Jump to content

Jessee

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Super, hartelijk dank voor het antwoord, Joost! Als ik hem in de boekhouding zet als: Rekening Courant, terugbetaling lening aan DGA'' is dat dan afdoende? Vast dank!
 2. Ha Joost, Wij hebben in totaal voor 100,- volgestort (1000 * 0,10)
 3. Beste Higherlevellers, Begin dit jaar een nieuwe BV gestart met partners. Voor de opstart hebben wij zelf ieder ongeveer 1500 euro gestort vanuit onze privérekeningen om de start te kunnen financieren. Nu willen wij onszelf uitkeren, maar als dit in de vorm van loon gaat zijn blijft er weinig over. Ik heb ergens begrepen dat het mogelijk is de storting die wij prive naar de BV hebben gedaan weg te boeken onder Rekening Courant overeenkomst tussen jezelf en de BV. Klopt het dat ik nu dus ook de 1500 euro per partner weer terug kan storten op onze privérekeningen, onder ve
 4. Wil voor mijn BV een zakelijke rekening openen. Ik zal het grootste deel van mijn facturen vanuit HongKong betaald worden. Nu zie ik dat bij de meeste banken het tussen de 3-5 werkdagen duurt voordat een overschrijving vanuit HK hier in NL is bijgeschreven. Hebben jullie tips, zijn er Nederlandse (zakelijke) rekeningen die je kunt openen waarbij de verwerkingstijd voor het ontvangen van betalingen buiten SEPA gebied sneller plaatsvind? Alvast bedankt voor de hulp!
 5. Er is een Co., Ltd. uit HongKong bij betrokken en mijn Nederlandse BV. Vanwege de aard van de werkzaamheden is een langere betaaltermijn ook geen wat mij betreft. Het levert uiteindelijk een beter rendement.
 6. Momenteel in onderhandeling over een deal waarbij een deel van de factuur voor geleverde diensten een betaaltermijn zal hebben van tussen de 5-6 maanden. Ik zou het liefst een zo groot mogelijk deel van deze overeenkomst met een langere betaaltermijn sluiten, aangezien dit onder de streep het meeste marge zal opleveren. Ik wil graag factoring gebruiken om deze betaaltermijn deels te overbruggen. Mijn vraag is of er factoring bedrijven zijn die ook met een dergelijke lange betaaltermijn akkoord gaan, en wat hier dan ongeveer de opslag in kosten van zou zijn. De afnemer van de diens
 7. Ik lever diensten aan een afnemer buiten de EU. Hierdoor factureer ik met 0% BTW. Voor deze diensten moet ik echter in Nederland ZZP'ers betalen en enkele in loondienst. Betekent dit dat ik de door mij betaalde BTW richting ZZP'ers gewoon terug kan vragen? Dit zou er op neerkomen dat ik ieder kwartaal BTW zou terugkrijgen, aangezien ik dus zelf geen BTW ontvang over de door mij verkochte diensten. Bedankt vast voor jullie hulp!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept