Ga naar inhoud

Ard-Sc

Legend
 • Aantal berichten

  2312
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ard-Sc

 1. De laatste jaren ben ik niet meer zo actief op Higherlevel. Gisteravond bracht ik laat op de avond weer eens een "bezoek" aan dit mooie forum. En dan krijg je dus dit slechte nieuws te lezen. Niet te bevatten. In mijn meer actieve jaren op Higherlevel was ook Ruben hier zeer actief. Tussen de tienduizenden leden viel Ruben op. Hij behoorde niet en nooit tot de grijze massa. Hij was juist zeer kleurrijk. Een uniek, apart en getalenteerd mens. Ik heb altijd enorm genoten van hetgeen hij hier op het forum schreef. Ook hebben we elkaar enkele keren ontmoet tijdens de HL-meetings. Wanneer ik een tijdje niks van hem "gezien of gehoord had" stuurde ik hem een persoonlijk bericht of een mail om even te peilen waar hij mee bezig was. Wat is dit jammer, maar blijkbaar vond je het nodig en dat kan ik alleen maar respecteren. Ruben bedankt. Ik wens je gezin, familie en vrienden veel sterkte. Ook het HL-team bedankt voor het mooie In Memoriam.
 2. Omdat eenvoudige besparingen zeker in de vakantietijd altijd welkom zijn geef ik even een kick aan dit topic. Een paar jaar geleden reeds de electriciteitsaansluting meer in lijn gebracht met het werkelijke gebruik (besparing honderden euro's per jaar). Voor wat betreft het gas was dat lastiger. Stedin vroeg destijds meer dan 800 euro om de gasaansluiting te wijzigen, dat betekende dat je een terugverdientijd had van minstens 3 jaar voor je die terug verdiend had. Blij dat ik dat toen niet gedaan heb. Want inmiddels is Stedin blijkbaar met een of andere actie bezig. Kort samengevat: als je gasaansluiting te groot is ontvang je een brief waarin ze aangeven dat je zonder kosten de aansluiting mag laten veranderen en dat ze het bedrag wat je wegens feitelijke overcapaciteit de afgelopen jaren teveel hebt betaald, aan je teruggeven. Dus ... we kregen een berekening toegestuurd, u gaat dik 1.700 euro ontvangen, eh okee, prima, een paar dagen later was het al gestort. Dat is toch braaf geld :)
 3. Precies Raoul, dat was ook mijn gedachte. Stel dat je de auto (accu) 's ochtends leeg rijdt en je 's middags na de lunch de andere auto meeneemt is het zakelijk nuttig om er 2 te hebben. Het argument van redundantie kan ook van toepassing zijn. Om 1 werkende Fyra-trein te rijden, moet je er 6 op de balans hebben staan.
 4. Wisseling van de wacht. De hotels en b&b's kunnen natuurlijk een arrangementje maken, maar welke kansen voor ondernemers zie jij?
 5. Naast de tip van de proefplaatsing kan het wellicht ook zinvol zijn om navraag te (laten) doen of deze kandidaat recht heeft op de No-Risk-Polis vanuit het UWV.
 6. Weeronline geeft zelfs een 7 voor het barbecueweer morgen! Helaas (voor mijzelf) kan ik er niet bij zijn. Graag wens ik iedereen een inspirerende dag toe morgen.
 7. Goed gevonden Highio. Dan is het denk ik meer wijsheid als ik het alvast daar doe. Dan komt er ook weer beweging in een topic wat al 6 jaar stil staat.
 8. Ik heb onlangs een zakelijk boek gelezen wat voor veel ondernemers een actueel thema bevat. Ik zou daar best een korte review over willen schrijven. Is dat iets voor die plek of kan dat beter als een gewoon topic?
 9. Je hebt het forum en dat is openbaar. Dat is de grote motor die alles aandrijft. Daarnaast zijn er nu al allerlei kleinschaligere activiteiten die vanuit HL voortgekomen zijn maar niet openbaar zijn. Dus je hoeft je niet af te vragen of het een goed idee of geen goed idee, want het gebeurt al. Voorbeelden: de persoonlijke berichten, e-mails die onderling verstuurd worden, ondernemingsplannen die aan enkele mensen ter inzage worden gegeven. Offline zijn er bijvoorbeeld de meetings van Cotnet. Een paar weken geleden heb ik zelf deelgenomen aan een offline webshopmeeting. De vraag die veeleer openstaat is: is het nuttig om dit soort activiteiten te gaan faciliteren zodat mensen die online in kleiner verband en niet openbaar willen overleggen daar gebruik van kunnen maken en niet hoeven te werken met google doc's of een besloten linkedin-groep e.d. Het is als ondernemer soms niet zo zinvol (understatement) om je marketingplan voor 2012-2014 openbaar op het internet te zetten, terwijl het juist wel prettig kan zijn om er in een klein gezelschap over van gedachten te wisselen. Overigens het gevolg zal/kan ook zijn dat de opgedane, uitgewisselde kennis in de back-office vanzelf doorsijpeld naar de front-office. Kennis blijft immers 1 van de dingen die je kunt delen zonder dat je zelf minder overhoudt ... Dus ik ben wel voorstander van een functionaliteit waarbij je een discussie kunt voeren waar je leden voor uit kunt nodigen. (mits dit technisch natuurlijk realiseerbaar is tegen een aanvaardbare investering).
 10. Beste Stefan, 4 jaar en 1 dag geleden had iemand hetzelfde gevoel en die startte deze post: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=40;action=display;threadid=20036;start=0 Misschien dat daar al interessante info voor je staat. Misschien dat een mod het even wil samenvoegen.
 11. Eens gaan zoeken op uitzendbureau/uitzendburo?
 12. @Danny: misschien eens een A/B test houden met verschillende verpakkingen? Bv plat doosje tov envelop. Wel of geen logo's zichtbaar etc. Ik vind het idee van Wouter ook erg sterk. "Nederlandse postbode's erg tevreden over FT sokken ..."
 13. Ik geef alleen even feedback over "het eerste gevoel": mooie site! Mooi qua kleurgebruik en fotowerk. Dus lekker met de tips van de anderen hier aan de slag. Dit is in ieder geval een site waar het zinvol is om er extra moeite voor te doen. Veel succes!
 14. Uitstekend punt Ties. Regeltjes kunnen "de burger" echter maar slecht beschermen. Of het boefje nu Vie d'Or heet, Easy Life, DSB, ING of Aegon, de onwetende burger wordt een loer gedraait waar hij bij staat als het draait om financiële producten. Regels of niet, toezicht of niet. Ik geloof in het zelfreinigend effect van crowdfunding. Je kunt je van te voren zelf een mening vormen aan wie je geld geeft tegen welke condities. Veelal zijn de bedragen te overzien. Spant iemand zich onvoldoende in om zijn afspraken na te komen dan wordt hij feitelijk publiekelijk (in de crowd) aan de schandpaal genageld. Er ligt enigszins een parallel met een Boerenleenbank rond 1900 ...
 15. Hoeveel doelpunten zijn er inmiddels totaal gemaakt? Daar krijg je ook behoorlijk wat bonuspunten voor. En de topscoorder?
 16. Ik wens Frans en Peter een mooie wedstrijd toe.
 17. Mooi initiatief! Waar ik alleen van op kijk (gezien het kaliber van de participanten), is de naam van het hele gebeuren: "Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap"
 18. Ik probeer hier aan te geven dat de "fout" in het format zit. Wat in basis een leuk concept is, verwordt hierdoor tot een stemmenronselwedstrijd. Daarmee gaat al veel van de uitstraling van deze prijs verloren. Als iemand meedoet aan een stemmenronselwedstrijd ga ik er even van uit dat je dan ook wil winnen. Het is New Response in ieder geval gelukt om te winnen. (ik heb geen idee wat de methode's van nummer 2, Hulpstudent, waren). Ik heb braaf op Wouter gestemd, maar het mocht niet baten. Je hebt geen fout gemaakt. Het was jullie ondernemersdoelstelling om aan deze wedstrijd mee te doen en om hem te winnen. Daar zijn jullie in geslaagd.
 19. Geniet ervan met je maten! (dus je hebt vanavond geen weekend-dienst :) )
 20. Grappig. Romano kon volgens mij zo les gaan geven in het vak: "Ik ben niet Jan des Bouvrie, maar ik kom toch iedere dag ergens in the picture". :) Viel het jou ook op dat ze her en der een lange "ij" missen?
 21. Het is toch jammer. Heeft Sprout best een aardig ideetje: 25 jonge ondernemers in de spotlicht zetten. Maken ze er vervolgens een stemmenronselwedstrijd van. Dat is vragen om ongewenst gedrag. En als "onze" Wouter het (regelmatig) op zijn manier doet vinden we het leuk (en help ook ik vlotjes mee) en nu doet Nick het op zijn manier en dan vallen we daarover heen. Dubbele moraal?
 22. Vanavond zijn we tenminste aan het kijken naar een voetbalwedstrijd. Kansen voor beide partijen en na 20 minuten al een treffer voor Italië (door Balotelli wie anders ;) ). Aanvulling: en dan als tussengerecht een prachtig schot van meneer Balotelli richting de kruising. Dat gaat weer ten koste van mijn punten, maar wat een mooie wedstrijd.
 23. Waarschijnlijk kunnen we het er over eens zijn dat de winaar in deze Sprout wedstrijd bepaald wordt door wie het beste stemmen kan ronselen. (Vandaar dat ik de wedstrijd eigenlijk al niet meer serieus neem) Uit mijn acties richting Wouter heb je kunnen merken dat ik getracht heb om enkele stemmen zijn kant op te krijgen. Blijkbaar heeft het al-met-al nog weinig zoden aan de dijk gezet want de strijd gaat tussen Nick (ook een jong HL-lid) en de Hulpstudent. Als er hier op HL dan een vage oproep geplaatst wordt zie ik daar nog best de humor van in. Deze tekst komt zover ik het zie niet van Nick. (Ik vermoed dat er een personeelslid van hem achterzit) Ik vind het dan een beetje jammer dat Nick in een verkeerd daglicht wordt geplaatst. 18 jaar en dan al zo'n bedrijf, dat mag best ietsjes anders benaderd worden.
 24. Ik denk dat ze getest hebben hoeveel ze onder zo'n mat konden vegen en uiteindelijk tot de conclusie dat die matten toch niet groot genoeg waren en ze toen alsnog hebben afgeleverd.. Goeie humor Roel! Daar kunnen we nooit genoeg van hebben. (Die matten zijn inderdaad multifunctioneel > voor de volledigheid wil in nogmaals melden dat het pakket keurig op tijd afgeleverd was, vanwege een storing was er "alleen" iets mis gegaan met het registreren daarvan, daardoor was het pakket even van de "radar")
×
×
 • Nieuwe aanmaken...