvestingskosten: energie, water en telefoon met adsl voor de pin

 

- Omzet maand december '10 € 1035,40

- Omzet maand januari '11 € 1282,40

 

(Dit was overigens in Juli '10 € 9424,35 (de beste maand van het jaar '10), vanaf augustus zijn de grootste klappen gevallen toen is de omzet gekelderd naar de helft, en vanaf daar nog meer gekelderd)

 

Totale jaaromzet 2009 vanaf half maart tot 31 december € 47.182,76

Totale jaaromzet 2010 € 50.203,30

 

En voor de goede orde, ik zit niet sinds december in dit noodweer, dit zit ik al sinds september 2009, ik probeer al 1½ jaar deze zaak staande te houden, wat me overigens met veel hulp is gelukt, maar nu is de rek er écht uit. Ik heb ook al vanaf maart 2009 geen enkele inkomsten/ondernemers loon.

 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Guest Verwijderd account

De volgende stappen zijn antwoorden op jouw vragen. Uiteraard zou ik alle adviezen hier ten harte nemen en bekijken of er geen doorstart mogelijk is!!

 

 

 

 

 

Een faillissement en dan?

 

 

In jouw situatie,in hoeverre ik het uiteraard tot nu kan beoordelen , zou ik een faillissement uitsluiten. Dit heeft naar mijn mening geen enkel voordeel en bied geen enkele meerwaarde in jouw situatie.

 

Mocht er een faillissementsaanvraag liggen dan krijg je vanuit de rechtbank standaard een brief dat je het recht hebt om een verzoekschrift in te dienen tot toelating van de WSNP. Jouw gemeente dient dan voor de zitting deze stukken compleet ingevuld te hebben en hebben ingediend bij de rechtbank. De zitting wordt dan uitgesteld.

 

 

Ik ben 26 en val dus nog niet in de abw, maar moet ik als 'jongere' maar een baan gaan zoeken. Ben ik daarmee zelf verplicht te werken in een fabriek als doosjes vouwer? Als ik dan een baan zoek/krijg naar mijn 'zin', ben ik dan alles kwijt wat ik daarmee verdien?

 

 

Je moet geen baan zoeken,je bent het zelfs moreel verplicht naar je schuldeisers toe! Je kan na het stoppen van je onderneming een bijstandsuitkering aanvragen. Daarin krijg je uiteraard sollicitatieverplichting. De rechter die jou moet toelaten tot de WSNP,ja het is echt toelaten tegenwoordig,het is niet zo makkelijk meer, zal zeker kijken naar de inspanningen die je hebt gedaan om een baan te gaan krijgen. Als daar aan het licht komt dat je 2 x een baan hebt geweigerd om doosjes te gaan vouwen dan wordt je niet toegelaten en wordt het faillissement uitgesproken.

 

Stel je wordt wel toegelaten dan zal je 36 maanden moeten gaan leven net onder bijstandsniveau. Je kan al je vaste lasten betalen en je krijgt leefgeld. Dat is erg weinig maar in alle situaties anders dus ik kan geen bedragen noemen. Het is in ieder geval genoeg om van te kunnen eten maar 3 x naar de nieuwe Harry Potter zit er niet in.

 

BBZ

 

Wellicht is je onderneming wel levensvatbaar maar niet met deze schuldenlast. Wellicht kan je nogmaals een BBZ aanvraag proberen. Mochten er dan mogelijkheden zijn voor een klein krediet dan kunnen daar eventueel je totale schuldenlast mee worden gesaneerd. Dan zou,bij een positieve sanering, je winkel nog bestaan maar met een veel lagere schuldenlast.

 

Danny

 

Danny

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Voorzover ik weet kan je een WSNP aanvraag doen, waneer ná de afsluiting van het failissement er nog schuldeisers beroep op mij komen doen en ik dit alsnog niet kan betalen. In principe is dit een eenvoudig faillisement dus zal dat wellicht niet van toepassing zijn. Laten we WSNP voorlopig uitsluiten.

 

Een doorstart na faillisement is geen optie, er is geen geld om dit te kunnen doen.

 

Bijstand: Tot 27 jaar heb je per januari 2009 geen recht op een ABW. Ik val dan in de WIJ. Dat houdt in dat ik verplicht ben een baan aan te nemen of een werkleer combinatie. Kortom als ik zou gaan werken, ben ik alles kwijt wat ik verdien. Of is dat alleen wanneer ik in WSNP terrecht kom?

 

3 x naar Harry Potter kan ik nu ook niet, ik heb al 2 jaar geen cent inkomen. Maar dit kan zo ook niet langer, ik zou na faillisement weer een gewoon leven willen leiden.

 

BBZ opnieuw aanvragen heeft helaas geen zin, het is reeds afgewezen en toen ging het nog iets beter met mijn zaak dan nu.

 

Geloof me ik wil écht niet failliet maar ik ben bang dat er echt geen andere uitweg is...

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Guest Verwijderd account

Voorzover ik weet kan je een WSNP aanvraag doen, waneer ná de afsluiting van het failissement er nog schuldeisers beroep op mij komen doen en ik dit alsnog niet kan betalen. In principe is dit een eenvoudig faillisement dus zal dat wellicht niet van toepassing zijn. Laten we WSNP voorlopig uitsluiten.

 

Een doorstart na faillisement is geen optie, er is geen geld om dit te kunnen doen.

 

Bijstand: Tot 27 jaar heb je per januari 2009 geen recht op een ABW. Ik val dan in de WIJ. Dat houdt in dat ik verplicht ben een baan aan te nemen of een werkleer combinatie. Kortom als ik zou gaan werken, ben ik alles kwijt wat ik verdien. Of is dat alleen wanneer ik in WSNP terrecht kom?

 

3 x naar Harry Potter kan ik nu ook niet, ik heb al 2 jaar geen cent inkomen. Maar dit kan zo ook niet langer, ik zou na faillisement weer een gewoon leven willen leiden.

 

BBZ opnieuw aanvragen heeft helaas geen zin, het is reeds afgewezen en toen ging het nog iets beter met mijn zaak dan nu.

 

Geloof me ik wil écht niet failliet maar ik ben bang dat er echt geen andere uitweg is...

 

 

Wat begrijp je niet aan mijn stuk over WSNP en dat naar mijn bescheiden ervaren mening een failliessement geen oplossing is?

 

Leg mij is uit waarom je voorkeur naar een faillissement gaat en geen WSNP?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 31 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept