Jump to content

Investeerder

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-5

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen
 1. Als de economie van Nederland failliet gaat dan valt er nog weinig te ondernemen lijkt mij zo. Wanneer er geen koopkracht meer over is kunt u moeilijk producten verkopen.
 2. Goedkoop verkopen dat is inderdaad een slimme manier in deze moeilijke tijden. U zult dan misschien niet veel geld verdienen maar wel genoeg om te overleven zoals u het zelf ook zegt.
 3. Wat ik ga doen weet ik al. Ik kan daar wel veranderingen in brengen alleen dat zal ik met de tijd mee beslissen. Mijn vraag aan u als ondernemer is wat gaat u doen als die zijden draadje knapt? Ik ben benieuwd wat andere mede ondernemers voor plannen hebben. Dat kan nuttig zijn voor mij en ook voor andere ondernemers.
 4. Dit zal ook niet gebeuren, de economie wordt systeemmatisch in tact gehouden, er zijn nog genoeg reserves, niet alleen in Nederland maar in heel Europa is nog genoeg. Er zullen wel dingen gaan veranderen, overheden zullen minder te zeggen krijgen en grote bedirjven meer. Maar het is nog een lange weg voordat Nederland falliet gaat. En als dat dan toch gebeurt dan is het enige goede alternatieve plan, je spullen pakken en emigreren naar Azie. Emigreren zal ik ook doen als het erger zal worden. Maar u bent op het hoogte dat u niet zomaar kunt emigreren? U moet geld opzij leggen om te emigreren. En als u dat pas gaat doen wanneer de economie al failliet is bent u al te laat. Dus om te emigreren moet u een goed plan maken waarbij u dus ook van te voren geld opzij zal moeten leggen. Echt jaren van te voren dus.
 5. Maar die zijden draadje is nog niet geknapt. De vaste lasten van de gemiddelde Nederlander kan binnenkort zo hoog worden dat mensen niet meer kunnen rondkomen. Stel dat als die zijden draadje knapt waarbij de economie van Nederland dus failliet gaat. Wat ga je dan doen? Heb je daarvoor al een plan gemaakt?
 6. De gemiddelde Nederlander wordt armer en u zorgt juist voor meer omzet? Als de geld verdampt dan zal de omzet toch ook dalen? Als we een rechte lijn trekken dan kunnen we concluderen dat de huidige situatie redelijk ernstig is. Als u met minder koopkracht juist meer omzet kunt maken bent u wel goed bezig. En tot wanneer denkt u dat u zo door kunt gaan?
 7. Gezien de vooruitzichten op de economische crisis mag je haast concluderen dat het de komende jaren niet veel beter zal gaan, het is realistischer dat het juist steeds slechter zal gaan. Vrijwel iedereen die zijn boterham door hard werken verdient staat op een zijden draadje. Nu komt mijn vraag; wat heb jij als ondernemer voorbereid of wat zijn je plannen op het moment dat het zijden draadje knapt?
 8. Ik had hier al verteld dat ik mijn kapitaal binnen 5 jaar eruit zal trekken omdat ik niet meer in de economie van Nederland geloof. Ik zal altijd wel schuldeisers hebben +- 500,000 euro. Maar omdat ik toch al al mijn geld eruit zal trekken , ben ik van plan om te emigreren zonder dat ik mijn schulden afbetaal. Binnen 5 jaar heb ik mijn vermogen al op een veilige en verzekerde manier ondergebracht in het buitenland. En dan zal ik minimaal 500,000 euro aan schuld overhouden in Nederland. Bestaat er een kans dat ik toch een probleem zal krijgen als ik uit het niets naar de buitenland emigreer zonder dat ik hier een melding van maak? Als het nodig is kan ik ook een andere id laten maken in het buitenland en mijn oude id laten vernietigen.
 9. Ik wil u graag bedanken voor al die links. Van daaruit kunnen we zien dat investeringen in de ''short run'' nog wel mogelijk is , maar in de ''long run'' is het niet echt verstandig.
 10. Investeren in bedrijven die juist meer geld verdienen doordat er een crisis is. Bedrijven die gebruik maken van de crisis. Maar als de politiek de btw+de belasting nog verder omhoog zal gooien om meer geld af te pakken dan zal ik waarschijnlijk helemaal niets meer investeren. Het heeft ook met de politieke klimaat te maken. Als ze de ondernemers met rust laten kan er nog wel wat geinvesteerd worden komende jaren.
 11. O jee, na 10 jaar investeren in Nederland en dus met Nederlanders te maken te hebben wordt u ineens overgevoelig voor kritische opmerkingen? Verbazingwekkend... Waarom wordt u nu pas bang? Was dat gevoel er nog niet tijdens de dotcomcrisis rond 2001 of de eerste helft van de double-dip in 2009? Steekt u liever uw geld in een economie waar de zekerheden nog verder te zoeken zijn? Waar is het dan beter toeven en wilt u dat dan ook meteen even met bronnen onderbouwen? (...) Voor een succesvol investeerder zijn met enig kapitaal ook in Nederland nog voldoende kansen. Kijk bijvoorbeeld naar de succesvolle starters uit het recente verleden die ondanks de crisis nog goede resultaten laten zien. En eh, voor micro-investeringen zijn ook in NL een aantal platforms waar u zonder problemen kansrijke investeringen kunt vinden. Het meermaals hier vermelden dat u kleine bedragen wilt investeren wekt ook bij mij enige argwaan omtrend de motieven achter deze post. Uiteraard doet dat niets af aan het hartelijke welkom dat u hier kunt genieten, maar vraagt wel om de nodige toelichting in uw post.. Vertel bijvoorbeeld wat meer over de bedrijven waar u nu in investeert en over de redenen om daarmee te stoppen. De mods zullen ongetwijfeld vaststellen of deze post wel/of niet authentiek is en passend binnen de doelgroep van het forum. Posts van investeerders worden evenals posts van kapitaalzoekers op dit forum altijd kritisch bekeken. Ik ben bang geworden nadat ik heb geconstateerd dat de crisis niet te stoppen is. Tenminste, voorlopig ziet het er zeker zo uit. Ik heb net de bovenstaande bronnen bekeken en van daaruit kunnen we met gemak zien dat na 10 jaar nog steeds grof geld investeren geen goede keus is in Europa. Ik zal wel investeren in Nederland maar meer om gebruik te maken van de crisis en kleinere bedragen. Wat zou u doen? Blijven investeren of kapitaal eruit trekken? En ik beloof u dat mijn doelstelling niets te maken heeft met reclame om ondernemers te vinden.
 12. Je stelt de vragen aan ondernemers die zich doorgaans niet heel erg gespecialiseerd hebben in macro-economische ontwikkelingen. Dus aan ons vragen wie kan aantonen wat er in de toekomst gaat gebeuren, bevat ook het antwoord op de vraag.... Mijn vraag is ook gericht tot ondernemers met kennis over macro-economie, en mensen die daar geen kennis over hebben hoeven ook niet te reageren.
 13. Ik denk niet dat het hier gaat om dat antwoord, maar om hengelen naar kandidaten voor zijn "investeringsplannen" , maar ik kan me vergissen. Absoluut niet waar. En nu voelt het alsof ik hier niet welkom ben terwijl ik meer dan 1 miljoen euro op de rekening van de Nederlandse belastingdienst heb gestort. En dat binnen 10 jaar tijd.
 14. Nu dicht ik Ronaldinho erg veel kennis toe en met hem ook de andere leden van HL, maar dit soort vragen stellen, is ze beantwoorden. Als we dit allemaal wisten dan hadden we onderhand ook zelf wel 2,5 mjn om te investeren.... Ik snap niet wat u bedoelt met dit soort vragen stellen = ze beantwoorden. Wat u hier schrijft vind ik erg verwarrend. En de verband tussen het weten wat er gaat gebeuren met de economie en veel geld hebben begrijp ik ook niet. Want je kunt ook geld verliezen bij een economie waar de toekomst er helder uit ziet. Voor de een is 2.5m een klein bedrag , voor de ander een groot bedrag. Ik ben sinds 10 jaar aan het investeren in Nederland en nu begin ik bang te worden nadat ik telkens maar negatieve nieuws lees. Ik heb hard gewerkt voor mijn geld en wil het niet zomaar kwijt raken. Als er hier niemand aanwezig is die mij kan bewijzen met bronnen dat de neerwaardse spiraal waar wij met zijn alle in zitten in Europa , niet zal verbeteren , dan is het nu al zeker dat ik mijn kapitaal eruit zal halen en in een ander land zal investeren. Want als de ondernemers mij dat ook niet kunnen bewijzen dan weet ik genoeg. Ik vind het vandaag de dag nog steeds ongelooflijk dat Nederland???? in een neerwaardse spiraal is beland. Ik heb mijn geld in deze land verdient , maar wanneer ik hier geen geld meer kan verdienen , dan zal ik met al die geld naar een andere land gaan waar ik dat wel kan.
 15. U beweert dat de Nederlandse economie op de lange termijn beter zal worden. Wanneer zal de Nederlandse economie beter worden en kunt u deze beweringen onderbouwen met bronnen? Als u de taal leert van de land waar u wilt investeren en een jaar of 2 daar leeft , dan zult u met heel erg veel gemak kunnen investeren. Mijn logica zegt tegen mij , dat het verstandiger is om in een land te investeren waar de toekomst er helder uit ziet dan in een land waar dat niet zo is. Maar als u mij kan bewijzen dat het weer goed zal komen én wanneer het weer goed zal komen kan ik mijn gedachte misschien veranderen. En uw laatste zin begrijp ik niet. Maakt het iets uit dat de totale bedrag 2.5 mio is of dat de totale bedrag 50 euro is? En nog een toevoeging: U zegt het volgende: Maar het lijkt me meer een theoretische discussie. Of was je daadwerkelijk van plan om met 2,5 mio een tip op een forum op te volgen? Dit is volgens mij een belediging voor Higherlevel. Want de mensen die hier op higherlevel lid zijn , zijn vaak erg slimme mensen waar ik erg veel van heb geleerd. (Nogmaals bedankt!)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept