Jump to content

Bas075

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zzp-nederland.nl
 1. Klopt er is maar één persoon die over de medische acceptatie gaat.... En dat voor één van de grotere verzekeringsmaatschappijen. Ik word vandaag teruggebeld door mijn huisarts, dus ben benieuwd!
 2. @ Dutch guy Ik heb niet veel inhoudelijke kennis over de verzekeringen maar ik ben er in ieder geval wel achter gekomen dat ze wel heel moeilijk doen bij de medische keuring. Even een voorbeeld van mijn situatie... Ik ben afgelopen week naar mijn dokter geweest om na te kijken wat voor brief hij naar de medisch specialist had gestuurd. In de brief van mijn afkeuring stond dat ik "chronische huidklachten" heb.... Dit was voor mij een nieuw verschijnsel dus ik heb dit aan mijn dokter voorgelegd. Kijk ik in de brief van de dokter, staat er helemaal niets (!!!) over chronische huidklachten of iets dergelijks. Mijn dokter en ik snapte er niks van, echter had mijn dokter ook het hoofdstukje "medicatie" toegevoegd in de brief aan de medisch adviseur en daarin stonden een tweetal zalfjes die ik in het verleden heb ontvangen wegens een zwemmerseczeem... Oftewel 2x een zalfje voor iets wat 80% van de bevolking wel eens heeft gehad wordt omschreven als chronische huidklachten... Ik wacht nu op een bericht van mijn dokter omdat deze in overleg is met de medisch specialist. (Dit gebeurd deze week omdat de medisch adviseur op vakantie was en er niemand anders in dienst is bij de verzekeringsmaatschappij om mijn dokter te woord te staan...)
 3. Bedankt voor de reacties! Ik heb vanmiddag een afspraak staan bij de dokter die mijn medische gegevens heeft verstrekt aan de arts die de medische beoordeling heeft gedaan. Ik ben heel benieuwd wat er in de verstrekte brief staat en op basis waarvan ik ben afgekeurd. Mogelijk laat ik dan ook mijn dokter contact opnemen met de arts om het dossier nogmaals te laten bekijken. Ik kom hier later op terug!
 4. Beste allemaal, Ik heb een probleem met het krijgen van een AOV en ben eigenlijk ten einde raad... Ik ben 23 jaar en sinds september 2010 zelfstandig ondernemer. Ik ben werkzaam als adviseur op het gebied van risicomanagement, ik werk dus op kantoor en niet in onveilige situaties. Uiteraard was ik bij het starten als zelfstandig ondernemer meteen van plan om een aov af te sluiten omdat ik geen risico wil lopen op het missen van een inkomen. Ondertussen ben ik al 3x afgewezen voor een aov doordat ik niet door de (papieren) medische keuring kom. De reden die de verzekeraars mij geven vind ik zeer onterecht. Het struikelblok is dat ik 2 jaar terug een maand last heb gehad van hyperventilatie met alle vervelende symptonen die daar bij komen kijken. (Druk op de borst, misselijkheid, moeheid etc.) Ik ben hiervoor naar het ziekenhuis geweest om er zeker van te zijn dat ik geen ernstige aandoeningen had. Dit was niet het geval volgens de dokter nadat hij meerdere onderzoeken had uitgevoerd. De verzekeraars beoordeelden dit als mogelijke hart- en vaatziekten, eventuele maag-ziekten en ga zo maar door... Oftewel onverzekerbaar! (Ook niet onder bepaalde voorwaarden zoals uitsluiting van iets) Mijn vraag is, kan ik hier tegen in bezwaar gaan? Ik wil een normale aov ontvangen en niet één of andere vangnetverzekering of iets dergelijks. Ik ben bereid om een medische keuring te ondergaan maar geen van de verzekeraars doet dit. Ik hoop dat iemand tips voor mij heeft. Met vriendelijke groet, Bas
 5. Ik heb laatst een zogenoemde "Pogoplug" aangechaft. Dit kastje sluit je thuis aan op je netwerk (via UTP op je router) en daarna kan je er 4 externe harde schijven/ usb-stick aan hangen. Daarna kan je overal op de wereld met een internetconnectie naar een website gaan en daar inloggen en dan kan je bij je bestanden komen. Er is ook een programma beschikbaar zodat je alleen maar hoeft in te loggen en dan staat de pogoplug vermeld als aparte harde schijf bij "Deze computer". Voordeel van de Pogoplug is dat je geen maximale opslagcapaciteit hebt en dat je alles op een eigen harde schijf hebt staan. Pogoplug website
 6. Bedankt voor jullie reacties! Ik heb de site van de coöperatie bekeken. Ik denk alleen dat er een aantal kleine verschillen zijn mbt ons werk. We hebben alle 3 dezelfde hoofdtaak en dat is een adviesfunctie. Dit doen we alle 3 voor een ander tarief en we hebben allemaal verschillende opdrachtgevers. Nu willen we samen gaan handelen onder dezelfde naam en willen we trainingen/cursussen gaan aanbieden over een specifiek onderwerp. Dit doen we samen voor een vast tarief die wel voor ons alle 3 gelijk is. We willen gaan samenwerken voor kennisdeling, naamsbekendheid en eventuele overname van elkaar bij langdurige uitval. We willen dit voornamelijk vastleggen om te voorkomen dat er iemand weg kan gaan met de bedrijfsnaam. Daarom dachten we er aan om een BV op te richten, allemaal 33% van de aandelen te nemen en daar de inkomsten uit cursussen en trainingen binnen te laten komen. Daarnaast zouden we er alle 3 als ZZP'ers onder gaan hangen en factureren naar de BV. De inkomsten uit het advieswerk loopt niet via de BV maar gescheiden via de eenmanszaak. Is dit mogelijk of zit ik in de verkeerde richting te denken?
 7. Beste lezers, Ik ben ongeveer een jaar geleden gestart als zzp' er in een advies functie binnen de infrastructuur. Dit doe ik samen met een tweetal andere zelfstandigen die in het zelfde vakgebied werkzaam zijn. We handelen hierbij alle drie onder dezelfde bedrijfsnaam maar hebben eigenlijk juridisch geen enkele connectie. Nu willen we echt samen gaan werken onder deze naam maar dit willen we dan ook gaan vastleggen om er zeker van te zijn dat er indien er een ruzie of iets dergelijks ontstaat er niet een bepaald persoon met de bedrijfsnaam vandoor kan gaan. Daarnaast willen we in de toekomst andere zzp' ers ook de kans bieden om zich bij ons aan te sluiten en te handelen onder onze naam met ons "groeiende netwerk". We willen hierbinnen niet aansprakelijk zijn voor elkaar. Nu dachten we eraan om een BV op te richten en allemaal een derde van de aandelen te nemen. In deze BV komt dat de bedrijfsnaam en de rest van de merchandising etc vast te liggen. Indien er dan een conflict ontstaat kan er niet zomaar iemand weg gaan met de naam. Daaronder hebben we dan alle drie een eigen eenmanszaak waar we uit factureren naar de BV. Is dit mogelijk? Hebben jullie tips hoe we dit anders kunnen aanpakken? Ik zal nog even kort onze eisen melden: - Handelen onder dezelfde naam en evenveel recht hebben op deze naam. - Niet aansprakelijk zijn voor de anderen. - Wij zijn met z'n drieën eigenaar van de naam, nieuwe aansluitende zzp' ers hebben enkel recht tot het gebruik hiervan maar bij slecht gedrag kunnen we hem uitsluiten. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Groet, Bas
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept