• 0

Help - Gedwongen op zoek naar nieuwe locatie door herontw. (outdoor/ sport)

Zoektocht naar een nieuwe locatie (outdoor, sport en spel) 

Voorkeur: Gelderland (Oost Nederland)

 

En terwijl veel mensen al bezig zijn met hun zomerplannen voor 2022, gaan wij een onzekere periode tegemoet. Wij moeten op zoek naar een nieuw onderkomen en als wij die niet gaan vinden, dan zijn wij genoodzaakt een succesvol bedrijf te moeten beëindigen per 1 jan. 2024. Dit hadden wij niet zien aankomen na (bijna) 10 succesvolle jaren.

 

Wat zijn wij nu?

Een terrein van 1,6 hectare (grotendeels speelveld) waar wij veel mensen (recreanten, bedrijfsuitjes), maar ook de sporter(s) plezier hebben mogen beleven tijdens hen verblijf. Voor de recreant een sportief uitje met een hapje en drankje na afloop en voor de sporter een plek om hen hobby uit te oefenen, advies in te winnen, vriendschap te creëren of even te komen winkelen.

 

Waarom moeten wij weg?

Maar.. Wij moeten weg. Baas boven baas. Het terrein krijgt een herontwikkeling en dat betekent wegwezen. Wegwezen, doe dat maar even. Een donkere wolk die plots boven ons bedrijf blijft hangen. Waren de afgelopen jaren niet voldoende vol hindernissen? 2013 verwikkeld in een situatie waarbij de eigenaar failliet ging door de economische crisis en vanaf 2020 verwikkeld in meerdere Corona protocollen waar wij gelukkig creatief mee om konden gaan. Wij hebben bewezen dat tot dusver het bedrijf alles weet en kan overwinnen, maar dit is andere koek.

 

Maar waar gaan wij naartoe? Wie wijst ons de weg? Help?!

Doe dat maar eens, een ander terrein vinden. Er is al een gebrek aan gronden. Gemeentes welke vaak niet eens weten hoe een dergelijke aanvraag te behandelen of te plaatsen (recreatie branche) en notabene waar moeten we naar toe? Waar gaan we beginnen? Wie gaat ons helpen? We zijn immer(s) een sport, geen dagrecreatie. De fundering is sport met mogelijkheid tot introductie. Meerdere gemeentes zijn al benaderd, maar het blijft een ware uitdaging.

 

Gek om te beseffen dat er nergens ruimte lijkt te zijn. Tientallen gemeentes gooien de deuren dicht. MAAR, energietransitie? Daar gaat honderden hectares land voor open en op. Zonde en niet meer bruikbaar. Ook wij passen en denken graag mee voor het ecologisch invullen van natuur en gebruik van natuur voor ontspanning en vermaak.

 

Je zal denken, maar er is toch voldoende plek? Genoeg weiland? Bos? Uhm. ja…

Maar ken jij natura 2000? Flora en Fauna? Stikstofvergunning? Bestemmingsplan en ga zo maar door?

Vaak zijn wij toch wel het vreemde eendje als het gaat om buitensport/ recreatie.

Bovendien hebben gemeentes vaak niet voldoende grond in eigendom en moet je het hebben van particuliere of zakelijke grondeigenaren OF samenwerkingen

 

Netwerk, Ja netwerk dat is zeer belangrijk hebben wij al in de gaten! Wie kan ons helpen aan een andere locatie? Welk gemeente wilt ons verwelkomen?

 

Iets wat wij best gek vinden, is dat de werksector uitkijkt naar het weekend om herinneringen te creëren onder het mom van vermaakt door middel van uitstapjes, maar waar gaan die plaatsvinden wanneer nieuwe locaties doorgaans bijna niet te vinden of te ontwikkelen zijn, immers kunnen wij huren, pachten, kopen.

 

Wij zijn een outdoor accommodatie welke in zijn verdienstmodel tot zekere hoogte minimaal belastend is voor het milieu, want immers doen wij aan ‘’buiten spelen’’. Zijn de materialen milieu vriendelijk en hebben wij niet veel nodig om op te starten. Sterker nog, wij dragen graag een steentje bij aan het reduceren van stikstof of een beter milieu in Nederland.  Wilt jouw gemeente meer ruimte voor herontwikkeling? Laat ons een stuk weiland of grasland maar om toveren tot een bosterrein. Want meer groen is minder c02. En meer ruimte voor sport is een gezonder Nederland (mentaal en fysiek is sporten zeer belangrijk).

 

Een weiland geschikt voor herbegroeiing van bomen en planten? Wij tekenen er voor. Een plek waar natuur en dagrecreatie tot zijn recht kan komen.

Het is dus ook een win-win situatie, zodra we denken in kansen (of gemeentes) minder stikstof = meer kansen?

 

Wat wij zoeken? Weiland, bos, buiten terreinen, boerderijen, leegstaande paardenmaneges etc.

Wij zoeken enkel een stuk grond, waarbij we buiten kunnen spelen met aanhorend een clubgebouw, zodat men warm ontvangen kan worden, een hapje of drankje kan nuttigen onder het genot van de stoere ervaringen van het spel of tijdens een lokale wandeling. Een plek voor sportieve uitjes voor nationaal en internationaal publiek en dat op de Veluwe (voorkeur).

 

Immers, een succesvol bedrijf zou behouden moeten worden? Niet alleen het bedrijf komt mogelijk op zijn eind, maar ook een plek waar vriendschappen en teams worden gevormd. Mensen (gamers) meer aangetrokken worden om naar buiten te gaan.

 

Help jij ons mee naar een nieuw onderkomen? Is jouw gemeente bereidt ons te ontvangen?

Kopen, huren, erfpacht, wie helpt ons?

 

Voor jou is dit wellicht enkel een bericht, maar voor ons is het ons trots.

bloed, zweet en tranen. Passie en Ambitie.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

7 antwoorden op deze vraag

  • 2

Beste Patrick,

 

Een vervelende situatie waarin je bent terechtgekomen. Wat belangrijk is, is om niet te snel in een soort paniek zonder een doordacht  en iets uitgewerkt plan te gaan rondkijken naar een nieuwe locatie. Bekijk wat je echt nodig hebt, wat je financiële mogelijkheden zijn.

 

Met name een plan (ondernemingsplan) moet je eigenlijk al in je achterzak hebben voor dat je bij een verkoper/verhuurder van een terrein of gemeente aanklopt. Dat plan mag gebaseerd zijn op de oude situatie maar financieel zijn uitgewerkt op de nieuwe situatie.

 

Kijk eens bij

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/

https://oostnl.nl/nl/ohg

 

En informeer een bij de wat grotere gemeentes of zij grond of panden en locaties in beheer hebben gekregen die voor (tijdelijke) verhuur in aanmerking komen. Soms hebben gemeentes (oude) bedrijven opgekocht om dar ooit iets mee te gaan doen maar wat door veranderende regelgeving niet meet mag/kan. Een mooi uitgangspunt is om via internet te zoeken naar dat soort (hoofpijn) dossiers. 

 

Denk bijvoorbeeld aan Vliegveld Valkenburg wat het rijks vastgoedbedrijf jaren lang "aan de straat stenen" niet kwijt kon, waardoor de musical Soldaat van Oranje daar jaren lang voor een appel en een ei z'n voorstellingen kon blijven uitvoeren.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Welkom op HL 

 

We gaan je hier niet, als een soort 'Marktplaats', in contact brengen met aanbieders van grond, wel kunnen we tips aanreiken om deze situatie het hoofd te bieden.

 

Naast de goede aftrap van Gelre-Finance (+1👍🏻) zie ik ook nog wel mogelijkheden:

- 'time is on you side', tussen heden en 2024 zit nog anderhalf jaar, dat moet ruimte bieden om opties te verkennen.

- kijk ook eens (opnieuw) naar jouw bedrijfsmodel, is die ambitie en passie ook op aangepaste manieren in te vullen, bijvoorbeeld door met andere bedrijven samenwerking aan te gaan?

- oftewel, probeer een creatieve blik te werpen op wat voor manier jouw bedrijf kan voortbestaan in een aangepaste vorm, mede doordat een stuk 'eigen grond' wat minder vanzelfsprekend blijkt te zijn...

- verzamel ideeën, maar stel het oordeel daarover uit. Dus niet meteen denken:"Ja maar,..."

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Goedemiddag allen,

 

Bedankt Gelre Finance - Link m.b.t. Oost kende ik nog niet.

 

Hans, sorry. Maar jouw reactie heb ik wat minder aan.

Naast de goede aftrap van Gelre-Finance zie ik ook nog wel mogelijkheden:

- 'time is on you side', tussen heden en 2024 zit nog anderhalf jaar, dat moet ruimte bieden om opties te verkennen. (vliegt voorbij met alle perikelen, nog niet te spreken over vergunningen etc.)

 

- kijk ook eens (opnieuw) naar jouw bedrijfsmodel, is die ambitie en passie ook op aangepaste manieren in te vullen, bijvoorbeeld door met andere bedrijven samenwerking aan te gaan?

Doen wij al.

 

- oftewel, probeer een creatieve blik te werpen op wat voor manier jouw bedrijf kan voortbestaan in een aangepaste vorm, mede doordat een stuk 'eigen grond' wat minder vanzelfsprekend blijkt te zijn... (het gaat om de branche en inrichting van gemeenten, vaak passen wij daar niet tussen (schaarste en niet ingericht voor recreatie/ sport).

 

- verzamel ideeën, maar stel het oordeel daarover uit. Dus niet meteen denken:"Ja maar,..."

Niet nodig, wij hebben ons al bewezen en voldoende ambitie. Dit gaat niet helpen om plots sneller een terrein te vinden.

 

Wij zijn bekend met de meerdere processen.

Het is totaal niet makkelijk voor deze branche en gemeentes zijn totaal niet ingericht voor dagrecreatie (beperkt) of (buiten)sport. 

 

We hebben een doordacht plan, fantastisch bedrijfsrecept/ module en houden alle mogelijke websites in de gaten van rijksvastgoed, funda, zoekopdrachten bij makelaars, domeinen, provincies vastgoed, kraakpanden etc.

 

Link naar reactie
  • 1
20 minuten geleden, patrickvputten zei:

jouw reactie heb ik wat minder aan.

 

Dat is natuurlijk altijd zo op een forum. Pik uit de reacties wat je nodig denkt te hebben...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Kop op, heel veel ondernemers gaan niet zorgeloos door de zomer of door dit jaar (deze jaren) heen.

 

Kun je samenwerken of ben je juist concurrerend met regionale bureau's voor toerisme (RBT's) en recreatieschappen (beide zoekwoorden en netwerkpartners)?

 

Waarom heb je een vaste locatie (zoveel grond) nodig? Dat hebben buitensportscholen of scooter-/fietsverhuurbedrijven alsmede fiets-, hardloop- en wandelorganisaties ook vaak niet. M.a.w. haal doel en middel niet door elkaar heen bij ondernemerschap en innovatie.

 

Het succesvolle bedrijf, ben je dat alleen, met een partner of als werkgever met een team medewerkers of al opleidingsbedrijf? Ik zie recent nog klimparken en padelbanen aangelegd worden. Die weten op de een of andere manier ook ruimte te vinden...

 

Met vriendelijke groet,


Wigbolt

aangepast door Wigbolt
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 205 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.