Ga naar inhoud

robberttk

Legend
 • Aantal berichten

  920
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door robberttk

 1. Zoek een paar kaasboeren uit die een BV hebben en vraag de jaarcijfers op via de kvk. Dat geeft ongetwijfeld wat inzicht.
 2. @gelre - dat is inderdaad zo voor wat betreft de dbc regeling, dus de ticketschade vergoeden ze in principe. Probleem is dat je in normale jaren nog wel een alternatief kunt bieden, maar nu heel lastig ivm hoge prijzen en weinig beschikbaarheid. Als mensen dan een pakket afnemen is dat lastig, omdat de vervangende vlucht je marge opeet (want duurder) als deze al beschikbaar is.
 3. Dat is ondernemersrisico. Dat is normaliter incidenteel en wordt dus gedekt met de reguliere bedrijfsvoering. In normale tijden kun je ook met relatief veel gemak de schade beperken door een andere vlucht te boeken, omdat er voldoende aanbod is. Zeker naar Stockholm of Oslo is normaliter voldoende aanbod en kun je dus wel wat schuiven. Nu hebben zowel KLM als SAS er vluchten uitgehaald elke dag, dus is er veel minder mogelijk. Sterkte!
 4. Dat is een interessante vraag! Zelf heb ik als ondernemer in de reisbranche zowel van TVL als NOW gebruik moeten maken. Wat mij betreft was die in de eerste vier tot zes maanden cruciaal en noodzakelijk, omdat een omzetverlies van 100% in combinatie met een grote kostenpost een hoop reserve opgesnoept. Door tvl en now is er nu ruimte om weer snel bij te trekken en heel veel sneller weer op te krabbelen, met als concreet resultaat een stuk hogere belastingafdrachten. Er zullen nog de nodige boeken over geschreven worden. In essentie behoor je als ondernemer voldoende reserves op te bouwen en/of aan te kunnen spreken om klappen op te vangen. De vier tot zes maanden die ik noem zijn praktisch handig omdat het je gelegenheid geeft om in te grijpen, financiering aan te trekken etc. Maar dat is dan weer geld dat je eigenlijk ook gewoon moet hebben staan. Ik ben er dus nog niet uit, 50/50
 5. Na 10 jaar in dienst zo behandeld worden door je werkgever. Inmiddels is het al een moordenaar in spé. Rennen bij deze "werkgever" lijkt me het enige logische.
 6. Als het niet klopt is er geen probleem toch? Als het wel klopt, dus als het bewijsstuk er wel eens echt zou kunnen zijn, is het een ander verhaal.
 7. Lijkt me niet onmogelijk, maar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is stukken praktischer :-)
 8. De statuten van de oprichting zouden toch ook wel enig houvast moeten bieden, ondanks het gebrek aan eventuele andere afspraken worden daar toch echt wel een paar dingen standaard in benoemd die bij de oprichting langs zijn gekomen. Ik zou zelf eerst teruggrijpen naar de statuten en ze wellicht even doornemen met iemand die er verstand van heeft en jou de bepalingen beter kan uitleggen. Aan de hand daarvan kun je dan een plan maken. Vooralsnog zou ik geen mondelingen of schriftelijke toezeggingen doen als "opzich heb ik daar geen probleem mee". Eerst het plan, dan pas gaan communiceren.
 9. Je hoeft niet nederig overal ja en amen op te zeggen, maar nu stuur je ze met een kluitje in het riet ‘stuur maar een e-mail’. Dat is kleuterschool-afschuif-techniek. Als je in je recht staat ga je de confrontatie gewoon aan. Als je pasteitjes hebt geleverd die conform opdracht zijn is het een korte discussie en kun je klant vriendelijk de deur wijzen. In het andere geval schep je ook zelf de onduidelijkheid. Waarom niet gewoon terplaatse iban noteren en waar klant bij staat afhandelen. Nu handel je niks af, maar maak je van simpele problemen ingewikkelde discussies. En klanten die zich afgescheept voelen geven niet op. Dus koe bij de hoorns vatten en proactief afhandelen voorkomt ontzettend veel.
 10. "k geef toe dat de website boodschap te generiek is. De boodschap kan daar wel helderder, maar ik moet uitkijken dat ik niet te specifiek word waarbij bijvoorbeeld een ander doelgroep zich niet welkom voelt" Nee, nee, nee. Ik kan je garanderen dat het proberen "iedereen" te benaderen en "iedereen" aan te willen spreken terwijl je een specifiek product hebt gericht op bepaalde doelgroepen, ervoor gaat zorgen dat het nooit wat wordt. Focus is het meest essentiële stukje dat je moet doen. Wie is je doelgroep met de meeste potentie. Die spreek je aan. Als je daarbinnen succesvol bent kun je altijd uitbreiden naar andere groepen. Door iedereen aan te spreken spreek je niemand aan. Ik werk al jaren in een niche, maar wij zijn van binnenuit de niche aan het vergroten en vergroten, maar pas nadat we succesvol waren met de basis.
 11. Iets met billen en blaren. Dat wijzen naar “de belastingdienst die niet wil meewerken” irriteert.
 12. Eens met MarinDupuis. Beginnen aan outdoor-avonturen zonder goed zicht te hebben op welke risico's je kunt en moet verzekeren is echt gevaarlijk. Zelfs de meest eenvoudige buitensporten leveren risico's op als ze beoefend worden door mensen die er geen ervaring mee hebben. Het risico op aansprakelijkheid is groot. Er zijn legio voorbeelden te vinden van de ellende die het kan veroorzaken. Denk bv. aan het relatief eenvoudige personeelsuitje vande Kruidvat in 2007, maar er zijn talloze voorbeelden van opzich onschuldige activiteiten die als je het juridisch én procesmatig niet goed dichttimmert grote risico's opleveren. De VEBON heeft overigens ook veel informatie te bieden over het opstellen van risico-inventarisaties en processen die ongevallen moeten voorkomen.
 13. Gelukkig is er ook de fiscale coronareserve die interessant kan zijn (voor BV's in ieder geval): https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/vennootschapsbelasting/veranderingen-vennootschapsbelasting-2020/coronacrisis-fiscale-coronareserve
 14. Lijkt me niet. Is toch echt gewoon ondernemersrisico.
 15. Met dien verstande dat elke reisorganisatie naast het geld dat de SGR in kas heeft, tevens een bankgarantie afgeeft. In het geval van bijvoorbeeld Thomas Cook, maar ook Travelbird eerder, heeft dat nauwelijks impact gehad op de kasstromen van de SGR.
 16. Het gaat er alleen om dat de reis binnen een jaar opnieuw geboekt wordt, dat mag dus ook een datum zijn die later ligt. De reisdatum hoeft niet binnen een jaar te liggen.
 17. Geldt voor ons ook, maar het personeel wordt iig enigszins gecompenseerd. We kunnen niet alles hebben
 18. Ik heb even geen beter topic om het te plaatsen, maar wij hebben de aanvraag NOW maandag gedaan. Inmiddels is het geld gestort door het UWV. Leek me een complimentje waard!
 19. Is dit een discussie of gewoon het ongenuanceerd afschieten van meningen. Ik kan me legio situaties voorstellen waarin het niet zo zwart/wit is. Als je net al je spaargeld in je nieuwe restaurant stopt en 1 april open zou gaan, een cafe met terras dat net een half jaar beperkt omzet kon draaien, ga zo maar door. Het is een beetje alsof je van de ene op de andere dag ontslagen bent én geen ww, toeslagen, uitkeringen etc meer krijgt maar gewoon 0.0, terwijl je net een huis gekocht hebt en een nieuwe auto. Alle kosten lopen dan gewoon door en hoewel de meeste gezinnen het dan wel een paar maanden kunnen volhouden, is dat op langere termijn natuurlijk niet haalbaar. Het is te makkelijk om te roepen "dat men dus niet goed voorbereid is". Aan de andere kant: wie geen paar weken omzetverlies kan opvangen moet inderdaad zich achter de oren krabben
 20. Inmiddels zijn 65.000 vd 120.000 bekende gevallen genezen verklaard. Statistiek is prachtig, je kunt er alle kanten mee op.
 21. Diejnst a lijkt me geen eigen prestatie, dat is bijvoorbeeld als je zelf een touringcar bezit en daar een bedrag voor rekent. Als je het inkoppt bij een ander is het gewoon onderdeel vh pakket. de margeregeling cq reisbureauregeling geldt uitsluitend binnen de eu, dus de gehel regeling. Daarbuiten ligt het weer anders. Het is niet de makkelijkste regeling maar opzich wel goed leesbaar als je je erin verdiept. Neem eens contact op met de vvkr of anvr, die hebben vaker met dat bijltje gehakt.
 22. Het is idd een margeregeling. De inkoop btw zijn dus niet aftrekbaar, als ze direct reisgerelateerd zijn. Voor normale kantoorkosten gelden de normale regels. dus stel: 1000 inkoop in Frankrijk reisgerelateerd, btw 20% = 1200€ inkoop. verkoop is 2000€. Marge is dan 800€. Daar bereken je btw over. Omdat je de btw niet specificeert mag een kopende b2b klant dit ook niet aftrekken. Per saldo dus voor b2b vaak duurder. Geldt uitsluitend voor eu-landen overigens op deze wijze.
 23. Wij krijgen vragen maar geen annuleringen of minder boekingen vooralsnog :-)
 24. Ja er gelden regels. Wellicht eens contact met je lokale scouting opnemen? Die verhuren nog wel eens grond en hebben soms afspraken mbt vuur etc.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...