Jump to content

Ahmed M

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ahmed M

  1. Beste TwaBla & andere leden, Zouden jullie als eerst dit artikel kunnen lezen: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1251342/2008/02/23/Hoezo-sparen-Kasmoni.dhtml Kasmoni (afkomstig uit Suriname) wordt ook wel microkrediet of financiering genoemd. Dit systeem wordt vaak gebruikt in ontwikkelingslanden, zoals Miki al zei informeel sparen/ lenen. In Nederland waren der ook plannen om dit syteem op de markt te zetten. Maar banken zagen der geen winst in, en ik wel. En dat ga ik niet vertellen op een forum! Stel je zelf deze vraag: in het artikel regelt de kasvrouw alle betalingen, komt zei in financiële problemen terecht? Antwoord simpel 95% nee. Nederland bestaat uit regels die je moet nakomen. En contracten die je tekent waar je je aan moet houden. Anders volgen er erge consequenties. Nergens in ons land vind je een bank die geld uit leent zonder na te gaan aan wie het geld wordt uitgeleend. Daarbij wordt er gekeken naar woonomstandigheden gehuwd/ kinderen/ huis. Daarnaast word er naar het salaris gekeken. Je krijgt op geen manier een lening van bijv. 200.000 als je van uitkering leeft. En nog eens daarnaast wordt er geïnformeerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Dit is allemaal gunstig voor mijn zaak. Ik ben niet van plan om grote leningen te verstrekken max. 5000 tot 10.000. Het sparen in Nederland heeft vaak geen nut. Kijk mijn vorige posts!! Maar sparen zonder rente staat in de schaduw daarop moet ik nog iets bedenken. Misschien een vaste vergoeding??! Die vage sommetjes (volgens TwaBla) die ik heb geplaatst kloppen wel. Begin van de maand wordt er geld in rekening gebracht en eind van de maand krijg je je geld. Ik ben nog bezig met me plan van aanpak. Ben actief op dit forum omdat ik advies, tips en commentaar ontvang van ondernemers met meer kennis dan mij.
  2. Neem contact op met de desbetreffende systeem beheerder voor dit probleem.
  3. Het heeft eigenlijk niet veel te maken met islamitisch bankieren. Simpelweg gewoon en alleen hoofdrekenen dit word gedaan middels een pot. Dit is een klein stuk van het systeem dat ik wil gebruiken. Er is een pot van €2000,- en vier Leden elke maand betaald iedere lid €500,- 4 maanden x €500,- = 2000,- Maand 1 TwaBla: wil graag een leningen van €2000,- om bijv. een nieuwe auto te kopen. Maand 2 Johan Klok: wil de 2e maand €2000,- bijv. voor een huwelijksreis. Maand 3 Ferry: Heeft vakantie op de 3e maand en wil op vakantie met €2000,- Maand 4 AhmedM: Heeft vakantie op de 4e maand en wil op vakantie met €2000,- Dit is heel simpel uitgelegd. Het systeem kan vele malen verder. Best wel verwarend maar als je het snapt is het best wel simpel. Grtzz, Ahmed
  4. Ik wil me eerst graag even voorstellen. Ik ben Ahmed, 21 jaar en woon al sinds 1993 in Nederland. Ik ben nog student, studeer IT- netwerkbeheerder laatste jaar MBO. Hoe ik op deze website ben gekomen is mij een raadsel ;P(waarschijnlijk Google). Maar wil in de toekomst graag mijn eigenzaak openen. Ik loop al een tijdje met een nieuw idee rond maar verder dan dat kom ik niet, mischien kunnen jullie mij daarbij helpen. Mijn plan “financiële dienstverlening voor particulieren”. Lenen zonder rente, en sparen zonder rente. Ja, dat is mogelijk. Waarschijnlijk kennen jullie de waarschuwingszin Let op! Geld lenen kost geld. Dit geld voor leningen maar ook voor sparen: Let op! Geld lenen kost geld! “En niet zo weinig ook. Eerder is op www.vanspaarbankveranderen.nl uitgerekend dat de Nederlandse spaarder elk jaar zo´n 4 miljard euro door de neus wordt geboord.” (Bron: http://www.vanspaarbankveranderen.nl/weblog/let-op-geld-sparen-kost-geld & http://www.vanallesovergeldzaken.nl/sparen-kost-geld.html ) Oorspronkelijk kom ik uit Somalia. In Somalia heb je geen banken daar wordt gebruik gemaakt van een leen- en spaarsysteem. Dat niet bestaat uit rente. Ben van plan om het zelfde systeem in Nederland te gebruiken. Ik ben nu nog bezig met mijn plan van aanpak. Kort & krachtig! Graag wil ik jullie commentaar, tips en adviezen. En vragen zijn ook altijd welkom. Spel- en typefouten voorbehouden.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept