Innorene

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Innorene

  1. John en Devlinx, hartstikke bedankt. Dit helpt mij enorm!
  2. Beste, Is het toegestaan om automatisch voor een bezoeker een account aan te maken? vb. de bezoeker vult een formulier in op de website. Omdat deze niet voldoende tijd heeft, wil ik graag dit voor de bezoeker opslaan en middels een email met opgegeven emailadres + automatisch gegenereerd wachtwoord toesturen. Hiermee kan de bezoeker inloggen en verdergaan waar deze was gebeleven. Er zijn meerdere opties om bovenstaande op te lossen, maar een account zou meerdere voordelen bieden voor hetgeen ik wil bewerkstelligen. Indien je weet waar ik info mbt bovenstaande vraag kan vinden hoor ik dit graag! BVD
  3. Vraagje: Is het gebruiken van een webcrawler/spider juridisch toegestaan? Maakt dit inbreuk op auteursrechten of copyrights? Wanneer iemand van jullie een bron kent waar ik betrouwbare info vandaan haal mbt dit onderwerp, ontvang ik die bron graag! Bij voorbaat dank voor jullie reacties [titel aangepast - mod]
  4. Jeroen en Hans beide bedankt voor jullie reactie. De berichten zijn nogal tegenstrijdig. Hebben julie enig idee waar ik uitsluitsel kan vinden? KvK? Een andere organisatie?
  5. Thanks! Nee geen telefoonboek. Heeft iemand hier iets aan toe te voegen?
  6. Beste, Er is al veel geschreven over dit onderwerp, maar heb hier een vraag over die een beetje buiten de boot valt. Zie onderstaande voorbeeld: Stel dat ik een database aan winkels verzamel op mijn website. De foto's van deze bedrijven maak ik zelf, en de tekst die erbij staat schrijf ik zelf. Is er dan spraken van copyrights en auteursrechten, en mag ik deze info zo maar publiceren? (kranten, en andere media doen dit bijvoorbeeld ook) Ik ben hier erg benieuwd naar! Alvast dank voor reacties (wellicht kan er iemand verwijzen naar een bepaald wetboek en bijbehorende wet .... ) Mod edit: verduidelijking titel
  7. Harstikke fijn dat je gisteren in een goede bui was. Bedankt voor de handige tip! De website zal ik zeker eens doornemen en indien mogelijk gebruik maken van enkele handige zaken of wanneer het nog kan het kosteloos deponeren. Dank je!
  8. - Aangezien het geheel tot nog toe bootstrapped is ontwikkeld ga ik de AV schrijven. Dit laat ik uiteraard checken en (indien nodig) verbeteren. Laten ontwikkelen zit er momenteel nog niet in, maar we omzet maken zal ik dit indien nodig wel uitbesteden. Het deponeren ga ik zeker doen. - Het nadeel hier is dat de webiste in meerdere talen beschikbaar wordt, wat nogal wat kosten qua deponeren met zich meeneemt. Zeker als er 2 verschillende AV's zijn, maar wanneer de voordelen hier tegen opwegen, is dat geen punt. - Het kiezen van AV voor de "klant" wordt duidelijk doordat beide gebruik maken van verscheidene links en de betreffende AV's daar ook onder te vinden zijn. Tevens wordt in de eerste alinea van de AV's aangegeven voor wie de AV van toepassing is. Echter kan een "klant" zich dan nog vergissen, maar er zit wel een soort van dubbele check erop. - Fouten van onze kant kunnen uiteraard voorkomen, maar hier wordt uiteraard secuur mee omgegaan en het wordt achteraf nog eens gecheckt door een jurist Ik ben nog steeds geneigd voor optie 3 te kiezen. Waar gaat jou voorkeur naar uit Iwan?
  9. Consumenten (gebruikers) maken gratis gebruik van de dienst, wat inhoudt dat bovengenoemde complicatie niet zal voorkomen. Ikzelf ben nog altijd voorstander van optie 3 om meerdere redenen: - scheiden van AV voor de 2 groepen "klanten", wat qua overzichtelijkheid en duidelijkheid veel duidelijker is - AV wordt per groep compacter en is 100% relevant - de mogelijkheid om de gebruikers-AV informeler te schrijven Toch ben ik nog steeds niet zeker dat optie 3 de juiste optie is. ZIet iemand van jullie meerdere nadelen aan optie 3, of juist enorme voordelen bij de 1e en 2e optie?
  10. Het concept waar ik momenteel aan werk bemiddeld tussen gebruikers van de website en adverteerders op de website. Nu is het zo dat gedeeltelijk de algemene voorwaarden voor beide partijen gelden, maar dat voor adverteerders en gebruikers bepaalde andere algemene voorwaarden van toepassing zijn. Nu heb ik 3 opties om dit te verwerken op de website: 1. Ik maak 1 document waarbij alles door mekaar genoemd wordt 2. Ik schrijf 1 document wat begint met algemene voorwaarden welke betrekkign hebben op beide partijen, en 1 paragraaf voor specifieke bezoekers voorwaarden en 1 paragraaf voor adverteerders voorwaarden 3. Ik schrijf 2 documenten 1 specifiek voor bezoekers en 1 specifiek voor adverteerders en geef die beide op de betreffende link weer Mijn voorkeur gaat uit naar optie 3, maar vraag bij deze toch om ervaringen hiermee, wat theoretisch het best is en wat het meest gebruikt wordt in de praktijk. BVD voor de reactie! Danny
  11. John, bedankt voor alle opties. Aangezien ik zeker ben van het feit dat niet iedere klant voor deze incentive zal gaan, klopt zo mijn verdienmodel niet omdat ik mijzelf (het bedrijf) daarmee te kort doe. De beste combinatie welke ik uit jouw opties haal is het meegeven van een coupon aan de klant bij elke aankoop. Elke coupon heeft zijn eigen unieke code, welke de klant online kan invoeren op de website/app. Hiervoor ontvangt de klant een incentive naar keuze of enkele incentives (maakt niet uit voor het theoretische voorbeeld). Dit is voor de klant de stimulans om in de winkel aan te geven dat hij het product op mijn site heeft gezien, en natuurlijk reden voor de winkelier om een klant extra vrolijk te maken. Het probleem hier is echter dat de winkelier niet weet of de klant nu door de advertentie op mijn website binnenkomt en het product koopt, of dat de klant een andere motivatie heeft of er zo tegenaan loopt. De klant kan dit eventueel aangeven bij de winkelier, maar dat maakt het nog omslachtiger. Tevens hoeft de klant het niet gezien te heben op de site, maar bij een andere klant, of gehoord hebben van een vriend of dergelijke. Het geven van een coupon en het laten inleveren op een centraal punt is ook erg interessant. Echter wordt dit lastiger wanneer de aankoopwaarde van het product niet al te hoog is. De incentive kan dan ook niet enorm zijn, waardoor dit moeilijkheden oplevert. Zoals het er nu naar uitziet laat ik de fee achterwegen, of ik moet er bepaalde voorwaarden aan gaan stellen - prijs product, branche, etc. Dit is echter een vorm van discriminatie tussen winkeliers, wat ook geen zoden aan de dijk zet. Nog meer ideeën?
  12. Dit is inderdaad een zeer belangrijk vraagstuk. Hiervoor heb ik één en ander bedacht. Fijn dat je het onderwerp aansnijdt. Echter sta ik momenteel voor het vraagstuk van deze post (wellicht dat we daarna jouw vraagstuk doornemen). Heb je misschien enig idee om mij te helpen met mijn performance-based vraagstuk?
  13. Ik ga ervan uit dat het rendabel is voor de winkelier (dit zal wellicht verschillen per branche). Voor en referral heb ik trouwens wel een leuk en goed idee. Hier komt het idee van Willem Joosten (1e post) van pas om de klant een soort van coupon mee te geven waarmee deze door een code of dergelijke op de website in te vullen zijn incentive ontvangt. Thanks guys, dit is al aardig leuk, alhoewel ik twijfel aan het feit of een winkelier wel zo scheutig is met het uitgeven van coupons als hem dit een fee kost (alhoewel hij klanten kan verliezen door de coupon niet mee te geven, omdat de incentive erg interessant is voor de klant). De incentive welke ik nu in gedachte heb werkt trouwens zeker niet voor iedere klant, maar het idee is zeker aardig!
  14. Omslachtig is het met de oplossingen tot nog toe zeker. Echter ben ik toch op zoek naar het complete verdienmodel, wat waarschijnlijk gaat bestaan uit een vast bedrag per advertentie en een fee per verkocht item. Echter moet dit laatste eerst waterdicht zijn.
  15. Inderdaad een goed idee. Echter zit hier de moeilijkheidsgraad weer in de real-time voorraad, wat of ingewikkeld wordt of zeer kostbaar qua investering. Desalniettemin interessant!
  16. Bij coupons heb ik al stilgestaan. Echter niet bij je variatie hierop door coupons terug te laten inleveren door de winkelier. Echter ben ik van coupons afgestapt omdat mobile met de dag groter wordt, en ik dan voor een probleem kom te staan ivm printen (qua coupons en mobile had ik inderdaad iets moeten noemen inmijn post). Desondanks bedankt voor je reactie. Ik ben erg benieuwd of je rekening houdend met mobile met weer iets creatiefs kunt komen.
  17. Beste, Voor een website ben ik al enige tijd bezig met het verzinnen van het juiste verdienmodel. Het liefst ga ik voor performance-based, of laat ik klanten kiezen tussen enkele opties. Het performance-based systeem krijg ik alleen niet waterdicht, waarom ik het bij deze post. Zie onderstaand voorbeeld. vb. Stel dat ik online een advertentie plaats van een product voor een fysieke winkel. Graag wil ik deze winkel performance-based laten betalen, zodat deze betaald naar prestatie, en ik ontvang naar prestatie. De moeilijkheid zit hem hier in het aantonen dat de klant die dat specifiek product koopt wel degelijk met behulp van mijn website in die winkel terecht is gekomen. Een optie waarover ik zat te denken is met een sms-systeem. De bezoeker klikt online op een knop bij een advertentie en krijgt per mobiel een sms toegestuurd. Met deze sms kan hij in de winkel aantonen dat hij afkomstig is van mijn website en daar het product heeft gezien. Ik zou dan op mijn beurt factureren aan de hand van het aantal sms-en. Dit is echter niet waterdicht omdat veel sms-en verstuurd zullen worden waarbij het product niet gekocht wordt. Behoorlijk moeilijk dus. Heeft iemand ervaring met performance-based, of wellicht een optie die wel waterdicht is? Mvg
  18. Edward, hartelijk dank voor het professionele en rationele advies. Ondertussen heb ik de handtekeningen bij het KvK mogen vergelijken met de originele en ze komen overeen. Je tips zijn desalniettemin overbodig. In de toekomst zal ik er vast wel eens gebruik van kunnen maken. Ik ga weer aan de slag om in ieder geval mijn voorsprong zo groot mogelijk te maken!
  19. Goed, alle drie bedankt voor jullie advies. Ik ga sowieso met positieve energie door in het project, maar deze angst of wantrouwen beïnvloed natuurlijk wel te veel. Op naar een nieuwe partner!
  20. Hallo John, Allereerst dank voor je reactie. Hun "slap excuus" is aannemelijk. Echter met het enthousiasme en hun uitspraken van de drie voorgaande dagen in het achterhoofd is het zo aannemelijk niet. Dit staat helaas niet op papier. Op de achterzijde van de geheimhoudingsverklaring heb ik bilage 1 geplaatst met daarin de beschrijving van het concept in grote lijnen. De voorpagina zegt: "Bijbehorend bij deze geheimhoudingsverklaring behoord bijlage 1 (achterzijde) welke het XXX (naam) concept in grote lijnen beschrijft. Het tekenen van deze geheimhoudingsverklaring houdt automatisch in dat bijlage 1 tevens ondertekend is door ondertekende." Wellicht dat deze regels mij meer steun bieden?! Groet, Innorene
  21. Tijdens het gesprek met een partij over de ontwikkeling van mijn idee heb ik de betreffende personen een geheimhoudingsverklaring laten tekenen. Op goed vertrouwen heb ik de handtekeningen niet gecontroleerd aan de hand van officiële documenten. Hun enthousiasme was groot, en op de dag dat ik per email een bevestiging zou krijgen over de samenwerking, ontving ik een mail met een slap excuus om toch niet te gaan samenwerken. Dit mag natuurlijk, maar omdat ik de handtekeningen niet gecontroleerd heb, heb ik ze telefonisch en per email gevraagd om even te verifiëren dat de handtekeningen wel degelijk van hen zijn. Telefonisch kreeg ik te horen dat het wel goed zou komen, en een andere keer dat ik s'avonds wel bericht zou krijgen. Tot heden geen bericht en ook geen antwoord meer. Wel hebben ze in de email, waarin aangegeven wordt dat ze niet willen samenwerken, expliciet geschreven dat ze niet met het idee aan de slag zullen gaan en het ermee om zullen gaan als schriftelijk vastgelegd. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vraag mij af hoe hiermee om te gaan, en of ik eventueel voor een rechter genoeg bewijsmateriaal heb om aan te tonen dat andere partij mij (wellicht) oplicht? Ik hoor het graag van jullie! Alvast bedankt voor tips en reacties. [titel aangepast - mod]
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.